סלט עלי רוקט רימון ותפוח ירוק

אחרי ראש השנה נשארים רימונים ותפוח ירוק, גם דבש, אחלה. רוקט מתאים להם בול

אין כמו עלים ירוקים מלאי טעם וארומות מפוצצים בנוגדי חימצון. רוקט הוא כזה. פלוס רימון שגם הוא להיט נוטרינטי. לזה נוספים שקד מולבן ורוטב חמצמץ.

רוקֵט, או בערבית גַ’רְגִ’יר הוא עלה חרדלי ממשפחת המצליבים, הטעם החרדלי שלו מעודן והעלה בכיון משי עדין.

חמוץ מתוק עשבוני.

סלט רוקט רימון תפוח ירוק ובצל סגול עם ויניגרט דבש

ככה עושה

סלט רוקט רימון ותפוח ירוק

הכנות15 minutes
מנות2
חופשי מאלרגנים
tomatofree
soyfree
glutenfree

מרכיבים

  • 1 רימון מפורק לגרעינים
  • 1 תפוח ירוק קטן
  • 1 צרור עלי רוקֵט
  • ½ צרור פטרוזליה
  • 1 בצל סגול קטן
  • 10 עלי נענע
  • ½ כוס שקדים מולבנים קלוים

לרוטב

  • 2 כפות ליים או לימון סחוט
  • גרידה מליים אחד
  • 1 כפית דבש
  • 1 כף שמן זית
  • מלח אטלנטי

הכנות

  • רוקט ופטרוזיליה שוטפת ומיבשת, הכי קל בניעור כאשר הצרור עדין מחובר בגומיה שלו.
    אחרי הניעור מגבת ועוד ניעור, זהו אין צורך ביום לימודים ארוך,
    מניחה על קרש חיתוך, מוסיפה את עלי הנענע וקוצצת דק מהצד של העלים, ככל שנתקדם לכיון הגבעולים יהיו פחות עלים ויותר גבעול, תחליטו איפה נכון לכם להפסיק, אצלי זה לקראת הסוף.
    את התפוח חותכת לקוביות קטנות, אין צורך לקלף.
    את הבצל קוצצת לקוביות קטנות.
  • משחררת את הגרעינים מהרימון, יש מלא שיטות להוציא את הגרעינים מהרימון, אני לא אטרחן על זה, משהו כמו כוס. כדאי לטעום כדי שאחר כך ברוטב אפשר יהיה להתאים את החמוץ מתוק
  • את השקדים קולה על מחבת יבש עד שהם ריחנים ויש צבע קלוי, זה נשרף בשניה אז בהשגחה

רוטב

  • בצינצנת שמה את ליים, דבש, שמן זית ומלח ומשקשקת. אם הרימון חמוץ עוד קצת דבש, אם הוא מתוק עוד ליים.

הרכבה

  • בקערה מערבבת תפוח ורימון, סוחטת עוד ליים וממליחה. מוסיפה את הבצל הסגול.
    מוסיפה את העלים ומערבבת קלות. מוסיפה את הרוטב, אם אוכלות עכשיו
    מעבירה לקערת הגשה, עושה הר יפה ומעליו מפזרת את השקדים.

שידרוגים

  • רכז רימונים ביתי, כף ברוטב יוצא מגניב
    או אם יש לכן סומק אמיתי אפשר להוסיף רבע כפית לרוטב
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן . טבעוני . פליאו . פליאו אוטואימוני . צמחוני
סלט רוקט רימון תפוח ירוק ובצל סגול עם ויניגרט דבש
סלט רוקט רימון תפוח ירוק ובצל סגול עם ויניגרט דבש

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן