מורנינג גלורי או תרד

סלט תאילנדי עם תרד טורקי \ מורנינג גלורי

סלט תאילנדי של תרד מים, או בשמו האקזטי מורנינג גלורי שמאוד דומה לתרד טורקי שקל להשיג.

את הסלט הזה עשיתי מתרד טורקי והוא יצא מעולה. חשוב להפריד את הגבעול מהעלה כל השאר קלי קלות.

מורנינג גלורי או תרד

מורנינג גלורי

מורנינג גלורי זה תרד מים תאילנדי, קשה להשיג אותו בארץ. אפשר להחליף ולהשתמש בתרד טורקי שיש כאן בשפע

פליאו אוטואימוני – התאמות

זה סלט עלים מרענן שרובו עלים ירוקים שזה נהדר. צ'ילי לא עקרוני כאן, את החריפות תורם קריספי שום. במקום סויה יש את התחליף קוקוס קוקנט אמינו שעובד מצוין.

ככה עושה

סלט עלים תאילנדי עם תרד טורקי או מורנינג גלורי

הכנות10 minutes
זמן בישול אפיה5 minutes
מנות3
חופשי מאלרגנים
רוטב סויה

מרכיבים

  • חבילה של תרד טורקי טרי
  • 4 שיני שום
  • 2 כפות קוקנט אמיניו
  • 1 כפית שמן שומשום
  • מעט סוכר דקלים מגורד
  • מעט שומשום שחור לפזר מעל
  • מעט שמן זית לטיגון

קריספי שום

  • 1 שיניים מראש שום שלם פרוסות דק
  • 1 כוס שמן זית עדין

הכנות

ככה עושה

  • עיקר העבודה היא הפרדת העלים מהגבעול
    שוטפת את התרד טוב, העלה הזה אוהב חול
    מתישבת בסבלנות להפריד את העלים מהגבעולים
  • מלהיטה ווק גדול, מוסיפה את השמן ואת הגבעולים ומטגנת כמה דקות כדי לרכך את הגבעולים, מוסיפה את שיני השום ומטגנת עוד דקה, מוסיפה את כל העלים, טוב שיש בהם עוד קצת מים ומקפיצה, העלים יקמלו די מהר,
  • מטה את הווק ובנוזל שנוצר מוסיפה כפית של סוכר קנים מגורד ושתי כפות קוקנט אמינו. מי שאין לה ענין עם סויה יכולה פשוט להשתמש בסויה מקפיצה קצת שכל העלים יצופו ברוטב

קריספי שום

  • את השום פורסת, מחממת את השמן בסיר קטן או מחבת קטנה, השמן צריך לכסות את שיני השום
    על אש קטנה מטגנת את השום לאט.
    שזהוב מוציאה את השום על נייר סופג. יקח כמה דקות עד שהוא יהפך קריספי
    קריספי שום
  • מעבירה לצלחת הגשה
    מפזרת מעט שומשום שחור. ואת הקריספי שום. מוכן
    סלט מורנינג גלורי
מורנינג גלורי או תרד
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineטבעוני . פליאו . פליאו אוטואימוני

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן