סלט תאילנדי עם תרד טורקי \ מורנינג גלורי

| 9/04/2021

סלט תאילנדי של תרד מים, או בשמו האקזטי מורנינג גלורי שמאוד דומה לתרד טורקי שקל להשיג.

את הסלט הזה עשיתי מתרד טורקי והוא יצא מעולה. חשוב להפריד את הגבעול מהעלה כל השאר קלי קלות. 

כמותזמן הכנה
שלוש מנות 15 דקות

 חבילה של תרד טורקי טרי
 4 שיני שום
 2 כפות קוקנט אמינו
 1 כפית שמן שומשום
 מעט סוכר דקלים מגורד
 מעט שומשום שחור לפזר מעל
 מעט שמן זית לטיגון

ככה עושה
1

עיקר העבודה היא הפרדת העלים מהגבעול
שוטפת את התרד טוב, העלה הזה אוהב חול
מתישבת בסבלנות להפריד את העלים מהגבעולים

2

מלהיטה ווק גדול, מוסיפה את השמן ואת הגבעולים ומטגנת כמה דקות כדי לרכך את הגבעולים, מוסיפה את שיני השום ומטגנת עוד דקה, מוסיפה את כל העלים, טוב שיש בהם עוד קצת מים ומקפיצה, העלים יקמלו די מהר,

3

מטה את הווק ובנוזל שנוצר מוסיפה כפית של סוכר קנים מגורד ושתי כפות קוקנט אמינו. מי שאין לה ענין עם סויה יכולה פשוט להשתמש בסויה
מקפיצה קצת שכל העלים יצופו ברוטב

4

מעבירה לצלחת הגשה
מפזרת מעט שומשום שחור. מוכן

Ingredients

 חבילה של תרד טורקי טרי
 4 שיני שום
 2 כפות קוקנט אמינו
 1 כפית שמן שומשום
 מעט סוכר דקלים מגורד
 מעט שומשום שחור לפזר מעל
 מעט שמן זית לטיגון

Directions

ככה עושה
1

עיקר העבודה היא הפרדת העלים מהגבעול
שוטפת את התרד טוב, העלה הזה אוהב חול
מתישבת בסבלנות להפריד את העלים מהגבעולים

2

מלהיטה ווק גדול, מוסיפה את השמן ואת הגבעולים ומטגנת כמה דקות כדי לרכך את הגבעולים, מוסיפה את שיני השום ומטגנת עוד דקה, מוסיפה את כל העלים, טוב שיש בהם עוד קצת מים ומקפיצה, העלים יקמלו די מהר,

3

מטה את הווק ובנוזל שנוצר מוסיפה כפית של סוכר קנים מגורד ושתי כפות קוקנט אמינו. מי שאין לה ענין עם סויה יכולה פשוט להשתמש בסויה
מקפיצה קצת שכל העלים יצופו ברוטב

4

מעבירה לצלחת הגשה
מפזרת מעט שומשום שחור. מוכן

סלט עלים תאילנדי עם תרד טורקי או מורנינג גלורי

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: אסיתי. סלט. עלים ירוקים

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

סלט ביצים וכרובית

סלט ביצים וכרובית

מזכיר סלט תפוחי אדמה, באיכות המלווה שלו. יש בו ביצים וכרובית תיבול של בלסמי לבן, וגוון של פטרוזליה ובצל. הוא בן לוויה מעולה עם טעמים עמוקים ומספקים שלא משתלטים

שמן עלי זעתר טריים

שמן עלי זעתר טריים

אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים