סלט עלים עם טטאקי טונה אדומה וג'ינג'ר כבוש

| 19/02/2022

טונה טריה מחירה בזהב, אם כבר יש כזו מגיע לנו למתוח אותה לסלט שלם. טטאקי טונה טריה צרובה בשומשום. תרגום, טונה טריה שרק פני השטח שלה צרובים קלות והפנים נשאר חי. הציפוי של שומשום די נפוץ ומוסיף קראנצ' טעים. הסלט משפע של עלים ירוקים כהים וחסה פריכה. את הכל מלווה ורוטב אסיתי שיש בו קוקנט אמינו ושמן שומשום, משהו אחר פרוטוקולי ומרענן מבחינת טעמים.

ג'ינג'ר כבוש ביתי בצד. אוכלות עם מקלות

סלט עלים עם טטאקי טונה אדומה וג'ינג'ר כבוש

כמותזמן הכנה
ארבע מנות 45 דקות

טטאקי טונה אדומה
 400 גרם טונה אדומה טריה
 כפות שומשום מלא או לבן
 כפות שומשום שחור
 חצי כפית מלח גס
 שתי כפות שמן שומשום בהיר
רוטב
 2 כפות קוקנט אמינו
 1 כפות מיפל
 1 כף חומץ אורז
 1 כף מיץ ליים או לימון
 ג'ינגר טרי מגורד
 שום טרי מגורד
 מלח אטלנטי דק
לסלט
 חצי חסה איסברג פרוסה דק
 שתי כוסות תערובת עלים ירוקים לסלט
 2 מלפפונים פרוסים למקלות
 דיקון, צנון או צנונית פרוסים לגוליאנים
 2 כפות בצל ירוק קצוץ
 חופן עלי כוסברה או בזיל

הכנת טטאקי טונה אדומה
1

הענין עם הטונה זה למצוא נתח טרי מאוד שאין שחור בקצוות בצורה שאפשר ליצור ממנה שני מלבנים ברוחב וגובהה של שנים שלושה סנטימטר
הפחת פה משמעותי כי זה דג יקר. ככה שאם נמצאה חתיכה ראויה שווה להפיק ממנה את המיטב
חותכת לשני מלבנים ומנגבת טוב, מניחה במקרר

2

בצלחת מערבבת שומשום משני צבעים ומלח גס
מלהיטה מחבת ברזל כבדה
מוציאה את הטונה מהמקרר ומלטפת אותה בשמן שומשום בהיר
מניחה את הנתחים על הצלחת עם השומשום ומצפה מכל הפאות של המלבן

3

מעבירה למחבת
כל פאה צריכה מקסימום חצי דקה. אני פשוט סופרת עד עשרים ומסובבת לפאה הבאה את שתי החתיכות
עושה ככה לכל הכיונים
אפשר לתת עוד סיבוב של עשר שניות לכל כיוון
יותר מיזה פחות מתאים לטונה, כשהתוך מאוד אדום ויש רק קרסט היא במיטבה

טטאקי טונה אדומה מצופה בשומשום

4

מעבירה את הטונה חזרה למקרר לחצי שעה

הכנת רוטב אסיתי
5

מגרדת על פומפיה דקה ג'ינגר ושום
מעבירה לקערית
מוסיפה קוקנט אמינו (תחליף לסויה שעשוי מקוקוס) מעט מייפל, חומץ אורז מיץ ליים או לימון וקצת מלח
מערבבת טוב, מוסיפה כמה טיפות שמן שומשום
זה הרוטב

הרכבת הסלט
6

הירקות
נעים שיש קראנצ' לכן החסה העגולה. גם לבבות קרנצים של חסה רומית יתאימו
פורסת דק לסרטים ארוכים
את העלים קורעת לפיסות, טוב שיש מגוון של עלים כהים ואדומים
שוטפת טוב מחול ומעבירה למיבש חסה לכמה סיבובים

7

פורסת את המלפפון למקלות שיהיה נוח אחר כך לאסוף אותם עם מקלות אכילה
אם יש דיקון זה מעולה, הוא קצת חזק ככה שגם צנון או צנונית יתאימו
מכינה קערה עם מי קרח ובעזרת קולפן ז'ליאנים חותכת לסרטים דקים
גם קיצוץ דק לגוליאנים בלי מכשיר זה מעולה
מעבירה למי קרה
בוחרת או עלים של בזיליקום או עלים של כובסרה, מפרידה לעלים חופן נדיב
קוצצת דק כמה גבעולים של בצל ירוק

8

בצלחת הגשה רחבה מפזרת את תערובת העלים והחסה
מעל את המלפפון, מוציאה ממי הקרח את הדיקון ומיבשת מוסיפה גם אותו מעל העלים
מטפטפת מהרוטב על העלים
פורסת את הטונה בזהירות לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר
מסדרת מעל הירקות פרוסות מרווחות
מפזרת מעל עלים ובצל ירוק ועוד מהרוטב
בצד מוסיפה תלולית של ג'ינג'ר כבוש
מגישה. אוכלות עם מקלות

Ingredients

טטאקי טונה אדומה
 400 גרם טונה אדומה טריה
 כפות שומשום מלא או לבן
 כפות שומשום שחור
 חצי כפית מלח גס
 שתי כפות שמן שומשום בהיר
רוטב
 2 כפות קוקנט אמינו
 1 כפות מיפל
 1 כף חומץ אורז
 1 כף מיץ ליים או לימון
 ג'ינגר טרי מגורד
 שום טרי מגורד
 מלח אטלנטי דק
לסלט
 חצי חסה איסברג פרוסה דק
 שתי כוסות תערובת עלים ירוקים לסלט
 2 מלפפונים פרוסים למקלות
 דיקון, צנון או צנונית פרוסים לגוליאנים
 2 כפות בצל ירוק קצוץ
 חופן עלי כוסברה או בזיל

Directions

הכנת טטאקי טונה אדומה
1

הענין עם הטונה זה למצוא נתח טרי מאוד שאין שחור בקצוות בצורה שאפשר ליצור ממנה שני מלבנים ברוחב וגובהה של שנים שלושה סנטימטר
הפחת פה משמעותי כי זה דג יקר. ככה שאם נמצאה חתיכה ראויה שווה להפיק ממנה את המיטב
חותכת לשני מלבנים ומנגבת טוב, מניחה במקרר

2

בצלחת מערבבת שומשום משני צבעים ומלח גס
מלהיטה מחבת ברזל כבדה
מוציאה את הטונה מהמקרר ומלטפת אותה בשמן שומשום בהיר
מניחה את הנתחים על הצלחת עם השומשום ומצפה מכל הפאות של המלבן

3

מעבירה למחבת
כל פאה צריכה מקסימום חצי דקה. אני פשוט סופרת עד עשרים ומסובבת לפאה הבאה את שתי החתיכות
עושה ככה לכל הכיונים
אפשר לתת עוד סיבוב של עשר שניות לכל כיוון
יותר מיזה פחות מתאים לטונה, כשהתוך מאוד אדום ויש רק קרסט היא במיטבה

טטאקי טונה אדומה מצופה בשומשום

4

מעבירה את הטונה חזרה למקרר לחצי שעה

הכנת רוטב אסיתי
5

מגרדת על פומפיה דקה ג'ינגר ושום
מעבירה לקערית
מוסיפה קוקנט אמינו (תחליף לסויה שעשוי מקוקוס) מעט מייפל, חומץ אורז מיץ ליים או לימון וקצת מלח
מערבבת טוב, מוסיפה כמה טיפות שמן שומשום
זה הרוטב

הרכבת הסלט
6

הירקות
נעים שיש קראנצ' לכן החסה העגולה. גם לבבות קרנצים של חסה רומית יתאימו
פורסת דק לסרטים ארוכים
את העלים קורעת לפיסות, טוב שיש מגוון של עלים כהים ואדומים
שוטפת טוב מחול ומעבירה למיבש חסה לכמה סיבובים

7

פורסת את המלפפון למקלות שיהיה נוח אחר כך לאסוף אותם עם מקלות אכילה
אם יש דיקון זה מעולה, הוא קצת חזק ככה שגם צנון או צנונית יתאימו
מכינה קערה עם מי קרח ובעזרת קולפן ז'ליאנים חותכת לסרטים דקים
גם קיצוץ דק לגוליאנים בלי מכשיר זה מעולה
מעבירה למי קרה
בוחרת או עלים של בזיליקום או עלים של כובסרה, מפרידה לעלים חופן נדיב
קוצצת דק כמה גבעולים של בצל ירוק

8

בצלחת הגשה רחבה מפזרת את תערובת העלים והחסה
מעל את המלפפון, מוציאה ממי הקרח את הדיקון ומיבשת מוסיפה גם אותו מעל העלים
מטפטפת מהרוטב על העלים
פורסת את הטונה בזהירות לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר
מסדרת מעל הירקות פרוסות מרווחות
מפזרת מעל עלים ובצל ירוק ועוד מהרוטב
בצד מוסיפה תלולית של ג'ינג'ר כבוש
מגישה. אוכלות עם מקלות

סלט עלים עם טטאקי טונה אדומה וג'ינג'ר כבוש

קישורים

ג’ינג’ר כבוש

סלט חסה

טונה ומלפפון

סלט ניסואז

שמן שומשום בהיר אפשר לקנות באיהרב. קוקנט אמינו זה תחליף לסויה שעשוי מקוקוס גם אותו אפששר לקנות באיהרב

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

טטאקי טונה אדומה מצופה בשומשוםסלט עלים עם טטאקי טונה אדומה וג'ינג'ר כבוש

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: אסיתי. דג נא וכבוש. דגי ים. סלט

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

סלט ביצים וכרובית

סלט ביצים וכרובית

מזכיר סלט תפוחי אדמה, באיכות המלווה שלו. יש בו ביצים וכרובית תיבול של בלסמי לבן, וגוון של פטרוזליה ובצל. הוא בן לוויה מעולה עם טעמים עמוקים ומספקים שלא משתלטים

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

בשני יש סלמון, ומה עושים איתו. הינה מנה לאמצע השבוע, קלה ומרעננת, האננס נוסטלגי מזכיר קצת אוכל סיני של פעם. חצי שעה של קיצוצים והקפצות. יכול להתאים לכל בני הבית עם אורז או אטריות. פרוטוקולי

פאי דייגות כתום

פאי דייגות כתום

שיכבה של ירקות ארומטים, קוביות של סלמון שמנמן ופירה דלורית טעים
שכבות של פאי שבתנור מתאחדות ליותר מסך החלקים. פאי כתום שכיף לישר