טטאקי טונה אדומה סלט עלים וג'ינג'ר כבוש

טטאקי טונה אדומה. טונה טריה מחירה בזהב, אם כבר יש כזו מגיע לנו למתוח אותה לסלט שלם.

טטאקי טונה אדומה טריה צרובה בשומשום. תרגום, טונה טריה שרק פני השטח שלה צרובים קלות והפנים נשאר חי. הציפוי של שומשום די נפוץ ומוסיף קראנצ' טעים.

הסלט משפע של עלים ירוקים כהים וחסה פריכה. את הכל מלווה ורוטב אסיתי שיש בו קוקנט אמינו ושמן שומשום, משהו אחר פרוטוקולי ומרענן מבחינת טעמים.

ג'ינג'ר כבוש ביתי בצד. אוכלות עם מקלות

סלט עלים עם טטאקי טונה אדומה וג'ינג'ר כבוש

ככה עושה

טטאקי טונה אדומה סלט עלים וג'ינג'ר כבוש

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה15 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
nutfree
pinatfree
רוטב סויה
soyfree
glutenfree

מרכיבים

טטאקי טונה אדומה

  • 400 גרם טונה אדומה טריה
  • 2 כפות שומשום מלא או לבן
  • 2 כפות שומשום שחור
  • ½ כפית חצי כפית מלח גס
  • 2 כפות שמן שומשום בהיר

רוטב

  • 2 כפות קוקנט אמיניו
  • 1 כף מיפל
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1 כף מיץ ליים או לימון
  • ג'ינגר טרי מגורד
  • שום טרי מגורד
  • מלח אטלנטי דק

לסלט

  • חצי חסה איסברג פרוסה דק
  • 2 כוסות תערובת עלים ירוקים לסלט
  • 2 מלפפונים פרוסים למקלות
  • דיקון, צנון או צנונית פרוסים לגוליאנים
  • 2 כפות בצל ירוק קצוץ
  • חופן עלי כוסברה או בזיל
  • ג'ינגר כבוש

הכנות

הכנת טטאקי טונה אדומה

  • הענין עם טונה אדומה זה למצוא נתח טרי מאוד שאין שחור בקצוות בצורה שאפשר ליצור ממנה שני מלבנים ברוחב וגובהה של שנים שלושה סנטימטר
    הפחת פה יקר. ככה שאם נמצאה חתיכה ראויה שווה להפיק ממנה את המירב
    חותכת לשני מלבנים ומנגבת טוב, מניחה במקרר
  • בצלחת מערבבת שומשום משני צבעים ומלח גס. מלהיטה מחבת ברזל כבדה.
    מוציאה את הטונה מהמקרר ומלטפת אותה בשמן שומשום בהיר.
    מניחה את הנתחים על הצלחת עם השומשום ומצפה מכל הפאות של המלבן
  • מעבירה למחבת
    כל פאה צריכה מקסימום חצי דקה. אני פשוט סופרת עד עשרים ומסובבת לפאה הבאה את שתי החתיכות
    עושה ככה לכל הכיונים. אפשר לתת עוד סיבוב של עשר שניות לכל כיוון
    יותר לא מתאים לטונה, טונה יבשה אין לה תקנה. כשהתוך מאוד אדום ויש רק קרסט היא במיטבה
    טטאקי טונה אדומה מצופה בשומשום
  • מעבירה את הטונה חזרה למקרר לחצי שעה

הכנת רוטב אסיתי

  • מגרדת על פומפיה דקה ג'ינגר ושום, מעבירה לקערית. מוסיפה קוקנט אמינו (תחליף לסויה שעשוי מקוקוס) מעט מייפל, חומץ אורז מיץ ליים או לימון וקצת מלח
    מערבבת טוב, מוסיפה כמה טיפות שמן שומשום. זה הרוטב

הרכבת הסלט

  • נעים שיש קראנצ' לכן החסה העגולה. גם לבבות קרנצים של חסה רומית יתאימו פורסת דק לסרטים ארוכים את העלים קורעת לפיסות, טוב שיש מגוון של עלים כהים ואדומים שוטפת טוב מחול ומעבירה למיבש חסה לכמה סיבובים
  • פורסת את המלפפון למקלות שיהיה נוח אחר כך לאסוף אותם עם מקלות אכילה
    אם יש דיקון זה מעולה, הוא קצת חזק ככה שגם צנון או צנונית יתאימו
    מכינה קערה עם מי קרח ובעזרת קולפן ז'ליאנים חותכת לסרטים דקים
    גם קיצוץ דק לגוליאנים בלי מכשיר זה מעולה. מעבירה למי קרה
    בוחרת או עלים של בזיליקום או עלים של כובסרה, מפרידה לעלים חופן נדיב. קוצצת דק כמה גבעולים של בצל ירוק
  • בצלחת הגשה רחבה מפזרת את תערובת העלים והחסה. מעל את המלפפון, מוציאה ממי הקרח את הדיקון ומיבשת מוסיפה גם אותו מעל העלים. מטפטפת מהרוטב על העלים. פורסת את הטונה בזהירות לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר
    מסדרת מעל הירקות פרוסות מרווחות. מפזרת מעל עלים ובצל ירוק ועוד מהרוטב בצד מוסיפה תלולית של ג'ינג'ר כבוש.
    מגישה. אוכלות עם מקלות
סלט עלים עם טטאקי טונה אדומה וג'ינג'ר כבוש
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני . קיטו

עוד משהו

ג’ינג’ר כבוש
סלט חסה
טונה ומלפפון
סלט ניסואז
שמן שומשום בהיר אפשר לקנות באיהרב. קוקנט אמינו זה תחליף לסויה שעשוי מקוקוס גם אותו אפששר לקנות באיהרב

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן