סלט עוף ומלפפונים אסיאתי

סלט עוף ומלפפונים אסיתי

לפעמים תנועה אחת מדויקת מבהירה מתכון, כאן זו מכה בגב הסכין על מלפפון טרי, שראיתי בזוית העין במסטר שף השבוע.

יש כאן שתי טכניקות אחת שיוצרת את הפריכות של המלפפונים והשניה שערות העוף.

מה שצריך כדי לקבל סלט נפלא שיכול גם ללכת איתכן לארוחת צהרים בצנצנת

ברוטב יש קוקנט אמינו, רוטב שמזכיר סויה ומחליף אותה מצוין. עשוי מקוקוס מתקתק. אפשר להזמין אותו מאיהרב והוא חלק מהמזווה של הפרוטוקול האוטואימוני

סלט עוף ומלפפונים אסיאתי

סלט עוף ומלפפונים

לפעמים תנועה אחת מדויקת מבהירה מתכון, כאן זו מכה בגב הסכין על מלפפון טרי שראיתי בזוית העין במסטר שף השבוע. יש כאן שתי טכניקות אחת שיוצרת את הפריכות של המלפפונים והשניה שערות העוף. זה כל מה שצריך כדי לקבל סלט עוף ומלפפונים נפלא, שיכול גם ללכת איתכן לארוחת צהרים בצינצנת

חזה עוף הוא קצת כמו פרוסת לחם לבן, אין לה הרבה טעם אבל כמינשא היא מושלמת. ככה זה עם פרורי הלחם המטוגנים בשניצל. כאן המלפפון מרענן חזה עוף חייב את הרוטב

פליאו אוטואימוני – התאמות

הרוטב בזוית אסיתית. קוקנט אמינו במקום סויה יתן את המליחות וקצת אוממי, חומץ תפוחים את הטעם החמוץ, שום וג'ינגר את החריפות ומתוק אין פה. מתכון פרוטוקולי לגמרי,

ככה עושה

סלט עוף ומלפפונים אסיאתי

הכנות30 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
pinatfree
egg free
רוטב סויה
glutenfree

מרכיבים

  • 8 מלפפונים בינונים
  • 250 גרם חזה עוף
  • ½ צרור כוסברה
  • קולורבי בינוני מגורד עבה או כוס ניבטי מאש
  • 4 גבעולי בצל ירוק

לרוטב

  • 2 כפות קוקנט אמיניו
  • 1 כף חומץ תפוחים לא מפוסטר
  • 1 כף ג'ינגר מגורד
  • 2 שיני שום מגורדות
  • ½ כפית שמן שומשום
  • ¼ כוס מי מלפפונים

הכנות

  • ככה עושה:
    שוטפת שמונה מלפפונים טרים מאוד בינונים, קוטמת את הקצוות וחותכת לרוחב לשנים.
    על חצי מלפפון מניחה את גב הסכין הגדולה שמכסה אותו בשלמותו, עם גב היד מכה בסכין ככה שהמלפפון נמחץ ונשבר לרסיסים. תאור קצת טרגי אבל לטעם של המלפפון זה עושה רק טוב.
    ממשיכה ככה עם כל שאר החצאים
    עכשיו יש על הקרש ערימה של שברי מלפפונים, קוצצת אותם עוד קצת עם הסכין, ממליחה בחצי כפית מלח הימלאיה דק כדי לעזור בניכוז הנוזלים.
    מעבירה את המלפפונים למסננת ומתחת קערית שאליה יתנקזו הנוזלים. הם ישמשו בהמשך לרוטב
  • את חזה העוף מבשלת במים מומלחים כעשר דקות ומקררת
    חותכת לאורך את החזה, מתישבת בנחת ומושכת בחוטים, הם יוצאים בקבוצות ממשיכה ומפוררת גם את הקבוצה
    גם כאן הטכניקה חשובה, החוטים האלו סופגים אחרת את הרוטב
    את הבצל הירוק קוצצת דק לרוחב, גם החלק הלבן. את הכוסברה מפרידה לעלים וגבעולים דקים, חותכת מאוד גס כדי שישארו עלים שלמים
    את הקולורבי קולפת ומגרדת בחורים הגדולים, לחלופין כוס של נבטי מאש המכונים נבטים סינים יעשה את אותה עבודה
    מרכיבים לסלט עוף ומלפפונים אסיאתי

לרוטב

  • מודדת רבע כוס ממיץ המלפפונים שניגר לקערה, מוסיפה את כל חומרי הרוטב: קוקנט אמיניו, ג'ינגר מגורד דק, שום מגורד דק, חומץ תפוחים ומעט שמן שומשום
  • מערבבת את כל הירקות העלים העוף והרוטב בקערה גדולה, מעבירה לצלחת הגשה, עושה ערימה גבוהה מאוררת. מי שאוכלת שומשום יכולה לבזוק קצת שומשום קלוי מעל
סלט עוף ומלפפונים אסיאתי
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו . פליאו אוטואימוני

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן