סלט עוף ומלפפונים אסיתי

|

30/01/2021

לפעמים תנועה אחת מדויקת מבהירה מתכון, כאן זו מכה בגב הסכין על מלפפון טרי, שראיתי בזוית העין במסטר שף השבוע. יש כאן שתי טכניקות אחת שיוצרת את הפריכות של המלפפונים והשניה שערות העוף. זה כל מה שצריך כדי לקבל סלט נפלא, שיכול גם ללכת איתכן לארוחת צהרים בצינצנת

4 מנות

Prep Time30 mins

 8 מלפפונים בינונים
 250 גרם חזה עוף
 חצי צרור כוסברה
 קולורבי בינוני מגורד עבה או כוס ניבטי מאש
 4 גבעולי בצל ירוק
לרוטב
 2 כפות קוקנט אמיניו
 1 כף חומץ תפוחים לא מפוסטר
 1 כף ג'ינגר מגורד
 2 שיני שום מגורדות
 חצי כפית שמן שומשום
 רבע כוס מי מלפפונים

1

ככה עושה: שוטפת שמונה מלפפונים טרים מאוד בינונים, קוטמת את הקצוות וחותכת לרוחב לשנים. על חצי מלפפון מניחה את גב הסכין הגדולה שמכסה אותו בשלמותו, עם גב היד מכה בסכין ככה שהמלפפון נמחץ ונשבר לרסיסים. תאור קצת טרגי אבל לטעם של המלפפון זה עושה רק טוב. ממשיכה ככה עם כל שאר החצאים
עכשיו יש על הקרש ערימה של שברי מלפפונים, קוצצת אותם עוד קצת עם הסכין, ממליחה בחצי כפית מלח הימלאיה דק כדי לעזור בניכוז הנוזלים. מעבירה את המלפפונים למסננת ומתחת קערית שאליה יתנקזו הנוזלים. הם ישמשו בהמשך לרוטב

2

את חזה העוף מבשלת במים מומלחים כעשר דקות ומקררת
חותכת לאורך את החזה, מתישבת בנחת ומושכת חוטים, הם יוצאים בקבוצות ממשיכה ומפוררת גם את הקבוצה
גם כאן הטכניקה חשובה, החוטים האלו סופגים אחרת את הרוטב
את הבצל הירוק קוצצת דק לרוחב, גם החלק הלבן. את הכוסברה מפרידה לעלים וגבעולים דקים, חותכת מאוד גס כדי שישארו עלים שלמים
את הקולורבי קולפת ומגרדת בחורים הגדולים, לחלופין כוס של נבטי מאש המכונים נבטים סינים יעשה את אותה עבודה

לרוטב
3

מודדת רבע כוס ממיץ המלפפונים שניגר לקערה, מוסיפה את כל חומרי הרוטב: קוקנט אמיניו, ג'ינגר מגורד דק, שום מגורד דק, חומץ תפוחים ומעט שמן שומשום

4

מערבבת את כל הירקות העלים העוף והרוטב בקערה גדולה, מעבירה לצלחת הגשה, עושה ערימה גבוהה מאוררת. מי שאוכלת שומשום יכולה לבזוק קצת שומשום קלוי מעל

Ingredients

 8 מלפפונים בינונים
 250 גרם חזה עוף
 חצי צרור כוסברה
 קולורבי בינוני מגורד עבה או כוס ניבטי מאש
 4 גבעולי בצל ירוק
לרוטב
 2 כפות קוקנט אמיניו
 1 כף חומץ תפוחים לא מפוסטר
 1 כף ג'ינגר מגורד
 2 שיני שום מגורדות
 חצי כפית שמן שומשום
 רבע כוס מי מלפפונים

Directions

1

ככה עושה: שוטפת שמונה מלפפונים טרים מאוד בינונים, קוטמת את הקצוות וחותכת לרוחב לשנים. על חצי מלפפון מניחה את גב הסכין הגדולה שמכסה אותו בשלמותו, עם גב היד מכה בסכין ככה שהמלפפון נמחץ ונשבר לרסיסים. תאור קצת טרגי אבל לטעם של המלפפון זה עושה רק טוב. ממשיכה ככה עם כל שאר החצאים
עכשיו יש על הקרש ערימה של שברי מלפפונים, קוצצת אותם עוד קצת עם הסכין, ממליחה בחצי כפית מלח הימלאיה דק כדי לעזור בניכוז הנוזלים. מעבירה את המלפפונים למסננת ומתחת קערית שאליה יתנקזו הנוזלים. הם ישמשו בהמשך לרוטב

2

את חזה העוף מבשלת במים מומלחים כעשר דקות ומקררת
חותכת לאורך את החזה, מתישבת בנחת ומושכת חוטים, הם יוצאים בקבוצות ממשיכה ומפוררת גם את הקבוצה
גם כאן הטכניקה חשובה, החוטים האלו סופגים אחרת את הרוטב
את הבצל הירוק קוצצת דק לרוחב, גם החלק הלבן. את הכוסברה מפרידה לעלים וגבעולים דקים, חותכת מאוד גס כדי שישארו עלים שלמים
את הקולורבי קולפת ומגרדת בחורים הגדולים, לחלופין כוס של נבטי מאש המכונים נבטים סינים יעשה את אותה עבודה

לרוטב
3

מודדת רבע כוס ממיץ המלפפונים שניגר לקערה, מוסיפה את כל חומרי הרוטב: קוקנט אמיניו, ג'ינגר מגורד דק, שום מגורד דק, חומץ תפוחים ומעט שמן שומשום

4

מערבבת את כל הירקות העלים העוף והרוטב בקערה גדולה, מעבירה לצלחת הגשה, עושה ערימה גבוהה מאוררת. מי שאוכלת שומשום יכולה לבזוק קצת שומשום קלוי מעל

סלט עוף ומלפפונים אסיתי

סלט עוף ומלפפונים אסיתי

|

30/01/2021

לפעמים תנועה אחת מדויקת מבהירה מתכון, כאן זו מכה בגב הסכין על מלפפון טרי, שראיתי בזוית העין במסטר שף השבוע. יש כאן שתי טכניקות אחת שיוצרת את הפריכות של המלפפונים והשניה שערות העוף. זה כל מה שצריך כדי לקבל סלט נפלא, שיכול גם ללכת איתכן לארוחת צהרים בצינצנת

4 מנות

Prep Time30 mins

 8 מלפפונים בינונים
 250 גרם חזה עוף
 חצי צרור כוסברה
 קולורבי בינוני מגורד עבה או כוס ניבטי מאש
 4 גבעולי בצל ירוק
לרוטב
 2 כפות קוקנט אמיניו
 1 כף חומץ תפוחים לא מפוסטר
 1 כף ג'ינגר מגורד
 2 שיני שום מגורדות
 חצי כפית שמן שומשום
 רבע כוס מי מלפפונים

1

ככה עושה: שוטפת שמונה מלפפונים טרים מאוד בינונים, קוטמת את הקצוות וחותכת לרוחב לשנים. על חצי מלפפון מניחה את גב הסכין הגדולה שמכסה אותו בשלמותו, עם גב היד מכה בסכין ככה שהמלפפון נמחץ ונשבר לרסיסים. תאור קצת טרגי אבל לטעם של המלפפון זה עושה רק טוב. ממשיכה ככה עם כל שאר החצאים
עכשיו יש על הקרש ערימה של שברי מלפפונים, קוצצת אותם עוד קצת עם הסכין, ממליחה בחצי כפית מלח הימלאיה דק כדי לעזור בניכוז הנוזלים. מעבירה את המלפפונים למסננת ומתחת קערית שאליה יתנקזו הנוזלים. הם ישמשו בהמשך לרוטב

2

את חזה העוף מבשלת במים מומלחים כעשר דקות ומקררת
חותכת לאורך את החזה, מתישבת בנחת ומושכת חוטים, הם יוצאים בקבוצות ממשיכה ומפוררת גם את הקבוצה
גם כאן הטכניקה חשובה, החוטים האלו סופגים אחרת את הרוטב
את הבצל הירוק קוצצת דק לרוחב, גם החלק הלבן. את הכוסברה מפרידה לעלים וגבעולים דקים, חותכת מאוד גס כדי שישארו עלים שלמים
את הקולורבי קולפת ומגרדת בחורים הגדולים, לחלופין כוס של נבטי מאש המכונים נבטים סינים יעשה את אותה עבודה

לרוטב
3

מודדת רבע כוס ממיץ המלפפונים שניגר לקערה, מוסיפה את כל חומרי הרוטב: קוקנט אמיניו, ג'ינגר מגורד דק, שום מגורד דק, חומץ תפוחים ומעט שמן שומשום

4

מערבבת את כל הירקות העלים העוף והרוטב בקערה גדולה, מעבירה לצלחת הגשה, עושה ערימה גבוהה מאוררת. מי שאוכלת שומשום יכולה לבזוק קצת שומשום קלוי מעל

Ingredients

 8 מלפפונים בינונים
 250 גרם חזה עוף
 חצי צרור כוסברה
 קולורבי בינוני מגורד עבה או כוס ניבטי מאש
 4 גבעולי בצל ירוק
לרוטב
 2 כפות קוקנט אמיניו
 1 כף חומץ תפוחים לא מפוסטר
 1 כף ג'ינגר מגורד
 2 שיני שום מגורדות
 חצי כפית שמן שומשום
 רבע כוס מי מלפפונים

Directions

1

ככה עושה: שוטפת שמונה מלפפונים טרים מאוד בינונים, קוטמת את הקצוות וחותכת לרוחב לשנים. על חצי מלפפון מניחה את גב הסכין הגדולה שמכסה אותו בשלמותו, עם גב היד מכה בסכין ככה שהמלפפון נמחץ ונשבר לרסיסים. תאור קצת טרגי אבל לטעם של המלפפון זה עושה רק טוב. ממשיכה ככה עם כל שאר החצאים
עכשיו יש על הקרש ערימה של שברי מלפפונים, קוצצת אותם עוד קצת עם הסכין, ממליחה בחצי כפית מלח הימלאיה דק כדי לעזור בניכוז הנוזלים. מעבירה את המלפפונים למסננת ומתחת קערית שאליה יתנקזו הנוזלים. הם ישמשו בהמשך לרוטב

2

את חזה העוף מבשלת במים מומלחים כעשר דקות ומקררת
חותכת לאורך את החזה, מתישבת בנחת ומושכת חוטים, הם יוצאים בקבוצות ממשיכה ומפוררת גם את הקבוצה
גם כאן הטכניקה חשובה, החוטים האלו סופגים אחרת את הרוטב
את הבצל הירוק קוצצת דק לרוחב, גם החלק הלבן. את הכוסברה מפרידה לעלים וגבעולים דקים, חותכת מאוד גס כדי שישארו עלים שלמים
את הקולורבי קולפת ומגרדת בחורים הגדולים, לחלופין כוס של נבטי מאש המכונים נבטים סינים יעשה את אותה עבודה

לרוטב
3

מודדת רבע כוס ממיץ המלפפונים שניגר לקערה, מוסיפה את כל חומרי הרוטב: קוקנט אמיניו, ג'ינגר מגורד דק, שום מגורד דק, חומץ תפוחים ומעט שמן שומשום

4

מערבבת את כל הירקות העלים העוף והרוטב בקערה גדולה, מעבירה לצלחת הגשה, עושה ערימה גבוהה מאוררת. מי שאוכלת שומשום יכולה לבזוק קצת שומשום קלוי מעל

סלט עוף ומלפפונים אסיתי

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *