סלט עוף ומלפפונים אסיתי

| 30/01/2021

לפעמים תנועה אחת מדויקת מבהירה מתכון, כאן זו מכה בגב הסכין על מלפפון טרי, שראיתי בזוית העין במסטר שף השבוע.

יש כאן שתי טכניקות אחת שיוצרת את הפריכות של המלפפונים והשניה שערות העוף.

מה שצריך כדי לקבל סלט נפלא שיכול גם ללכת איתכן לארוחת צהרים בצנצנת

ברוטב יש קוקנט אמינו, רוטב שמזכיר סויה ומחליף אותה מצוין. עשוי מקוקוס מתקתק. אפשר להזמין אותו מאיהרב והוא חלק מהמזווה של הפרוטוקול האוטואימוני

סלט עוף ומלפפונים אסיאתי

כמותזמן הכנה
ארבע מנות 30 דקות

מרכיבים
 8 מלפפונים בינונים
 250 גרם חזה עוף
 חצי צרור כוסברה
 קולורבי בינוני מגורד עבה או כוס ניבטי מאש
 4 גבעולי בצל ירוק
לרוטב
 2 כפות קוקנט אמיניו
 1 כף חומץ תפוחים לא מפוסטר
 1 כף ג'ינגר מגורד
 2 שיני שום מגורדות
 חצי כפית שמן שומשום
 רבע כוס מי מלפפונים

1

ככה עושה: שוטפת שמונה מלפפונים טרים מאוד בינונים, קוטמת את הקצוות וחותכת לרוחב לשנים. על חצי מלפפון מניחה את גב הסכין הגדולה שמכסה אותו בשלמותו, עם גב היד מכה בסכין ככה שהמלפפון נמחץ ונשבר לרסיסים. תאור קצת טרגי אבל לטעם של המלפפון זה עושה רק טוב. ממשיכה ככה עם כל שאר החצאים
עכשיו יש על הקרש ערימה של שברי מלפפונים, קוצצת אותם עוד קצת עם הסכין, ממליחה בחצי כפית מלח הימלאיה דק כדי לעזור בניכוז הנוזלים. מעבירה את המלפפונים למסננת ומתחת קערית שאליה יתנקזו הנוזלים. הם ישמשו בהמשך לרוטב

2

את חזה העוף מבשלת במים מומלחים כעשר דקות ומקררת
חותכת לאורך את החזה, מתישבת בנחת ומושכת חוטים, הם יוצאים בקבוצות ממשיכה ומפוררת גם את הקבוצה
גם כאן הטכניקה חשובה, החוטים האלו סופגים אחרת את הרוטב
את הבצל הירוק קוצצת דק לרוחב, גם החלק הלבן. את הכוסברה מפרידה לעלים וגבעולים דקים, חותכת מאוד גס כדי שישארו עלים שלמים
את הקולורבי קולפת ומגרדת בחורים הגדולים, לחלופין כוס של נבטי מאש המכונים נבטים סינים יעשה את אותה עבודה

מרכיבים לסלט עוף ומלפפונים אסיאתי

לרוטב
3

מודדת רבע כוס ממיץ המלפפונים שניגר לקערה, מוסיפה את כל חומרי הרוטב: קוקנט אמיניו, ג'ינגר מגורד דק, שום מגורד דק, חומץ תפוחים ומעט שמן שומשום

4

מערבבת את כל הירקות העלים העוף והרוטב בקערה גדולה, מעבירה לצלחת הגשה, עושה ערימה גבוהה מאוררת. מי שאוכלת שומשום יכולה לבזוק קצת שומשום קלוי מעל

Ingredients

מרכיבים
 8 מלפפונים בינונים
 250 גרם חזה עוף
 חצי צרור כוסברה
 קולורבי בינוני מגורד עבה או כוס ניבטי מאש
 4 גבעולי בצל ירוק
לרוטב
 2 כפות קוקנט אמיניו
 1 כף חומץ תפוחים לא מפוסטר
 1 כף ג'ינגר מגורד
 2 שיני שום מגורדות
 חצי כפית שמן שומשום
 רבע כוס מי מלפפונים

Directions

1

ככה עושה: שוטפת שמונה מלפפונים טרים מאוד בינונים, קוטמת את הקצוות וחותכת לרוחב לשנים. על חצי מלפפון מניחה את גב הסכין הגדולה שמכסה אותו בשלמותו, עם גב היד מכה בסכין ככה שהמלפפון נמחץ ונשבר לרסיסים. תאור קצת טרגי אבל לטעם של המלפפון זה עושה רק טוב. ממשיכה ככה עם כל שאר החצאים
עכשיו יש על הקרש ערימה של שברי מלפפונים, קוצצת אותם עוד קצת עם הסכין, ממליחה בחצי כפית מלח הימלאיה דק כדי לעזור בניכוז הנוזלים. מעבירה את המלפפונים למסננת ומתחת קערית שאליה יתנקזו הנוזלים. הם ישמשו בהמשך לרוטב

2

את חזה העוף מבשלת במים מומלחים כעשר דקות ומקררת
חותכת לאורך את החזה, מתישבת בנחת ומושכת חוטים, הם יוצאים בקבוצות ממשיכה ומפוררת גם את הקבוצה
גם כאן הטכניקה חשובה, החוטים האלו סופגים אחרת את הרוטב
את הבצל הירוק קוצצת דק לרוחב, גם החלק הלבן. את הכוסברה מפרידה לעלים וגבעולים דקים, חותכת מאוד גס כדי שישארו עלים שלמים
את הקולורבי קולפת ומגרדת בחורים הגדולים, לחלופין כוס של נבטי מאש המכונים נבטים סינים יעשה את אותה עבודה

מרכיבים לסלט עוף ומלפפונים אסיאתי

לרוטב
3

מודדת רבע כוס ממיץ המלפפונים שניגר לקערה, מוסיפה את כל חומרי הרוטב: קוקנט אמיניו, ג'ינגר מגורד דק, שום מגורד דק, חומץ תפוחים ומעט שמן שומשום

4

מערבבת את כל הירקות העלים העוף והרוטב בקערה גדולה, מעבירה לצלחת הגשה, עושה ערימה גבוהה מאוררת. מי שאוכלת שומשום יכולה לבזוק קצת שומשום קלוי מעל

סלט עוף ומלפפונים אסיאתי

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: אסיתי. סלט. עוף הודו חזיר

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

סלט ביצים וכרובית

סלט ביצים וכרובית

מזכיר סלט תפוחי אדמה, באיכות המלווה שלו. יש בו ביצים וכרובית תיבול של בלסמי לבן, וגוון של פטרוזליה ובצל. הוא בן לוויה מעולה עם טעמים עמוקים ומספקים שלא משתלטים

פסטרמה חזה הודו בתנור

פסטרמה חזה הודו בתנור

מה שצריך בשביל פסטרמה ביתי מחזה הודו זה קצת סבלנות. מתחילות בהשריה בברין שישמור על עסיסיות הבשר. ממשיכות בציפוי נחמד שיתן לווית טעם קלה, ולבסוף אפיה באדים לשמור על הלחות. זהו. נקניק בריא ביתי ברבע מחיר

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

בשני יש סלמון, ומה עושים איתו. הינה מנה לאמצע השבוע, קלה ומרעננת, האננס נוסטלגי מזכיר קצת אוכל סיני של פעם. חצי שעה של קיצוצים והקפצות. יכול להתאים לכל בני הבית עם אורז או אטריות. פרוטוקולי