סלט עוף ומלפפונים אסיתי

לפעמים תנועה אחת מדויקת מבהירה מתכון, כאן זו מכה בגב הסכין על מלפפון טרי, שראיתי בזוית העין במסטר שף השבוע. יש כאן שתי טכניקות אחת שיוצרת את הפריכות של המלפפונים והשניה שערות העוף. זה כל מה שצריך כדי לקבל סלט נפלא, שיכול גם ללכת איתכן לארוחת צהרים בצינצנת

הכנות30 mins

 8 מלפפונים בינונים
 250 גרם חזה עוף
 חצי צרור כוסברה
 קולורבי בינוני מגורד עבה או כוס ניבטי מאש
 4 גבעולי בצל ירוק
לרוטב
 2 כפות קוקנט אמיניו
 1 כף חומץ תפוחים לא מפוסטר
 1 כף ג'ינגר מגורד
 2 שיני שום מגורדות
 חצי כפית שמן שומשום
 רבע כוס מי מלפפונים

1

ככה עושה: שוטפת שמונה מלפפונים טרים מאוד בינונים, קוטמת את הקצוות וחותכת לרוחב לשנים. על חצי מלפפון מניחה את גב הסכין הגדולה שמכסה אותו בשלמותו, עם גב היד מכה בסכין ככה שהמלפפון נמחץ ונשבר לרסיסים. תאור קצת טרגי אבל לטעם של המלפפון זה עושה רק טוב. ממשיכה ככה עם כל שאר החצאים
עכשיו יש על הקרש ערימה של שברי מלפפונים, קוצצת אותם עוד קצת עם הסכין, ממליחה בחצי כפית מלח הימלאיה דק כדי לעזור בניכוז הנוזלים. מעבירה את המלפפונים למסננת ומתחת קערית שאליה יתנקזו הנוזלים. הם ישמשו בהמשך לרוטב

2

את חזה העוף מבשלת במים מומלחים כעשר דקות ומקררת
חותכת לאורך את החזה, מתישבת בנחת ומושכת חוטים, הם יוצאים בקבוצות ממשיכה ומפוררת גם את הקבוצה
גם כאן הטכניקה חשובה, החוטים האלו סופגים אחרת את הרוטב
את הבצל הירוק קוצצת דק לרוחב, גם החלק הלבן. את הכוסברה מפרידה לעלים וגבעולים דקים, חותכת מאוד גס כדי שישארו עלים שלמים
את הקולורבי קולפת ומגרדת בחורים הגדולים, לחלופין כוס של נבטי מאש המכונים נבטים סינים יעשה את אותה עבודה

לרוטב
3

מודדת רבע כוס ממיץ המלפפונים שניגר לקערה, מוסיפה את כל חומרי הרוטב: קוקנט אמיניו, ג'ינגר מגורד דק, שום מגורד דק, חומץ תפוחים ומעט שמן שומשום

4

מערבבת את כל הירקות העלים העוף והרוטב בקערה גדולה, מעבירה לצלחת הגשה, עושה ערימה גבוהה מאוררת. מי שאוכלת שומשום יכולה לבזוק קצת שומשום קלוי מעל

Ingredients

 8 מלפפונים בינונים
 250 גרם חזה עוף
 חצי צרור כוסברה
 קולורבי בינוני מגורד עבה או כוס ניבטי מאש
 4 גבעולי בצל ירוק
לרוטב
 2 כפות קוקנט אמיניו
 1 כף חומץ תפוחים לא מפוסטר
 1 כף ג'ינגר מגורד
 2 שיני שום מגורדות
 חצי כפית שמן שומשום
 רבע כוס מי מלפפונים

Directions

1

ככה עושה: שוטפת שמונה מלפפונים טרים מאוד בינונים, קוטמת את הקצוות וחותכת לרוחב לשנים. על חצי מלפפון מניחה את גב הסכין הגדולה שמכסה אותו בשלמותו, עם גב היד מכה בסכין ככה שהמלפפון נמחץ ונשבר לרסיסים. תאור קצת טרגי אבל לטעם של המלפפון זה עושה רק טוב. ממשיכה ככה עם כל שאר החצאים
עכשיו יש על הקרש ערימה של שברי מלפפונים, קוצצת אותם עוד קצת עם הסכין, ממליחה בחצי כפית מלח הימלאיה דק כדי לעזור בניכוז הנוזלים. מעבירה את המלפפונים למסננת ומתחת קערית שאליה יתנקזו הנוזלים. הם ישמשו בהמשך לרוטב

2

את חזה העוף מבשלת במים מומלחים כעשר דקות ומקררת
חותכת לאורך את החזה, מתישבת בנחת ומושכת חוטים, הם יוצאים בקבוצות ממשיכה ומפוררת גם את הקבוצה
גם כאן הטכניקה חשובה, החוטים האלו סופגים אחרת את הרוטב
את הבצל הירוק קוצצת דק לרוחב, גם החלק הלבן. את הכוסברה מפרידה לעלים וגבעולים דקים, חותכת מאוד גס כדי שישארו עלים שלמים
את הקולורבי קולפת ומגרדת בחורים הגדולים, לחלופין כוס של נבטי מאש המכונים נבטים סינים יעשה את אותה עבודה

לרוטב
3

מודדת רבע כוס ממיץ המלפפונים שניגר לקערה, מוסיפה את כל חומרי הרוטב: קוקנט אמיניו, ג'ינגר מגורד דק, שום מגורד דק, חומץ תפוחים ומעט שמן שומשום

4

מערבבת את כל הירקות העלים העוף והרוטב בקערה גדולה, מעבירה לצלחת הגשה, עושה ערימה גבוהה מאוררת. מי שאוכלת שומשום יכולה לבזוק קצת שומשום קלוי מעל

סלט עוף ומלפפונים אסיתי
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

סלט עוף ומלפפונים אסיתי

לפעמים תנועה אחת מדויקת מבהירה מתכון, כאן זו מכה בגב הסכין על מלפפון טרי, שראיתי בזוית העין במסטר שף השבוע. יש כאן שתי טכניקות אחת שיוצרת את הפריכות של המלפפונים והשניה שערות העוף. זה כל מה שצריך כדי לקבל סלט נפלא, שיכול גם ללכת איתכן לארוחת צהרים בצינצנת

הכנות30 mins

 8 מלפפונים בינונים
 250 גרם חזה עוף
 חצי צרור כוסברה
 קולורבי בינוני מגורד עבה או כוס ניבטי מאש
 4 גבעולי בצל ירוק
לרוטב
 2 כפות קוקנט אמיניו
 1 כף חומץ תפוחים לא מפוסטר
 1 כף ג'ינגר מגורד
 2 שיני שום מגורדות
 חצי כפית שמן שומשום
 רבע כוס מי מלפפונים

1

ככה עושה: שוטפת שמונה מלפפונים טרים מאוד בינונים, קוטמת את הקצוות וחותכת לרוחב לשנים. על חצי מלפפון מניחה את גב הסכין הגדולה שמכסה אותו בשלמותו, עם גב היד מכה בסכין ככה שהמלפפון נמחץ ונשבר לרסיסים. תאור קצת טרגי אבל לטעם של המלפפון זה עושה רק טוב. ממשיכה ככה עם כל שאר החצאים
עכשיו יש על הקרש ערימה של שברי מלפפונים, קוצצת אותם עוד קצת עם הסכין, ממליחה בחצי כפית מלח הימלאיה דק כדי לעזור בניכוז הנוזלים. מעבירה את המלפפונים למסננת ומתחת קערית שאליה יתנקזו הנוזלים. הם ישמשו בהמשך לרוטב

2

את חזה העוף מבשלת במים מומלחים כעשר דקות ומקררת
חותכת לאורך את החזה, מתישבת בנחת ומושכת חוטים, הם יוצאים בקבוצות ממשיכה ומפוררת גם את הקבוצה
גם כאן הטכניקה חשובה, החוטים האלו סופגים אחרת את הרוטב
את הבצל הירוק קוצצת דק לרוחב, גם החלק הלבן. את הכוסברה מפרידה לעלים וגבעולים דקים, חותכת מאוד גס כדי שישארו עלים שלמים
את הקולורבי קולפת ומגרדת בחורים הגדולים, לחלופין כוס של נבטי מאש המכונים נבטים סינים יעשה את אותה עבודה

לרוטב
3

מודדת רבע כוס ממיץ המלפפונים שניגר לקערה, מוסיפה את כל חומרי הרוטב: קוקנט אמיניו, ג'ינגר מגורד דק, שום מגורד דק, חומץ תפוחים ומעט שמן שומשום

4

מערבבת את כל הירקות העלים העוף והרוטב בקערה גדולה, מעבירה לצלחת הגשה, עושה ערימה גבוהה מאוררת. מי שאוכלת שומשום יכולה לבזוק קצת שומשום קלוי מעל

Ingredients

 8 מלפפונים בינונים
 250 גרם חזה עוף
 חצי צרור כוסברה
 קולורבי בינוני מגורד עבה או כוס ניבטי מאש
 4 גבעולי בצל ירוק
לרוטב
 2 כפות קוקנט אמיניו
 1 כף חומץ תפוחים לא מפוסטר
 1 כף ג'ינגר מגורד
 2 שיני שום מגורדות
 חצי כפית שמן שומשום
 רבע כוס מי מלפפונים

Directions

1

ככה עושה: שוטפת שמונה מלפפונים טרים מאוד בינונים, קוטמת את הקצוות וחותכת לרוחב לשנים. על חצי מלפפון מניחה את גב הסכין הגדולה שמכסה אותו בשלמותו, עם גב היד מכה בסכין ככה שהמלפפון נמחץ ונשבר לרסיסים. תאור קצת טרגי אבל לטעם של המלפפון זה עושה רק טוב. ממשיכה ככה עם כל שאר החצאים
עכשיו יש על הקרש ערימה של שברי מלפפונים, קוצצת אותם עוד קצת עם הסכין, ממליחה בחצי כפית מלח הימלאיה דק כדי לעזור בניכוז הנוזלים. מעבירה את המלפפונים למסננת ומתחת קערית שאליה יתנקזו הנוזלים. הם ישמשו בהמשך לרוטב

2

את חזה העוף מבשלת במים מומלחים כעשר דקות ומקררת
חותכת לאורך את החזה, מתישבת בנחת ומושכת חוטים, הם יוצאים בקבוצות ממשיכה ומפוררת גם את הקבוצה
גם כאן הטכניקה חשובה, החוטים האלו סופגים אחרת את הרוטב
את הבצל הירוק קוצצת דק לרוחב, גם החלק הלבן. את הכוסברה מפרידה לעלים וגבעולים דקים, חותכת מאוד גס כדי שישארו עלים שלמים
את הקולורבי קולפת ומגרדת בחורים הגדולים, לחלופין כוס של נבטי מאש המכונים נבטים סינים יעשה את אותה עבודה

לרוטב
3

מודדת רבע כוס ממיץ המלפפונים שניגר לקערה, מוסיפה את כל חומרי הרוטב: קוקנט אמיניו, ג'ינגר מגורד דק, שום מגורד דק, חומץ תפוחים ומעט שמן שומשום

4

מערבבת את כל הירקות העלים העוף והרוטב בקערה גדולה, מעבירה לצלחת הגשה, עושה ערימה גבוהה מאוררת. מי שאוכלת שומשום יכולה לבזוק קצת שומשום קלוי מעל

סלט עוף ומלפפונים אסיתי
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
סלט מלפפונים וגעגועים לעגבניה

סלט מלפפונים וגעגועים לעגבניה

מלפפון ועגבניה כמו יין יאנג, בסיס של סלט רגיל. בלי עגבניה נולד געגוע. אז ככה בבוקר מול שלל מלפפוני קיץ ואבטיח במקרר, נימצאה הנקודה האדומה. סלט שכולו דלועים של קיץ בתיבול עדין של חומץ תפוחים. מפתיע ומרענן מאוד

ים סום הו – סלט פומלה תאילנדי

ים סום הו – סלט פומלה תאילנדי

סלט שרובו פומלה בגוון תאילנדי. קריספי מרענן ופציח, עם טוויסט קטן של קריספי שום שמפצה במשהו על חיסרון הצ’ילי. פרוטוקולי לגמרי

שיפודי דגים תאילנדים

שיפודי דגים תאילנדים

יש כאן כמה אופציות של שיפודי דגים תאילנדים. כיף המגוון וכיף שיש מלא סלטים מענינים מסביב. מושלם לארוחת עצמאות קלילה

סלט סום טאם – קולורבי ונענע

סלט סום טאם – קולורבי ונענע

סלט תאילנדי בשם סום טאם. במקום מפפאיה ירוקה שלא תמיד קל למצוא, ירקות קשים וזמינים, המון עלים ירוקים. מרענן חמוץ מתוק חריף. סלט של אחרי הים

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי של מיטל

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי של מיטל

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי, סלרי תורם לקלילות ולחמיצות. סלט שיכול לחיות יופי בצינצנת ליומים שלושה. הרעיון הוא של מיטל זהבית אני רק מדדתי ורשמתי

סלט עשבים

סלט עשבים

סלט קצת כמו בבית קפה, סלט עשבים עם חמוציות ועשבים ובטטה. מרענן משמח, מתוק, חמוץ וממלא

אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני

אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני

יש את הרגע ששורש הסלרי פשוט ענק, סוף החורף תחילת האביב. הסלט הזה מהמטבח הבלקני, אני פגשתי בו אצל משפחה יונית. מאוד מאוד פשוט ובעונה זו קלאסיקה

סלט יפה

סלט יפה

פשוט סלט יפה של חורף שהצבעים שלו מושלמים והוא מענין ומאוזן

דים סאם

דים סאם

מתגעגעת לארוחות דים סאם שבהם יש מגוון של כיסונים. הינה ניסיון ראשון. כרישה ועוף שילוב שמעצים אחד את השני שהוא לגמרי פרוטוקולי! פשוט מאוד להכנה

סלט סום טאם – פפאיה ירוקה

סלט סום טאם – פפאיה ירוקה

סלט תאילנדי בשם סום טאם שעיקרו פפאיה ירוקה, טעמה נאטרלי היא סופגת נהדר טעמים, שעשירה בנוגדי חימצון וויטמין סי

טבולה כרובית

טבולה כרובית

סלט מרענן, קליל מאוד ורסטילי. הרבה ירוק קצת לבן ומעט מאוד אדום

סלט ניסואז

סלט ניסואז

דגים קטנים אפשר למצוא כל השנה, הם לא חשודים כנושאי מתכות רעילות, צריך רק לשכנע את מוכר הדגים לפלט אותם עבורכן

סלט קצוץ

סלט קצוץ

סלט מאוד פשוט, שעושה שימוש בירקות מורשת, בעיקר בקיץ שהירקות האלו בשיאם והעלים פחות רעננים. טכניקת הקיצוץ דומה יותר להכנת קבב מסלט, מתקבל משהו אחר דומה לסלסה

קרפצ’יו סלק צהוב

קרפצ’יו סלק צהוב

סלק צהוב הוא מהירקות שאני מעדיפה לאפות על מלח, צורת ההכנה הזו מרכזת את הסוכרים שבו ומוסיפה גם מעט טעם מעושן

שרימפס עם קוקוס ותרד

שרימפס עם קוקוס ותרד

ציר מראשי שרימפס יש לו טעם מרוכז של ים וצבעים כתומים, יחד עם קוקוס וירוקים יוצר מנה מנצחת

$