


סלט עוף ומלפפונים אסיתי
לפעמים תנועה אחת מדויקת מבהירה מתכון, כאן זו מכה בגב הסכין על מלפפון טרי, שראיתי בזוית העין במסטר שף השבוע. יש כאן שתי טכניקות אחת שיוצרת את הפריכות של המלפפונים והשניה שערות העוף. זה כל מה שצריך כדי לקבל סלט נפלא, שיכול גם ללכת איתכן לארוחת צהרים בצינצנת
ככה עושה: שוטפת שמונה מלפפונים טרים מאוד בינונים, קוטמת את הקצוות וחותכת לרוחב לשנים. על חצי מלפפון מניחה את גב הסכין הגדולה שמכסה אותו בשלמותו, עם גב היד מכה בסכין ככה שהמלפפון נמחץ ונשבר לרסיסים. תאור קצת טרגי אבל לטעם של המלפפון זה עושה רק טוב. ממשיכה ככה עם כל שאר החצאים
עכשיו יש על הקרש ערימה של שברי מלפפונים, קוצצת אותם עוד קצת עם הסכין, ממליחה בחצי כפית מלח הימלאיה דק כדי לעזור בניכוז הנוזלים. מעבירה את המלפפונים למסננת ומתחת קערית שאליה יתנקזו הנוזלים. הם ישמשו בהמשך לרוטב
את חזה העוף מבשלת במים מומלחים כעשר דקות ומקררת
חותכת לאורך את החזה, מתישבת בנחת ומושכת חוטים, הם יוצאים בקבוצות ממשיכה ומפוררת גם את הקבוצה
גם כאן הטכניקה חשובה, החוטים האלו סופגים אחרת את הרוטב
את הבצל הירוק קוצצת דק לרוחב, גם החלק הלבן. את הכוסברה מפרידה לעלים וגבעולים דקים, חותכת מאוד גס כדי שישארו עלים שלמים
את הקולורבי קולפת ומגרדת בחורים הגדולים, לחלופין כוס של נבטי מאש המכונים נבטים סינים יעשה את אותה עבודה
מודדת רבע כוס ממיץ המלפפונים שניגר לקערה, מוסיפה את כל חומרי הרוטב: קוקנט אמיניו, ג'ינגר מגורד דק, שום מגורד דק, חומץ תפוחים ומעט שמן שומשום
מערבבת את כל הירקות העלים העוף והרוטב בקערה גדולה, מעבירה לצלחת הגשה, עושה ערימה גבוהה מאוררת. מי שאוכלת שומשום יכולה לבזוק קצת שומשום קלוי מעל
Ingredients
Directions
ככה עושה: שוטפת שמונה מלפפונים טרים מאוד בינונים, קוטמת את הקצוות וחותכת לרוחב לשנים. על חצי מלפפון מניחה את גב הסכין הגדולה שמכסה אותו בשלמותו, עם גב היד מכה בסכין ככה שהמלפפון נמחץ ונשבר לרסיסים. תאור קצת טרגי אבל לטעם של המלפפון זה עושה רק טוב. ממשיכה ככה עם כל שאר החצאים
עכשיו יש על הקרש ערימה של שברי מלפפונים, קוצצת אותם עוד קצת עם הסכין, ממליחה בחצי כפית מלח הימלאיה דק כדי לעזור בניכוז הנוזלים. מעבירה את המלפפונים למסננת ומתחת קערית שאליה יתנקזו הנוזלים. הם ישמשו בהמשך לרוטב
את חזה העוף מבשלת במים מומלחים כעשר דקות ומקררת
חותכת לאורך את החזה, מתישבת בנחת ומושכת חוטים, הם יוצאים בקבוצות ממשיכה ומפוררת גם את הקבוצה
גם כאן הטכניקה חשובה, החוטים האלו סופגים אחרת את הרוטב
את הבצל הירוק קוצצת דק לרוחב, גם החלק הלבן. את הכוסברה מפרידה לעלים וגבעולים דקים, חותכת מאוד גס כדי שישארו עלים שלמים
את הקולורבי קולפת ומגרדת בחורים הגדולים, לחלופין כוס של נבטי מאש המכונים נבטים סינים יעשה את אותה עבודה
מודדת רבע כוס ממיץ המלפפונים שניגר לקערה, מוסיפה את כל חומרי הרוטב: קוקנט אמיניו, ג'ינגר מגורד דק, שום מגורד דק, חומץ תפוחים ומעט שמן שומשום
מערבבת את כל הירקות העלים העוף והרוטב בקערה גדולה, מעבירה לצלחת הגשה, עושה ערימה גבוהה מאוררת. מי שאוכלת שומשום יכולה לבזוק קצת שומשום קלוי מעל
מתאים לפרוטוקולים

סלט עוף ומלפפונים אסיתי
לפעמים תנועה אחת מדויקת מבהירה מתכון, כאן זו מכה בגב הסכין על מלפפון טרי, שראיתי בזוית העין במסטר שף השבוע. יש כאן שתי טכניקות אחת שיוצרת את הפריכות של המלפפונים והשניה שערות העוף. זה כל מה שצריך כדי לקבל סלט נפלא, שיכול גם ללכת איתכן לארוחת צהרים בצינצנת
ככה עושה: שוטפת שמונה מלפפונים טרים מאוד בינונים, קוטמת את הקצוות וחותכת לרוחב לשנים. על חצי מלפפון מניחה את גב הסכין הגדולה שמכסה אותו בשלמותו, עם גב היד מכה בסכין ככה שהמלפפון נמחץ ונשבר לרסיסים. תאור קצת טרגי אבל לטעם של המלפפון זה עושה רק טוב. ממשיכה ככה עם כל שאר החצאים
עכשיו יש על הקרש ערימה של שברי מלפפונים, קוצצת אותם עוד קצת עם הסכין, ממליחה בחצי כפית מלח הימלאיה דק כדי לעזור בניכוז הנוזלים. מעבירה את המלפפונים למסננת ומתחת קערית שאליה יתנקזו הנוזלים. הם ישמשו בהמשך לרוטב
את חזה העוף מבשלת במים מומלחים כעשר דקות ומקררת
חותכת לאורך את החזה, מתישבת בנחת ומושכת חוטים, הם יוצאים בקבוצות ממשיכה ומפוררת גם את הקבוצה
גם כאן הטכניקה חשובה, החוטים האלו סופגים אחרת את הרוטב
את הבצל הירוק קוצצת דק לרוחב, גם החלק הלבן. את הכוסברה מפרידה לעלים וגבעולים דקים, חותכת מאוד גס כדי שישארו עלים שלמים
את הקולורבי קולפת ומגרדת בחורים הגדולים, לחלופין כוס של נבטי מאש המכונים נבטים סינים יעשה את אותה עבודה
מודדת רבע כוס ממיץ המלפפונים שניגר לקערה, מוסיפה את כל חומרי הרוטב: קוקנט אמיניו, ג'ינגר מגורד דק, שום מגורד דק, חומץ תפוחים ומעט שמן שומשום
מערבבת את כל הירקות העלים העוף והרוטב בקערה גדולה, מעבירה לצלחת הגשה, עושה ערימה גבוהה מאוררת. מי שאוכלת שומשום יכולה לבזוק קצת שומשום קלוי מעל
Ingredients
Directions
ככה עושה: שוטפת שמונה מלפפונים טרים מאוד בינונים, קוטמת את הקצוות וחותכת לרוחב לשנים. על חצי מלפפון מניחה את גב הסכין הגדולה שמכסה אותו בשלמותו, עם גב היד מכה בסכין ככה שהמלפפון נמחץ ונשבר לרסיסים. תאור קצת טרגי אבל לטעם של המלפפון זה עושה רק טוב. ממשיכה ככה עם כל שאר החצאים
עכשיו יש על הקרש ערימה של שברי מלפפונים, קוצצת אותם עוד קצת עם הסכין, ממליחה בחצי כפית מלח הימלאיה דק כדי לעזור בניכוז הנוזלים. מעבירה את המלפפונים למסננת ומתחת קערית שאליה יתנקזו הנוזלים. הם ישמשו בהמשך לרוטב
את חזה העוף מבשלת במים מומלחים כעשר דקות ומקררת
חותכת לאורך את החזה, מתישבת בנחת ומושכת חוטים, הם יוצאים בקבוצות ממשיכה ומפוררת גם את הקבוצה
גם כאן הטכניקה חשובה, החוטים האלו סופגים אחרת את הרוטב
את הבצל הירוק קוצצת דק לרוחב, גם החלק הלבן. את הכוסברה מפרידה לעלים וגבעולים דקים, חותכת מאוד גס כדי שישארו עלים שלמים
את הקולורבי קולפת ומגרדת בחורים הגדולים, לחלופין כוס של נבטי מאש המכונים נבטים סינים יעשה את אותה עבודה
מודדת רבע כוס ממיץ המלפפונים שניגר לקערה, מוסיפה את כל חומרי הרוטב: קוקנט אמיניו, ג'ינגר מגורד דק, שום מגורד דק, חומץ תפוחים ומעט שמן שומשום
מערבבת את כל הירקות העלים העוף והרוטב בקערה גדולה, מעבירה לצלחת הגשה, עושה ערימה גבוהה מאוררת. מי שאוכלת שומשום יכולה לבזוק קצת שומשום קלוי מעל
מתאים לפרוטוקולים


אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני
יש את הרגע ששורש הסלרי פשוט ענק, סוף החורף תחילת האביב. הסלט הזה מהמטבח הבלקני, אני פגשתי בו אצל משפחה יונית. מאוד מאוד פשוט ובעונה זו קלאסיקה

סלט קייל ותפוז דם
יש את ההתלבטות הזו מה לעשות עם קייל, אז הסלט הזה טעים וכיפי

סלט יפה
פשוט סלט של חורף שהצבעים שלו מושלמים והוא מענין ומאוזן

סלט פפאיה ירוקה
סלט תאילנדי בשם סום טאם שעיקרו פפאיה ירוקה, טעמה נאטרלי היא סופגת נהדר טעמים, שעשירה בנוגדי חימצון וויטמין סי

סלט מים של מלפפונים ושמיר
שחם ממש

סביצ’ה טרחון וירקות קשים
קליל מרענן וקיצי

טבולה כרובית
סלט מרענן, קליל מאוד ורסטילי. הרבה ירוק קצת לבן ומעט מאוד אדום

סלט ניסואז
דגים קטנים אפשר למצוא כל השנה, הם לא חשודים כנושאי מתכות רעילות, צריך רק לשכנע את מוכר הדגים לפלט אותם עבורכן

סלט קצוץ
סלט מאוד פשוט, שעושה שימוש בירקות מורשת, בעיקר בקיץ שהירקות האלו בשיאם והעלים פחות רעננים. טכניקת הקיצוץ דומה יותר להכנת קבב מסלט, מתקבל משהו אחר דומה לסלסה

קרפצ’יו סלק צהוב
סלק צהוב הוא מהירקות שאני מעדיפה לאפות על מלח, צורת ההכנה הזו מרכזת את הסוכרים שבו ומוסיפה גם מעט טעם מעושן

סלט עלים ירוקים ושייטל
מפתיע כמה טעם יש בבצל סגול מוחמץ, ושייטל הוא בשר עם המון טעם מוכן בדקה, רך ועסיס

סלט גזר ולימון כבוש
גזר מתוק מגורד, לימון כבוש קצוץ ושום טרי מטוגן, טעמים חזקים שעובדים מעולה עם בשר וכבושים

סלט חסה
אם מזון, שאין יום בלי מבחר מהעלים הטובים שלה ורוטב משתנה
זה ניסיון להציע את סלט החסה המושלם, שיהיה קרנצ’י מרענן, רב מרקמים וקליל במידה
0 Comments