סלט סום טאם – קולורבי ונענע

סלט תאילנדי בשם סום טאם. במקום מפפאיה ירוקה שלא תמיד קל למצוא, ירקות קשים וזמינים, המון עלים ירוקים. מרענן חמוץ מתוק חריף

הכנות30 mins

 קולורבי טרי ענק או שנים בינונים
 1 גזר
 1 מלפפון טרי לא קלוף
 6 תרמילי שעועית ירוקה טריה
 חצי צרור עלי נענע שלמים טריים
 רבע צרור כוסברה טריה
 חופן קשיו קלוי - אופציונלי
לרוטב
 1 ליים טרי עם הקליפה
 2 כפות מיץ ליים
 2 חתיכה סוכר דקלים מגורד
 חתיכה פלפל אדום חריף חתוך גס - לא בפרוטוקול
 חתיכה ג'ינגר קלוף
 2 שני שום קלופות
 1 כפית רוטב דגים אופציונלי
 2 כפות קוקנט אמיני

1

זה סלט שמוכן בכתישה, כלומר מרכיבי הרוטב נמעכים אחד לתוך השני והמיצים מתערבבים. נוח להכין אותו בעלי ומכתש או לחלופין להשתמש בקערת מתכת ועלי לכתישה
מתחילה בכתישה של סוכר הדקלים, הליים שחתוך לקוביות גדולות עם הקליפה, הג'ינגר והשום
אם משתמשות בפילפל חריף גם איתו, זה חלק מפרופיל הטעם לכן הוא במתכון למרות שאני לא מוסיפה אותו והוא לא פרוטוקולי
כותשת טוב ככה שנוצרת מישחה נוזלית עם חתיכות
מוסיפה עוד שתי כפות ליים מעט רוטב דגים וקוקנט אמינו

2

חותכת את הירקות לגפרורים דקים, בקולפן יעודי או ביד. קולורבי גזר ומלפפון טרי גם צנון או צנונית יכולים להתאים
לוקחת חופן מהירקות החתוכים ומוסיפה לקערת הכתישה, כותשת קצת כדי להכניס טעמים לירקות
מוסיפה את שאר הירקות החתוכים, ככה יש שתי טקסטורות אחת מעוכה והשניה רק קריספית
מוסיפה את העלים הירוקים, המון עלי נענע מופרדים מהגבעול, לפחות כוס, ועוד המון עלי כוסברה מופרדים מהגבעול
אין צורך לקצוץ רק להפריד מהגבעול
מפזרת מעל מעט קשיו קלויים

3

\\
קשיו לא נימצא בפרוטוקול אפשר לוותר עליו
פלפל חריף הוא חלק מפרופיל הטעם התיאלנדי, הוא לא נימצא בפרוטוקול ויחסית חוזר מאוחר. אני לא מוסיפה, טעים גם בלי
רוטב דגים יכול להיות אלרגני, כדאי לטעום טיפה לפני שמוסיפים
קוקנט אמינו זה תחליף לרוטב סויה. מי שאין לה ענין עם סויה יכולה פשוט להשתמש בסויה

Ingredients

 קולורבי טרי ענק או שנים בינונים
 1 גזר
 1 מלפפון טרי לא קלוף
 6 תרמילי שעועית ירוקה טריה
 חצי צרור עלי נענע שלמים טריים
 רבע צרור כוסברה טריה
 חופן קשיו קלוי - אופציונלי
לרוטב
 1 ליים טרי עם הקליפה
 2 כפות מיץ ליים
 2 חתיכה סוכר דקלים מגורד
 חתיכה פלפל אדום חריף חתוך גס - לא בפרוטוקול
 חתיכה ג'ינגר קלוף
 2 שני שום קלופות
 1 כפית רוטב דגים אופציונלי
 2 כפות קוקנט אמיני

Directions

1

זה סלט שמוכן בכתישה, כלומר מרכיבי הרוטב נמעכים אחד לתוך השני והמיצים מתערבבים. נוח להכין אותו בעלי ומכתש או לחלופין להשתמש בקערת מתכת ועלי לכתישה
מתחילה בכתישה של סוכר הדקלים, הליים שחתוך לקוביות גדולות עם הקליפה, הג'ינגר והשום
אם משתמשות בפילפל חריף גם איתו, זה חלק מפרופיל הטעם לכן הוא במתכון למרות שאני לא מוסיפה אותו והוא לא פרוטוקולי
כותשת טוב ככה שנוצרת מישחה נוזלית עם חתיכות
מוסיפה עוד שתי כפות ליים מעט רוטב דגים וקוקנט אמינו

2

חותכת את הירקות לגפרורים דקים, בקולפן יעודי או ביד. קולורבי גזר ומלפפון טרי גם צנון או צנונית יכולים להתאים
לוקחת חופן מהירקות החתוכים ומוסיפה לקערת הכתישה, כותשת קצת כדי להכניס טעמים לירקות
מוסיפה את שאר הירקות החתוכים, ככה יש שתי טקסטורות אחת מעוכה והשניה רק קריספית
מוסיפה את העלים הירוקים, המון עלי נענע מופרדים מהגבעול, לפחות כוס, ועוד המון עלי כוסברה מופרדים מהגבעול
אין צורך לקצוץ רק להפריד מהגבעול
מפזרת מעל מעט קשיו קלויים

3

\\
קשיו לא נימצא בפרוטוקול אפשר לוותר עליו
פלפל חריף הוא חלק מפרופיל הטעם התיאלנדי, הוא לא נימצא בפרוטוקול ויחסית חוזר מאוחר. אני לא מוסיפה, טעים גם בלי
רוטב דגים יכול להיות אלרגני, כדאי לטעום טיפה לפני שמוסיפים
קוקנט אמינו זה תחליף לרוטב סויה. מי שאין לה ענין עם סויה יכולה פשוט להשתמש בסויה

סלט סום טאם – קולורבי ונענע
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

סלט סום טאם – קולורבי ונענע

סלט תאילנדי בשם סום טאם. במקום מפפאיה ירוקה שלא תמיד קל למצוא, ירקות קשים וזמינים, המון עלים ירוקים. מרענן חמוץ מתוק חריף

הכנות30 mins

 קולורבי טרי ענק או שנים בינונים
 1 גזר
 1 מלפפון טרי לא קלוף
 6 תרמילי שעועית ירוקה טריה
 חצי צרור עלי נענע שלמים טריים
 רבע צרור כוסברה טריה
 חופן קשיו קלוי - אופציונלי
לרוטב
 1 ליים טרי עם הקליפה
 2 כפות מיץ ליים
 2 חתיכה סוכר דקלים מגורד
 חתיכה פלפל אדום חריף חתוך גס - לא בפרוטוקול
 חתיכה ג'ינגר קלוף
 2 שני שום קלופות
 1 כפית רוטב דגים אופציונלי
 2 כפות קוקנט אמיני

1

זה סלט שמוכן בכתישה, כלומר מרכיבי הרוטב נמעכים אחד לתוך השני והמיצים מתערבבים. נוח להכין אותו בעלי ומכתש או לחלופין להשתמש בקערת מתכת ועלי לכתישה
מתחילה בכתישה של סוכר הדקלים, הליים שחתוך לקוביות גדולות עם הקליפה, הג'ינגר והשום
אם משתמשות בפילפל חריף גם איתו, זה חלק מפרופיל הטעם לכן הוא במתכון למרות שאני לא מוסיפה אותו והוא לא פרוטוקולי
כותשת טוב ככה שנוצרת מישחה נוזלית עם חתיכות
מוסיפה עוד שתי כפות ליים מעט רוטב דגים וקוקנט אמינו

2

חותכת את הירקות לגפרורים דקים, בקולפן יעודי או ביד. קולורבי גזר ומלפפון טרי גם צנון או צנונית יכולים להתאים
לוקחת חופן מהירקות החתוכים ומוסיפה לקערת הכתישה, כותשת קצת כדי להכניס טעמים לירקות
מוסיפה את שאר הירקות החתוכים, ככה יש שתי טקסטורות אחת מעוכה והשניה רק קריספית
מוסיפה את העלים הירוקים, המון עלי נענע מופרדים מהגבעול, לפחות כוס, ועוד המון עלי כוסברה מופרדים מהגבעול
אין צורך לקצוץ רק להפריד מהגבעול
מפזרת מעל מעט קשיו קלויים

3

\\
קשיו לא נימצא בפרוטוקול אפשר לוותר עליו
פלפל חריף הוא חלק מפרופיל הטעם התיאלנדי, הוא לא נימצא בפרוטוקול ויחסית חוזר מאוחר. אני לא מוסיפה, טעים גם בלי
רוטב דגים יכול להיות אלרגני, כדאי לטעום טיפה לפני שמוסיפים
קוקנט אמינו זה תחליף לרוטב סויה. מי שאין לה ענין עם סויה יכולה פשוט להשתמש בסויה

Ingredients

 קולורבי טרי ענק או שנים בינונים
 1 גזר
 1 מלפפון טרי לא קלוף
 6 תרמילי שעועית ירוקה טריה
 חצי צרור עלי נענע שלמים טריים
 רבע צרור כוסברה טריה
 חופן קשיו קלוי - אופציונלי
לרוטב
 1 ליים טרי עם הקליפה
 2 כפות מיץ ליים
 2 חתיכה סוכר דקלים מגורד
 חתיכה פלפל אדום חריף חתוך גס - לא בפרוטוקול
 חתיכה ג'ינגר קלוף
 2 שני שום קלופות
 1 כפית רוטב דגים אופציונלי
 2 כפות קוקנט אמיני

Directions

1

זה סלט שמוכן בכתישה, כלומר מרכיבי הרוטב נמעכים אחד לתוך השני והמיצים מתערבבים. נוח להכין אותו בעלי ומכתש או לחלופין להשתמש בקערת מתכת ועלי לכתישה
מתחילה בכתישה של סוכר הדקלים, הליים שחתוך לקוביות גדולות עם הקליפה, הג'ינגר והשום
אם משתמשות בפילפל חריף גם איתו, זה חלק מפרופיל הטעם לכן הוא במתכון למרות שאני לא מוסיפה אותו והוא לא פרוטוקולי
כותשת טוב ככה שנוצרת מישחה נוזלית עם חתיכות
מוסיפה עוד שתי כפות ליים מעט רוטב דגים וקוקנט אמינו

2

חותכת את הירקות לגפרורים דקים, בקולפן יעודי או ביד. קולורבי גזר ומלפפון טרי גם צנון או צנונית יכולים להתאים
לוקחת חופן מהירקות החתוכים ומוסיפה לקערת הכתישה, כותשת קצת כדי להכניס טעמים לירקות
מוסיפה את שאר הירקות החתוכים, ככה יש שתי טקסטורות אחת מעוכה והשניה רק קריספית
מוסיפה את העלים הירוקים, המון עלי נענע מופרדים מהגבעול, לפחות כוס, ועוד המון עלי כוסברה מופרדים מהגבעול
אין צורך לקצוץ רק להפריד מהגבעול
מפזרת מעל מעט קשיו קלויים

3

\\
קשיו לא נימצא בפרוטוקול אפשר לוותר עליו
פלפל חריף הוא חלק מפרופיל הטעם התיאלנדי, הוא לא נימצא בפרוטוקול ויחסית חוזר מאוחר. אני לא מוסיפה, טעים גם בלי
רוטב דגים יכול להיות אלרגני, כדאי לטעום טיפה לפני שמוסיפים
קוקנט אמינו זה תחליף לרוטב סויה. מי שאין לה ענין עם סויה יכולה פשוט להשתמש בסויה

סלט סום טאם – קולורבי ונענע
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
סלט מלפפונים וגעגועים לעגבניה

סלט מלפפונים וגעגועים לעגבניה

מלפפון ועגבניה כמו יין יאנג, בסיס של סלט רגיל. בלי עגבניה נולד געגוע. אז ככה בבוקר מול שלל מלפפוני קיץ ואבטיח במקרר, נימצאה הנקודה האדומה. סלט שכולו דלועים של קיץ בתיבול עדין של חומץ תפוחים. מפתיע ומרענן מאוד

ים סום הו – סלט פומלה תאילנדי

ים סום הו – סלט פומלה תאילנדי

סלט שרובו פומלה בגוון תאילנדי. קריספי מרענן ופציח, עם טוויסט קטן של קריספי שום שמפצה במשהו על חיסרון הצ’ילי. פרוטוקולי לגמרי

שיפודי דגים תאילנדים

שיפודי דגים תאילנדים

יש כאן כמה אופציות של שיפודי דגים תאילנדים. כיף המגוון וכיף שיש מלא סלטים מענינים מסביב. מושלם לארוחת עצמאות קלילה

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי של מיטל

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי של מיטל

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי, סלרי תורם לקלילות ולחמיצות. סלט שיכול לחיות יופי בצינצנת ליומים שלושה. הרעיון הוא של מיטל זהבית אני רק מדדתי ורשמתי

סלט עשבים

סלט עשבים

סלט קצת כמו בבית קפה, סלט עשבים עם חמוציות ועשבים ובטטה. מרענן משמח, מתוק, חמוץ וממלא

אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני

אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני

יש את הרגע ששורש הסלרי פשוט ענק, סוף החורף תחילת האביב. הסלט הזה מהמטבח הבלקני, אני פגשתי בו אצל משפחה יונית. מאוד מאוד פשוט ובעונה זו קלאסיקה

סלט עוף ומלפפונים אסיתי

סלט עוף ומלפפונים אסיתי

לפעמים תנועה אחת מדויקת מבהירה מתכון, כאן זו מכה בגב הסכין על מלפפון טרי, שראיתי בזוית העין במסטר שף השבוע. יש כאן שתי טכניקות אחת שיוצרת את הפריכות של המלפפונים והשניה שערות העוף. זה כל מה שצריך כדי לקבל סלט נפלא שיכול גם ללכת איתכן לארוחת צהרים בצנצנת

סלט יפה

סלט יפה

פשוט סלט יפה של חורף שהצבעים שלו מושלמים והוא מענין ומאוזן

דים סאם

דים סאם

מתגעגעת לארוחות דים סאם שבהם יש מגוון של כיסונים. הינה ניסיון ראשון. כרישה ועוף שילוב שמעצים אחד את השני שהוא לגמרי פרוטוקולי! פשוט מאוד להכנה

סלט סום טאם – פפאיה ירוקה

סלט סום טאם – פפאיה ירוקה

סלט תאילנדי בשם סום טאם שעיקרו פפאיה ירוקה, טעמה נאטרלי היא סופגת נהדר טעמים, שעשירה בנוגדי חימצון וויטמין סי

טבולה כרובית

טבולה כרובית

סלט מרענן, קליל מאוד ורסטילי. הרבה ירוק קצת לבן ומעט מאוד אדום

סלט ניסואז

סלט ניסואז

דגים קטנים אפשר למצוא כל השנה, הם לא חשודים כנושאי מתכות רעילות, צריך רק לשכנע את מוכר הדגים לפלט אותם עבורכן

סלט קצוץ

סלט קצוץ

סלט מאוד פשוט, שעושה שימוש בירקות מורשת, בעיקר בקיץ שהירקות האלו בשיאם והעלים פחות רעננים. טכניקת הקיצוץ דומה יותר להכנת קבב מסלט, מתקבל משהו אחר דומה לסלסה

קרפצ’יו סלק צהוב

קרפצ’יו סלק צהוב

סלק צהוב הוא מהירקות שאני מעדיפה לאפות על מלח, צורת ההכנה הזו מרכזת את הסוכרים שבו ומוסיפה גם מעט טעם מעושן

שרימפס עם קוקוס ותרד

שרימפס עם קוקוס ותרד

ציר מראשי שרימפס יש לו טעם מרוכז של ים וצבעים כתומים, יחד עם קוקוס וירוקים יוצר מנה מנצחת

$