סלט סום טאם – קולורבי ונענע

9/04/2021

סלט תאילנדי בשם סום טאם. במקום מפפאיה ירוקה שלא תמיד קל למצוא, ירקות קשים וזמינים, המון עלים ירוקים. מרענן חמוץ מתוק חריף

Prep Time30 mins

 קולורבי טרי ענק או שנים בינונים
 1 גזר
 1 מלפפון טרי לא קלוף
 6 תרמילי שעועית ירוקה טריה
 חצי צרור עלי נענע שלמים טריים
 רבע צרור כוסברה טריה
 חופן קשיו קלוי - אופציונלי
לרוטב
 1 ליים טרי עם הקליפה
 2 כפות מיץ ליים
 2 חתיכה סוכר דקלים מגורד
 חתיכה פלפל אדום חריף חתוך גס - לא בפרוטוקול
 חתיכה ג'ינגר קלוף
 2 שני שום קלופות
 1 כפית רוטב דגים אופציונלי
 2 כפות קוקנט אמיני

1

זה סלט שמוכן בכתישה, כלומר מרכיבי הרוטב נמעכים אחד לתוך השני והמיצים מתערבבים. נוח להכין אותו בעלי ומכתש או לחלופין להשתמש בקערת מתכת ועלי לכתישה
מתחילה בכתישה של סוכר הדקלים, הליים שחתוך לקוביות גדולות עם הקליפה, הג'ינגר והשום
אם משתמשות בפילפל חריף גם איתו, זה חלק מפרופיל הטעם לכן הוא במתכון למרות שאני לא מוסיפה אותו והוא לא פרוטוקולי
כותשת טוב ככה שנוצרת מישחה נוזלית עם חתיכות
מוסיפה עוד שתי כפות ליים מעט רוטב דגים וקוקנט אמינו

2

חותכת את הירקות לגפרורים דקים, בקולפן יעודי או ביד. קולורבי גזר ומלפפון טרי גם צנון או צנונית יכולים להתאים
לוקחת חופן מהירקות החתוכים ומוסיפה לקערת הכתישה, כותשת קצת כדי להכניס טעמים לירקות
מוסיפה את שאר הירקות החתוכים, ככה יש שתי טקסטורות אחת מעוכה והשניה רק קריספית
מוסיפה את העלים הירוקים, המון עלי נענע מופרדים מהגבעול, לפחות כוס, ועוד המון עלי כוסברה מופרדים מהגבעול
אין צורך לקצוץ רק להפריד מהגבעול
מפזרת מעל מעט קשיו קלויים

3

קשיו לא נימצא בפרוטוקול אפשר לוותר עליו
פלפל חריף הוא חלק מפרופיל הטעם התיאלנדי, הוא לא נימצא בפרוטוקול ויחסית חוזר מאוחר. אני לא מוסיפה, טעים גם בלי
רוטב דגים יכול להיות אלרגני, כדאי לטעום טיפה לפני שמוסיפים
קוקנט אמינו זה תחליף לרוטב סויה. מי שאין לה ענין עם סויה יכולה פשוט להשתמש בסויה

Ingredients

 קולורבי טרי ענק או שנים בינונים
 1 גזר
 1 מלפפון טרי לא קלוף
 6 תרמילי שעועית ירוקה טריה
 חצי צרור עלי נענע שלמים טריים
 רבע צרור כוסברה טריה
 חופן קשיו קלוי - אופציונלי
לרוטב
 1 ליים טרי עם הקליפה
 2 כפות מיץ ליים
 2 חתיכה סוכר דקלים מגורד
 חתיכה פלפל אדום חריף חתוך גס - לא בפרוטוקול
 חתיכה ג'ינגר קלוף
 2 שני שום קלופות
 1 כפית רוטב דגים אופציונלי
 2 כפות קוקנט אמיני

Directions

1

זה סלט שמוכן בכתישה, כלומר מרכיבי הרוטב נמעכים אחד לתוך השני והמיצים מתערבבים. נוח להכין אותו בעלי ומכתש או לחלופין להשתמש בקערת מתכת ועלי לכתישה
מתחילה בכתישה של סוכר הדקלים, הליים שחתוך לקוביות גדולות עם הקליפה, הג'ינגר והשום
אם משתמשות בפילפל חריף גם איתו, זה חלק מפרופיל הטעם לכן הוא במתכון למרות שאני לא מוסיפה אותו והוא לא פרוטוקולי
כותשת טוב ככה שנוצרת מישחה נוזלית עם חתיכות
מוסיפה עוד שתי כפות ליים מעט רוטב דגים וקוקנט אמינו

2

חותכת את הירקות לגפרורים דקים, בקולפן יעודי או ביד. קולורבי גזר ומלפפון טרי גם צנון או צנונית יכולים להתאים
לוקחת חופן מהירקות החתוכים ומוסיפה לקערת הכתישה, כותשת קצת כדי להכניס טעמים לירקות
מוסיפה את שאר הירקות החתוכים, ככה יש שתי טקסטורות אחת מעוכה והשניה רק קריספית
מוסיפה את העלים הירוקים, המון עלי נענע מופרדים מהגבעול, לפחות כוס, ועוד המון עלי כוסברה מופרדים מהגבעול
אין צורך לקצוץ רק להפריד מהגבעול
מפזרת מעל מעט קשיו קלויים

3

קשיו לא נימצא בפרוטוקול אפשר לוותר עליו
פלפל חריף הוא חלק מפרופיל הטעם התיאלנדי, הוא לא נימצא בפרוטוקול ויחסית חוזר מאוחר. אני לא מוסיפה, טעים גם בלי
רוטב דגים יכול להיות אלרגני, כדאי לטעום טיפה לפני שמוסיפים
קוקנט אמינו זה תחליף לרוטב סויה. מי שאין לה ענין עם סויה יכולה פשוט להשתמש בסויה

סלט סום טאם – קולורבי ונענע

סלט סום טאם – קולורבי ונענע

9/04/2021

סלט תאילנדי בשם סום טאם. במקום מפפאיה ירוקה שלא תמיד קל למצוא, ירקות קשים וזמינים, המון עלים ירוקים. מרענן חמוץ מתוק חריף

Prep Time30 mins

 קולורבי טרי ענק או שנים בינונים
 1 גזר
 1 מלפפון טרי לא קלוף
 6 תרמילי שעועית ירוקה טריה
 חצי צרור עלי נענע שלמים טריים
 רבע צרור כוסברה טריה
 חופן קשיו קלוי - אופציונלי
לרוטב
 1 ליים טרי עם הקליפה
 2 כפות מיץ ליים
 2 חתיכה סוכר דקלים מגורד
 חתיכה פלפל אדום חריף חתוך גס - לא בפרוטוקול
 חתיכה ג'ינגר קלוף
 2 שני שום קלופות
 1 כפית רוטב דגים אופציונלי
 2 כפות קוקנט אמיני

1

זה סלט שמוכן בכתישה, כלומר מרכיבי הרוטב נמעכים אחד לתוך השני והמיצים מתערבבים. נוח להכין אותו בעלי ומכתש או לחלופין להשתמש בקערת מתכת ועלי לכתישה
מתחילה בכתישה של סוכר הדקלים, הליים שחתוך לקוביות גדולות עם הקליפה, הג'ינגר והשום
אם משתמשות בפילפל חריף גם איתו, זה חלק מפרופיל הטעם לכן הוא במתכון למרות שאני לא מוסיפה אותו והוא לא פרוטוקולי
כותשת טוב ככה שנוצרת מישחה נוזלית עם חתיכות
מוסיפה עוד שתי כפות ליים מעט רוטב דגים וקוקנט אמינו

2

חותכת את הירקות לגפרורים דקים, בקולפן יעודי או ביד. קולורבי גזר ומלפפון טרי גם צנון או צנונית יכולים להתאים
לוקחת חופן מהירקות החתוכים ומוסיפה לקערת הכתישה, כותשת קצת כדי להכניס טעמים לירקות
מוסיפה את שאר הירקות החתוכים, ככה יש שתי טקסטורות אחת מעוכה והשניה רק קריספית
מוסיפה את העלים הירוקים, המון עלי נענע מופרדים מהגבעול, לפחות כוס, ועוד המון עלי כוסברה מופרדים מהגבעול
אין צורך לקצוץ רק להפריד מהגבעול
מפזרת מעל מעט קשיו קלויים

3

קשיו לא נימצא בפרוטוקול אפשר לוותר עליו
פלפל חריף הוא חלק מפרופיל הטעם התיאלנדי, הוא לא נימצא בפרוטוקול ויחסית חוזר מאוחר. אני לא מוסיפה, טעים גם בלי
רוטב דגים יכול להיות אלרגני, כדאי לטעום טיפה לפני שמוסיפים
קוקנט אמינו זה תחליף לרוטב סויה. מי שאין לה ענין עם סויה יכולה פשוט להשתמש בסויה

Ingredients

 קולורבי טרי ענק או שנים בינונים
 1 גזר
 1 מלפפון טרי לא קלוף
 6 תרמילי שעועית ירוקה טריה
 חצי צרור עלי נענע שלמים טריים
 רבע צרור כוסברה טריה
 חופן קשיו קלוי - אופציונלי
לרוטב
 1 ליים טרי עם הקליפה
 2 כפות מיץ ליים
 2 חתיכה סוכר דקלים מגורד
 חתיכה פלפל אדום חריף חתוך גס - לא בפרוטוקול
 חתיכה ג'ינגר קלוף
 2 שני שום קלופות
 1 כפית רוטב דגים אופציונלי
 2 כפות קוקנט אמיני

Directions

1

זה סלט שמוכן בכתישה, כלומר מרכיבי הרוטב נמעכים אחד לתוך השני והמיצים מתערבבים. נוח להכין אותו בעלי ומכתש או לחלופין להשתמש בקערת מתכת ועלי לכתישה
מתחילה בכתישה של סוכר הדקלים, הליים שחתוך לקוביות גדולות עם הקליפה, הג'ינגר והשום
אם משתמשות בפילפל חריף גם איתו, זה חלק מפרופיל הטעם לכן הוא במתכון למרות שאני לא מוסיפה אותו והוא לא פרוטוקולי
כותשת טוב ככה שנוצרת מישחה נוזלית עם חתיכות
מוסיפה עוד שתי כפות ליים מעט רוטב דגים וקוקנט אמינו

2

חותכת את הירקות לגפרורים דקים, בקולפן יעודי או ביד. קולורבי גזר ומלפפון טרי גם צנון או צנונית יכולים להתאים
לוקחת חופן מהירקות החתוכים ומוסיפה לקערת הכתישה, כותשת קצת כדי להכניס טעמים לירקות
מוסיפה את שאר הירקות החתוכים, ככה יש שתי טקסטורות אחת מעוכה והשניה רק קריספית
מוסיפה את העלים הירוקים, המון עלי נענע מופרדים מהגבעול, לפחות כוס, ועוד המון עלי כוסברה מופרדים מהגבעול
אין צורך לקצוץ רק להפריד מהגבעול
מפזרת מעל מעט קשיו קלויים

3

קשיו לא נימצא בפרוטוקול אפשר לוותר עליו
פלפל חריף הוא חלק מפרופיל הטעם התיאלנדי, הוא לא נימצא בפרוטוקול ויחסית חוזר מאוחר. אני לא מוסיפה, טעים גם בלי
רוטב דגים יכול להיות אלרגני, כדאי לטעום טיפה לפני שמוסיפים
קוקנט אמינו זה תחליף לרוטב סויה. מי שאין לה ענין עם סויה יכולה פשוט להשתמש בסויה

סלט סום טאם – קולורבי ונענע

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באותו ענין: אסיתי. סלט

סלט כל חלקי הסלק

סלט כל חלקי הסלק

סלק ועלים של סלק זה רצף אחד, אין בעצם שום סיבה לזרוק את העלים הם טעימים ומאוד מזינים. בדרך כלל נמצא את הסלק קטום מעליו וחבל. הסלט הזה חוגג את כולו. ולמה לא