סלט ניסואז

| 26/08/2021

סלט ניסואז זו קלאסיקה שיש בכל בית קפה. חסה בהירה פריכה, טונה מקופסה, שעועית ירוקה מאודה, ביצה קשה, תפוחי אדמה מבושלים, זיתים שחורים וויניגרט. אפשר לדייק בכל אחד מהמרכיבים וזה סלט מושלם שהוא ארוחה.

מרכיב הדגים יכול להיות:

דגים קטנים שאפשר למצוא כל השנה, הם לא חשודים כנושאי מתכות רעילות, צריך רק לשכנע את מוכר הדגים לפלט אותם עבורכן

סלמון מאודה בסלסלת אידוי ומפורק לפליקים

 לברק שלם מאודה בסלסילת אידוי

או שימורים של טונה מדי פעם או סרדינים

אם תפוח אדמה לא בתזונה שלכן שורש סלרי יתאים מאוד.

סלט ניסואז עם שעועית ירוקה תפןח אדמה לברק מאודה וביצה קשה ברוטב ויניגרט

קטגוריה: דגי ים | סלט
כמותזמן הכנה
שתי מנות חצי שעה

מרכיבים
 200 גרם פילה של דג לבן קטן סרדין, ברבוניה, מליטה
 1 או לברק
 200 גרם שעועית ירוקה טריה לוביה תאילנדית
 2 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם
 2 ביצה חצי קשה
 4 כוסות תערובת עלים ונבטים לסלט
 1 מלפפון לא קלוף
 1 בצל סגול קטן פרוס דק
 10 זיתים שחורים
 4 כפות רוטב ויניגרט לסלט

הכנות
1

ביצה
אנחנו רוצות את החלמון רך וצהוב כהה
מכניסה לסיר קטן ביצה, מלח ומי ברז לכיסוי, מבשלת על אש בינונית, עד לרתיחה. כשרותח שמה טימר ל5 דקות.
מקלפת וחותכת לארבע פלחים
ביצה לא בשלב האלמינציה

2

שעועית
את השעועית, אפונת שלג, הלוביה מנקה וחותכת למקטעים. מכניסה לסיר עם מים רותחים מומלחים לכמה דקות
שמוכן מעבירה לקערה עם מים קרים
שעועית ירוקה בוחרות פריכה וכהה, אפונת שלג מוכנה ברגע וגם בלי בישול נהדרת
לוביה תילאנדית זה הארוכה ארוכה מעולה ומתקתקה, רק בישול קצר

3

תפוח אדמה
שולקת במים מומלחים שנית תפוחי אדמה בקליפתן
שמוכן מקלפת וחותכת לקוביות
לחלופין אפשר לחתוך שורש סלרי לקוביות ולבשל עד לריכוך

4

דגים קטנים
את פילה הדגים הקטנים שוטפת ומיבשת
מלהיטה מחבת כבדה לחום גבוהה, מוסיפה שמן זית ואת הדגים על העור שלהם, ממליחה מורידה לאש בינונית ומכסכה, מוכן שהחלבון של הדג קרוש והוא לבן. מוציאה לקרש ומפרידה את נתחי הדג מהעצמות

5

לברק מאודה
מניחה סלסלת אידוי כמו של דים סם מעל סיר או מחבת עם מים תותחים
צריך כוס או שתים של מים לא סיר מלא
את הדג מניחה בסלסלה כאשר הבטן הפתוחה שלו מונחת על הסלסלה והאידרה למעלה
סוגרת ונותנת לו להתאדות כעשר דקות
שהבשר ליד העצם הראשית לבן זה מוכן
מפרקת בזהירות את הבשר מהדג זה לוקח כמה דקות בתשומת לב למצוא את כל העצמות

או שפתחתן קופסת טונה במים פעם ב והוספתן לסלט וזה גם סבבה

6

תערובת עלים
יש קישור בסוף המתכון לתערובת עלים ורוטב ויניגרט
אפשר גם רק חסה ומלפפון
ואת הויניגרט החביב עליכן

7

הרכבה
בצלחת רחבה מניחה את העלים הירוקים, מוסיפה את הרוטב ומערבבת
מעל מניחה את השעועית את הביצה תפוח אדמה ואת נתחי הדג, מרטיבה בעוד קצת רוטב
מפזרת זיתים שחורים ובצל למעלה

Ingredients

מרכיבים
 200 גרם פילה של דג לבן קטן סרדין, ברבוניה, מליטה
 1 או לברק
 200 גרם שעועית ירוקה טריה לוביה תאילנדית
 2 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם
 2 ביצה חצי קשה
 4 כוסות תערובת עלים ונבטים לסלט
 1 מלפפון לא קלוף
 1 בצל סגול קטן פרוס דק
 10 זיתים שחורים
 4 כפות רוטב ויניגרט לסלט

Directions

הכנות
1

ביצה
אנחנו רוצות את החלמון רך וצהוב כהה
מכניסה לסיר קטן ביצה, מלח ומי ברז לכיסוי, מבשלת על אש בינונית, עד לרתיחה. כשרותח שמה טימר ל5 דקות.
מקלפת וחותכת לארבע פלחים
ביצה לא בשלב האלמינציה

2

שעועית
את השעועית, אפונת שלג, הלוביה מנקה וחותכת למקטעים. מכניסה לסיר עם מים רותחים מומלחים לכמה דקות
שמוכן מעבירה לקערה עם מים קרים
שעועית ירוקה בוחרות פריכה וכהה, אפונת שלג מוכנה ברגע וגם בלי בישול נהדרת
לוביה תילאנדית זה הארוכה ארוכה מעולה ומתקתקה, רק בישול קצר

3

תפוח אדמה
שולקת במים מומלחים שנית תפוחי אדמה בקליפתן
שמוכן מקלפת וחותכת לקוביות
לחלופין אפשר לחתוך שורש סלרי לקוביות ולבשל עד לריכוך

4

דגים קטנים
את פילה הדגים הקטנים שוטפת ומיבשת
מלהיטה מחבת כבדה לחום גבוהה, מוסיפה שמן זית ואת הדגים על העור שלהם, ממליחה מורידה לאש בינונית ומכסכה, מוכן שהחלבון של הדג קרוש והוא לבן. מוציאה לקרש ומפרידה את נתחי הדג מהעצמות

5

לברק מאודה
מניחה סלסלת אידוי כמו של דים סם מעל סיר או מחבת עם מים תותחים
צריך כוס או שתים של מים לא סיר מלא
את הדג מניחה בסלסלה כאשר הבטן הפתוחה שלו מונחת על הסלסלה והאידרה למעלה
סוגרת ונותנת לו להתאדות כעשר דקות
שהבשר ליד העצם הראשית לבן זה מוכן
מפרקת בזהירות את הבשר מהדג זה לוקח כמה דקות בתשומת לב למצוא את כל העצמות

או שפתחתן קופסת טונה במים פעם ב והוספתן לסלט וזה גם סבבה

6

תערובת עלים
יש קישור בסוף המתכון לתערובת עלים ורוטב ויניגרט
אפשר גם רק חסה ומלפפון
ואת הויניגרט החביב עליכן

7

הרכבה
בצלחת רחבה מניחה את העלים הירוקים, מוסיפה את הרוטב ומערבבת
מעל מניחה את השעועית את הביצה תפוח אדמה ואת נתחי הדג, מרטיבה בעוד קצת רוטב
מפזרת זיתים שחורים ובצל למעלה

סלט ניסואז

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

ניסואז עם דגים קטנים

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: דגי ים. סלט

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

סלט ביצים וכרובית

סלט ביצים וכרובית

מזכיר סלט תפוחי אדמה, באיכות המלווה שלו. יש בו ביצים וכרובית תיבול של בלסמי לבן, וגוון של פטרוזליה ובצל. הוא בן לוויה מעולה עם טעמים עמוקים ומספקים שלא משתלטים

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

בשני יש סלמון, ומה עושים איתו. הינה מנה לאמצע השבוע, קלה ומרעננת, האננס נוסטלגי מזכיר קצת אוכל סיני של פעם. חצי שעה של קיצוצים והקפצות. יכול להתאים לכל בני הבית עם אורז או אטריות. פרוטוקולי