סלט ניסואז עם שעועית ירוקה תפוח אדמה סלמון מאודה ברוטב ויניגרט

סלט ניסואז

סלט ניסואז זו קלאסיקה שיש בכל בית קפה. חסה בהירה פריכה, טונה מקופסה, שעועית ירוקה מאודה, ביצה קשה, תפוחי אדמה מבושלים, זיתים שחורים וויניגרט. אפשר לדייק בכל אחד מהמרכיבים וזה סלט מושלם שהוא ארוחה.

מרכיב הדגים יכול להיות:

דגים קטנים שאפשר למצוא כל השנה, הם לא חשודים כנושאי מתכות רעילות, צריך רק לשכנע את מוכר הדגים לפלט אותם עבורכן.

סלמון צלוי במחבת ומפורק לפליקים. לברק שלם מאודה בסלסילת אידוי או שימורים של טונה / סרדינים

אם תפוח אדמה לא בתזונה שלכן שורש סלרי יתאים מאוד.

סלט ניסואז עם שעועית ירוקה תפוח אדמה לברק מאודה וביצה קשה ברוטב ויניגרט

ככה עושה

סלט ניסואז מתכון

מתאים לתזונהפליאו | פליאו אוטואימוני
הכנות20 minutes
זמן בישול אפיה10 minutes
מנות2
חופשי מאלרגנים
milkfree
glutenfree

מרכיבים

  • 200 גרם פילה של דג לבן קטן סרדין, ברבוניה, מליטה
  • 1 או לברק בינוני
  • 300 גרם או פילה סלמון
  • 200 גרם שעועית ירוקה טריה לוביה תאילנדית
  • 2 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם
  • 2 ביצה חצי קשה
  • 4 כוסות תערובת עלים ונבטים לסלט
  • 1 מלפפון לא קלוף
  • 1 בצל סגול קטן פרוס דק
  • 10 זיתים שחורים
  • 4 כפות רוטב ויניגרט לסלט

הכנות

  • ביצה
    אנחנו רוצות את החלמון רך וצהוב כהה
    מכניסה לסיר קטן ביצה, מלח ומי ברז לכיסוי, מבשלת על אש בינונית, עד לרתיחה. כשרותח שמה טימר ל5 דקות. מקלפת וחותכת לארבע פלחים
    ביצה לא בשלב האלמינציה
  • שעועית
    את השעועית, אפונת שלג, הלוביה מנקה וחותכת למקטעים. מכניסה לסיר עם מים רותחים מומלחים לכמה דקות
    שמוכן מעבירה לקערה עם מים קרים
    שעועית ירוקה בוחרות פריכה וכהה, אפונת שלג מוכנה ברגע וגם בלי בישול
    לוביה תילאנדית זה הארוכה ארוכה מעולה ומתקתקה, רק בישול קצר
  • תפוח אדמה
    שולקת במים מומלחים תפוחי אדמה בקליפתן
    שמוכן מקלפת וחותכת לקוביות
    לחלופין אפשר לחתוך שורש סלרי לקוביות ולבשל עד לריכוך
  • דגים קטנים
    את פילה הדגים הקטנים שוטפת ומיבשת
    מלהיטה מחבת כבדה לחום גבוהה, מוסיפה שמן זית ואת הדגים על העור שלהם, ממליחה מורידה לאש בינונית ומכסכה, מוכן שהחלבון של הדג קרוש והוא לבן.
    מוציאה לקרש ומפרידה את נתחי הדג מהעצמות
    ניסואז עם דגים קטנים
  • לברק מאודה
    מניחה סלסלת אידוי כמו של דים סם מעל סיר או מחבת עם מים תותחים
    צריך כוס או שתים של מים לא סיר מלא
    את הדג מניחה בסלסלה כאשר הבטן הפתוחה שלו מונחת על הסלסלה והאידרה למעלה סוגרת ונותנת לו להתאדות כעשר דקות
    שהבשר ליד העצם הראשית לבן זה מוכן
    מפרקת בזהירות את הבשר מהדג זה לוקח כמה דקות בתשומת לב למצוא את כל העצמות
    או שפתחתן קופסת טונה במים פעם ב והוספתן לסלט וזה גם סבבה
  • או סלמון
    את הסלמון מניחה על העור במחבת יבשה, מכסה ונותנת 6 דקות עד שהסלמון כמעט מוכן. מכבה ומשאירה מכוסה
    מחכה עשר דקות ומוציאה, מפרידה לפליקים
  • תערובת עלים
    יש קישור בסוף המתכון לתערובת עלים ורוטב ויניגרט אפשר גם רק חסה ומלפפוןו
    את הויניגרט החביב עליכן
  • הרכבה
    בצלחת רחבה מניחה את העלים הירוקים, מוסיפה את הרוטב ומערבבת מעל מניחה את השעועית את הביצה תפוח אדמה ואת נתחי הדג, מרטיבה בעוד קצת רוטב
    מפזרת זיתים שחורים ובצל למעלה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן

סדנת כבושים פרוביוטיים

בואו ללמוד להתסיס.

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן