מנגו ירוק בוסר
מנגו ירוק הוא פשוט מנגו לא בשל קשה וחמוץ. הוא המרכיב העיקרי ב סלט מנגו ירוק. יש לו טקסטורה קצת פריכה והוא מזכיר במרקם פפאיה ירוקה. בטעם הוא פחות נאטרלי, יש בו רמז לטעם של מנגו וטעם חמוץ, משהו ברקע שמזכיר אננס וצבע ירוק צהוב זרחני. הניסיון שלי עם זן טומי מוצלח, איך משיגים? בוחרות מנגו קשה, זה שניראה לכן הכי פחות בשל. הוא צריך להיות ירוק וקשה.
הסלט הזה מתאים מאוד ללוות דג צלוי או חלבון אחר, הוא חמוץ מתוק חריף ומאוד מרענן, משהו בטעם מזכיר אננס, זה לקח אותי לקוקוס ולמון גראס בואך סלט פירות, אבל לא באמת. זה סלט חריף וחמוץ ומתוק וקרימי מזכיר קצת סלט פפאיה ירוקה. אפשר לעשות אותו חריף כמה שאוהבות ולאכול עם סטיקי רייס
סלט מנגו ירוק, גוונים
אהבתי את הוורסה הטבעונית, אין באמת צורך בחלבון בתוך הסלט, אפשר אם ממש רוצות להוסיף שרימפס או קלמארי צלויים.
יש במרכיבי הרוטב בחירה בין רוטב דגים וקוקנט אמינו לורסיה טבעונית
אפשר להוסיף מעל אגוזי קשיו קלויים כתושים גס, יתן עוד טקסטורה
פליאו אוטואימוני – התאמות
בסלט הזה צ'ילי אדום ותירס לא בפרוטוקול האוטואימוני. את הצ'ילי מחזירות יחסית מאוחר הוא גם ממשפחת הסולנים וגם חריף. נוותר עליו. תירס אמנם הוא טרי, אבל הוא דגן ויחסית מאוד מהונדס גנטית. אפשר להחליף אותו באננס טרי! או לחלופין בשעועית תאילנדית טריה חתוחה לקוביות קטנות.