סלט מנגו ירוק תאילנדי

סלט מנגו ירוק בוסר

כבר תקופה אני מנסה לשים יד על מנגו בוסר, להכין סלט מנגו ירוק. יצא שראיתי מנגו מזן טומי ירוק וקשה אז יכולה להמליץ על הזן הזה

הסלט הזה קיצי ומרענן. כיף לעשות אותו חריף ולאכול עם סטיקי רייס. יש לו ארומות של פירות טרופים וריח של אננס. הוספתי תירס בזכות הצבע והריח והבוסר. מתאים בול אבל לא חובה

הוספתי לרוטב קרם קוקוס ולמון גרס שהולך מצוין עם הטעמים

גם פליאו וגם טבעוני יחד

סלט מנגו ירוק תאילנדי

מנגו ירוק בוסר

מנגו ירוק הוא פשוט מנגו לא בשל קשה וחמוץ. הוא המרכיב העיקרי ב סלט מנגו ירוק. יש לו טקסטורה קצת פריכה והוא מזכיר במרקם פפאיה ירוקה. בטעם הוא פחות נאטרלי, יש בו רמז לטעם של מנגו וטעם חמוץ, משהו ברקע שמזכיר אננס וצבע ירוק צהוב זרחני. הניסיון שלי עם זן טומי מוצלח, איך משיגים? בוחרות מנגו קשה, זה שניראה לכן הכי פחות בשל. הוא צריך להיות ירוק וקשה.

הסלט הזה מתאים מאוד ללוות דג צלוי או חלבון אחר, הוא חמוץ מתוק חריף ומאוד מרענן, משהו בטעם מזכיר אננס, זה לקח אותי לקוקוס ולמון גראס בואך סלט פירות, אבל לא באמת. זה סלט חריף וחמוץ ומתוק וקרימי מזכיר קצת סלט פפאיה ירוקה. אפשר לעשות אותו חריף כמה שאוהבות ולאכול עם סטיקי רייס

סלט מנגו ירוק, גוונים

אהבתי את הוורסה הטבעונית, אין באמת צורך בחלבון בתוך הסלט, אפשר אם ממש רוצות להוסיף שרימפס או קלמארי צלויים.

יש במרכיבי הרוטב בחירה בין רוטב דגים וקוקנט אמינו לורסיה טבעונית

אפשר להוסיף מעל אגוזי קשיו קלויים כתושים גס, יתן עוד טקסטורה

פליאו אוטואימוני – התאמות

בסלט הזה צ'ילי אדום ותירס לא בפרוטוקול האוטואימוני. את הצ'ילי מחזירות יחסית מאוחר הוא גם ממשפחת הסולנים וגם חריף. נוותר עליו. תירס אמנם הוא טרי, אבל הוא דגן ויחסית מאוד מהונדס גנטית. אפשר להחליף אותו באננס טרי! או לחלופין בשעועית תאילנדית טריה חתוחה לקוביות קטנות.

ככה עושה

סלט מנגו ירוק בוסר Yam Mamuang

מתאים לתזונהטבעוני | פליאו
הכנות15 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
grainfree
רוטב סויה
glutenfree

מרכיבים

סלט מנגו בוסר

  • 1 מנגו בוסר ירוק מזן טומי
  • 1 קלח תירס טרי מאוד
  • 1 בצל סגול בינוני
  • 1 צ'ילי אדום טרי
  • 1 כוס עלי בזיליקום טרים
  • 1 כוס עלי נענע טריים
  • 2 ליים עסיסי

רוטב צ'ילי קוקוס

  • ½ כוס קרם או חלב קוקוס נקי AROY-D
  • 1 כף רוטב דגים או קוקנט אמינו
  • 2 שיני שום גדולות
  • 1 צ'ילי טרי
  • 1 גבעול למון גרס חבוט
  • 1 דיסקית סוכר דקלים

הכנות

מנגו בוסר

  • אנחנו מחפשות את הרגע שבו המנגו עוד קשה וירקרק, יש בו רק רמזים למתיקות. מנגו מזו טומי יכול להתאים, הוא גדול וירוק עם כתם בורדו. שהוא ממש קשה יש סיכוי שבפנים הוא ירוק צהבהב. אז כזה
    מסירה את הקליפה הירוקה, עדין עם אותו הקולפן מגלפת פרוסות דקיקות.
    בעזרת סכין גדולה פורסת את הפרוסות לרצועות דקות.
    מנגו טומי ירוק בוסר
  • מעבירה לקערה עם מי קרח לאקסטרה קריספ.
    רצועות מנגו בוסר ירוק

סלט

  • עיקר הענין הוא מנגו בוסר ירוק. מסביב יש פרוסות דקיקות של בצל סגול, טבעות צ'ילי אדום כמה שאוהבות, הרבה עלים טריים של בזיליקום ונענע, אפשר גם כוסברה.
    לתוספת בחרתי תירס טרי מתוק, זה יצא מתאים וככה השארתי את הסלט, טבעוני.
    את התירס חוצה לשנים ואז עם סכין חדה גדולה מורידה את הגרעינים כאשר הקלח עומד בניצב.
    לגירסה תואמת פרוטוקול פליאו אוטואימוני אפשר להחליף בקוביות אננס טרי קטנות
    ירקות לסלט מנגו ירוק בוסר

רוטב קוקוס צ'ילי

  • מנקה צ'ילי מהגרעינים ופורסת דק, קולפת שיני שום וקוצצת גס. מעבירה לעלי ומכתש עם מעט מלח גס וכותשת, השאיפה היא למשחה אדומה וריחנית. בפועל יש קצת חתיכות.
    לסיר קטן מוזגת את קרם הקוקוס, מוסיפה את הלמון גראס חבוט היטב, כדי לשחרר את הארומות מהגבעול הקשה. מחממת, בלי להרתיח.
    קוצצת את סוכר הדקלים ומעבירה לסיר בוחשת עד שנמס. מוסיפה גם את רוטב הדגים או קוקנט אמינו לגירסה טבעונית.
    מוסיפה את משחת הצ'ילי והשום. הצבע יהפך ורדרד, אפשר להוציא את הלמון גראס ולתת עוד רגע לכל הענין להתחבר, רק לא לתת לקוקוס לרתוח.

הרכבת סלט מנגו בוסר ירוק

  • את רצועות המנגו מסננת מהמים ומנערת היטב, מעבירה לקערה. סוחטת מעל את הליים, שני ליים עסיסי. מערבבת.
    מוסיפה את הירקות והעלים ומערבבת ככה שהעלים מפוזרים יפה בכל הסלט.
    לבסוף לפני ההגשה מוסיפה את הרוטב.
    סלט מנגו בוסר ירוק ורוטב קוקוס צ'ילי
  • מעבירה לצלחת הגשה, הולך מעולה עם סטיקי רייס ומקלות
    סלט מנגו ירוק תאילנדי
סלט מנגו ירוק תאילנדי
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן

סדנת כבושים פרוביוטיים

בואו ללמוד להתסיס.

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן