סלט כל חלקי הסלק

15/10/2021

סלק ועלים של סלק זה רצף אחד, אין בעצם שום סיבה לזרוק את העלים, הם טעימים ומאוד מזינים, אבל עדין בדרך כלל נמצא את הסלק קטום מעליו, מזדקן עם חבריו השורשים במגרת הירקות ומחזיק שם לנצח. הסלט הזה חוגג את כולו. ולמה לא

Prep Time10 minsCook Time20 mins

 3 סלקים עם עלים
 או 3 עלי מנגולד ו3 שורשי סלק
 1 בצל בינוני
 1 לימון או לים עסיסי
 חצי צרור עלי כוסברה טריים
 מלח אטלנטי
 שמן זית
 כפית מיפל אופציונלי

1

הענין עם סלט סלק שהוא טעים, אבל אחרי מזלג או שנים קצת חד גוני. יכול ללוות סלטים אחרים אבל כשלעצמו לא מחזיק. אז מה בעצם חסר לו? רעננות, קלילות, חמיצות, גוף... מה אני רוצה מירק אדמתי פחממתי ומלא בסוכר? לא הרבה רק את העלים שלו
לא פשוט להשיג סלק ועלים יחד, גם אצל מגדלים אורגנים זה לא נפוץ.
אפשר לקנות עלי סלק בנפרד או עלי מנגולד שהכי דומים ושורש סלק
הכמות היא עלה גדול ושלם לכל שורש סלק
עד שבכל סופר ימכרו צרור של סלק מחובר לעליו

2

מתחילה בריכוך הסלקים בסיר קטן עם מים ומלח, שורש בלבד
קוצצת את העלים ובצל בינוני ומעבירה למחבת כבדה עם שמן זית בנדיבות
העלים יקמלו הבצל יתפוס צבע זה יקח אולי 10 דקות

3

מניחה בצד, שמתקרר מוסיפה לימון שלם סחוט הרבה לימון, ממליחה
שהשורשים רכים מקלפת וחותכת לקוביות
שקצת מתקרר מוסיפה לסלט וטועמת
עם הסלק מאוד מתוק יתכן וצריך לאזן מתיקות חמיצות עם עוד לימון, סלק קצת אנמי יהנה משלוק מיפל
קוצצת גס חצי צרור או יותר של כוסברה טריה מערבבת פנימה. זהו מוכן
רענן וטעים

סלט כל חלקי הסלק

Ingredients

 3 סלקים עם עלים
 או 3 עלי מנגולד ו3 שורשי סלק
 1 בצל בינוני
 1 לימון או לים עסיסי
 חצי צרור עלי כוסברה טריים
 מלח אטלנטי
 שמן זית
 כפית מיפל אופציונלי

Directions

1

הענין עם סלט סלק שהוא טעים, אבל אחרי מזלג או שנים קצת חד גוני. יכול ללוות סלטים אחרים אבל כשלעצמו לא מחזיק. אז מה בעצם חסר לו? רעננות, קלילות, חמיצות, גוף... מה אני רוצה מירק אדמתי פחממתי ומלא בסוכר? לא הרבה רק את העלים שלו
לא פשוט להשיג סלק ועלים יחד, גם אצל מגדלים אורגנים זה לא נפוץ.
אפשר לקנות עלי סלק בנפרד או עלי מנגולד שהכי דומים ושורש סלק
הכמות היא עלה גדול ושלם לכל שורש סלק
עד שבכל סופר ימכרו צרור של סלק מחובר לעליו

2

מתחילה בריכוך הסלקים בסיר קטן עם מים ומלח, שורש בלבד
קוצצת את העלים ובצל בינוני ומעבירה למחבת כבדה עם שמן זית בנדיבות
העלים יקמלו הבצל יתפוס צבע זה יקח אולי 10 דקות

3

מניחה בצד, שמתקרר מוסיפה לימון שלם סחוט הרבה לימון, ממליחה
שהשורשים רכים מקלפת וחותכת לקוביות
שקצת מתקרר מוסיפה לסלט וטועמת
עם הסלק מאוד מתוק יתכן וצריך לאזן מתיקות חמיצות עם עוד לימון, סלק קצת אנמי יהנה משלוק מיפל
קוצצת גס חצי צרור או יותר של כוסברה טריה מערבבת פנימה. זהו מוכן
רענן וטעים

סלט כל חלקי הסלק

סלט כל חלקי הסלק
שרימפס טרי באמולסיה של חמאת לימון ושום

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לביבות ירוקות עם מנגולד ובצל

לביבות ירוקות עם מנגולד ובצל

הרעיון של לביבות ירוקות ממנגולד ובצל אלו הוא היכולת של פיסת העלה להחזיק את המבנה, העלה קריספי, החלקים המעובים של העלה עוברים ריכוך וקירמול וחוזרים לעלהים ומתאחדים בעזרת מעט קמח מאפונה אורז קוקוס