פשוט סלט של חורף שהצבעים שלו מושלמים והוא מענין ומאוזן

הכנות15 mins

 שמינית כרוב סגול
 1 אגס
 חצי חבילה נבטים סינים
 1 גזר גדול
 1 סלק צהוב גדול
 1 אבוקדו בינוני
 2 מלפפונים
 1 כף שמיר קצוץ דק
לרוטב
 2 כפות חומץ תפוחים
 1 כף שמן זית
 1 כפית דבש
 מעט מלח

1

מתחילה בחיתוך דק של הכרוב הסגול, ממליחה קצת וסוחטת מעליו חצי לימון, מערבבת ומעבירה לקערת הסלט
ממשיכה בחיתוך האבוקדו לקוביות, מטפטפת לימון ומוסיפה לקערה
את האגס חוצה ומסלקת את הגרעינים, חותכת לאורך ופורסת דק
את הגזר סלק צהוב ומלפפון חותכת לזוליאנים, את המלפפון ביד, ואת הגזר והסלק בקולפן עם סכין יעודית, מוסיפה לקערה, מוסיפה את הנבטים. קוצצת גם את השמיר ומשאירה על הקרש

2

להכנת הרוטב
בקערית מערבבת חומץ דבש ומעט מלח, שהדבש נמס מעבירה לקערת הסלט ומערבבת, נותנת לסלט לספוג את הטעמים כמה דקות, מוסיפה את שמן הזית ומעט שמיר

Ingredients

 שמינית כרוב סגול
 1 אגס
 חצי חבילה נבטים סינים
 1 גזר גדול
 1 סלק צהוב גדול
 1 אבוקדו בינוני
 2 מלפפונים
 1 כף שמיר קצוץ דק
לרוטב
 2 כפות חומץ תפוחים
 1 כף שמן זית
 1 כפית דבש
 מעט מלח

Directions

1

מתחילה בחיתוך דק של הכרוב הסגול, ממליחה קצת וסוחטת מעליו חצי לימון, מערבבת ומעבירה לקערת הסלט
ממשיכה בחיתוך האבוקדו לקוביות, מטפטפת לימון ומוסיפה לקערה
את האגס חוצה ומסלקת את הגרעינים, חותכת לאורך ופורסת דק
את הגזר סלק צהוב ומלפפון חותכת לזוליאנים, את המלפפון ביד, ואת הגזר והסלק בקולפן עם סכין יעודית, מוסיפה לקערה, מוסיפה את הנבטים. קוצצת גם את השמיר ומשאירה על הקרש

2

להכנת הרוטב
בקערית מערבבת חומץ דבש ומעט מלח, שהדבש נמס מעבירה לקערת הסלט ומערבבת, נותנת לסלט לספוג את הטעמים כמה דקות, מוסיפה את שמן הזית ומעט שמיר

סלט חורפי
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

פשוט סלט של חורף שהצבעים שלו מושלמים והוא מענין ומאוזן

הכנות15 mins

 שמינית כרוב סגול
 1 אגס
 חצי חבילה נבטים סינים
 1 גזר גדול
 1 סלק צהוב גדול
 1 אבוקדו בינוני
 2 מלפפונים
 1 כף שמיר קצוץ דק
לרוטב
 2 כפות חומץ תפוחים
 1 כף שמן זית
 1 כפית דבש
 מעט מלח

1

מתחילה בחיתוך דק של הכרוב הסגול, ממליחה קצת וסוחטת מעליו חצי לימון, מערבבת ומעבירה לקערת הסלט
ממשיכה בחיתוך האבוקדו לקוביות, מטפטפת לימון ומוסיפה לקערה
את האגס חוצה ומסלקת את הגרעינים, חותכת לאורך ופורסת דק
את הגזר סלק צהוב ומלפפון חותכת לזוליאנים, את המלפפון ביד, ואת הגזר והסלק בקולפן עם סכין יעודית, מוסיפה לקערה, מוסיפה את הנבטים. קוצצת גם את השמיר ומשאירה על הקרש

2

להכנת הרוטב
בקערית מערבבת חומץ דבש ומעט מלח, שהדבש נמס מעבירה לקערת הסלט ומערבבת, נותנת לסלט לספוג את הטעמים כמה דקות, מוסיפה את שמן הזית ומעט שמיר

Ingredients

 שמינית כרוב סגול
 1 אגס
 חצי חבילה נבטים סינים
 1 גזר גדול
 1 סלק צהוב גדול
 1 אבוקדו בינוני
 2 מלפפונים
 1 כף שמיר קצוץ דק
לרוטב
 2 כפות חומץ תפוחים
 1 כף שמן זית
 1 כפית דבש
 מעט מלח

Directions

1

מתחילה בחיתוך דק של הכרוב הסגול, ממליחה קצת וסוחטת מעליו חצי לימון, מערבבת ומעבירה לקערת הסלט
ממשיכה בחיתוך האבוקדו לקוביות, מטפטפת לימון ומוסיפה לקערה
את האגס חוצה ומסלקת את הגרעינים, חותכת לאורך ופורסת דק
את הגזר סלק צהוב ומלפפון חותכת לזוליאנים, את המלפפון ביד, ואת הגזר והסלק בקולפן עם סכין יעודית, מוסיפה לקערה, מוסיפה את הנבטים. קוצצת גם את השמיר ומשאירה על הקרש

2

להכנת הרוטב
בקערית מערבבת חומץ דבש ומעט מלח, שהדבש נמס מעבירה לקערת הסלט ומערבבת, נותנת לסלט לספוג את הטעמים כמה דקות, מוסיפה את שמן הזית ומעט שמיר

סלט חורפי
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
ים סום הו – סלט פומלה תאילנדי

ים סום הו – סלט פומלה תאילנדי

סלט שרובו פומלה בגוון תאילנדי. קריספי מרענן ופציח, עם טוויסט קטן של קריספי שום שמפצה במשהו על חיסרון הצ’ילי. פרוטוקולי לגמרי

סלט סום טאם – קולורבי ונענע

סלט סום טאם – קולורבי ונענע

סלט תאילנדי בשם סום טאם. במקום מפפאיה ירוקה שלא תמיד קל למצוא, ירקות קשים וזמינים, המון עלים ירוקים. מרענן חמוץ מתוק חריף. סלט של אחרי הים

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי של מיטל

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי של מיטל

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי, סלרי תורם לקלילות ולחמיצות. סלט שיכול לחיות יופי בצינצנת ליומים שלושה. הרעיון הוא של מיטל זהבית אני רק מדדתי ורשמתי

סלט עשבים

סלט עשבים

סלט קצת כמו בבית קפה, סלט עשבים עם חמוציות ועשבים ובטטה. מרענן משמח, מתוק, חמוץ וממלא

אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני

אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני

יש את הרגע ששורש הסלרי פשוט ענק, סוף החורף תחילת האביב. הסלט הזה מהמטבח הבלקני, אני פגשתי בו אצל משפחה יונית. מאוד מאוד פשוט ובעונה זו קלאסיקה

סלט עוף ומלפפונים אסיתי

סלט עוף ומלפפונים אסיתי

לפעמים תנועה אחת מדויקת מבהירה מתכון, כאן זו מכה בגב הסכין על מלפפון טרי, שראיתי בזוית העין במסטר שף השבוע. יש כאן שתי טכניקות אחת שיוצרת את הפריכות של המלפפונים והשניה שערות העוף. זה כל מה שצריך כדי לקבל סלט נפלא שיכול גם ללכת איתכן לארוחת צהרים בצנצנת

סלט סום טאם – פפאיה ירוקה

סלט סום טאם – פפאיה ירוקה

סלט תאילנדי בשם סום טאם שעיקרו פפאיה ירוקה, טעמה נאטרלי היא סופגת נהדר טעמים, שעשירה בנוגדי חימצון וויטמין סי

טבולה כרובית

טבולה כרובית

סלט מרענן, קליל מאוד ורסטילי. הרבה ירוק קצת לבן ומעט מאוד אדום

סלט ניסואז

סלט ניסואז

דגים קטנים אפשר למצוא כל השנה, הם לא חשודים כנושאי מתכות רעילות, צריך רק לשכנע את מוכר הדגים לפלט אותם עבורכן

סלט קצוץ

סלט קצוץ

סלט מאוד פשוט, שעושה שימוש בירקות מורשת, בעיקר בקיץ שהירקות האלו בשיאם והעלים פחות רעננים. טכניקת הקיצוץ דומה יותר להכנת קבב מסלט, מתקבל משהו אחר דומה לסלסה

קרפצ’יו סלק צהוב

קרפצ’יו סלק צהוב

סלק צהוב הוא מהירקות שאני מעדיפה לאפות על מלח, צורת ההכנה הזו מרכזת את הסוכרים שבו ומוסיפה גם מעט טעם מעושן

סלט גזר ולימון כבוש

סלט גזר ולימון כבוש

גזר מתוק מגורד, לימון כבוש קצוץ ושום טרי מטוגן, טעמים חזקים שעובדים מעולה עם בשר וכבושים

סלט חסה

סלט חסה

אם מזון, שאין יום בלי מבחר מהעלים הטובים שלה ורוטב משתנה
זה ניסיון להציע את סלט החסה המושלם, שיהיה קרנצ’י מרענן, רב מרקמים וקליל במידה

$