סלט יפה

19/12/2020

פשוט סלט של חורף שהצבעים שלו מושלמים והוא מענין ומאוזן

Prep Time15 mins

 שמינית כרוב סגול
 1 אגס
 חצי חבילה נבטים סינים
 1 גזר גדול
 1 סלק צהוב גדול
 1 אבוקדו בינוני
 2 מלפפונים
 1 כף שמיר קצוץ דק
לרוטב
 2 כפות חומץ תפוחים
 1 כף שמן זית
 1 כפית דבש
 מעט מלח

1

מתחילה בחיתוך דק של הכרוב הסגול, ממליחה קצת וסוחטת מעליו חצי לימון, מערבבת ומעבירה לקערת הסלט
ממשיכה בחיתוך האבוקדו לקוביות, מטפטפת לימון ומוסיפה לקערה
את האגס חוצה ומסלקת את הגרעינים, חותכת לאורך ופורסת דק
את הגזר סלק צהוב ומלפפון חותכת לזוליאנים, את המלפפון ביד, ואת הגזר והסלק בקולפן עם סכין יעודית, מוסיפה לקערה, מוסיפה את הנבטים. קוצצת גם את השמיר ומשאירה על הקרש

2

להכנת הרוטב
בקערית מערבבת חומץ דבש ומעט מלח, שהדבש נמס מעבירה לקערת הסלט ומערבבת, נותנת לסלט לספוג את הטעמים כמה דקות, מוסיפה את שמן הזית ומעט שמיר

Ingredients

 שמינית כרוב סגול
 1 אגס
 חצי חבילה נבטים סינים
 1 גזר גדול
 1 סלק צהוב גדול
 1 אבוקדו בינוני
 2 מלפפונים
 1 כף שמיר קצוץ דק
לרוטב
 2 כפות חומץ תפוחים
 1 כף שמן זית
 1 כפית דבש
 מעט מלח

Directions

1

מתחילה בחיתוך דק של הכרוב הסגול, ממליחה קצת וסוחטת מעליו חצי לימון, מערבבת ומעבירה לקערת הסלט
ממשיכה בחיתוך האבוקדו לקוביות, מטפטפת לימון ומוסיפה לקערה
את האגס חוצה ומסלקת את הגרעינים, חותכת לאורך ופורסת דק
את הגזר סלק צהוב ומלפפון חותכת לזוליאנים, את המלפפון ביד, ואת הגזר והסלק בקולפן עם סכין יעודית, מוסיפה לקערה, מוסיפה את הנבטים. קוצצת גם את השמיר ומשאירה על הקרש

2

להכנת הרוטב
בקערית מערבבת חומץ דבש ומעט מלח, שהדבש נמס מעבירה לקערת הסלט ומערבבת, נותנת לסלט לספוג את הטעמים כמה דקות, מוסיפה את שמן הזית ומעט שמיר

סלט חורפי

סלט יפה

19/12/2020

פשוט סלט של חורף שהצבעים שלו מושלמים והוא מענין ומאוזן

Prep Time15 mins

 שמינית כרוב סגול
 1 אגס
 חצי חבילה נבטים סינים
 1 גזר גדול
 1 סלק צהוב גדול
 1 אבוקדו בינוני
 2 מלפפונים
 1 כף שמיר קצוץ דק
לרוטב
 2 כפות חומץ תפוחים
 1 כף שמן זית
 1 כפית דבש
 מעט מלח

1

מתחילה בחיתוך דק של הכרוב הסגול, ממליחה קצת וסוחטת מעליו חצי לימון, מערבבת ומעבירה לקערת הסלט
ממשיכה בחיתוך האבוקדו לקוביות, מטפטפת לימון ומוסיפה לקערה
את האגס חוצה ומסלקת את הגרעינים, חותכת לאורך ופורסת דק
את הגזר סלק צהוב ומלפפון חותכת לזוליאנים, את המלפפון ביד, ואת הגזר והסלק בקולפן עם סכין יעודית, מוסיפה לקערה, מוסיפה את הנבטים. קוצצת גם את השמיר ומשאירה על הקרש

2

להכנת הרוטב
בקערית מערבבת חומץ דבש ומעט מלח, שהדבש נמס מעבירה לקערת הסלט ומערבבת, נותנת לסלט לספוג את הטעמים כמה דקות, מוסיפה את שמן הזית ומעט שמיר

Ingredients

 שמינית כרוב סגול
 1 אגס
 חצי חבילה נבטים סינים
 1 גזר גדול
 1 סלק צהוב גדול
 1 אבוקדו בינוני
 2 מלפפונים
 1 כף שמיר קצוץ דק
לרוטב
 2 כפות חומץ תפוחים
 1 כף שמן זית
 1 כפית דבש
 מעט מלח

Directions

1

מתחילה בחיתוך דק של הכרוב הסגול, ממליחה קצת וסוחטת מעליו חצי לימון, מערבבת ומעבירה לקערת הסלט
ממשיכה בחיתוך האבוקדו לקוביות, מטפטפת לימון ומוסיפה לקערה
את האגס חוצה ומסלקת את הגרעינים, חותכת לאורך ופורסת דק
את הגזר סלק צהוב ומלפפון חותכת לזוליאנים, את המלפפון ביד, ואת הגזר והסלק בקולפן עם סכין יעודית, מוסיפה לקערה, מוסיפה את הנבטים. קוצצת גם את השמיר ומשאירה על הקרש

2

להכנת הרוטב
בקערית מערבבת חומץ דבש ומעט מלח, שהדבש נמס מעבירה לקערת הסלט ומערבבת, נותנת לסלט לספוג את הטעמים כמה דקות, מוסיפה את שמן הזית ומעט שמיר

סלט חורפי

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באותו ענין: סלט

סלט כל חלקי הסלק

סלט כל חלקי הסלק

סלק ועלים של סלק זה רצף אחד, אין בעצם שום סיבה לזרוק את העלים הם טעימים ומאוד מזינים. בדרך כלל נמצא את הסלק קטום מעליו וחבל. הסלט הזה חוגג את כולו. ולמה לא