סלט חסה

אם מזון, שאין יום בלי מבחר מהעלים הטובים שלה ורוטב משתנה זה ניסיון להציע את סלט החסה המושלם, שיהיה קרנצ'י מרענן, רב מרקמים וקליל במידה

סלט חסה זה יותר כינוי לסלט עלים. אוסקה, איסברג, אנדיב, עלי ביבי, גרגר נחלים, חסה ערבית, חסה רומית, חסה מסולסלת, חסה אדומה, טאטסוי, עלים מליקוט, מיזונה, רוקט.

ככה עושה

סלט חסה

מתאים לתזונהדל פחממה | פליאו | פליאו אוטואימוני
הכנות10 minutes
מנות2
חופשי מאלרגנים
tomatofree
spice free
cmical free

מרכיבים

רוטב ויניגרט

  • בצל סגול קטן או שלוט קצוץ קטן
  • שן שום קצוצה דק
  • שלוש כפות חומץ תפוחים אורגני
  • כפית חרדל גרגירים
  • כפית חרדל דיזון חלק
  • שני שליש כוס שמן זית מכבישה קרה
  • כף מים חמים
  • כפית וחצי דבש
  • חצי כפית מלח ים
  • עלים מופרדים משלושה גבעולים של טימין

עלים ירוקים

  • עלים קרנצי'ם כמו חסה ערבית או חסה איסברג
  • עלים מאוד קרנצ'ים כמו אנדיב
  • עלים קטיפתים כמו חסה סלנובה
  • עלים מעט חריפים כמו רוקט ארוגולה גרגר נחלים
  • עלים אדומים סגולים כמו בחסה מסולסלת
  • עלים ירוקים כהים של תרד מיני פטרוזיליה כוסברה בזיל
  • עלי ביבי לסלט

הכנות

הכנת העלים

  • הרעיון הוא ליצור מבחר משתנה של עלים ירוקים במרקמים שונים חלקם רכים חלקם קרנצים חלקם חריפים
    בכל עונה זה קצת שונה, אין צורך להיצמד למתכון אלה ליראות אותו כפתיחה למרחב התבוננות על העלים הירוקים שזמינים רוב השנה
  • שוטפת את העלים מחול ואדמה וחותכת ביד לפיסות גדולות נוחות לאכילה
  • מניחה את העלים הנקים בקערה עם הרבה מים קרים וחופן נדיב של קוביות קרח
    אם מכינה מראש, אפשר לשים את הקערה עם המים והעלים במקרר לכמה שעות ואז אין צורך בקרח
  • לפני ההגשה מעבירה את העלים למיבש חסה, כלי מטבח שמפתיע כמה שהוא תורם לשלמות הסלט
    מיבשית טוב את העלים

הכנת הרוטב

  • בוחרת צינצנת זכוכית בינונית עם מיכסה מתברג
    קוצצת דק דק את השלוט או הבצל הסגול
    מגרדת על פומפיה דקה את שן השום. מכניסה לצינצנת
  • מוסיפה גם את החרדלים, הדבש, החומץ, שמן הזית כף של מים חמים ומעט מלח
    סוגרת את הפקק ומשקשקת היטב עד שיש אמולסיה חלקה
    פותחת וטועמת עם עלה ניבחר הרוטב נישאר טוב במקרר עד שבוע
    לשימוש הבא כדאי להוציא חצי שעה מראש
    חרדל לא מתאים בשלב האלמינציה כי מקורו בזרעים. אפשר במקום לגרד פרי כמו אפרסק, מישמש, אגס על פומפיה דקה ולהוסיף לרוטב

הגשה

  • בקערת ההגשה מניחה חופן מתערובת העלים
    מטפטפת מעל כף רוטב מניחה עוד חופן מהעלים ומטפטפת עוד כף מהרוטב
    ממשיכה להערים עלים ורוטב הרעיון הוא שאין צורך לערבב, אלה לחוות מנעד של טעמים של העלים ושל המפגש שלהם עם הרוטב
    את הסלט אוכלות מיד
    תערובת עלים ירוקים לסלט
ערוגות חסה בגינה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן

gesture_012-swipe_left-hand-touch-fingerCreated with Sketch.Created by Pham Thi Dieu Linhfrom the Noun Projectעוד חסה וסלט עלים

סדנת כבושים פרוביוטיים

בואו ללמוד להתסיס.

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן