אם מזון, שאין יום בלי מבחר מהעלים הטובים שלה ורוטב משתנה
זה ניסיון להציע את סלט החסה המושלם, שיהיה קרנצ'י מרענן, רב מרקמים וקליל במידה

הכנות10 mins

רוטב ויניגרט
 בצל סגול קטן או שלוט קצוץ קטן
 שן שום קצוצה דק
 שלוש כפות חומץ תפוחים אורגני
 כפית חרדל גרגירים
 כפית חרדל דיזון חלק
 שני שליש כוס שמן זית מכבישה קרה
 כף מים חמים
 כפית וחצי דבש
 חצי כפית מלח ים
 עלים מופרדים משלושה גבעולים של טימין
עלים ירוקים
 עלים קרנצי'ם כמו חסה ערבית או חסה איסברג
 עלים מאוד קרנצ'ים כמו אנדיב
 עלים קטיפתים כמו חסה סלנובה
 עלים מעט חריפים כמו רוקט\ארוגולה\גרגר נחלים
 עלים אדומים סגולים כמו בחסה מסולסלת או ליטל ג'ם
 עלים ירוקים כהים של תרד מיני פטרוזיליה\כוסברא\בזיל
 עלי ביבי לסלט

הכנת העלים
1

הרעיון הוא ליצור מבחר משתנה של עלים ירוקים במרקמים שונים חלקם רכים חלקם קרנצים חלקם חריפים
בכל עונה זה קצת שונה, אין צורך להיצמד למתכון אלה ליראות אותו כפתיחה למרחב התבוננות על העלים הירוקים שזמינים רוב השנה
שוטפים את העלים מחול ואדמה וחותכים ביד לפיסות גדולות נוחות לאכילה
מניחים את העלים הנקים בכערה עם הרבה מים קרים וחופן נדיב של קוביות קרח
אם מכינים מראש, אפשר לשים את הכערה עם המים והעלים במקרר לכמה שעות ואז אין צורך בקרח
לפני ההגשה מעבירים את העלים למיבש חסה, כלי מטבח שמפתיע כמה שהוא תורם לשלמות הסלט
מיבשים היטב את העלים

הכנת הרוטב
2

בוחרים צינצנת זכוכית בינונית עם מיכסה מתברג
קוצצים דק דק את השלוט או הבצל הסגול
מגרדים על פומפיה דקה את שן השום
מכניסים לצינצנת
מכניסים גם את החרדלים, הדבש, החומץ, שמן הזית כף של מים חמים ומעט מלח
סוגרים את הפקק ומשקשקים היטב עד שיש אמולסיה חלקה
פותחים וטועמים עם עלה ניבחר
הרוטב נישאר טוב במקרר עד שבוע, לשימוש הבא כדאי להוציא חצי שעה מראש

הגשה
3

בכערת ההגשה להניח חופן מתערובת העלים
לטפטך מעל כף רוטב
להניח עוד חופן מהעלים ולטפטף עוד כף מהרוטב
להמשיך ולהערים עלים ורוטב
הרעיון הוא שאין צורך לערבב, אלה לחוות מנעד של טעמים של העלים ושל המפגש שלהם עם הרוטב
את הסלט אוכלים מיד

 

Ingredients

רוטב ויניגרט
 בצל סגול קטן או שלוט קצוץ קטן
 שן שום קצוצה דק
 שלוש כפות חומץ תפוחים אורגני
 כפית חרדל גרגירים
 כפית חרדל דיזון חלק
 שני שליש כוס שמן זית מכבישה קרה
 כף מים חמים
 כפית וחצי דבש
 חצי כפית מלח ים
 עלים מופרדים משלושה גבעולים של טימין
עלים ירוקים
 עלים קרנצי'ם כמו חסה ערבית או חסה איסברג
 עלים מאוד קרנצ'ים כמו אנדיב
 עלים קטיפתים כמו חסה סלנובה
 עלים מעט חריפים כמו רוקט\ארוגולה\גרגר נחלים
 עלים אדומים סגולים כמו בחסה מסולסלת או ליטל ג'ם
 עלים ירוקים כהים של תרד מיני פטרוזיליה\כוסברא\בזיל
 עלי ביבי לסלט

Directions

הכנת העלים
1

הרעיון הוא ליצור מבחר משתנה של עלים ירוקים במרקמים שונים חלקם רכים חלקם קרנצים חלקם חריפים
בכל עונה זה קצת שונה, אין צורך להיצמד למתכון אלה ליראות אותו כפתיחה למרחב התבוננות על העלים הירוקים שזמינים רוב השנה
שוטפים את העלים מחול ואדמה וחותכים ביד לפיסות גדולות נוחות לאכילה
מניחים את העלים הנקים בכערה עם הרבה מים קרים וחופן נדיב של קוביות קרח
אם מכינים מראש, אפשר לשים את הכערה עם המים והעלים במקרר לכמה שעות ואז אין צורך בקרח
לפני ההגשה מעבירים את העלים למיבש חסה, כלי מטבח שמפתיע כמה שהוא תורם לשלמות הסלט
מיבשים היטב את העלים

הכנת הרוטב
2

בוחרים צינצנת זכוכית בינונית עם מיכסה מתברג
קוצצים דק דק את השלוט או הבצל הסגול
מגרדים על פומפיה דקה את שן השום
מכניסים לצינצנת
מכניסים גם את החרדלים, הדבש, החומץ, שמן הזית כף של מים חמים ומעט מלח
סוגרים את הפקק ומשקשקים היטב עד שיש אמולסיה חלקה
פותחים וטועמים עם עלה ניבחר
הרוטב נישאר טוב במקרר עד שבוע, לשימוש הבא כדאי להוציא חצי שעה מראש

הגשה
3

בכערת ההגשה להניח חופן מתערובת העלים
לטפטך מעל כף רוטב
להניח עוד חופן מהעלים ולטפטף עוד כף מהרוטב
להמשיך ולהערים עלים ורוטב
הרעיון הוא שאין צורך לערבב, אלה לחוות מנעד של טעמים של העלים ושל המפגש שלהם עם הרוטב
את הסלט אוכלים מיד

סלט חסה
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

אם מזון, שאין יום בלי מבחר מהעלים הטובים שלה ורוטב משתנה
זה ניסיון להציע את סלט החסה המושלם, שיהיה קרנצ'י מרענן, רב מרקמים וקליל במידה

הכנות10 mins

רוטב ויניגרט
 בצל סגול קטן או שלוט קצוץ קטן
 שן שום קצוצה דק
 שלוש כפות חומץ תפוחים אורגני
 כפית חרדל גרגירים
 כפית חרדל דיזון חלק
 שני שליש כוס שמן זית מכבישה קרה
 כף מים חמים
 כפית וחצי דבש
 חצי כפית מלח ים
 עלים מופרדים משלושה גבעולים של טימין
עלים ירוקים
 עלים קרנצי'ם כמו חסה ערבית או חסה איסברג
 עלים מאוד קרנצ'ים כמו אנדיב
 עלים קטיפתים כמו חסה סלנובה
 עלים מעט חריפים כמו רוקט\ארוגולה\גרגר נחלים
 עלים אדומים סגולים כמו בחסה מסולסלת או ליטל ג'ם
 עלים ירוקים כהים של תרד מיני פטרוזיליה\כוסברא\בזיל
 עלי ביבי לסלט

הכנת העלים
1

הרעיון הוא ליצור מבחר משתנה של עלים ירוקים במרקמים שונים חלקם רכים חלקם קרנצים חלקם חריפים
בכל עונה זה קצת שונה, אין צורך להיצמד למתכון אלה ליראות אותו כפתיחה למרחב התבוננות על העלים הירוקים שזמינים רוב השנה
שוטפים את העלים מחול ואדמה וחותכים ביד לפיסות גדולות נוחות לאכילה
מניחים את העלים הנקים בכערה עם הרבה מים קרים וחופן נדיב של קוביות קרח
אם מכינים מראש, אפשר לשים את הכערה עם המים והעלים במקרר לכמה שעות ואז אין צורך בקרח
לפני ההגשה מעבירים את העלים למיבש חסה, כלי מטבח שמפתיע כמה שהוא תורם לשלמות הסלט
מיבשים היטב את העלים

הכנת הרוטב
2

בוחרים צינצנת זכוכית בינונית עם מיכסה מתברג
קוצצים דק דק את השלוט או הבצל הסגול
מגרדים על פומפיה דקה את שן השום
מכניסים לצינצנת
מכניסים גם את החרדלים, הדבש, החומץ, שמן הזית כף של מים חמים ומעט מלח
סוגרים את הפקק ומשקשקים היטב עד שיש אמולסיה חלקה
פותחים וטועמים עם עלה ניבחר
הרוטב נישאר טוב במקרר עד שבוע, לשימוש הבא כדאי להוציא חצי שעה מראש

הגשה
3

בכערת ההגשה להניח חופן מתערובת העלים
לטפטך מעל כף רוטב
להניח עוד חופן מהעלים ולטפטף עוד כף מהרוטב
להמשיך ולהערים עלים ורוטב
הרעיון הוא שאין צורך לערבב, אלה לחוות מנעד של טעמים של העלים ושל המפגש שלהם עם הרוטב
את הסלט אוכלים מיד

 

Ingredients

רוטב ויניגרט
 בצל סגול קטן או שלוט קצוץ קטן
 שן שום קצוצה דק
 שלוש כפות חומץ תפוחים אורגני
 כפית חרדל גרגירים
 כפית חרדל דיזון חלק
 שני שליש כוס שמן זית מכבישה קרה
 כף מים חמים
 כפית וחצי דבש
 חצי כפית מלח ים
 עלים מופרדים משלושה גבעולים של טימין
עלים ירוקים
 עלים קרנצי'ם כמו חסה ערבית או חסה איסברג
 עלים מאוד קרנצ'ים כמו אנדיב
 עלים קטיפתים כמו חסה סלנובה
 עלים מעט חריפים כמו רוקט\ארוגולה\גרגר נחלים
 עלים אדומים סגולים כמו בחסה מסולסלת או ליטל ג'ם
 עלים ירוקים כהים של תרד מיני פטרוזיליה\כוסברא\בזיל
 עלי ביבי לסלט

Directions

הכנת העלים
1

הרעיון הוא ליצור מבחר משתנה של עלים ירוקים במרקמים שונים חלקם רכים חלקם קרנצים חלקם חריפים
בכל עונה זה קצת שונה, אין צורך להיצמד למתכון אלה ליראות אותו כפתיחה למרחב התבוננות על העלים הירוקים שזמינים רוב השנה
שוטפים את העלים מחול ואדמה וחותכים ביד לפיסות גדולות נוחות לאכילה
מניחים את העלים הנקים בכערה עם הרבה מים קרים וחופן נדיב של קוביות קרח
אם מכינים מראש, אפשר לשים את הכערה עם המים והעלים במקרר לכמה שעות ואז אין צורך בקרח
לפני ההגשה מעבירים את העלים למיבש חסה, כלי מטבח שמפתיע כמה שהוא תורם לשלמות הסלט
מיבשים היטב את העלים

הכנת הרוטב
2

בוחרים צינצנת זכוכית בינונית עם מיכסה מתברג
קוצצים דק דק את השלוט או הבצל הסגול
מגרדים על פומפיה דקה את שן השום
מכניסים לצינצנת
מכניסים גם את החרדלים, הדבש, החומץ, שמן הזית כף של מים חמים ומעט מלח
סוגרים את הפקק ומשקשקים היטב עד שיש אמולסיה חלקה
פותחים וטועמים עם עלה ניבחר
הרוטב נישאר טוב במקרר עד שבוע, לשימוש הבא כדאי להוציא חצי שעה מראש

הגשה
3

בכערת ההגשה להניח חופן מתערובת העלים
לטפטך מעל כף רוטב
להניח עוד חופן מהעלים ולטפטף עוד כף מהרוטב
להמשיך ולהערים עלים ורוטב
הרעיון הוא שאין צורך לערבב, אלה לחוות מנעד של טעמים של העלים ושל המפגש שלהם עם הרוטב
את הסלט אוכלים מיד

סלט חסה
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
ים סום הו – סלט פומלה תאילנדי

ים סום הו – סלט פומלה תאילנדי

סלט שרובו פומלה בגוון תאילנדי. קריספי מרענן ופציח, עם טוויסט קטן של קריספי שום שמפצה במשהו על חיסרון הצ’ילי. פרוטוקולי לגמרי

סלט סום טאם – קולורבי ונענע

סלט סום טאם – קולורבי ונענע

סלט תאילנדי בשם סום טאם. במקום מפפאיה ירוקה שלא תמיד קל למצוא, ירקות קשים וזמינים, המון עלים ירוקים. מרענן חמוץ מתוק חריף. סלט של אחרי הים

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי של מיטל

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי של מיטל

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי, סלרי תורם לקלילות ולחמיצות. סלט שיכול לחיות יופי בצינצנת ליומים שלושה. הרעיון הוא של מיטל זהבית אני רק מדדתי ורשמתי

סלט עשבים

סלט עשבים

סלט קצת כמו בבית קפה, סלט עשבים עם חמוציות ועשבים ובטטה. מרענן משמח, מתוק, חמוץ וממלא

אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני

אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני

יש את הרגע ששורש הסלרי פשוט ענק, סוף החורף תחילת האביב. הסלט הזה מהמטבח הבלקני, אני פגשתי בו אצל משפחה יונית. מאוד מאוד פשוט ובעונה זו קלאסיקה

סלט עוף ומלפפונים אסיתי

סלט עוף ומלפפונים אסיתי

לפעמים תנועה אחת מדויקת מבהירה מתכון, כאן זו מכה בגב הסכין על מלפפון טרי, שראיתי בזוית העין במסטר שף השבוע. יש כאן שתי טכניקות אחת שיוצרת את הפריכות של המלפפונים והשניה שערות העוף. זה כל מה שצריך כדי לקבל סלט נפלא שיכול גם ללכת איתכן לארוחת צהרים בצנצנת

סלט יפה

סלט יפה

פשוט סלט של חורף שהצבעים שלו מושלמים והוא מענין ומאוזן

סלט סום טאם – פפאיה ירוקה

סלט סום טאם – פפאיה ירוקה

סלט תאילנדי בשם סום טאם שעיקרו פפאיה ירוקה, טעמה נאטרלי היא סופגת נהדר טעמים, שעשירה בנוגדי חימצון וויטמין סי

טבולה כרובית

טבולה כרובית

סלט מרענן, קליל מאוד ורסטילי. הרבה ירוק קצת לבן ומעט מאוד אדום

סלט ניסואז

סלט ניסואז

דגים קטנים אפשר למצוא כל השנה, הם לא חשודים כנושאי מתכות רעילות, צריך רק לשכנע את מוכר הדגים לפלט אותם עבורכן

סלט קצוץ

סלט קצוץ

סלט מאוד פשוט, שעושה שימוש בירקות מורשת, בעיקר בקיץ שהירקות האלו בשיאם והעלים פחות רעננים. טכניקת הקיצוץ דומה יותר להכנת קבב מסלט, מתקבל משהו אחר דומה לסלסה

קרפצ’יו סלק צהוב

קרפצ’יו סלק צהוב

סלק צהוב הוא מהירקות שאני מעדיפה לאפות על מלח, צורת ההכנה הזו מרכזת את הסוכרים שבו ומוסיפה גם מעט טעם מעושן

סלט גזר ולימון כבוש

סלט גזר ולימון כבוש

גזר מתוק מגורד, לימון כבוש קצוץ ושום טרי מטוגן, טעמים חזקים שעובדים מעולה עם בשר וכבושים

$