ככה עושה
סלט חסה
מתאים לתזונהדל פחממה | פליאו | פליאו אוטואימוני
הכנות10 minutes minutes
מנות2
חופשי מאלרגנים





מרכיבים
רוטב ויניגרט
- בצל סגול קטן או שלוט קצוץ קטן
- שן שום קצוצה דק
- שלוש כפות חומץ תפוחים אורגני
- כפית חרדל גרגירים
- כפית חרדל דיזון חלק
- שני שליש כוס שמן זית מכבישה קרה
- כף מים חמים
- כפית וחצי דבש
- חצי כפית מלח ים
- עלים מופרדים משלושה גבעולים של טימין
עלים ירוקים
- עלים קרנצי'ם כמו חסה ערבית או חסה איסברג
- עלים מאוד קרנצ'ים כמו אנדיב
- עלים קטיפתים כמו חסה סלנובה
- עלים מעט חריפים כמו רוקט ארוגולה גרגר נחלים
- עלים אדומים סגולים כמו בחסה מסולסלת
- עלים ירוקים כהים של תרד מיני פטרוזיליה כוסברה בזיל
- עלי ביבי לסלט
הכנות
הכנת העלים
- הרעיון הוא ליצור מבחר משתנה של עלים ירוקים במרקמים שונים חלקם רכים חלקם קרנצים חלקם חריפיםבכל עונה זה קצת שונה, אין צורך להיצמד למתכון אלה ליראות אותו כפתיחה למרחב התבוננות על העלים הירוקים שזמינים רוב השנה
- שוטפת את העלים מחול ואדמה וחותכת ביד לפיסות גדולות נוחות לאכילה
- מניחה את העלים הנקים בקערה עם הרבה מים קרים וחופן נדיב של קוביות קרחאם מכינה מראש, אפשר לשים את הקערה עם המים והעלים במקרר לכמה שעות ואז אין צורך בקרח
- לפני ההגשה מעבירה את העלים למיבש חסה, כלי מטבח שמפתיע כמה שהוא תורם לשלמות הסלטמיבשית טוב את העלים
הכנת הרוטב
- בוחרת צינצנת זכוכית בינונית עם מיכסה מתברגקוצצת דק דק את השלוט או הבצל הסגולמגרדת על פומפיה דקה את שן השום. מכניסה לצינצנת
- מוסיפה גם את החרדלים, הדבש, החומץ, שמן הזית כף של מים חמים ומעט מלחסוגרת את הפקק ומשקשקת היטב עד שיש אמולסיה חלקהפותחת וטועמת עם עלה ניבחר הרוטב נישאר טוב במקרר עד שבועלשימוש הבא כדאי להוציא חצי שעה מראש חרדל לא מתאים בשלב האלמינציה כי מקורו בזרעים. אפשר במקום לגרד פרי כמו אפרסק, מישמש, אגס על פומפיה דקה ולהוסיף לרוטב
הגשה
- בקערת ההגשה מניחה חופן מתערובת העליםמטפטפת מעל כף רוטב מניחה עוד חופן מהעלים ומטפטפת עוד כף מהרוטבממשיכה להערים עלים ורוטב הרעיון הוא שאין צורך לערבב, אלה לחוות מנעד של טעמים של העלים ושל המפגש שלהם עם הרוטבאת הסלט אוכלות מיד

אהבתן? תנו סימן