



סלט חסה
אם מזון, שאין יום בלי מבחר מהעלים הטובים שלה ורוטב משתנה
זה ניסיון להציע את סלט החסה המושלם, שיהיה קרנצ'י מרענן, רב מרקמים וקליל במידה
הרעיון הוא ליצור מבחר משתנה של עלים ירוקים במרקמים שונים חלקם רכים חלקם קרנצים חלקם חריפים
בכל עונה זה קצת שונה, אין צורך להיצמד למתכון אלה ליראות אותו כפתיחה למרחב התבוננות על העלים הירוקים שזמינים רוב השנה
שוטפים את העלים מחול ואדמה וחותכים ביד לפיסות גדולות נוחות לאכילה
מניחים את העלים הנקים בכערה עם הרבה מים קרים וחופן נדיב של קוביות קרח
אם מכינים מראש, אפשר לשים את הכערה עם המים והעלים במקרר לכמה שעות ואז אין צורך בקרח
לפני ההגשה מעבירים את העלים למיבש חסה, כלי מטבח שמפתיע כמה שהוא תורם לשלמות הסלט
מיבשים היטב את העלים
בוחרים צינצנת זכוכית בינונית עם מיכסה מתברג
קוצצים דק דק את השלוט או הבצל הסגול
מגרדים על פומפיה דקה את שן השום
מכניסים לצינצנת
מכניסים גם את החרדלים, הדבש, החומץ, שמן הזית כף של מים חמים ומעט מלח
סוגרים את הפקק ומשקשקים היטב עד שיש אמולסיה חלקה
פותחים וטועמים עם עלה ניבחר
הרוטב נישאר טוב במקרר עד שבוע, לשימוש הבא כדאי להוציא חצי שעה מראש
בכערת ההגשה להניח חופן מתערובת העלים
לטפטך מעל כף רוטב
להניח עוד חופן מהעלים ולטפטף עוד כף מהרוטב
להמשיך ולהערים עלים ורוטב
הרעיון הוא שאין צורך לערבב, אלה לחוות מנעד של טעמים של העלים ושל המפגש שלהם עם הרוטב
את הסלט אוכלים מיד
חומרים
אופן ההכנה
הרעיון הוא ליצור מבחר משתנה של עלים ירוקים במרקמים שונים חלקם רכים חלקם קרנצים חלקם חריפים
בכל עונה זה קצת שונה, אין צורך להיצמד למתכון אלה ליראות אותו כפתיחה למרחב התבוננות על העלים הירוקים שזמינים רוב השנה
שוטפים את העלים מחול ואדמה וחותכים ביד לפיסות גדולות נוחות לאכילה
מניחים את העלים הנקים בכערה עם הרבה מים קרים וחופן נדיב של קוביות קרח
אם מכינים מראש, אפשר לשים את הכערה עם המים והעלים במקרר לכמה שעות ואז אין צורך בקרח
לפני ההגשה מעבירים את העלים למיבש חסה, כלי מטבח שמפתיע כמה שהוא תורם לשלמות הסלט
מיבשים היטב את העלים
בוחרים צינצנת זכוכית בינונית עם מיכסה מתברג
קוצצים דק דק את השלוט או הבצל הסגול
מגרדים על פומפיה דקה את שן השום
מכניסים לצינצנת
מכניסים גם את החרדלים, הדבש, החומץ, שמן הזית כף של מים חמים ומעט מלח
סוגרים את הפקק ומשקשקים היטב עד שיש אמולסיה חלקה
פותחים וטועמים עם עלה ניבחר
הרוטב נישאר טוב במקרר עד שבוע, לשימוש הבא כדאי להוציא חצי שעה מראש
בכערת ההגשה להניח חופן מתערובת העלים
לטפטך מעל כף רוטב
להניח עוד חופן מהעלים ולטפטף עוד כף מהרוטב
להמשיך ולהערים עלים ורוטב
הרעיון הוא שאין צורך לערבב, אלה לחוות מנעד של טעמים של העלים ושל המפגש שלהם עם הרוטב
את הסלט אוכלים מיד
מתאים לפרוטוקולים

סלט חסה
אם מזון, שאין יום בלי מבחר מהעלים הטובים שלה ורוטב משתנה
זה ניסיון להציע את סלט החסה המושלם, שיהיה קרנצ'י מרענן, רב מרקמים וקליל במידה
הרעיון הוא ליצור מבחר משתנה של עלים ירוקים במרקמים שונים חלקם רכים חלקם קרנצים חלקם חריפים
בכל עונה זה קצת שונה, אין צורך להיצמד למתכון אלה ליראות אותו כפתיחה למרחב התבוננות על העלים הירוקים שזמינים רוב השנה
שוטפים את העלים מחול ואדמה וחותכים ביד לפיסות גדולות נוחות לאכילה
מניחים את העלים הנקים בכערה עם הרבה מים קרים וחופן נדיב של קוביות קרח
אם מכינים מראש, אפשר לשים את הכערה עם המים והעלים במקרר לכמה שעות ואז אין צורך בקרח
לפני ההגשה מעבירים את העלים למיבש חסה, כלי מטבח שמפתיע כמה שהוא תורם לשלמות הסלט
מיבשים היטב את העלים
בוחרים צינצנת זכוכית בינונית עם מיכסה מתברג
קוצצים דק דק את השלוט או הבצל הסגול
מגרדים על פומפיה דקה את שן השום
מכניסים לצינצנת
מכניסים גם את החרדלים, הדבש, החומץ, שמן הזית כף של מים חמים ומעט מלח
סוגרים את הפקק ומשקשקים היטב עד שיש אמולסיה חלקה
פותחים וטועמים עם עלה ניבחר
הרוטב נישאר טוב במקרר עד שבוע, לשימוש הבא כדאי להוציא חצי שעה מראש
בכערת ההגשה להניח חופן מתערובת העלים
לטפטך מעל כף רוטב
להניח עוד חופן מהעלים ולטפטף עוד כף מהרוטב
להמשיך ולהערים עלים ורוטב
הרעיון הוא שאין צורך לערבב, אלה לחוות מנעד של טעמים של העלים ושל המפגש שלהם עם הרוטב
את הסלט אוכלים מיד
חומרים
אופן ההכנה
הרעיון הוא ליצור מבחר משתנה של עלים ירוקים במרקמים שונים חלקם רכים חלקם קרנצים חלקם חריפים
בכל עונה זה קצת שונה, אין צורך להיצמד למתכון אלה ליראות אותו כפתיחה למרחב התבוננות על העלים הירוקים שזמינים רוב השנה
שוטפים את העלים מחול ואדמה וחותכים ביד לפיסות גדולות נוחות לאכילה
מניחים את העלים הנקים בכערה עם הרבה מים קרים וחופן נדיב של קוביות קרח
אם מכינים מראש, אפשר לשים את הכערה עם המים והעלים במקרר לכמה שעות ואז אין צורך בקרח
לפני ההגשה מעבירים את העלים למיבש חסה, כלי מטבח שמפתיע כמה שהוא תורם לשלמות הסלט
מיבשים היטב את העלים
בוחרים צינצנת זכוכית בינונית עם מיכסה מתברג
קוצצים דק דק את השלוט או הבצל הסגול
מגרדים על פומפיה דקה את שן השום
מכניסים לצינצנת
מכניסים גם את החרדלים, הדבש, החומץ, שמן הזית כף של מים חמים ומעט מלח
סוגרים את הפקק ומשקשקים היטב עד שיש אמולסיה חלקה
פותחים וטועמים עם עלה ניבחר
הרוטב נישאר טוב במקרר עד שבוע, לשימוש הבא כדאי להוציא חצי שעה מראש
בכערת ההגשה להניח חופן מתערובת העלים
לטפטך מעל כף רוטב
להניח עוד חופן מהעלים ולטפטף עוד כף מהרוטב
להמשיך ולהערים עלים ורוטב
הרעיון הוא שאין צורך לערבב, אלה לחוות מנעד של טעמים של העלים ושל המפגש שלהם עם הרוטב
את הסלט אוכלים מיד
מתאים לפרוטוקולים


סלט קייל ותפוז דם
יש את ההתלבטות הזו מה לעשות עם קייל, אז הסלט הזה טעים וכיפי

סלט יפה
פשוט סלט של חורף שהצבעים שלו מושלמים והוא מענין ומאוזן

סלט פפאיה ירוקה
סלט תאילנדי בשם סום טאם שעיקרו פפאיה ירוקה, טעמה נאטרלי היא סופגת נהדר טעמים, שעשירה בנוגדי חימצון וויטמין סי

סלט מים של מלפפונים ושמיר
שחם ממש

סביצ’ה טרחון וירקות קשים
קליל מרענן וקיצי

טבולה כרובית
סלט מרענן, קליל מאוד ורסטילי. הרבה ירוק קצת לבן ומעט מאוד אדום

סלט ניסואז
דגים קטנים אפשר למצוא כל השנה, הם לא חשודים כנושאי מתכות רעילות, צריך רק לשכנע את מוכר הדגים לפלט אותם עבורכן

סלט קצוץ
סלט מאוד פשוט, שעושה שימוש בירקות מורשת, בעיקר בקיץ שהירקות האלו בשיאם והעלים פחות רעננים. טכניקת הקיצוץ דומה יותר להכנת קבב מסלט, מתקבל משהו אחר דומה לסלסה

קרפצ’יו סלק צהוב
סלק צהוב הוא מהירקות שאני מעדיפה לאפות על מלח, צורת ההכנה הזו מרכזת את הסוכרים שבו ומוסיפה גם מעט טעם מעושן

סלט עלים ירוקים ושייטל
מפתיע כמה טעם יש בבצל סגול מוחמץ, ושייטל הוא בשר עם המון טעם מוכן בדקה, רך ועסיס

סלט גזר ולימון כבוש
גזר מתוק מגורד, לימון כבוש קצוץ ושום טרי מטוגן, טעמים חזקים שעובדים מעולה עם בשר וכבושים
0 Comments