סלט חסה
אם מזון, שאין יום בלי מבחר מהעלים הטובים שלה ורוטב משתנה זה ניסיון להציע את סלט החסה המושלם, שיהיה קרנצ'י מרענן, רב מרקמים וקליל במידה
סלט חסה זה יותר כינוי לסלט עלים. אוסקה, איסברג, אנדיב, עלי ביבי, גרגר נחלים, חסה ערבית, חסה רומית, חסה מסולסלת, חסה אדומה, טאטסוי, עלים מליקוט, מיזונה, רוקט.
הרעיון הוא ליצור מבחר משתנה של עלים ירוקים במרקמים שונים חלקם רכים חלקם קרנצים חלקם חריפים
בכל עונה זה קצת שונה, אין צורך להיצמד למתכון אלה ליראות אותו כפתיחה למרחב התבוננות על העלים הירוקים שזמינים רוב השנה
שוטפת את העלים מחול ואדמה וחותכת ביד לפיסות גדולות נוחות לאכילה
מניחה את העלים הנקים בקערה עם הרבה מים קרים וחופן נדיב של קוביות קרח
אם מכינה מראש, אפשר לשים את הקערה עם המים והעלים במקרר לכמה שעות ואז אין צורך בקרח
לפני ההגשה מעבירה את העלים למיבש חסה, כלי מטבח שמפתיע כמה שהוא תורם לשלמות הסלט
מיבשית טוב את העלים
בוחרת צינצנת זכוכית בינונית עם מיכסה מתברג
קוצצת דק דק את השלוט או הבצל הסגול
מגרדת על פומפיה דקה את שן השום
מכניסה לצינצנת
מוסיפה גם את החרדלים, הדבש, החומץ, שמן הזית כף של מים חמים ומעט מלח
סוגרת את הפקק ומשקשקת היטב עד שיש אמולסיה חלקה
פותחת וטועמת עם עלה ניבחר
הרוטב נישאר טוב במקרר עד שבוע, לשימוש הבא כדאי להוציא חצי שעה מראש
חרדל לא מתאים בשלב האלמינציה כי מקורו בזרעים. אפשר במקום לגרד פרי כמו אפרסק, מישמש, אגס על פומפיה דקה ולהוסיף לרוטב
בקערת ההגשה מניחה חופן מתערובת העלים
מטפטפת מעל כף רוטב
מניחה עוד חופן מהעלים ומטפטפת עוד כף מהרוטב
ממשיכה להערים עלים ורוטב
הרעיון הוא שאין צורך לערבב, אלה לחוות מנעד של טעמים של העלים ושל המפגש שלהם עם הרוטב
את הסלט אוכלות מיד
Ingredients
Directions
הרעיון הוא ליצור מבחר משתנה של עלים ירוקים במרקמים שונים חלקם רכים חלקם קרנצים חלקם חריפים
בכל עונה זה קצת שונה, אין צורך להיצמד למתכון אלה ליראות אותו כפתיחה למרחב התבוננות על העלים הירוקים שזמינים רוב השנה
שוטפת את העלים מחול ואדמה וחותכת ביד לפיסות גדולות נוחות לאכילה
מניחה את העלים הנקים בקערה עם הרבה מים קרים וחופן נדיב של קוביות קרח
אם מכינה מראש, אפשר לשים את הקערה עם המים והעלים במקרר לכמה שעות ואז אין צורך בקרח
לפני ההגשה מעבירה את העלים למיבש חסה, כלי מטבח שמפתיע כמה שהוא תורם לשלמות הסלט
מיבשית טוב את העלים
בוחרת צינצנת זכוכית בינונית עם מיכסה מתברג
קוצצת דק דק את השלוט או הבצל הסגול
מגרדת על פומפיה דקה את שן השום
מכניסה לצינצנת
מוסיפה גם את החרדלים, הדבש, החומץ, שמן הזית כף של מים חמים ומעט מלח
סוגרת את הפקק ומשקשקת היטב עד שיש אמולסיה חלקה
פותחת וטועמת עם עלה ניבחר
הרוטב נישאר טוב במקרר עד שבוע, לשימוש הבא כדאי להוציא חצי שעה מראש
חרדל לא מתאים בשלב האלמינציה כי מקורו בזרעים. אפשר במקום לגרד פרי כמו אפרסק, מישמש, אגס על פומפיה דקה ולהוסיף לרוטב
בקערת ההגשה מניחה חופן מתערובת העלים
מטפטפת מעל כף רוטב
מניחה עוד חופן מהעלים ומטפטפת עוד כף מהרוטב
ממשיכה להערים עלים ורוטב
הרעיון הוא שאין צורך לערבב, אלה לחוות מנעד של טעמים של העלים ושל המפגש שלהם עם הרוטב
את הסלט אוכלות מיד
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

סלט שייטל מישמש ועשבים
פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

סלט ביצים וכרובית
מזכיר סלט תפוחי אדמה, באיכות המלווה שלו. יש בו ביצים וכרובית תיבול של בלסמי לבן, וגוון של פטרוזליה ובצל. הוא בן לוויה מעולה עם טעמים עמוקים ומספקים שלא משתלטים

סיר של עלי מרוות ירושלים ממולאים וספריבס טלה
סיר מלא טעם ורכות של עלי מרוות ירושלים ירוקים מהבר, ממולאים באורז מתובל, מבושלים עם פרוסות של ספריבס טלה חתוכות על העצם. לימון וזעתר ברקע מאזנן את השומן ומהדהד את ההרים

שמן עלי זעתר טריים
אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים
0 תגובות