סלט חסה

16/06/2020

אם מזון, שאין יום בלי מבחר מהעלים הטובים שלה ורוטב משתנה
זה ניסיון להציע את סלט החסה המושלם, שיהיה קרנצ'י מרענן, רב מרקמים וקליל במידה

Prep Time10 mins

רוטב ויניגרט
 בצל סגול קטן או שלוט קצוץ קטן
 שן שום קצוצה דק
 שלוש כפות חומץ תפוחים אורגני
 כפית חרדל גרגירים
 כפית חרדל דיזון חלק
 שני שליש כוס שמן זית מכבישה קרה
 כף מים חמים
 כפית וחצי דבש
 חצי כפית מלח ים
 עלים מופרדים משלושה גבעולים של טימין
עלים ירוקים
 עלים קרנצי'ם כמו חסה ערבית או חסה איסברג
 עלים מאוד קרנצ'ים כמו אנדיב
 עלים קטיפתים כמו חסה סלנובה
 עלים מעט חריפים כמו רוקטארוגולהגרגר נחלים
 עלים אדומים סגולים כמו בחסה מסולסלת
 עלים ירוקים כהים של תרד מיני פטרוזיליהכוסבראבזיל
 עלי ביבי לסלט

הכנת העלים
1

הרעיון הוא ליצור מבחר משתנה של עלים ירוקים במרקמים שונים חלקם רכים חלקם קרנצים חלקם חריפים
בכל עונה זה קצת שונה, אין צורך להיצמד למתכון אלה ליראות אותו כפתיחה למרחב התבוננות על העלים הירוקים שזמינים רוב השנה

2

שוטפת את העלים מחול ואדמה וחותכת ביד לפיסות גדולות נוחות לאכילה

3

מניחה את העלים הנקים בקערה עם הרבה מים קרים וחופן נדיב של קוביות קרח
אם מכינה מראש, אפשר לשים את הקערה עם המים והעלים במקרר לכמה שעות ואז אין צורך בקרח

4

לפני ההגשה מעבירה את העלים למיבש חסה, כלי מטבח שמפתיע כמה שהוא תורם לשלמות הסלט
מיבשית טוב את העלים

הכנת הרוטב
5

בוחרת צינצנת זכוכית בינונית עם מיכסה מתברג
קוצצת דק דק את השלוט או הבצל הסגול
מגרדת על פומפיה דקה את שן השום
מכניסה לצינצנת

6

מוסיפה גם את החרדלים, הדבש, החומץ, שמן הזית כף של מים חמים ומעט מלח
סוגרת את הפקק ומשקשקת היטב עד שיש אמולסיה חלקה
פותחת וטועמת עם עלה ניבחר
הרוטב נישאר טוב במקרר עד שבוע, לשימוש הבא כדאי להוציא חצי שעה מראש

חרדל לא מתאים בשלב האלמינציה כי מקורו בזרעים. אפשר במקום לגרד פרי כמו אפרסק, מישמש, אגס על פומפיה דקה ולהוסיף לרוטב

הגשה
7

בקערת ההגשה מניחה חופן מתערובת העלים
מטפטפת מעל כף רוטב
מניחה עוד חופן מהעלים ומטפטפת עוד כף מהרוטב
ממשיכה להערים עלים ורוטב
הרעיון הוא שאין צורך לערבב, אלה לחוות מנעד של טעמים של העלים ושל המפגש שלהם עם הרוטב
את הסלט אוכלות מיד

Ingredients

רוטב ויניגרט
 בצל סגול קטן או שלוט קצוץ קטן
 שן שום קצוצה דק
 שלוש כפות חומץ תפוחים אורגני
 כפית חרדל גרגירים
 כפית חרדל דיזון חלק
 שני שליש כוס שמן זית מכבישה קרה
 כף מים חמים
 כפית וחצי דבש
 חצי כפית מלח ים
 עלים מופרדים משלושה גבעולים של טימין
עלים ירוקים
 עלים קרנצי'ם כמו חסה ערבית או חסה איסברג
 עלים מאוד קרנצ'ים כמו אנדיב
 עלים קטיפתים כמו חסה סלנובה
 עלים מעט חריפים כמו רוקטארוגולהגרגר נחלים
 עלים אדומים סגולים כמו בחסה מסולסלת
 עלים ירוקים כהים של תרד מיני פטרוזיליהכוסבראבזיל
 עלי ביבי לסלט

Directions

הכנת העלים
1

הרעיון הוא ליצור מבחר משתנה של עלים ירוקים במרקמים שונים חלקם רכים חלקם קרנצים חלקם חריפים
בכל עונה זה קצת שונה, אין צורך להיצמד למתכון אלה ליראות אותו כפתיחה למרחב התבוננות על העלים הירוקים שזמינים רוב השנה

2

שוטפת את העלים מחול ואדמה וחותכת ביד לפיסות גדולות נוחות לאכילה

3

מניחה את העלים הנקים בקערה עם הרבה מים קרים וחופן נדיב של קוביות קרח
אם מכינה מראש, אפשר לשים את הקערה עם המים והעלים במקרר לכמה שעות ואז אין צורך בקרח

4

לפני ההגשה מעבירה את העלים למיבש חסה, כלי מטבח שמפתיע כמה שהוא תורם לשלמות הסלט
מיבשית טוב את העלים

הכנת הרוטב
5

בוחרת צינצנת זכוכית בינונית עם מיכסה מתברג
קוצצת דק דק את השלוט או הבצל הסגול
מגרדת על פומפיה דקה את שן השום
מכניסה לצינצנת

6

מוסיפה גם את החרדלים, הדבש, החומץ, שמן הזית כף של מים חמים ומעט מלח
סוגרת את הפקק ומשקשקת היטב עד שיש אמולסיה חלקה
פותחת וטועמת עם עלה ניבחר
הרוטב נישאר טוב במקרר עד שבוע, לשימוש הבא כדאי להוציא חצי שעה מראש

חרדל לא מתאים בשלב האלמינציה כי מקורו בזרעים. אפשר במקום לגרד פרי כמו אפרסק, מישמש, אגס על פומפיה דקה ולהוסיף לרוטב

הגשה
7

בקערת ההגשה מניחה חופן מתערובת העלים
מטפטפת מעל כף רוטב
מניחה עוד חופן מהעלים ומטפטפת עוד כף מהרוטב
ממשיכה להערים עלים ורוטב
הרעיון הוא שאין צורך לערבב, אלה לחוות מנעד של טעמים של העלים ושל המפגש שלהם עם הרוטב
את הסלט אוכלות מיד

סלט חסה

סלט חסה

16/06/2020

אם מזון, שאין יום בלי מבחר מהעלים הטובים שלה ורוטב משתנה
זה ניסיון להציע את סלט החסה המושלם, שיהיה קרנצ'י מרענן, רב מרקמים וקליל במידה

Prep Time10 mins

רוטב ויניגרט
 בצל סגול קטן או שלוט קצוץ קטן
 שן שום קצוצה דק
 שלוש כפות חומץ תפוחים אורגני
 כפית חרדל גרגירים
 כפית חרדל דיזון חלק
 שני שליש כוס שמן זית מכבישה קרה
 כף מים חמים
 כפית וחצי דבש
 חצי כפית מלח ים
 עלים מופרדים משלושה גבעולים של טימין
עלים ירוקים
 עלים קרנצי'ם כמו חסה ערבית או חסה איסברג
 עלים מאוד קרנצ'ים כמו אנדיב
 עלים קטיפתים כמו חסה סלנובה
 עלים מעט חריפים כמו רוקטארוגולהגרגר נחלים
 עלים אדומים סגולים כמו בחסה מסולסלת
 עלים ירוקים כהים של תרד מיני פטרוזיליהכוסבראבזיל
 עלי ביבי לסלט

הכנת העלים
1

הרעיון הוא ליצור מבחר משתנה של עלים ירוקים במרקמים שונים חלקם רכים חלקם קרנצים חלקם חריפים
בכל עונה זה קצת שונה, אין צורך להיצמד למתכון אלה ליראות אותו כפתיחה למרחב התבוננות על העלים הירוקים שזמינים רוב השנה

2

שוטפת את העלים מחול ואדמה וחותכת ביד לפיסות גדולות נוחות לאכילה

3

מניחה את העלים הנקים בקערה עם הרבה מים קרים וחופן נדיב של קוביות קרח
אם מכינה מראש, אפשר לשים את הקערה עם המים והעלים במקרר לכמה שעות ואז אין צורך בקרח

4

לפני ההגשה מעבירה את העלים למיבש חסה, כלי מטבח שמפתיע כמה שהוא תורם לשלמות הסלט
מיבשית טוב את העלים

הכנת הרוטב
5

בוחרת צינצנת זכוכית בינונית עם מיכסה מתברג
קוצצת דק דק את השלוט או הבצל הסגול
מגרדת על פומפיה דקה את שן השום
מכניסה לצינצנת

6

מוסיפה גם את החרדלים, הדבש, החומץ, שמן הזית כף של מים חמים ומעט מלח
סוגרת את הפקק ומשקשקת היטב עד שיש אמולסיה חלקה
פותחת וטועמת עם עלה ניבחר
הרוטב נישאר טוב במקרר עד שבוע, לשימוש הבא כדאי להוציא חצי שעה מראש

חרדל לא מתאים בשלב האלמינציה כי מקורו בזרעים. אפשר במקום לגרד פרי כמו אפרסק, מישמש, אגס על פומפיה דקה ולהוסיף לרוטב

הגשה
7

בקערת ההגשה מניחה חופן מתערובת העלים
מטפטפת מעל כף רוטב
מניחה עוד חופן מהעלים ומטפטפת עוד כף מהרוטב
ממשיכה להערים עלים ורוטב
הרעיון הוא שאין צורך לערבב, אלה לחוות מנעד של טעמים של העלים ושל המפגש שלהם עם הרוטב
את הסלט אוכלות מיד

Ingredients

רוטב ויניגרט
 בצל סגול קטן או שלוט קצוץ קטן
 שן שום קצוצה דק
 שלוש כפות חומץ תפוחים אורגני
 כפית חרדל גרגירים
 כפית חרדל דיזון חלק
 שני שליש כוס שמן זית מכבישה קרה
 כף מים חמים
 כפית וחצי דבש
 חצי כפית מלח ים
 עלים מופרדים משלושה גבעולים של טימין
עלים ירוקים
 עלים קרנצי'ם כמו חסה ערבית או חסה איסברג
 עלים מאוד קרנצ'ים כמו אנדיב
 עלים קטיפתים כמו חסה סלנובה
 עלים מעט חריפים כמו רוקטארוגולהגרגר נחלים
 עלים אדומים סגולים כמו בחסה מסולסלת
 עלים ירוקים כהים של תרד מיני פטרוזיליהכוסבראבזיל
 עלי ביבי לסלט

Directions

הכנת העלים
1

הרעיון הוא ליצור מבחר משתנה של עלים ירוקים במרקמים שונים חלקם רכים חלקם קרנצים חלקם חריפים
בכל עונה זה קצת שונה, אין צורך להיצמד למתכון אלה ליראות אותו כפתיחה למרחב התבוננות על העלים הירוקים שזמינים רוב השנה

2

שוטפת את העלים מחול ואדמה וחותכת ביד לפיסות גדולות נוחות לאכילה

3

מניחה את העלים הנקים בקערה עם הרבה מים קרים וחופן נדיב של קוביות קרח
אם מכינה מראש, אפשר לשים את הקערה עם המים והעלים במקרר לכמה שעות ואז אין צורך בקרח

4

לפני ההגשה מעבירה את העלים למיבש חסה, כלי מטבח שמפתיע כמה שהוא תורם לשלמות הסלט
מיבשית טוב את העלים

הכנת הרוטב
5

בוחרת צינצנת זכוכית בינונית עם מיכסה מתברג
קוצצת דק דק את השלוט או הבצל הסגול
מגרדת על פומפיה דקה את שן השום
מכניסה לצינצנת

6

מוסיפה גם את החרדלים, הדבש, החומץ, שמן הזית כף של מים חמים ומעט מלח
סוגרת את הפקק ומשקשקת היטב עד שיש אמולסיה חלקה
פותחת וטועמת עם עלה ניבחר
הרוטב נישאר טוב במקרר עד שבוע, לשימוש הבא כדאי להוציא חצי שעה מראש

חרדל לא מתאים בשלב האלמינציה כי מקורו בזרעים. אפשר במקום לגרד פרי כמו אפרסק, מישמש, אגס על פומפיה דקה ולהוסיף לרוטב

הגשה
7

בקערת ההגשה מניחה חופן מתערובת העלים
מטפטפת מעל כף רוטב
מניחה עוד חופן מהעלים ומטפטפת עוד כף מהרוטב
ממשיכה להערים עלים ורוטב
הרעיון הוא שאין צורך לערבב, אלה לחוות מנעד של טעמים של העלים ושל המפגש שלהם עם הרוטב
את הסלט אוכלות מיד

סלט חסה

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באותו ענין: מתכוני בסיס. סלט. עלים ירוקים

לביבות ירוקות עם מנגולד ובצל

לביבות ירוקות עם מנגולד ובצל

הרעיון של לביבות ירוקות ממנגולד ובצל אלו הוא היכולת של פיסת העלה להחזיק את המבנה, העלה קריספי, החלקים המעובים של העלה עוברים ריכוך וקירמול וחוזרים לעלהים ומתאחדים בעזרת מעט קמח מאפונה אורז קוקוס

סלט כל חלקי הסלק

סלט כל חלקי הסלק

סלק ועלים של סלק זה רצף אחד, אין בעצם שום סיבה לזרוק את העלים הם טעימים ומאוד מזינים. בדרך כלל נמצא את הסלק קטום מעליו וחבל. הסלט הזה חוגג את כולו. ולמה לא