סלט תאילנדי של בורי בטמפורה ועלים

סלט דג מטוגן בטמפורה שפע עלים ורוטב תאילנדי חמוץ מתוק חריף

סלט דג מטוגן תאילנדי עם שפע עלים ירוקים. כוסברה נענע נבטים ובורי מטוגן בטמפורה.

רוטב חמוץ מתוק חריף דגי. מרענן קיצי כיפי

Larb Pla

סלט דג מטוגן תאילנדי עם שפע עלים ירוקים. כוסברה נענע נבטים ובורי מטוגן בטמפורה. רוטב חמוץ מתוק חריף דגי. מרענן קיץ כיפי

סלט דג מטוגן

בסלט הזה יש בעיקר בורי מטוגן בטמפורה, עטוף בהמון עלים ארומטים ורוטב חמוץ מתוק חריף. ענין הטמפורה ללא גלוטן הוא די פשוט, קמח תפוחי אדמה עושה עבודה מעולה, נוסף לו קמח טפיוקה או קמח אורז וקצת מלח הימלאיה דק, אלו היבשים.

את הקמחים מערבבת עם ביצה קרה, מוסיפה סודה קרה מהמקרר עד למרקם של טחינה, ושתים שלוש קוביות קרח מערבבת טוב, את הקוביות הקרח צריך יהיה להוציא שלא ידללו את הבלילה.

בענין הדג, יש לאחרונה דגים קפואים בתקן חי בריא שגדלים בכינרת. כמעט לא משתמשת בדג קפוא, אבל ניסיתי והופתעתי לטובה. הבורי שלהם שגדל בכינרת מתאים בול ל סלט דג מטוגן . מי שלא לא בענין דג קפוא, בורי טרי מהים מעולה כאן. וגם לברק, אבל הוא מסיפור אחר

פליאו אוטואימוני – התאמות

שני מרכיבים בסלט הזה לא תואמים פרוטוקול פליאו אוטואימוני. צ'ילי ומרכיבי הטמפורה, גם קמחים וגם ביצה. אפשר פשוט לטגן את הדג בשמן קוקוס או שמן זית. את מרכיב הצ'ילי ברוטב אפשר להחליף בג'ינגר מגורד. מי שלא מרגישה נוח עם רוטב דגים אפשר להחליף אותו בקוקנט אמינו

ככה עושה

סלט דג מטוגן Larb Pla

הכנות20 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
רוטב סויה
glutenfree

מרכיבים

סלט דג מטוגן

  • 400 גרם פילה בורי
  • 1 צרור כוסברה
  • ¼ צרור נענע
  • 1 בצל סגול קטן
  • ½ צ'ילי
  • חופן נבטים או אספרגוס או שעועית תאילנדית

טמפורה

  • ½ קמח תפוחי אדמה
  • ½ קמח טפיוקה
  • ½ כוס סודה קרה
  • ½ כפית מלח
  • 1 ביצה

רוטב

  • 2 ליים
  • 1 כף רוטב דגים
  • ½ דיסקית סוכר קנים
  • 2 שיני שום
  • ½ צ'ילי

הכנות

  • דג. מתאים כאן דג לבן יחסית עבה כדי לקבל חתיכה עבה ונוחה לטיגון ונגיסה. בורי מתאים מאוד, יש עכשיו גם בורי כינרת קפוא של חי בריא.
    חצי מפשירה את הדג ופורסת לרוחב לחתיכות של כסנטימטר לרוחב הפילה. אם יש עור ניפטרת ממנו
    מכינה את הטמפורה. כאן העינין הוא הטמפרטורה של המרכיבים. כמה שיותר קר ככה יותר קריספי. אפשר להעזר גם בקוביות קרח.
    מערבבת ביצה וקמחים, מוסיפה את הסודה עד שהמרקם כמו של טחינה
    מחממת במחבת קטנה עם שמן זית כסנטימטר גובהה.
    מיבשת את פרוסות הדג על נייר סופג, ומעבירה לבלילה ומשם לטיגון, שתים שלוש דקות מכל צד.
    מוציאה לצלחת עם נייר סופג
    פילה בורי כינרת בטמפורה
  • סלט עלים. מפרידה עלים של כוסברה ונענע, גם בזיליקום סבבה כאן. הכמות היא של צרור וחצי נדיב, הרבה עלים
    פורסת דק בצל סגול קטן. הירק הנוסף יכול להיות נבטים סינים או אספרגוס דק חלוט או שעועית תאילנדית חלוטה, כולם סבבה, מספיק סוג אחד
  • רוטב. בעלי ומכתש כותשת צ'ילי ושום, מוסיפה חצי דיסקית של סוכר קנים פרוסה דק, כותשת עד שנמס, מוסיפה מיץ מליים עסיסי לפחות שתי כפות וכף רוטב דגים.
  • הרכבת הסלט. מניחה את כל הירקות בצלחת הגשה. מוסיפה את רוב הרוטב ומערבבת. מעל מניחה את פרוסות הדג מעל עוד פרוסות צ'ילי ורבעי ליים. מטפטפת את שארית הרוטב
    סלט תאילנדי של בורי בטמפורה ועלים
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן . פליאו
סלט תאילנדי של בורי בטמפורה ועלים
סלט תאילנדי של בורי בטמפורה ועלים

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן