ככה עושה
סלט גזר לימון כבוש ושום מטוגן
מתאים לתזונהפליאו | פליאו אוטואימוני
הכנות15 minutes minutes
זמן בישול אפיה8 minutes minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים



מרכיבים
- 6 גזרים כתומים מגורדים גס
- 12 שיני שום פרוסות מטוגנות בשמן זית
- 3 פרוסות ליים כבוש
- 1 מיץ מלימון עסיסי
- 3 כפות כוסברה קצוצה
- ⅓ כוס שמן זית
הכנות
- מגרדת גזרים כתומים טריים על החורים הגדולים.בקערה מניחה את הגזרים המגורדים.קוצצת דק שתים שלוש פרוסות של לימון כבוש או ליים כבוש, או לחליפין כפית של ממרח לימון כבוש ומוסיפה לקערהקוצצת דק עלי כוסברה ומוסיפה. סוחטת לימון ומערבבת טוב
- מחממת את שמן הזית במחבת קטנה או סיר קטן. כדאי שיהיה במחבת סנטימטר של שמן זית, לכן המחבת הקטנה.פורסת דק את שיני השום ומוסיפה למחבת משגיחה עד שהפרוסות בצבע חום בהיר. נזהרת שלא ישחים. הטיגון הוא על אש קטנה.מעבירה את הפרוסות שהן כמעט קומות להתיבש על מגבת נייר, הן לא יוצאות מהמחבת קריספיות, זה קורה רק כמה דקות אחרי שהן מתיבשות.
- מוסיפה את הפרוסות וחלק מהשמן לסלט. מערבבת ומוסיפה מלח. מוכןאם מגישים מיד הקראנץ' של השום מאוד כיפי
- מסוג הסלטים שנכנסים גם לצינצנת וכיף איתם בכל ארוחה. מחזיק חמישה ימים* גזרים עיפים יהנו מכפית דבש ועוד קצת לימון

אהבתן? תנו סימן