סלט גזר ולימון כבוש

| 21/06/2020

סלט עם טעמים חזקים שעובד נהדר עם בשר וכבושים. כדי לקבל קיק של חריפות וקרנצ' משתמשת בפרוסות דקות של שום מטוגן

לימון כבוש חובה במתכון הזה

כמותזמן הכנה
ארבע מנות רבע שעה

 6 גזרים כתומים מגורדים גס
 12 שיני שום פרוסות מטוגנות בשמן זית
 2 פרוסות לימון ליים כבוש קצוצות דק
 1 מיץ מלימון עסיסי
 2 כפות כוסברה קצוצה
 שליש כוס שמן זית

1

מגרדת גזרים כתומים טריים על החורים הגדולים
בקערה מניחה את הגזרים המגורדים
קוצצת דק שתי פרוסות של לימון כבוש, או לחליפין כפית של ממרח לימון כבוש ומוסיפה לקערה
קוצצת דק עלי כוסברה ומוסיפה. סוחטת לימון ומערבבת טוב

2

מחממת את שמן הזית במחבת קטנה או פינג'ן. כדאי שיהיה במחבת סנטימטר של שמן זית, לכן המחבת הקטנה
פורסת דק את שיני השום ומוסיפה למחבת משגיחה עד שהפרוסות בצבע חום בהיר. נזהרת שלא ישחים
מוסיפה את הפרוסות והשמן לסלט. מערבבת ומוסיפה מלח. מוכן

3

אם מגישים מיד הקראנץ' של השום מאוד כיפי
מסוג הסלטים שנכנסים גם לצינצנת וכיף איתם בכל ארוחה. מחזיק חמישה ימים
* גזרים עיפים יהנו מכפית דבש ועוד קצת לימון

Ingredients

 6 גזרים כתומים מגורדים גס
 12 שיני שום פרוסות מטוגנות בשמן זית
 2 פרוסות לימון ליים כבוש קצוצות דק
 1 מיץ מלימון עסיסי
 2 כפות כוסברה קצוצה
 שליש כוס שמן זית

Directions

1

מגרדת גזרים כתומים טריים על החורים הגדולים
בקערה מניחה את הגזרים המגורדים
קוצצת דק שתי פרוסות של לימון כבוש, או לחליפין כפית של ממרח לימון כבוש ומוסיפה לקערה
קוצצת דק עלי כוסברה ומוסיפה. סוחטת לימון ומערבבת טוב

2

מחממת את שמן הזית במחבת קטנה או פינג'ן. כדאי שיהיה במחבת סנטימטר של שמן זית, לכן המחבת הקטנה
פורסת דק את שיני השום ומוסיפה למחבת משגיחה עד שהפרוסות בצבע חום בהיר. נזהרת שלא ישחים
מוסיפה את הפרוסות והשמן לסלט. מערבבת ומוסיפה מלח. מוכן

3

אם מגישים מיד הקראנץ' של השום מאוד כיפי
מסוג הסלטים שנכנסים גם לצינצנת וכיף איתם בכל ארוחה. מחזיק חמישה ימים
* גזרים עיפים יהנו מכפית דבש ועוד קצת לימון

סלט גזר לימון כבוש ושום מטוגן

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

סלט ביצים וכרובית

סלט ביצים וכרובית

מזכיר סלט תפוחי אדמה, באיכות המלווה שלו. יש בו ביצים וכרובית תיבול של בלסמי לבן, וגוון של פטרוזליה ובצל. הוא בן לוויה מעולה עם טעמים עמוקים ומספקים שלא משתלטים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה