סלט ביצים עם שלושה בצלים

סלט ביצים ושלושה בצלים

מאוד כיף לפתוח מקרר ולמצוא בו קופסת זכוכית עם סלט ביצים ביתי שהוכן בדיוק עבורך.

עכשיו איזה סלט ביצים? כזה שיהפך לבן בית

סלט ביצים עם שלושה בצלים

סלט ביצים

סלט ביצים יש בו בעיקר ביצים. אז אורגניות כמובן, מבושלות במדויק ככה שהחלמון ישמר עסיסי

המרכיב השני בצל, יש שמוסיפים בצל מקורמל, יש שמוסיפים בצל ירוק ויש שיוסיפו בצל חיי. הניסיון רק עם בצל מקורמל הניב סלט קצת כבד ומתוק מדי, רק בצל ירוק היה נחמד אבל חסר את הטעם העגול שמוסיף הבצל המקורמל. אז שני בצלים ירוק ומקורמל וקצת בצל סגול בשביל הצבע והקראנצ'

עכשיו למיונז, מיונז שמבוסס על שמן זית יש לו טעם מאופיין ולא כדאי שיאפיל על טעמי הביצים, אז עידון קטן עם יוגורט יוני 10 אחוז

מלח כמובן, טיפה חומץ תפוחים וזהו… כן פלפל שחור הוא גם במרכיבים אבל לא חובה

איך מקרמלים בצל

סבלנות זה הענין כאן. אין באמת קיצורי דרך חצי שעה זה מינימום

מתחילה בקילוף של חמישה בצלים גדולים. אין טעם לעשות בצל אחד, כדאי להכין כמה ולשמור במקרר, זה מחזיק כמה ימים. קולפת חותכת במרכז ופורסת דק

מעבירה למחבת כבדה עם תחתית עבה ומוסיפה חצי כוס שמן זית, וכפית מלח. מערבבת שכל הבצלים יהיו מצופים בשמן. מדליקה אש גבוהה ונותנת לבצלים להתאדות מהר בבחישה והשגחה. מעט נוזלים יצאו עכשיו והבצלים יתחילו להיות שקופים, זה הרגע להוריד לאש קטנה ולהוסיף רבע כוס מים. לכסות ולתת להם להתקרמל בשקט.

מדי פעם להרים מכסה ולראות מה המצב, צריכה להישמר קצת לחות, אם יש צורך מוסיפה מעט מים. שהבצלים שחומים ומתוקים אפשר להוריד מהאש ולהעביר לצנצנת מכוסה

סלט ביצים ובצלים מקורמלים

ככה עושה

סלט ביצים ושלושה בצלים

הכנות10 minutes
זמן בישול אפיה45 minutes
מנות1 ליטר
חופשי מאלרגנים
milkfree
glutenfree

מרכיבים

  • 6 ביצים אורגניות
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • שלוט קטן או חצי בצל סגול
  • 2 כפות בצל מקורמל
  • 1 כף מיונז ביתי משמן זית
  • 1 כף יוגורט יוני 10 אחוז
  • ½ כפית מלח אטלנטי דק
  • 1 כפית חומץ תפוחים

הכנות

  • תחילת הענין היא בקירמול בצלים. בסוף המתכון יש הסבר על התהליך.
    למתכון הזה מספיק בצל אחד גדול, אבל שווה לעשות לפחות ארבע או יותר כי זה לוקח את הזמן שלו ונשמר נהדר במקרר לעוד מלא דברים.
  • סיר קטן, שש ביצים אורגניות, מים לכיסוי וטיפה מלח, על אש בינונית ל6 דקות. חולף הזמן מכבה את האש ומניחה בצד
  • קוצצת את הבצל הירוק את הגבעול דק דק אל החלק הירוק רק דק
    קוצצת דק מאוד את הבצל הסגול
    מערבבת בכערית קטנה יוגורט יוני 10 אחוז ומיונז ביתי, היוגורט בה למתן קצת את הטעם המודגש של המיונז, מוסיפה גם כפית של חומץ תפוחים
  • הביצים כבר יותר נוחות למגע, קולפת תחת זרם עדין של מים
    מגרדת על החורים הגדולים בפומפיה.
    יש שישתמשו במטרפה, הברקה של דיויד פרנקל, כדי ליצור גדלים יותר מגוונים, מוצאת שרגוע בסלט ביצים זה אחלה, אז אחיד ובלי הפתעות, בכל זאת מדובר בבית.
  • זהו, ערבוב של הבצלים לתוך הביצים, רוטב וערבוב קל. עכשיו מלח, כמה, לא המון חצי כפית זה בקצה העליון.
    לקופסת זכוכית עם מיכסה ולמקרר. עוד שעה שעתים זה יהיה עוד יותר טוב
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . חופשי מגלוטן . פליאו
סלט ביצים עם שלושה בצלים
סלט ביצים עם שלושה בצלים

gesture_012-swipe_left-hand-touch-fingerCreated with Sketch.Created by Pham Thi Dieu Linhfrom the Noun Projectעוד סלט וממרח

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 4 votes (4 ratings without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן