סלט איטריות שעועית תאילנדי

סלט אטריות שעועית תאילנדי

אטריות שעועית או אטריות אורז דקיקות, שפע של ירקות ורוטב תאילנדי חמוץ חריף מתוק מלוח.

הסלט הזה קיצי ומרענן. הוא פשוט מחומרים זמינים, אפשר לעשות אותו חריף או פחות, אפשר להגיש יחד עם עוד סלטים תאילנדים או עם מנת חלבון שאוכלים בידים כמו דגים מטוגנים או כנפים

אפשר להשתמש בקוקנט אמינו במקום רוטב דגים לגירסה טבעונית

סלט אטריות שעועית תאילנדי

סלט אטריות שעועית או סלט אטריות אורז

קוראים להן אטריות שעועית או אטריות צלופן, הן דקיקות שקופות ועשויות משעועית מאש. זה לא אומר שיש בהן ערכים תזונתיים משמעותים, כי הן עשויות מהעמילן שמופק מהשועועית ויש בהן בעיקר פחמימות הן ישמשו אותנו להכנת סלט אטריות.

להכנת סלט אטריות גוזרים במספרים כרבע חבילה ומניחים בקערה גדולה, שופכים מעל שפע של מים רותחים שיכסו את האטריות ומכסים. יקח משהו כמו עשר דקות עד שהן רכות. להוציא ולשמן בשמן שומשום ולשמור מכוסה שלא יתיבשו

אטריות אורז גם הן מכילות בעיקר עמילן. ההכנה שלהן דומה, מניחה בקערה מכסה במי ברז חמים לכעשר דקות מסננת ומשמנת. מה לבחור? עמילן מאורז או משעועית. אורז זו הבחירה שלי, המקור התאילנדי הוא משעועית. כך או כך, שימו הרבה ירקות ומעט אטריות ככה הערכים של הסלט ישתפרו מאוד.

Yum Woon Sen

זה שמו התאילנדי של סלט אטריות שעועית, במקור יש בסלט חופן של שרימפס ובשר חזיר טחון

את בשר החזיר מניחים במחבת בלי שמן ומערבבים עד שמלבין ומתבשל, אליו מוסיפים שרימפס מופשרים או טריים קלופים וממשיכים לבשל עד שהשרימפס כתומים ומוכנים, מערבבים לתוך הסלט

במקור אין כרוב, נבטים ומלפפונים, אני רציתי משהו עם יותר ירקות זמין וקליל

פליאו אוטואימוני – התאמות

אטריות אורז או אטריות שעועית אורז הוא דגן לא אלרגני, שעועית מאש היא קיטניה. שתי האטריות עשיון מהעמילן. אם החזרתן אורז האיטריות האלו יעברו, אם לא אפשר לשנות את הסלט לסלט שעיקרו ירקות ולגוון אותו עם שרימפס כמו שעושים התאילנדים. את העגבניות נוריד וגם את הצ'ילי. נפזר מעל קריספי שום שיפצה על החריפות ועל הקרנ'ץ של הבוטנים. סלט אמנם אחר קצת אבל עדין טעמים תאילנדים מרעננים ותואם פרוטוקול אוטואימוני

ככה עושה

סלט אטריות שעועית תאילנדי

מתאים לתזונהחופשי מגלוטן | טבעוני | פליאו
הכנות15 minutes
זמן בישול אפיה5 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
glutenfree

מרכיבים

  • אטריות שעועית דקות או אטריות אורז דקות
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כוס גבעולי סלרי ועלים צעירים
  • 1 בצל סגול קטן
  • 10 עגבניות שרי
  • 1 כוס נבטים סינים עבים
  • 1 כוס כרוב סגול פרוס דק
  • 2 מלפפונים
  • ½ כוס כוסברה
  • ½ כוס בצל רוק
  • ½ כוס נענע
  • חופן בוטנים קלויים קצוצים

רוטב

  • 2 כפות מיץ ליים
  • 1 כף רוטב דגים
  • 1 כף קוקנט אמיניו לחלופין
  • 1 כף סוכר דקלים
  • 2 כפות גבעולי כוסברה
  • 1 פלפל חריף אדום
  • 2 שיני שום

הכנות

אטריות שעועית או אטריות אורז

  • בעזרת מספרים חותכת שליש או רבע חבילה, מעבירה לקערה
    את איטריות השעועית שהן קשות יותר מכסה בשפע של מים רותחים, מכסה. אחרי עשר דקות מסננת ומשמנת בשמן שומשום. שומרת מכוסה במקרר
    את איטריות האורז מכסה במי ברז חמימים, הם רכות יותר. כעשר דקות יקח עד שהם כמעט רכות, גם אותן משמנת בשמן שומשום. רק כמעט כדי שיספגו עוד מהרוטב
    את האיטריות המשומנות מעבירה למסננת עד להרכבת הסלט.

ירקות לסלט

  • את הבצל פורסת דק לחצאי טבעות, את הסלרי קוצצת גס, כדאי להשתמש רק בגבעולים ובעלים הפנימים שהם בהירים יותר
    את עגבניות השרי חותכת לרבעים, את הכרוב פורסת דק, את המלפפון משאירה לא קלוף חותכת לאורך ואז דק דק לרוחב.
    את העלים של הכובסרה והנענע מפרידה. את גבעולי הכוסברה שומרת לרוטב. את הבצל הירוק קוצצת דק בחלק הלבן וגס בחלק הירוק
    את כל הירקות והנבטים מעבירה לקערה.
    ירקות לסלט איטריות תאילנדי

רוטב

  • בעלי ומכתש כותשת את הגבעולים של הכוסברה, הצ'ילי האדום והשום, כשיש משחה גסה מוסיפה את הסוכר קצוץ דק, ממשיכה לכתוש, מוסיפה מיץ ליים ורוטב דגים. לטבעונים אפשר להחליף את רוטב הדגים בקוקנט אמינו.

הרכבה

  • לקערת הירקות מוסיפה את האטריות, מערבבת בעדינות בקצות האצבעות, מוסיפה מעל את הרוטב ומערבבת עוד קצת.
    מעבירה לצלחת הגשה, עורמת הר קטן מאורר, מעל מפזרת בוטנים קלויים קלופים. או קשיו קלוי קטוש
    סלט ירקות ואטריות אורז תאילנדי ורוטב בעלי ומכתש
סלט איטריות שעועית תאילנדי
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן

סדנת כבושים פרוביוטיים

בואו ללמוד להתסיס.

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן