סלט אטריות שעועית או סלט אטריות אורז
קוראים להן אטריות שעועית או אטריות צלופן, הן דקיקות שקופות ועשויות משעועית מאש. זה לא אומר שיש בהן ערכים תזונתיים משמעותים, כי הן עשויות מהעמילן שמופק מהשועועית ויש בהן בעיקר פחמימות הן ישמשו אותנו להכנת סלט אטריות.
להכנת סלט אטריות גוזרים במספרים כרבע חבילה ומניחים בקערה גדולה, שופכים מעל שפע של מים רותחים שיכסו את האטריות ומכסים. יקח משהו כמו עשר דקות עד שהן רכות. להוציא ולשמן בשמן שומשום ולשמור מכוסה שלא יתיבשו
אטריות אורז גם הן מכילות בעיקר עמילן. ההכנה שלהן דומה, מניחה בקערה מכסה במי ברז חמים לכעשר דקות מסננת ומשמנת. מה לבחור? עמילן מאורז או משעועית. אורז זו הבחירה שלי, המקור התאילנדי הוא משעועית. כך או כך, שימו הרבה ירקות ומעט אטריות ככה הערכים של הסלט ישתפרו מאוד.
Yum Woon Sen
זה שמו התאילנדי של סלט אטריות שעועית, במקור יש בסלט חופן של שרימפס ובשר חזיר טחון
את בשר החזיר מניחים במחבת בלי שמן ומערבבים עד שמלבין ומתבשל, אליו מוסיפים שרימפס מופשרים או טריים קלופים וממשיכים לבשל עד שהשרימפס כתומים ומוכנים, מערבבים לתוך הסלט
במקור אין כרוב, נבטים ומלפפונים, אני רציתי משהו עם יותר ירקות זמין וקליל
פליאו אוטואימוני – התאמות
אטריות אורז או אטריות שעועית אורז הוא דגן לא אלרגני, שעועית מאש היא קיטניה. שתי האטריות עשיון מהעמילן. אם החזרתן אורז האיטריות האלו יעברו, אם לא אפשר לשנות את הסלט לסלט שעיקרו ירקות ולגוון אותו עם שרימפס כמו שעושים התאילנדים. את העגבניות נוריד וגם את הצ'ילי. נפזר מעל קריספי שום שיפצה על החריפות ועל הקרנ'ץ של הבוטנים. סלט אמנם אחר קצת אבל עדין טעמים תאילנדים מרעננים ותואם פרוטוקול אוטואימוני