סיר של עלי מרוות ירושלים ממולאים וספריבס טלה

סיר מלא טעם ורכות של עלי מרוות ירושלים ירוקים מהבר, ממולאים באורז מתובל, מבושלים עם פרוסות של ספריבס טלה חתוכות על העצם. לימון וזעתר ברקע מאזנן את השומן ומהדהד את ההרים

עושה כאן שימוש בשמן עלי זעתר טריים שזה בדיוק הרגע שלו

ככה עושה

עלי מרוות ירושלים ממולאים וספריבס טלה

הכנות1 hour
זמן בישול אפיה התססה1 hour 30 minutes
מנות45 יחידות
חופשי מאלרגנים
tomatofree
glutenfree

מרכיבים

  • נתח ספריבס טלה במשקל של קילו
  • 60 עלים של מרוות ירושלים

מילוי

  • כוסות אורז בסמטי מושרה
  • 1 כף לימון כבוש קצוץ דק
  • 2 בצל לבן קצוץ דק
  • 2 כפות פטרוזליה קצוצה
  • 2 כפות עלי זעתר קצוצים
  • 8 מישמש אוסבקי יבש קצוץ
  • כף מנוזל הלימונים הכבושים
  • או מיץ מלימון עסיסי

לסיר

  • 2 כוסות מים רותחים
  • 2 כפות שמן עלי זעתר
  • מיץ מלימון
  • מלח אטלנטי
  • לימון כבוש קצוץ גס
  • גבעולים של זעתר טרי

הכנות

  • ספריבס טלה דומה לאסאדו קטנטן. המון שומן מעט בשר והמון המון טעם
    שילוב של הנתח הזה בבישול ארוך יתן המון טעם לממולאים
    את הנתח פורסת על העצם לכ10 פרוסות ארוכות שמשתלבות בין העלים המגולגלים בסיר
    מפרידה מעט מהשומן, זה שנפרד באופן טבעי וקוצצת דק להמשך
  • עלים של מרוות ירושלים, לפעמים קוראים להם לשון הפר. עלים מליקוט או ממכולות בכפרים ערבים, פברואר מרץ זה הזמן שיש מהם מלא עלים גדולים, מאוד נוחים למילוי, במרכז גבעול שנוח להפרד מחלק ממנו כדי לעזור לגלגול
    בוחרת כארבעים וחמישה עלים ומוציאה להם את החלק העצי של הגבעול כמו בתמונה חולטת את העלים חליטה קצרה במים רותחים, לא יותר מדקות בודדות כדי לעזור לעלה להתגלגל

מילוי

  • בוחרת מחבת ברזל כבדה ומניחה בה את שאריות השומן מהספריבס
    שהשומן נמס מוסיפה את הבצלים הקצוצים דק דק
    מטגנת עד שקיפות ומוסיפה עלים, ללא גבעולים של זעתר טרי קצוצים דק ועלים של פטרוזליה קצוצים דק.
    מוסיפה את האורז וכף גדושה של לימון כבוש קצוץ דק
    מערבבת טוב וטועמת על קצה הלשון, הטעם יהיה דהוי
  • צריך לחזק טעמים בלימון ומלח, הכי פשוט להוסיף כף או שתים מנוזלי הכבישה של הלימון או לחלופין מיץ מלימון עסיסי וכפית מלח. קוצצת את המישמש האוסבקי לקוביות קטנטנות ומוסיפה, מעט המתיקות נותנת זוית

גלגול העלים

  • את העלים פורסת על משטח עבודה נוח, יותר קל לפרוס בנגלות להניח מילוי ולפרוס שוב ולא אחד אחד מניחה את העלה כאשר הצד המחוספס למעלה עליו המילוי
  • על המגרעת שנוצרה מהוצאת הגבעול מפצה בהנחה של שני הצדדים אחד על השני, כף מהמילוי מניחה בערך איפה שהחתך נגמר
    מגלגלת תוך קיפול השולים

בניית הסיר

  • משמנת את תחתית הסיר ומרפדת בעוד עלים חלוטים, אן צורך להוציא את הגבעולמתחילה לסדר את העלים הממולאים במעגל כאשר משלבת את פרוסות הטלה בינהן ממשיכה לקומה שניה, כאשר פרוסות הטלה נימצאות במקומות לא חופפים
  • בצד מערבבת שתי כפות משמן הזעתר - מתכון מצורף
    כוס וחצי שתים של מים רותחים, מיץ מחצי לימון וכפית מלח
    מוסיפה בזהירות לסיר
    מעל מניחה כמה חתיכות נגיסות של מרמלדת הלימון הכבוש וגבעולים של זעתר טרי
  • מעבירה את הסיר לרתיחה על אש בינוניות
    מעל הממולאים מניחה צלחת שתישמור עליהם מפרוק ברתיחה, כשהאורז יתנפח כבר לא יהיה צורך בצלחת. מכסה את הסיר ומורידה לאש קטנה לשעה. בודקת מדי פעם שלא חסרים מים. בחלוף הזמן האורז תפח, הממולאים רכים
    השומן של הכבש והעלים ישמחו לקצת תנור
    מעבירה לתנור חם לחצי שעה בהשגחה עד לצבע מגרה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן