סיר של עלי מרוות ירושלים ממולאים וספריבס טלה
סיר מלא טעם ורכות של עלי מרוות ירושלים ירוקים מהבר, ממולאים באורז מתובל, מבושלים עם פרוסות של ספריבס טלה חתוכות על העצם. לימון וזעתר ברקע מאזנן את השומן ומהדהד את ההרים
עושה כאן שימוש שמן עלי זעתר טריים שזה בדיוק הרגע שלו
ספריבס טלה דומה לאסאדו קטנטן
המון שומן מעט בשר והמון המון טעם
שילוב של הנתח הזה בבישול ארוך יתן המון טעם לממולאים
את הנתח פורסת על העצם לכ10 פרוסות ארוכות שמשתלבות בין העלים המגולגלים בסיר
מפרידה מעט מהשומן, זה שנפרד באופן טבעי וקוצצת דק להמשך
עלים של מרוות ירושלים, לפעמים קוראים לה לשון הפר
עלים מליקוט או ממכולות בכפרים ערבים, פברואר מרץ זה הזמן שיש מהם מלא
עלים גדולים, מאוד נוחים למילוי, במרכז גבעול שנוח להפרד מחלק ממנו כדי לעזור לגלגול
בוחרת כארבעים וחמישה עלים ומוציאה להם את החלק העצי של הגבעול כמו בתמונה
חולטת את העלים חליטה קצרה במים רותחים, לא יותר מדקות בודדות כדי לעזור לעלה להתגלגל
בוחרת מחבת ברזל כבדה ומניחה בה את שאריות השומן מהספריבס
שהשומן נמס מוסיפה את הבצלים הקצוצים דק דק
מטגנת עד שקיפות ומוסיפה עלים, ללא גבעולים של זעתר טרי קצוצים דק ועלים של פטרוזליה קצוצים דק
מוסיפה את האורז וכף גדושה של לימון כבוש קצוץ דק
מערבבת טוב וטועמת על קצה הלשון, הטעם יהיה דהוי
צריך לחזק טעמים בלימון ומלח, הכי פשוט להוסיף כף או שתים מנוזלי הכבישה של הלימון
או לחלופין מיץ מלימון עסיסי וכפית מלח
קוצצת את המישמש האוסבקי לקוביות קטנטנות ומוסיפה, מעט המתיקות נותנת זוית
את העלים פורסת על משטח עבודה נוח, יותר קל לפרוס בנגלות להניח מילוי ולפרוס שוב ולא אחד אחד
מניחה את העלה כאשר הצד המחוספס למעלה עליו המילוי
על המגרעת שנוצרה מהוצאת הגבעול מפצה בהנחה של שני הצדדים אחד על השני, כף מהמילוי מניחה בערך איפה שהחתך נגמר
מגלגלת תוך קיפול השולים
משמנת את תחתית הסיר ומרפדת בעוד עלים חלוטים, אן צורך להוציא את הגבעול
מתחילה לסדר את העלים הממולאים במעגל כאשר משלבת את פרוסות הטלה בינהן
ממשיכה לקומה שניה, כאשר פרוסות הטלה נימצאות במקומות לא חופפים
בצד מערבבת שתי כפות משמן הזעתר - מתכון מצורף
כוס וחצי שתים של מים רותחים, מיץ מחצי לימון וכפית מלח
מוסיפה בזהירות לסיר
מעל מניחה כמה חתיכות נגיסות של מרמלדת הלימון הכבוש וגבעולים של זעתר טרי
מעבירה את הסיר לרתיחה על אש בינוניות
מעל הממולאים מניחה צלחת שתישמור עליהם מפרוק ברתיחה, כשהאורז יתנפח כבר לא יהיה צורך בצלחת
מכסה את הסיר ומורידה לאש קטנה לשעה
בודקת מדי פעם שלא חסרים מים
בחלוף הזמן האורז תפח, הממולאים רכים
השומן של הכבש והעלים ישמחו לקצת תנור
מעבירה לתנור חם לחצי שעה בהשגחה עד לצבע מגרה
Ingredients
Directions
ספריבס טלה דומה לאסאדו קטנטן
המון שומן מעט בשר והמון המון טעם
שילוב של הנתח הזה בבישול ארוך יתן המון טעם לממולאים
את הנתח פורסת על העצם לכ10 פרוסות ארוכות שמשתלבות בין העלים המגולגלים בסיר
מפרידה מעט מהשומן, זה שנפרד באופן טבעי וקוצצת דק להמשך
עלים של מרוות ירושלים, לפעמים קוראים לה לשון הפר
עלים מליקוט או ממכולות בכפרים ערבים, פברואר מרץ זה הזמן שיש מהם מלא
עלים גדולים, מאוד נוחים למילוי, במרכז גבעול שנוח להפרד מחלק ממנו כדי לעזור לגלגול
בוחרת כארבעים וחמישה עלים ומוציאה להם את החלק העצי של הגבעול כמו בתמונה
חולטת את העלים חליטה קצרה במים רותחים, לא יותר מדקות בודדות כדי לעזור לעלה להתגלגל
בוחרת מחבת ברזל כבדה ומניחה בה את שאריות השומן מהספריבס
שהשומן נמס מוסיפה את הבצלים הקצוצים דק דק
מטגנת עד שקיפות ומוסיפה עלים, ללא גבעולים של זעתר טרי קצוצים דק ועלים של פטרוזליה קצוצים דק
מוסיפה את האורז וכף גדושה של לימון כבוש קצוץ דק
מערבבת טוב וטועמת על קצה הלשון, הטעם יהיה דהוי
צריך לחזק טעמים בלימון ומלח, הכי פשוט להוסיף כף או שתים מנוזלי הכבישה של הלימון
או לחלופין מיץ מלימון עסיסי וכפית מלח
קוצצת את המישמש האוסבקי לקוביות קטנטנות ומוסיפה, מעט המתיקות נותנת זוית
את העלים פורסת על משטח עבודה נוח, יותר קל לפרוס בנגלות להניח מילוי ולפרוס שוב ולא אחד אחד
מניחה את העלה כאשר הצד המחוספס למעלה עליו המילוי
על המגרעת שנוצרה מהוצאת הגבעול מפצה בהנחה של שני הצדדים אחד על השני, כף מהמילוי מניחה בערך איפה שהחתך נגמר
מגלגלת תוך קיפול השולים
משמנת את תחתית הסיר ומרפדת בעוד עלים חלוטים, אן צורך להוציא את הגבעול
מתחילה לסדר את העלים הממולאים במעגל כאשר משלבת את פרוסות הטלה בינהן
ממשיכה לקומה שניה, כאשר פרוסות הטלה נימצאות במקומות לא חופפים
בצד מערבבת שתי כפות משמן הזעתר - מתכון מצורף
כוס וחצי שתים של מים רותחים, מיץ מחצי לימון וכפית מלח
מוסיפה בזהירות לסיר
מעל מניחה כמה חתיכות נגיסות של מרמלדת הלימון הכבוש וגבעולים של זעתר טרי
מעבירה את הסיר לרתיחה על אש בינוניות
מעל הממולאים מניחה צלחת שתישמור עליהם מפרוק ברתיחה, כשהאורז יתנפח כבר לא יהיה צורך בצלחת
מכסה את הסיר ומורידה לאש קטנה לשעה
בודקת מדי פעם שלא חסרים מים
בחלוף הזמן האורז תפח, הממולאים רכים
השומן של הכבש והעלים ישמחו לקצת תנור
מעבירה לתנור חם לחצי שעה בהשגחה עד לצבע מגרה
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@
שמן עלי זעתר טריים
יש כאן אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים.
לשמור במקרר
טוחנת לממרח חלק בכוס הגדולה של הנינג'ה
אם צריך אפשר להוסיף עוד שמן זית
נשמר במקרר

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז
כרוב אוהב חמוץ, רציתי חמוץ מובנה שנוצר מתסיסה לקטית. התססתי עלי מלפוף. שבועים תסיסה הניבו טעם חמוץ חזק. מילוי של בשר ובצל בלי אורז. בינגו. חמוץ, מאוזן, קטוגני

צזיקי שקדים מהיר וקבב טלה
חיבור פשוט בין לבנה שקדים חמצמצה ושומית וקבב טלה ירוק. כיף לנגב מלא בשומנים טובים וחלבונים. כשר

שמן עלי זעתר טריים
אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים

עוגת אורז תרד ואוכמניות עטופה בעלי מרוות ירושלים
זה ממולא אחד גדול, עטוף בעלים של מרוות ירושלים של סוף החורף, במילוי אורז בסמטי, כרישה, בצל, תרד ואוכמניות כחולות עם תיבול של שמיר ולימון. עוגה שיש לה פרוסה
0 תגובות