סיר של עלי גפן ממולאים ספריבס טלה ושום

עלי גפן צעירים, עכשיו העונה. הם רכים דקים ומושלמים למילוי

סיר עם טעמי אביב, עלי גפן ממולאים באורז והמון ירוק שומי לימוני. הבשר מגיע מבחוץ, ספריבס טלה שומני על העצם.

פטרוזליה, נענע, עלים של שום ירוק, ,עגבניות שרי מתוקות, לימון כבוש קצוץ טעמים שמתחברים טוב, עם השומניות של הטלה

טעים ממש. והאביב איפה הוא?

סיר של עלי גפן ממולאים באורז עם ספיריבס טלה

ככה עושה

סיר של עלי גפן ממולאים וספריבס טלה

הכנות1 hour
זמן בישול אפיה1 hour
מנות6
חופשי מאלרגנים
tomatofree
soyfree
glutenfree

מרכיבים

  • 200 גרם עלי גפן צעירים טריים כ-80
  • 1 שדירה ספריבס טלה
  • 1 ראש שום צעיר מופרד לשיניים

מילוי

  • 2 כוסות אורז עגול
  • צרור פטרוזליה
  • 12 עגבניות שרי
  • 4 ענפי נענע
  • 2 בצלים סגולים בינונים
  • 6 גבעולים שום ירוק טרי מותסס (כוס)
  • 2 כפיות מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 1 כף דבש
  • 2 כפות לימון כבוש קצוץ דק

הכנות

  • ספריבס טלה
    זה נתח שנמכר שלם שדירה של כ10 צלעות, מהחלק העליון. עושה חתך בסכין בין כל צלע ככה שיש 10 חתיכות מופרדות
    בסיר ברזל שטוח, סוטא'ז נוח עם תחתית כבדה מניחה את הצלעות להשחמה טובה מכל הכיוונים, השומן יוצר והצלעות משחימות
    מוציאה אותם הצידה. שומרת את הסיר עם השומן כמו שהוא
    ספריבס טלה
  • הכנת המילוי
    שוטפת טוב את האורז ומניחה לרגע בקערה עם מים
    מכינה את תערובת הטעם. במעבד מזון עם להב ברזל שמה
    שני בצלים חתוכים לרבעים, חצי או יותר צרור פטרוזליה חתוך גס, כמה גבעולי נענע טריה עלים בלבד, חופן של עגבניות שרי ושום ירוק מותסס. זה העונה להתסיס שום, אם אין אפשר להשתמש בשום ירוק טרי. הכמות היא בערך כוס.
    מפעילה את המעבד בפולסים עד שיש תערובת טחונה דק אבל לא מימית
  • מעבירה את התערובת הטחונה לסיר עם שומן הטלה שיצא מהספריבס, מוסיפה את האורז מסונן מהמים, מוסיפה מלח, פלפל, ראס אל חנות ודבש לאיזון. מוסיפה גם שתים שלוש כפות של לימון כבוש קצוץ קצוץ דק. מערבבת טוב בסיר ככה שכל השומן ניספג.
  • עלי גפן
    את העלים שוטפת טוב מאבק, השריה של כמה דקות בשפע מים ושטיפה טובה אחרי
    חולטת במים רותחים מומלחים שתים שלוש דקות
    מוציאה למסננת
  • גילגול עלי גפן
    פורסת את העלים על משטח גדול ונוח, 15 עד 20 בכל פעם, עוברת ומניחה כף או כפית מילוי, תלוי בגודל העלה. מגלגל. עושה ככה עם כל הכמות
    עלי גפן פרוסים עם מילוי
  • בניית הסיר
    הסיר שבו התחלנו , שוטפת משמנת ומרפדת בעלי הגפן הפחות יפים
    מניחה מעל עלי גפן ממולאים וצלעות טלה צלויות, במעגלים.
    עושה שיכבה נוספת. משבצת שיני שום בין העלים
    בניית סיר עלי גפן וספיירריבס טלה
  • מכינה רוטב משתים וחצי כוסות מים רותחים, לימון שלם סחוט וכפית גדושה מלח.
    מוזגת בזהירות את הנוזל, מניחה מעל צלחת שלא ירקדו בבישול.
    מכסה לבישול של שעה, שעה וחצי על אש קטנה עד שהעלים מבושלים הצלעות רכות ואין נוזלים בסיר.
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן . סיר לשבת
עלי גפן פרוסים עם מילוי
עלי גפן פרוסים עם מילוי

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן