סירופ אפרסקים מותסס

סירופ מותסס. תסיסה עדינה של סוכר מוציאה מהפרי טעמים עמוקים ומחדד ארומות.

כאן גזוז אפרסקים. סירופ אפרסקים מותסס קרח וסודה. משקה עדין עם טעם מפתיע ומרענן

התסיסה אורכת כשלושה ימים, בהמשך מתפתחים גם טעמים חמוצים, אפשר לעצור את התסיסה במקרר, או להמשיך בחוץ ולטעום כל יום

הנוזל שנוצר יכול לשמש לגזוז מרענן או לתיבול של רוטב סלט למשל או כל דבר אחר שצריך נגיעה מתוקה

גזוז אפרסקים מותסס

סירופ אפרסקים

פרי טרי חתוך דק, מושרה בסוכר, הנוזלים של הפרי יוצאים החוצה, הסוכר נמס ונוצר סירופ. משך הזמן של שלושה ימים נותן עומק של טעמים ותסיסה של הסוכר. טעם עמוק שיש בו אפרסקים כמובן וגם טעמים עמוקים יותר שנוצרים מהתסיסה.

Cheong

צ'אונג הוא שם למאכלים ממותקים שונים בצורת סירופים, מרמלדות ושימור פירות, במטבח הקוריאני. הצ'ונג משמש כתחליף דבש או סוכר בבישול או כתיבול מתוק

את ה צ'אונג אפשר להכין מכל פרי, ליים למשל הוא קלאסי. חלק מהסוכר מעורבב לתוך הפרי וחלק נוסף מכסה על הפרי ומגן עליו. עד שהסוכר כולו נמס

גזוז אפרסקים מותסס

ככה עושה

סירופ אפרסקים מותסס

הכנות15 minutes
זמן בישול אפיה התססה3 days
מנות1 ליטר
חופשי מאלרגנים
cmical free

מרכיבים

  • 1 קג אפרסקים לבנים
  • 700 גרם סוכר לבן

הכנות

  • שוטפת במים רותחים צינצנת זכוכית עם מיכסה
    פורסת דק את האפרסקים, נפטרת מהגלעין. אין צורף לקלוף
    את פרוסות האפרסקים מצפה בשני שליש מכמות הבסוכר, ערבוב מהיר עד שכל הסוכר מצפה את הפרוסות
    מעבירה לצינצנת ומערבבת. את שארית הסוכר מניחה בעדינות מעל כשיכבה מגינה, הסוכר ימס לאט לאט פנימה. מניחה מעל גזה וסוגרת
    אפרסקים וסוכר בצינצנת
  • אחרי שלושה ימים הסירופ מוכן. אם רוצות טעמים יותר חמוצים אפשר להמשיך ולטעום כל יום.
    מסננת את האפרסקים מהסירופ שנוצר
    סוחטת את האפרסקים בבד גזה, לנצל כל טיפה.
    את הסירופ שומרת במקרר
    סירופ אפרסקים
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן . טבעוני
גזוז אפרסקים מותסס
גזוז אפרסקים מותסס

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן