סושי ביתי
יש דברים שכיף שהם לא ניגמרים, סושי ביתי זה אחד מהם. שמכינות בבית אפשר להכין המון. האצות אחרי שפותחים את החבילה כבר לא יהיו קריספיות. אז עשרה רולים כאלו ואחרים לפחות. מגש גדול צבעוני עם מלא טעמים. פלמידה אדומה באה כאן בול, אפשר לכבוש אותה קלות, אפשר טריה לגמרי, אפשר להכין ממנה משהו שמזכיר ספיסי טונה, אפשר לצפות פרוסות דקות מעל. וכל זה ממש בזול
פלמידה
פלמידה אדומה, קוראים לה פלמידה שחורה, היא דג זול, רבע ממחיר הטונה. הצבע דומה וגם הטעם. הענין הוא שברגע הטעם משתנה לטעם דגי עם ריח. פלמידה אדומה היא דג נהדר ביום שהיא ניצודה. כמה שיותר קרוב לזמן הדיג. ואז זו מתנה אמיתית.
פלמידה לבנה היא משהו אחר לגמרי. היא רכה מאוד מחזיקה טעימה יותר זמן, סטייק ממנה בצליה קצרה הוא טריט של ממש. נסו פלמידה לבנה כבושה, אצלינו היא בת בית קבועה
פרוטוקול פליאו אוטואימוני
סושי מחייב אורז ואורז הוא דגן לא פרוטוקולי. מה שכן קל להחזיר אורז כי הוא לא אלרגן. את ענין הסויה אפשר לפתור עם רוטב שעשוי מקוקוס עם טעם שמזכיר בשם קוקנט אמיניו