מגש סושי ביתי

סושי ביתי עם פלמידה אדומה

מגש סושי שלא נגמר זה כיף גדול, ועוד יותר סושי מדג ים מקומי. סושי ביתי עם פלמידה אדומה טריה מחליפה בקלות טונה אדומה בשליש מחיר

הפלמידה חייבת להיות טריה ממש, אחרת הקסם פג. אפשר להכין מהבשר הטעים שלה מילוי שמזכיר ספיסי טונה ואת הפילטים לפרוס לפרוסות אורך

אבוקדו, מלפפון, צנונית ובצל ירוק ילווה יופי את הדג

בתפקיד ספיסי מיונז, שאריות ממשלוח, בתפקיד סויה, קוקנט אמינו, והמון ג'ינגר כבוש

מגש של סושי פלמידה אדומה

סושי ביתי

יש דברים שכיף שהם לא ניגמרים, סושי ביתי זה אחד מהם. שמכינות בבית אפשר להכין המון. האצות אחרי שפותחים את החבילה כבר לא יהיו קריספיות. אז עשרה רולים כאלו ואחרים לפחות. מגש גדול צבעוני עם מלא טעמים. פלמידה אדומה באה כאן בול, אפשר לכבוש אותה קלות, אפשר טריה לגמרי, אפשר להכין ממנה משהו שמזכיר ספיסי טונה, אפשר לצפות פרוסות דקות מעל. וכל זה ממש בזול

פלמידה

פלמידה אדומה, קוראים לה פלמידה שחורה, היא דג זול, רבע ממחיר הטונה. הצבע דומה וגם הטעם. הענין הוא שברגע הטעם משתנה לטעם דגי עם ריח. פלמידה אדומה היא דג נהדר ביום שהיא ניצודה. כמה שיותר קרוב לזמן הדיג. ואז זו מתנה אמיתית.

פלמידה לבנה היא משהו אחר לגמרי. היא רכה מאוד מחזיקה טעימה יותר זמן, סטייק ממנה בצליה קצרה הוא טריט של ממש. נסו פלמידה לבנה כבושה, אצלינו היא בת בית קבועה

פרוטוקול פליאו אוטואימוני

סושי מחייב אורז ואורז הוא דגן לא פרוטוקולי. מה שכן קל להחזיר אורז כי הוא לא אלרגן. את ענין הסויה אפשר לפתור עם רוטב שעשוי מקוקוס עם טעם שמזכיר בשם קוקנט אמיניו

ככה עושה

סושי ביתי עם פלמידה אדומה

מתאים לתזונהבלי סויה | חופשי מגלוטן | פליאו
הכנות40 minutes
זמן בישול אפיה20 minutes
מנות8 רולים
חופשי מאלרגנים
רוטב סויה
glutenfree

מרכיבים

אורז סושי ביתי

  • 3 כוסות אורז לסושי
  • 3 כפות חומץ אורז
  • 2 כפית סוכר קוקוס
  • ½ כפית מלח
  • מים מסוננים

דגים למילוי

  • 300 גרם פילטים של פלמידה אדומה פרוסים לרצועות אורך
  • 100 גרם חתיכת פלמידה אדומה עבה לפרוסות דקות לציפוי

ספיסי (טונה) פלמידה אדומה

  • 200 גרם פלמידה אדומה קצוצה דק בסכין
  • 2 כפות ספיסי מיונז (מה שנישאר ממשלוח של סושי)
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כף בצל ירוק קצוץ דק

ירקות למילוי

  • 2 מלפפונים
  • 1 אבוקדו
  • 3 בצל ירוק
  • 3 צנוניות

מסביב

הכנות

אורז סושי

  • שוטפת טוב את האורז עד שלא יוצאים מים לבנים. משרה במלא מים לרבע שעה
    מסננת את האורז ומעבירה לסיר. מוסיפה מים לכיסוי. זה יצא משהו כמו שלוש וחצי כוסות. איכות המים חשובה. אפשר מים מסוננים או מים מינרלים.
    מביאה לרתיחה תוך בחישה ואז מורידה את האש למינימום ומכסה. בודקת כעבור עשר דקות האם כל המים ניספגו.
  • בצד מחממת את חומץ האורז וממסיה את הסוכר בתוכו, מוסיפה קצת מלח ומניחה בצד
  • את האורז החם מעבירה לצלחת עץ שטוחה, ומפזרת מעל את החומץ, מערבבת עם קף עץ. עדיף לא מתכת
    נותנת לאורז להיתקרר

ספיסי טונה

  • קוצצת בסכין דק את הפלמידה האדומה, מוסיפה ספיסי מיונז. אצלינו שומרות קופסה קטנה ממשלוחים. מוסיפה גם בצל ירוק קצוץ דק ושמן שומשום. טועמת, אם צריך קצת מלח.
    להכנת הרול פורסת על המחצלת אצה, מפזרת אורז, מניחה לאורך תלולית יפה של המילוי, מוסיפה מלפפונים ובצל ירוק ומגלגלת
    רול ספיסי פלמידה אדומה

הכנת הירקות והדגים

  • את המלפפון פורסת לג'ולינים דקים, גם את הצנונית. את הבצל הירוק לטבעות דקיקות. את האבוקדו לפרוסות.
    את הפלמידה האדומה פורסת לאורך הפילה, ככה שמכל פילה יש לנים שלוש רצועות ארוכות.
    מכינה גם פרוסות דקות מהחתיכה הרחבה שישמשו לציפוי מעל האורז
    רולים של פלמידה אדומה ואבוקדו

גילגול הרולים

  • אפשר לעשות רולים שהאורז בפנים ומעליו ירקות ופרוסות דג
    אפשר לעשות רולים הפוכים - אחרי שמניחים את האורז הופכים ומעל האצה מניחים ירקות ודג.
    אפשר להכין גם ספישלים - מעל הרול המגולגל כבר מניחים פרוסות דקות מהדג.
    יצאו כשמונה רולים.
  • להגשה אפשר לפרוס רול ל6 או 8 פרוסות רוחב. ליד ג'ינגר כבוש, וסאבי, צלוחית של קוקנט אמינו. מה שנישאר יכנס חמקרר בקופסה ויאכל בבוקר כאילו היה פיצה קרה
מגש סושי ביתי עם פלמידה אדומה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן

סדנת כבושים פרוביוטיים

בואו ללמוד להתסיס.

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן