


סביצ’ה משרימפס טרי וענבי חברון
בסוף בקיץ שהענבים ממש מתוקים יש את הגדולים המתפצחים מזן חברון יש בהם יובש ומתיקות שמחמיאה מאוד לשרימפס, שזו גם עונתו
מורידה את הראשים ושוטפת טוב
מעבירים סכין על גב השרימפס בין הבשר לשיריון הקל שעוטף אותו
מקלפת את השיריון מוציאה את הקיבה של השרימפס
זה חוט כהה שעובר לאורכו, אפשר לתפוס אותו מכיון הראש ולמשוך או לעשות חריץ ולהוציא
קוצצת בצל סגול
מועכת חצי מכמות הענבים אותם בעלי ומכתש כדי לקבל מיץ ניפלא וטרי
להניח כל שרימפס על קרש ולפתוח אותו מכיון הגב לאורך ככה שיווצר מעין פרפר שטוח
עם צד של כוס לגלגל מעל כדי לשטח קצת
על צלחת שתשמש כצלחת הגשה למטפטפת מעט מהמיץ הטרי של הענבים
מעל מסדרת את השרימפס בחפיפה
מעל עוד מהמיץ ואת הבצל הסגול
חותכת לרוחב כמה מהענבים ומניחה מעל
מפזרת קצת מלח הימליה וסוחטת מעל לימון
לחכות רבע שעה כדי לתת ללימון ולחמיצות מהענבים לכבוש את השרימפס
חומרים
אופן ההכנה
מורידה את הראשים ושוטפת טוב
מעבירים סכין על גב השרימפס בין הבשר לשיריון הקל שעוטף אותו
מקלפת את השיריון מוציאה את הקיבה של השרימפס
זה חוט כהה שעובר לאורכו, אפשר לתפוס אותו מכיון הראש ולמשוך או לעשות חריץ ולהוציא
קוצצת בצל סגול
מועכת חצי מכמות הענבים אותם בעלי ומכתש כדי לקבל מיץ ניפלא וטרי
להניח כל שרימפס על קרש ולפתוח אותו מכיון הגב לאורך ככה שיווצר מעין פרפר שטוח
עם צד של כוס לגלגל מעל כדי לשטח קצת
על צלחת שתשמש כצלחת הגשה למטפטפת מעט מהמיץ הטרי של הענבים
מעל מסדרת את השרימפס בחפיפה
מעל עוד מהמיץ ואת הבצל הסגול
חותכת לרוחב כמה מהענבים ומניחה מעל
מפזרת קצת מלח הימליה וסוחטת מעל לימון
לחכות רבע שעה כדי לתת ללימון ולחמיצות מהענבים לכבוש את השרימפס
מתאים לפרוטוקולים

סביצ’ה משרימפס טרי וענבי חברון
בסוף בקיץ שהענבים ממש מתוקים יש את הגדולים המתפצחים מזן חברון יש בהם יובש ומתיקות שמחמיאה מאוד לשרימפס, שזו גם עונתו
מורידה את הראשים ושוטפת טוב
מעבירים סכין על גב השרימפס בין הבשר לשיריון הקל שעוטף אותו
מקלפת את השיריון מוציאה את הקיבה של השרימפס
זה חוט כהה שעובר לאורכו, אפשר לתפוס אותו מכיון הראש ולמשוך או לעשות חריץ ולהוציא
קוצצת בצל סגול
מועכת חצי מכמות הענבים אותם בעלי ומכתש כדי לקבל מיץ ניפלא וטרי
להניח כל שרימפס על קרש ולפתוח אותו מכיון הגב לאורך ככה שיווצר מעין פרפר שטוח
עם צד של כוס לגלגל מעל כדי לשטח קצת
על צלחת שתשמש כצלחת הגשה למטפטפת מעט מהמיץ הטרי של הענבים
מעל מסדרת את השרימפס בחפיפה
מעל עוד מהמיץ ואת הבצל הסגול
חותכת לרוחב כמה מהענבים ומניחה מעל
מפזרת קצת מלח הימליה וסוחטת מעל לימון
לחכות רבע שעה כדי לתת ללימון ולחמיצות מהענבים לכבוש את השרימפס
חומרים
אופן ההכנה
מורידה את הראשים ושוטפת טוב
מעבירים סכין על גב השרימפס בין הבשר לשיריון הקל שעוטף אותו
מקלפת את השיריון מוציאה את הקיבה של השרימפס
זה חוט כהה שעובר לאורכו, אפשר לתפוס אותו מכיון הראש ולמשוך או לעשות חריץ ולהוציא
קוצצת בצל סגול
מועכת חצי מכמות הענבים אותם בעלי ומכתש כדי לקבל מיץ ניפלא וטרי
להניח כל שרימפס על קרש ולפתוח אותו מכיון הגב לאורך ככה שיווצר מעין פרפר שטוח
עם צד של כוס לגלגל מעל כדי לשטח קצת
על צלחת שתשמש כצלחת הגשה למטפטפת מעט מהמיץ הטרי של הענבים
מעל מסדרת את השרימפס בחפיפה
מעל עוד מהמיץ ואת הבצל הסגול
חותכת לרוחב כמה מהענבים ומניחה מעל
מפזרת קצת מלח הימליה וסוחטת מעל לימון
לחכות רבע שעה כדי לתת ללימון ולחמיצות מהענבים לכבוש את השרימפס
מתאים לפרוטוקולים


לביבות סלמון קלילות
טעמים פשוטים ונעימים שהולכים נהדר עם סלט ואבוקדו. לביבות שכיף להכין מהן כמות ולהקפיא לארוחה נוסעת

מליטות קטנות מטוגנות
דגים קטנים זו בחירה מעולה, עוד לא התצברו בגופם מתכות כבדות, הם זולים ופשוטים להכנה. המליטות הקטנות טעימות במיוחד

מולים עם ארטישוק ירושלמי
מולים חיבים להיות טרים וסגורים הפתוחים לפח. שנופל לידי אוצר כזה אני עושה מעט, ארוחה שאוכלות בידים עם מלא רוטב. זו חייה שנאכלת בשלמותה עם המון נוטריאנטים

פלמידה לבנה כבושה
נתחים עבים של דג מאוד טרי, כבושים קלות עם גוון של תפוז וזעתר כי זו העונה

דגים בטמפורה
זו מנה מנחמת, בשיא הבאססה מהסגר הכנו אותה בשישי ואשכרה הרגשנו חגיגי. זה שווה משהו אפילו שבריא זה לא. פליאו זה לגמרי כן

פורל במעטפה
פורל גדל בנחל הדן, גידול מקומי איכותי, ערכים טובים של אומגה שלוש. קל למצוא אותו בשווקים, אחת הבחירות הבטוחות לדג איכותי ללא מתכות רעילות ואנטיביוטיקות. שיטת ההכנה במעטפה תתאים לעוד דגים במשקל של כחצי קילו

שניצל אינטיאס
העינין הוא הציפוי, את פרורי הלחם מחליפה בקמח שקדים עם קצת קמח קוקוס ושומשום, יוצא מעולה. הציפוי מתאים גם לעוף או כל דג אחר

ציר ראשי שרימפס
הציר הזה מקורו בראשי השרימפס, שהם מלאי טעם וצבע. מתקבל ציר כתום קליל שמשביח כל תבשיל דגים, ובעצמו משמש בסיס נפלא למרקים אסיתים

סביצ’ה טרחון וירקות קשים
קליל מרענן וקיצי

סלט ניסואז
דגים קטנים אפשר למצוא כל השנה, הם לא חשודים כנושאי מתכות רעילות, צריך רק לשכנע את מוכר הדגים לפלט אותם עבורכן

קציצות דג
קציצות מאוד קלות ירוקות ולימוניות
מוסר ים נותן תמורה טובה לדג נטו וטעם ימי עדין

סביצ’ה טונה טריה ענבים ורוקט
טונה טריה כבושה קלות עם מעט חריפות מהרוקט ומתיקות מהענבים

טונה ומלפפון
שני מרכיבים, דג נע ומלפפון טרי. סושי מגוהץ

סרטנים כחולים
יצורים מפוארים מתוקים שיש בהם המון טעם והמון התעסקות

שרימפס פרדייס
פרדייס הוא כפר ערבי בחוף הכרמל קרוב לים, יש להם דגים נפלאים וירקות עונתיים עם טעמים שאין בסופר, שטר של 200 שקל נותן שם סלסלת ירקות ודגים לכמה ימים, תמיד יש קישואים וזעתר ושרימפס טריים לפעמים

דג במלח
אחת הדרכים הכי מדויקות להנות מטריות של דג ים שלם. במליחות מדויקת

שרימפס עם קוקוס ותרד
ציר מראשי שרימפס יש לו טעם מרוכז של ים וצבעים כתומים, יחד עם קוקוס וירוקים יוצר מנה מנצחת

סלמון בכבישה ביתית
תמיד כיף שיש במקרר נתח כזה לפרוס שבא ממש פשוט להכנה

סביצ’ה מפלמידה אדומה
בחורף אפשר למצוא פלמידה אדומה, דג ים מקומי, חופשי, שמזכיר מאוד טונה. ברבע מחיר

פיש אנד ציפ’ס
מאוד התחשק לי פיסות דג לבן קריספיות ופחממה מטוגנת ליד. אתגר להצליח ליצר תחושה דומה בלי טיגון עמוק ובלי פרורי לחם. הינה הניסיון שלי. מאוד מספק. חיבים מחבת ברזל כבדה ליצר מספיק חום לקראסט

פלמידה צרובה וסלט מים
גספצ’ו ודג נשמע די הגיוני סך הכל, די דומה ומאוד מכאן, הרבה רוטב דליל ומיץ מעגבניות שמתחבר בקלות לבשר הקל של הדג. מפתיע כמה שזה טעים. אני על עגבניות לא מוותרת

קארי כתום
קארי כתום שמקבל את המתיקות שלו ממנגו. נהדר בקיץ שיש מלא מנגו וכתומים. השימוש בקוקוס הוא טבעי, והתוספת של פירות ים מזינה וטעימה מאוד

בן גוריון
בן גוריון קוראים לו. דג ים פראי. מתרגשת לפגוש אותו, הוא מאוד מאוד טעים בשלמותו

סביצ’ה מטרחון וקלמנטינה
טרחון הוא דג ים נהדר לסביצ’ה. הבשר שלו מספיק קשה כדי לשמור על הכבישה למספיק שעות. והטעמים הם מהים בלי לצעוק את זה

אנצ’ובי בכבישה ביתית
דגי ים קטנים יש להם ערכים מאוד גבוהים, קל לכבוש אותם. אנצובי, סרדינים, בננות, ג’רבידות, סקומברי-מקרל. כולם מצוינים
0 Comments