סביצ'ה שרימפס טרי וענבי חברון

בסוף בקיץ שהענבים ממש מתוקים יש את הגדולים המתפצחים מזן חברון יש בהם יובש ומתיקות שמחמיאה מאוד לשרימפס, שזו גם עונתו. סביצ'ה שרימפס טרי ענבי חברון כבוש קלות

סביצ'ה לא צריכה הרבה, כל עוד נצמדים לעונה.

משהו טרי מהים, פרי עונתי טרי, משהו חמוץ משהו חריף, מלח וטיפה שמן זית.

סביצ'ה שרימפס וענבי חברון

ככה עושה

סביצ’ה שרימפס טרי וענבי חברון

הכנות15 minutes
זמן בישול אפיה התססה20 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
tomatofree

מרכיבים

  • 10 שרימפס טרים גדולים ויפים
  • 8 ענבי חברון
  • 1 בצל סגול בינוני קצוץ קטן
  • 1 לימון או ליים
  • מלח הימליה ורוד

הכנות

הכנות ניקיון לשרימפס

  • מורידה את הראשים ושוטפת טוב
    מעבירים סכין על גב השרימפס בין הבשר לשיריון הקל שעוטף אותו
    מקלפת את השיריון מוציאה את הקיבה של השרימפס, זה חוט כהה שעובר לאורכו, אפשר לתפוס אותו מכיון הראש ולמשוך או לעשות חריץ ולהוציא

הרכבה

  • קוצצת בצל סגול
    מועכת חצי מכמות הענבים אותם בעלי ומכתש כדי לקבל מיץ ניפלא וטרי
    מניחה שרימפס על קרש ופותחת אותו מכיון הגב לאורך ככה שיווצר מעין פרפר שטוח
  • עם צד של כוס מגלגלת מעל השרימפס כדי לשטח קצת
    על צלחת שתשמש כצלחת הגשה למטפטפת מעט מהמיץ הטרי של הענבים
    מעל מסדרת את השרימפס בחפיפה
  • מעל עוד מהמיץ ואת הבצל הסגול
    חותכת לרוחב כמה מהענבים ומניחה מעל
    מפזרת קצת מלח הימליה וסוחטת מעל לימון
    מחכה רבע שעה כדי לתת ללימון ולחמיצות מהענבים לכבוש את השרימפס
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן