סביצ’ה משרימפס טרי וענבי חברון

בסוף בקיץ שהענבים ממש מתוקים יש את הגדולים המתפצחים מזן חברון יש בהם יובש ומתיקות שמחמיאה מאוד לשרימפס, שזו גם עונתו

הכנות15 minsזמן בישול20 mins

 10 שרימפס טרים גדולים ויפים
 8 ענבי חברון
 1 בצל סגול בינוני קצוץ קטן
 1 לימון או ליים
 1 פלפל חריף ירוק - אופציונלי
 מלח הימליה ורוד
הכנות \ ניקיון לשרימפס
1

מורידה את הראשים ושוטפת טוב
מעבירים סכין על גב השרימפס בין הבשר לשיריון הקל שעוטף אותו
מקלפת את השיריון מוציאה את הקיבה של השרימפס
זה חוט כהה שעובר לאורכו, אפשר לתפוס אותו מכיון הראש ולמשוך או לעשות חריץ ולהוציא

הרכבה
2

קוצצת בצל סגול
מועכת חצי מכמות הענבים אותם בעלי ומכתש כדי לקבל מיץ ניפלא וטרי
להניח כל שרימפס על קרש ולפתוח אותו מכיון הגב לאורך ככה שיווצר מעין פרפר שטוח
עם צד של כוס לגלגל מעל כדי לשטח קצת
על צלחת שתשמש כצלחת הגשה למטפטפת מעט מהמיץ הטרי של הענבים
מעל מסדרת את השרימפס בחפיפה
מעל עוד מהמיץ ואת הבצל הסגול
חותכת לרוחב כמה מהענבים ומניחה מעל
מפזרת קצת מלח הימליה וסוחטת מעל לימון
לחכות רבע שעה כדי לתת ללימון ולחמיצות מהענבים לכבוש את השרימפס

Ingredients

 10 שרימפס טרים גדולים ויפים
 8 ענבי חברון
 1 בצל סגול בינוני קצוץ קטן
 1 לימון או ליים
 1 פלפל חריף ירוק - אופציונלי
 מלח הימליה ורוד

Directions

הכנות \ ניקיון לשרימפס
1

מורידה את הראשים ושוטפת טוב
מעבירים סכין על גב השרימפס בין הבשר לשיריון הקל שעוטף אותו
מקלפת את השיריון מוציאה את הקיבה של השרימפס
זה חוט כהה שעובר לאורכו, אפשר לתפוס אותו מכיון הראש ולמשוך או לעשות חריץ ולהוציא

הרכבה
2

קוצצת בצל סגול
מועכת חצי מכמות הענבים אותם בעלי ומכתש כדי לקבל מיץ ניפלא וטרי
להניח כל שרימפס על קרש ולפתוח אותו מכיון הגב לאורך ככה שיווצר מעין פרפר שטוח
עם צד של כוס לגלגל מעל כדי לשטח קצת
על צלחת שתשמש כצלחת הגשה למטפטפת מעט מהמיץ הטרי של הענבים
מעל מסדרת את השרימפס בחפיפה
מעל עוד מהמיץ ואת הבצל הסגול
חותכת לרוחב כמה מהענבים ומניחה מעל
מפזרת קצת מלח הימליה וסוחטת מעל לימון
לחכות רבע שעה כדי לתת ללימון ולחמיצות מהענבים לכבוש את השרימפס

סביצ’ה משרימפס טרי וענבי חברון
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

סביצ’ה משרימפס טרי וענבי חברון

בסוף בקיץ שהענבים ממש מתוקים יש את הגדולים המתפצחים מזן חברון יש בהם יובש ומתיקות שמחמיאה מאוד לשרימפס, שזו גם עונתו

הכנות15 minsזמן בישול20 mins

 10 שרימפס טרים גדולים ויפים
 8 ענבי חברון
 1 בצל סגול בינוני קצוץ קטן
 1 לימון או ליים
 1 פלפל חריף ירוק - אופציונלי
 מלח הימליה ורוד
הכנות \ ניקיון לשרימפס
1

מורידה את הראשים ושוטפת טוב
מעבירים סכין על גב השרימפס בין הבשר לשיריון הקל שעוטף אותו
מקלפת את השיריון מוציאה את הקיבה של השרימפס
זה חוט כהה שעובר לאורכו, אפשר לתפוס אותו מכיון הראש ולמשוך או לעשות חריץ ולהוציא

הרכבה
2

קוצצת בצל סגול
מועכת חצי מכמות הענבים אותם בעלי ומכתש כדי לקבל מיץ ניפלא וטרי
להניח כל שרימפס על קרש ולפתוח אותו מכיון הגב לאורך ככה שיווצר מעין פרפר שטוח
עם צד של כוס לגלגל מעל כדי לשטח קצת
על צלחת שתשמש כצלחת הגשה למטפטפת מעט מהמיץ הטרי של הענבים
מעל מסדרת את השרימפס בחפיפה
מעל עוד מהמיץ ואת הבצל הסגול
חותכת לרוחב כמה מהענבים ומניחה מעל
מפזרת קצת מלח הימליה וסוחטת מעל לימון
לחכות רבע שעה כדי לתת ללימון ולחמיצות מהענבים לכבוש את השרימפס

Ingredients

 10 שרימפס טרים גדולים ויפים
 8 ענבי חברון
 1 בצל סגול בינוני קצוץ קטן
 1 לימון או ליים
 1 פלפל חריף ירוק - אופציונלי
 מלח הימליה ורוד

Directions

הכנות \ ניקיון לשרימפס
1

מורידה את הראשים ושוטפת טוב
מעבירים סכין על גב השרימפס בין הבשר לשיריון הקל שעוטף אותו
מקלפת את השיריון מוציאה את הקיבה של השרימפס
זה חוט כהה שעובר לאורכו, אפשר לתפוס אותו מכיון הראש ולמשוך או לעשות חריץ ולהוציא

הרכבה
2

קוצצת בצל סגול
מועכת חצי מכמות הענבים אותם בעלי ומכתש כדי לקבל מיץ ניפלא וטרי
להניח כל שרימפס על קרש ולפתוח אותו מכיון הגב לאורך ככה שיווצר מעין פרפר שטוח
עם צד של כוס לגלגל מעל כדי לשטח קצת
על צלחת שתשמש כצלחת הגשה למטפטפת מעט מהמיץ הטרי של הענבים
מעל מסדרת את השרימפס בחפיפה
מעל עוד מהמיץ ואת הבצל הסגול
חותכת לרוחב כמה מהענבים ומניחה מעל
מפזרת קצת מלח הימליה וסוחטת מעל לימון
לחכות רבע שעה כדי לתת ללימון ולחמיצות מהענבים לכבוש את השרימפס

סביצ’ה משרימפס טרי וענבי חברון
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
שיפודי דגים תאילנדים

שיפודי דגים תאילנדים

יש כאן כמה אופציות של שיפודי דגים תאילנדים. כיף המגוון וכיף שיש מלא סלטים מענינים מסביב. מושלם לארוחת עצמאות קלילה

מולים עם ארטישוק ירושלמי

מולים עם ארטישוק ירושלמי

מולים חיבים להיות טרים וסגורים הפתוחים לפח. שנופל לידי אוצר כזה אני עושה מעט, ארוחה שאוכלות בידים עם מלא רוטב. זו חייה שנאכלת בשלמותה עם המון נוטריאנטים

דגים בטמפורה

דגים בטמפורה

זו מנה מנחמת, בשיא הבאססה מהסגר הכנו אותה בשישי ואשכרה הרגשנו חגיגי. זה שווה משהו אפילו שבריא זה לא

ציר ראשי שרימפס

ציר ראשי שרימפס

הציר הזה מקורו בראשי השרימפס, שהם מלאי טעם וצבע. מתקבל ציר כתום קליל שמשביח כל תבשיל דגים, ובעצמו משמש בסיס נפלא למרקים אסיתים

שרימפס פרדייס

שרימפס פרדייס

פרדייס הוא כפר ערבי בחוף הכרמל קרוב לים, יש להם דגים נפלאים וירקות עונתיים עם טעמים שאין בסופר, שטר של 200 שקל נותן שם סלסלת ירקות ודגים לכמה ימים, תמיד יש קישואים וזעתר ושרימפס טריים לפעמים

שרימפס עם קוקוס ותרד

שרימפס עם קוקוס ותרד

ציר מראשי שרימפס יש לו טעם מרוכז של ים וצבעים כתומים, יחד עם קוקוס וירוקים יוצר מנה מנצחת

קארי כתום

קארי כתום

קארי כתום שמקבל את המתיקות שלו ממנגו. נהדר בקיץ שיש מלא מנגו וכתומים. השימוש בקוקוס הוא טבעי, והתוספת של פירות ים מזינה וטעימה מאוד

$