סביצ’ה מטרחון וקלמנטינה

| 26/01/2020

טרחון הוא דג ים נהדר לסביצ'ה. הבשר שלו מספיק קשה כדי לשמור על הכבישה למספיק שעות. והטעמים הם מהים בלי לצעוק את זה. הרשאד והצנונית נותנים זוית חריפרפה והקלמנטינה מוסיפה מתיקות ועסיס. חורף

סביצ’ה מטרחון וקלמנטינה

כמותזמן הכנה
שתי מנות כחצי שעה

חומרים
 1 טרחון טרי מפולט ונקי מעור וחלקים חומים
 2 קלמנטינות
 2 לימון או ליים
 1 בצל סגול בינוני
 עלי רשאד
 צנוניות
  שמן זית ומלח ים

הכנה והגשה
1

טרחון הוא דג ים שמתאים מאוד לסביצ'ה
בן למשפחת הצניניתיים, מעולים כדג נא. האינטיאס הגדול, בן-גוריון עם הצורה המיוחדת, טרחון וטרולוס הקטן
בגודל של כחצי קילו הוא אידאלי לסביצ'ה
הבשר שלו ורדרד צפוף ויציב, עם טעם קל של ים

טרחון קטן שלם

2

על צלחת הגשה מטפטפת מיץ מחצי לימון
פורסת את הפילטים עם כיוון הסיבים לפרוסות דקיקות, את הפרוסות מועכת בגב הסכין מניחה יפה על הצלחת

3

מקלפת בצל סגול ופורסת לעיגולים דקיקים מניחים מעל הדג
מטפטפת מעל את המיץ מחצי הלימון שנותר ומעט מלח

4

מכאן יש אפשרויות שונות, זו עם קלמנטינה
כל פרי עונתי אחר שעושה לכן את זה מתאים העיקר שהוא בעונה
את הקלמנטינה מפלטת. קודם מסירה את הקליפה הכתומה
ואז עם סכין משוננת מקלפת את הלבן כמו תפוח, מושלם זה לא, יש מיץ על הידים
עכשיו כדי לחלץ את הפילטים הנקיים, נכנסת עם סכין בין הציפה של הפלח למרכז הקלמנטינה
את ציפות הפלחים שומרת לסוף

5

פורסת דק את הצנוניות ואת הרשאד לסרטים דקים
מניחה מעל הדג והבצל

6

סוחטת מעל את ציפות הפלחים שנותרו וסוגרת עם מעט שמן זית
אפשר לתת לזה חצי שעה או לאכול מייד

Ingredients

חומרים
 1 טרחון טרי מפולט ונקי מעור וחלקים חומים
 2 קלמנטינות
 2 לימון או ליים
 1 בצל סגול בינוני
 עלי רשאד
 צנוניות
  שמן זית ומלח ים

Directions

הכנה והגשה
1

טרחון הוא דג ים שמתאים מאוד לסביצ'ה
בן למשפחת הצניניתיים, מעולים כדג נא. האינטיאס הגדול, בן-גוריון עם הצורה המיוחדת, טרחון וטרולוס הקטן
בגודל של כחצי קילו הוא אידאלי לסביצ'ה
הבשר שלו ורדרד צפוף ויציב, עם טעם קל של ים

טרחון קטן שלם

2

על צלחת הגשה מטפטפת מיץ מחצי לימון
פורסת את הפילטים עם כיוון הסיבים לפרוסות דקיקות, את הפרוסות מועכת בגב הסכין מניחה יפה על הצלחת

3

מקלפת בצל סגול ופורסת לעיגולים דקיקים מניחים מעל הדג
מטפטפת מעל את המיץ מחצי הלימון שנותר ומעט מלח

4

מכאן יש אפשרויות שונות, זו עם קלמנטינה
כל פרי עונתי אחר שעושה לכן את זה מתאים העיקר שהוא בעונה
את הקלמנטינה מפלטת. קודם מסירה את הקליפה הכתומה
ואז עם סכין משוננת מקלפת את הלבן כמו תפוח, מושלם זה לא, יש מיץ על הידים
עכשיו כדי לחלץ את הפילטים הנקיים, נכנסת עם סכין בין הציפה של הפלח למרכז הקלמנטינה
את ציפות הפלחים שומרת לסוף

5

פורסת דק את הצנוניות ואת הרשאד לסרטים דקים
מניחה מעל הדג והבצל

6

סוחטת מעל את ציפות הפלחים שנותרו וסוגרת עם מעט שמן זית
אפשר לתת לזה חצי שעה או לאכול מייד

סביצ’ה מטרחון וקלמנטינה

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: דג נא וכבוש. דגי ים

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

בשני יש סלמון, ומה עושים איתו. הינה מנה לאמצע השבוע, קלה ומרעננת, האננס נוסטלגי מזכיר קצת אוכל סיני של פעם. חצי שעה של קיצוצים והקפצות. יכול להתאים לכל בני הבית עם אורז או אטריות. פרוטוקולי

פאי דייגות כתום

פאי דייגות כתום

שיכבה של ירקות ארומטים, קוביות של סלמון שמנמן ופירה דלורית טעים
שכבות של פאי שבתנור מתאחדות ליותר מסך החלקים. פאי כתום שכיף לישר