סאמר רול ויאטנמי עם רוטב שקדיה חריף

סאמר רול ויאטנמי עם שרימפס ועשבים

סאמר רול הוא סוג של סלט מגולגל בנייר אורז

הגירסה כאן ויאטנמית עם שרימפס אטריות אורז ומלא עלים ארומטים. רוטב חריף, צהרים קליל ודי ממכר

סאמר רול טובל ברוטב שקדיה חריף

סאמר רול

קיץ, בין ספרינג רול סאמר רול היום סאמר רול. יש כאן מתכון עם אלמנטים קרירים, מאוזן עם רוטב חריף, קרמי

נירות אורז ואטריות אורז, לא מהאלרגנים כן מעלה סוכר, למי ששומרת

הגירסה המקורית יש בה גם בטן חזיר, חזיר ושרימפס, סבבה, רק שלא היה לי, שרימפס טריים היו לי

יש כאן סרטון שמראה את הגילגול, לא מסובך, רק ממש כדאי לטבול את הנייר רק לרגע. זה ירגיש קשה וכאילו הנייר לא מוכן, אבל מספיק שהוא יקבל גמישות להתגלגל, הוא ימשיך להתרכך אחרי שתסימו את הגילגול.

לרוטב אפשר לבחור ברוטב חריף וקל. ליים, קוקנט אמינו, צ'ילי, שום, רוטב דגים ומתיקות מסוכר דקלים או מקצת מייפל. אפשר מעט או הרבה צ'ילי מה שאוהבות. אפשר להוסיף לרוטב שקדיה והוא יהיה קרימי וכפי, ואפשר גם בלי

כדאי להכין מראש את כל החלקים לשבת בנחת ולגלגל.

פליאו אוטואימוני – התאמות

אטריות אורז ונייר אורז לא תואמים לפרוטוקול האוטואימוני. בשלב הראשון זה פחות יתאים. אם החזרתן אורז זה אוכל קל וכפי. ברוטב יש שקדיה, חמאת שקדים, אפשר לנסות להחזיר די בהתחלה כמו טחינה

ככה עושה

סאמר רול עם שרימפס אטריות אורז ועשבים

הכנות20 minutes
זמן בישול אפיה5 minutes
מנות6 רולים
חופשי מאלרגנים
pinatfree
egg free
milkfree
glutenfree

מרכיבים

  • 6 דפי אורז
  • ¼ חבילה אטריות אורז דקות
  • 18 יח שרימפס
  • ½ צרור נענע טריה
  • ½ צרור כוסברה טריה
  • 12 עלי בזיליקום טרים
  • 2 מלפפונים
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • 6 עלי חסה
  • 1 כף שמן שומשום

לרוטב

  • 3 שיני שום
  • 1 צ'ילי אדום
  • 1 כף שקדיה
  • 1 כף קוקנט אמיניו
  • 1 כף מיץ ליים
  • 1 כף מייפל
  • 1 כף רוטב דגים

הכנות

  • אטריות אורז
    מרתיחה מים בסיר לאטריות האורז. מכניסה אותם למים הרותחים ממליחה מכסה ומכבה את האש. שמה טיימר לחמש דקות. בחלוף הזמן בודקת שרך מסננת, מניחה בצד. מזלפת מעל מעט שמן שומשום
  • שרימפס
    קולפת וממליחה, מלהיטה מחבת מוסיפה מעט שמן זית או קוקוס, ומניחה את השרימפס ונותנת להם דקות בודדות עד שהופכים כתומים. מסימת עם מעט שמן שומשום
    שרימפס טרי קלוף
  • ירקות
    את העלים של הנענע והכוסברה מפרידה מהגבעולים, את הבצל הירוק חותכת למקטעים של כ15 סנטמטר. בוחרת עלי חסה קטנים 6-8 את המלפפון חותכת לזולינים ארוכים. אפשר גם דיקון בז'ולינים.
    צלחת מוכנה לגלגול רולים
  • בסיר מוזגת מי ברז חמים.
    עושה עמדת גלגול. כל הירקות האטריות והשרימפס. סיר מים חמים ודפי אורז. במרכז קרש פלסטיק .
    מכניסה לסיר דף אורז לכמה שניות, הדף לא צריך להתרכך, זה יקרה עוד דקה, לכן כדאי לשמור על רצת עמוד שידרה לדף האורז כדי שיהיה נוח לגלגל.
  • מניחה את דף האורז הרטוב על הקרש, מניחה בשליש הרחוק עלה חסה, איטריות, עלים, ומלפפונים. ואת הבצל ירוק בולט החוצה. מקפלת את השולים מעל המילוי. מקפלת את החלק הרחוק ממני מעל השולים וקצת מושכת אחורה כדי שהגלגול יהיה הדוק. מוסיפה עוד חצי גלגול ועוצרת
    מסדרת שלושה שרימפס, ממשיכה לסגור. זהו. ככה את כל שש הנירות
    רול דף אורז מגולגל עם שלושה שרימפס
  • רוטב
    קוצצת דק שום וצ'ילי, מעבירה לקערה קטנה. מוסיפה מיץ לימון, קוקנט אמיניו, רוטב דגים, מעט מייפל או ממתיק אחר, מערבבת וטועמת. אולי עוד קצת מלח או מתוק או חמוץ… הרוטב הזה טוב ככה, אפשר להוסיף לו כף שקדיה והוא יהיה קרימי. איך שבא
    סאמר רול טובל ברוטב שקדיה חריף
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן . פליאו

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן