סְקוֹרְדַליָה – ממרח שקדים ושום טרי

| 22/03/2021

אצל היונים זו צלחת נפוצה כמו שאצלינו חומוס, גם השימוש דומה. הסלרי מחליף את תפוח האדמה תורם לימוניות. ממרח פליאו דומה לחומוס

מעולה להגיש עם טורטיות קסאבה או קרקרים 

כמותזמן הכנה
ארבע מנות 40 דקות

מרכיבים
 2 ראשי שום צעיר
 1 כוס שמן זית איכותי
 2 שיני שום
 ראש סלרי
 כוס שקדים מושרים וקלופים
 2 כפות חומץ תפוחים אורגני
 חצי כפית מלח אטלנטי
 1 גבעול של טימין

1

בתקופה שלפני פסח יש שום ירוק טרי, הטעם שלו יותר עדין. בוחרת שני ראשים צעירים ובשרנים עם קצת סגול, לפעמים אפשר להפריד שיניים ולפעמים לא, וזה לא ממש משנה, פשוט חותכת לגודל של כחצי שן שום
את חתיכות השום מכניסה לסיר קטו וצר ומעל שופכת את שמן הזית, מוסיפה את הטימין
על אש קטנה מחממת את שיני השום כמו שעושים קונפי, אחרי כחצי שעה השמן מלא טעם והשיניים רכות

2

שורש סלרי גדול ועסיסי גם הוא נימצא בעונה יחד עם השום
בוחרת כזה שוטפת ומקלפת חותכת לקוביות ומעבירה לסיר קטן, מכסה במים ומעט מלח, מבשלת ברתיחה עדינה עד שהסלרי מתרכך ונוח לריסוק, אבל לא נמס

3

את השקדים מעבירה לקערה גדולה שופכת עליהם מים רותחים ומכסה, נותנת לשקדים לפחות שעה וקולפת

4

עכשיו יש את כל המצרכים מטופלים ומלאי טעם כדי ליצר את הממרח
מתחילה בטחינת השקדים, שנוצר מעין קמח שקדים או יותר גס, מוסיפה את שיני השום מסוננות מהשמן ואת קוביות הסלרי מסוננות מהמים, מוסיפה מעט חומץ תפוחים ומבלנדרת, טועמת יתכן וצריך עוד חומץ או מלח

5

לבסיס הזה מכניסה בזרם דקיק את שמן הזית בו בושלו שיני השום, ממשיכה לבלנדר ושופכת את השמן פנימה בזרם איטי
כמו שעושה מיונז, את העוצמה של הממרח מוסטת על ידי שום נוסף משן טריה מגורד דק על פומפיה, מוסיפה שן אחת ומערבבת, טועמת. הטעם הזה יתגבר אם הממרח ישאר במקרר, כשמגישה ישר אפשר להוסיף עוד מהשום

6

מגישה כמו חומוס, עם שמן זית מעל, חמוצים וירקות קשים לניגוב

Ingredients

מרכיבים
 2 ראשי שום צעיר
 1 כוס שמן זית איכותי
 2 שיני שום
 ראש סלרי
 כוס שקדים מושרים וקלופים
 2 כפות חומץ תפוחים אורגני
 חצי כפית מלח אטלנטי
 1 גבעול של טימין

Directions

1

בתקופה שלפני פסח יש שום ירוק טרי, הטעם שלו יותר עדין. בוחרת שני ראשים צעירים ובשרנים עם קצת סגול, לפעמים אפשר להפריד שיניים ולפעמים לא, וזה לא ממש משנה, פשוט חותכת לגודל של כחצי שן שום
את חתיכות השום מכניסה לסיר קטו וצר ומעל שופכת את שמן הזית, מוסיפה את הטימין
על אש קטנה מחממת את שיני השום כמו שעושים קונפי, אחרי כחצי שעה השמן מלא טעם והשיניים רכות

2

שורש סלרי גדול ועסיסי גם הוא נימצא בעונה יחד עם השום
בוחרת כזה שוטפת ומקלפת חותכת לקוביות ומעבירה לסיר קטן, מכסה במים ומעט מלח, מבשלת ברתיחה עדינה עד שהסלרי מתרכך ונוח לריסוק, אבל לא נמס

3

את השקדים מעבירה לקערה גדולה שופכת עליהם מים רותחים ומכסה, נותנת לשקדים לפחות שעה וקולפת

4

עכשיו יש את כל המצרכים מטופלים ומלאי טעם כדי ליצר את הממרח
מתחילה בטחינת השקדים, שנוצר מעין קמח שקדים או יותר גס, מוסיפה את שיני השום מסוננות מהשמן ואת קוביות הסלרי מסוננות מהמים, מוסיפה מעט חומץ תפוחים ומבלנדרת, טועמת יתכן וצריך עוד חומץ או מלח

5

לבסיס הזה מכניסה בזרם דקיק את שמן הזית בו בושלו שיני השום, ממשיכה לבלנדר ושופכת את השמן פנימה בזרם איטי
כמו שעושה מיונז, את העוצמה של הממרח מוסטת על ידי שום נוסף משן טריה מגורד דק על פומפיה, מוסיפה שן אחת ומערבבת, טועמת. הטעם הזה יתגבר אם הממרח ישאר במקרר, כשמגישה ישר אפשר להוסיף עוד מהשום

6

מגישה כמו חומוס, עם שמן זית מעל, חמוצים וירקות קשים לניגוב

סְקוֹרְדַליָה – ממרח שקדים ושום טרי

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

פסטרמה חזה הודו בתנור

פסטרמה חזה הודו בתנור

מה שצריך בשביל פסטרמה ביתי מחזה הודו זה קצת סבלנות. מתחילות בהשריה בברין שישמור על עסיסיות הבשר. ממשיכות בציפוי נחמד שיתן לווית טעם קלה, ולבסוף אפיה באדים לשמור על הלחות. זהו. נקניק בריא ביתי ברבע מחיר

שמן עלי זעתר טריים

שמן עלי זעתר טריים

אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים