נסיכת הנילוס טריה, ברוטב חמוסטה חמוץ וזרחני

| 24/10/2021

חמוסטה זה רוטב חמוץ, מתוק, ירוק באיזון מושלם. נפלא כשלעצמו כמרק. הפעם הוא הרוטב בדג של שישי (לא חריימה) ירוק זרחני חמצמץ מאוזן עם הרבה כורכום, שלוקח אליו בשמחה דג לבן. אוכלים בכף עם הרבה רוטב

קטגוריה: דגי ים
כמותזמן הכנה
ארבע מנות 30 דקות

מרכיבים
 חצי קילו נסיכת הנילוס טריה חתוכה למנות
 חצי או יותר צרור מנגולד טרי
 5 גבעולי בצל ירוק
 3 מקלות סלרי קצוצים דק
 10 שני שום טריות
 2 קישואים
 2 לימונים עסיסים
 1 כפית דבש
 2 כפיות כורכום או אצבע שורש טרי מגורד
 חצי כוס שמן זית
 כפית מלח אטלנטי

הכנות
1

הדגים: נסיכת הנילוס טריה היא דג מפתיע, יש לה מרקם רך וטעם עדין, היא מאוד לבנה ושומרת על הצורה בבישול
הבעיה היחידה היא, ריח דגי שלא הולם את הטעם שלה, הפיתרון הוא השריה בלימון ובישול עם מכסה פתוח
לא אוהבות נסיכת הנילוס? אפשר להחליף במוסר ים מפולט ללא עור

נסיכת הנילוס טריה

2

מתחילה בקיצוץ הירקות
את המנגול מפרידה גבעול מעלה קוצצת דק את הגבעולים מניחה בערימה אחת ואת העלים הקצוצים בשניה
אותו דבר עושה עם הסלרי ועם הבצל הירוק
קוצצת דק את השום ואת הכורכום מגרדת בפומפיה דקה, עם אין שורש גם אבקה משובחת זה סבבה
סוחטת שני לימונים עסיסים

ירקות חתוכים למרק חמוסטה

3

בסיר שטוח שמה שתי כפות של שמן זית
מטגנת את השום והכורכום, מיד מוסיפה גם את ערימת הגבעולים
יש ריח טוב! וצבע מהפנט

ירוקים זרחנים

4

מוסיפה גם את העלים, תוך כמה דקות הם יקמלו פנימה
מוסיפה לימון, חצי או יותר כוס מים חמים, כפית דבש וחצי כפית מלח
מכסה ונותנת חמש דקות לטעמים להתחבר
פותחת ומאזנת טעמים. חמוץ מתוק מלוח

5

בנתים משחימה את הקישואים בשארית השמן

קישואים צלוים

6

עכשיו יש רוטב טעים ומאוזן, קישואים מושחמים ודג
מכניסה פנימה לסיר את הקישואים והדג
מטלטלת קצת כדי שהכל יהיה מצופה ברוטב
לא סוגרת סיר, וזה כי נסיכת הנילוס מפתחת ריח לא סבבה בסיר סגור
עם כף משקה את הדגים ברוטב
תוך כעשר דקות זה לגמרי מוכן, עדיף לא לבשל יותר
חימום בתנור בסיר פתוח יתן גם קרסט נחמד

Ingredients

מרכיבים
 חצי קילו נסיכת הנילוס טריה חתוכה למנות
 חצי או יותר צרור מנגולד טרי
 5 גבעולי בצל ירוק
 3 מקלות סלרי קצוצים דק
 10 שני שום טריות
 2 קישואים
 2 לימונים עסיסים
 1 כפית דבש
 2 כפיות כורכום או אצבע שורש טרי מגורד
 חצי כוס שמן זית
 כפית מלח אטלנטי

Directions

הכנות
1

הדגים: נסיכת הנילוס טריה היא דג מפתיע, יש לה מרקם רך וטעם עדין, היא מאוד לבנה ושומרת על הצורה בבישול
הבעיה היחידה היא, ריח דגי שלא הולם את הטעם שלה, הפיתרון הוא השריה בלימון ובישול עם מכסה פתוח
לא אוהבות נסיכת הנילוס? אפשר להחליף במוסר ים מפולט ללא עור

נסיכת הנילוס טריה

2

מתחילה בקיצוץ הירקות
את המנגול מפרידה גבעול מעלה קוצצת דק את הגבעולים מניחה בערימה אחת ואת העלים הקצוצים בשניה
אותו דבר עושה עם הסלרי ועם הבצל הירוק
קוצצת דק את השום ואת הכורכום מגרדת בפומפיה דקה, עם אין שורש גם אבקה משובחת זה סבבה
סוחטת שני לימונים עסיסים

ירקות חתוכים למרק חמוסטה

3

בסיר שטוח שמה שתי כפות של שמן זית
מטגנת את השום והכורכום, מיד מוסיפה גם את ערימת הגבעולים
יש ריח טוב! וצבע מהפנט

ירוקים זרחנים

4

מוסיפה גם את העלים, תוך כמה דקות הם יקמלו פנימה
מוסיפה לימון, חצי או יותר כוס מים חמים, כפית דבש וחצי כפית מלח
מכסה ונותנת חמש דקות לטעמים להתחבר
פותחת ומאזנת טעמים. חמוץ מתוק מלוח

5

בנתים משחימה את הקישואים בשארית השמן

קישואים צלוים

6

עכשיו יש רוטב טעים ומאוזן, קישואים מושחמים ודג
מכניסה פנימה לסיר את הקישואים והדג
מטלטלת קצת כדי שהכל יהיה מצופה ברוטב
לא סוגרת סיר, וזה כי נסיכת הנילוס מפתחת ריח לא סבבה בסיר סגור
עם כף משקה את הדגים ברוטב
תוך כעשר דקות זה לגמרי מוכן, עדיף לא לבשל יותר
חימום בתנור בסיר פתוח יתן גם קרסט נחמד

נסיכת הנילוס טריה, ברוטב חמוסטה חמוץ וזרחני

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

נסיכת הנילוס טריה, ברוטב חמוסטה חמוץ וזרחני

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: דגי ים

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

בשני יש סלמון, ומה עושים איתו. הינה מנה לאמצע השבוע, קלה ומרעננת, האננס נוסטלגי מזכיר קצת אוכל סיני של פעם. חצי שעה של קיצוצים והקפצות. יכול להתאים לכל בני הבית עם אורז או אטריות. פרוטוקולי

פאי דייגות כתום

פאי דייגות כתום

שיכבה של ירקות ארומטים, קוביות של סלמון שמנמן ופירה דלורית טעים
שכבות של פאי שבתנור מתאחדות ליותר מסך החלקים. פאי כתום שכיף לישר