עוף שלם מושלם

נסיכת הנילוס טריה, ברוטב חמוסטה חמוץ וזרחני

24/10/2021

חמוסטה זה רוטב חמוץ, מתוק, ירוק באיזון מושלם. נפלא כשלעצמו כמרק. הפעם הוא הרוטב בדג של שישי (לא חריימה) ירוק זרחני חמצמץ מאוזן עם הרבה כורכום, שלוקח אליו בשמחה דג לבן. אוכלים בכף עם הרבה רוטב

Prep Time20 minsCook Time10 mins

 חצי קילו נסיכת הנילוס טריה חתוכה למנות
 חצי או יותר צרור מנגולד טרי
 5 גבעולי בצל ירוק
 3 מקלות סלרי קצוצים דק
 10 שני שום טריות
 2 קישואים
 2 לימונים עסיסים
 1 כפית דבש
 2 כפיות כורכום או אצבע שורש טרי מגורד
 חצי כוס שמן זית
 כפית מלח אטלנטי

1

הדגים: נסיכת הנילוס טרי הוא דג מפתיע, יש לו מרקם רך וטעם עדין, הוא מאוד לבן ושומר על הצורה בבישול
הבעיה היחידה היא שיש לו ריח דגי שלא הולם את הטעם שלו, הפיתרון הוא השריה בלימון ובישול עם מכסה פתוח
לא אוהבות נסיכת הנילוס? אפשר להחליף במוסר ים מפולט ללא עור

נסיכת הנילוס טריה

2

מתחילה בקיצוץ הירקות
את המנגול מפרידה גבעול מעלה קוצצת דק את הגבעולים מניחה בערימה אחת ואת העלים הקצוצים בשניה
אותו דבר עושה עם הסלרי ועם הבצל הירוק
קוצצת דק את השום ואת הכורכום מגרדת בפומפיה דקה, עם אין שורש גם אבקה משובחת זה סבבה
סוחטת שני לימונים עסיסים

ירקות חתוכים למרק חמוסטה

3

בסיר שטוח שמה שתי כפות של שמן זית
מטגנת את השום והכורכום, מיד מוסיפה גם את ערימת הגבעולים
יש ריח טוב! וצבע מהפנט

ירוקים זרחנים

4

מוסיפה גם את העלים, תוך כמה דקות הם יקמלו פנימה
מוסיפה לימון, חצי או יותר כוס מים חמים, כפית דבש וחצי כפית מלח
מכסה ונותנת חמש דקות לטעמים להתחבר
פותחת ומאזנת טעמים. חמוץ מתוק מלוח

5

בנתים משחימה את הקישואים השארית השמן
וגם את הדג משני הכיוונים השחמה בלבד
לקישואים זה עקרוני, לדג אפשר גם לוותר

קישואים צלוים

6

עכשיו יש רוטב טעים ומאוזן, קישואים ודג מושחמים
מכניסה פנימה לסיר את הקישואים והדג
מטלטלת קצת כדי שהכל יהיה מצופה ברוטב
לא סוגרת סיר, וזה כי נסיכת הנילוס מפתחת ריח לא סבבה בסיר סגור
עם כף משקה את הדגים ברוטב
תוך כעשר דקות זה לגמרי מוכן, עדיף לא לבשל יותר
חימום בתנור בסיר פתוח יתן גם קרסט נחמד

Ingredients

 חצי קילו נסיכת הנילוס טריה חתוכה למנות
 חצי או יותר צרור מנגולד טרי
 5 גבעולי בצל ירוק
 3 מקלות סלרי קצוצים דק
 10 שני שום טריות
 2 קישואים
 2 לימונים עסיסים
 1 כפית דבש
 2 כפיות כורכום או אצבע שורש טרי מגורד
 חצי כוס שמן זית
 כפית מלח אטלנטי

Directions

1

הדגים: נסיכת הנילוס טרי הוא דג מפתיע, יש לו מרקם רך וטעם עדין, הוא מאוד לבן ושומר על הצורה בבישול
הבעיה היחידה היא שיש לו ריח דגי שלא הולם את הטעם שלו, הפיתרון הוא השריה בלימון ובישול עם מכסה פתוח
לא אוהבות נסיכת הנילוס? אפשר להחליף במוסר ים מפולט ללא עור

נסיכת הנילוס טריה

2

מתחילה בקיצוץ הירקות
את המנגול מפרידה גבעול מעלה קוצצת דק את הגבעולים מניחה בערימה אחת ואת העלים הקצוצים בשניה
אותו דבר עושה עם הסלרי ועם הבצל הירוק
קוצצת דק את השום ואת הכורכום מגרדת בפומפיה דקה, עם אין שורש גם אבקה משובחת זה סבבה
סוחטת שני לימונים עסיסים

ירקות חתוכים למרק חמוסטה

3

בסיר שטוח שמה שתי כפות של שמן זית
מטגנת את השום והכורכום, מיד מוסיפה גם את ערימת הגבעולים
יש ריח טוב! וצבע מהפנט

ירוקים זרחנים

4

מוסיפה גם את העלים, תוך כמה דקות הם יקמלו פנימה
מוסיפה לימון, חצי או יותר כוס מים חמים, כפית דבש וחצי כפית מלח
מכסה ונותנת חמש דקות לטעמים להתחבר
פותחת ומאזנת טעמים. חמוץ מתוק מלוח

5

בנתים משחימה את הקישואים השארית השמן
וגם את הדג משני הכיוונים השחמה בלבד
לקישואים זה עקרוני, לדג אפשר גם לוותר

קישואים צלוים

6

עכשיו יש רוטב טעים ומאוזן, קישואים ודג מושחמים
מכניסה פנימה לסיר את הקישואים והדג
מטלטלת קצת כדי שהכל יהיה מצופה ברוטב
לא סוגרת סיר, וזה כי נסיכת הנילוס מפתחת ריח לא סבבה בסיר סגור
עם כף משקה את הדגים ברוטב
תוך כעשר דקות זה לגמרי מוכן, עדיף לא לבשל יותר
חימום בתנור בסיר פתוח יתן גם קרסט נחמד

נסיכת הנילוס טריה, ברוטב חמוסטה חמוץ וזרחני
שרימפס טרי באמולסיה של חמאת לימון ושום

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באותו ענין: דגי ים

קרפצ'יו פארידה

קרפצ'יו פארידה

המנה הזו כולה שקיפויות וטריות. אין לה טעם של ים, יש בה הרגשה של רוייה. פארידה עדינה הבשר שלה שקוף. צרפתי לה עוד שקופים ודקיקים שילווה את המעט בעוד קצת שקוף

שיפוד סלמון או עוף בקארי צהוב

שיפוד סלמון או עוף בקארי צהוב

מישרה עם הרבה צבע וטעם שמתאימה לשיפוד של סלמון או עוף, חומרים פשוטים ותוצאה רכה ומלאת טעם. חשוב לתת לשיפוד להיצלות כאשר מסביבו אוויר מכל הכיוונים. כל זה קורה בתנור ביתי רגיל לגמרי