נסיכת הנילוס טריה, ברוטב חמוסטה חמוץ וזרחני
חמוסטה זה רוטב חמוץ, מתוק, ירוק באיזון מושלם. נפלא כשלעצמו כמרק. הפעם הוא הרוטב בדג של שישי (לא חריימה) ירוק זרחני חמצמץ מאוזן עם הרבה כורכום, שלוקח אליו בשמחה דג לבן. אוכלים בכף עם הרבה רוטב
הדגים: נסיכת הנילוס טריה היא דג מפתיע, יש לה מרקם רך וטעם עדין, היא מאוד לבנה ושומרת על הצורה בבישול
הבעיה היחידה היא, ריח דגי שלא הולם את הטעם שלה, הפיתרון הוא השריה בלימון ובישול עם מכסה פתוח
לא אוהבות נסיכת הנילוס? אפשר להחליף במוסר ים מפולט ללא עור
מתחילה בקיצוץ הירקות
את המנגול מפרידה גבעול מעלה קוצצת דק את הגבעולים מניחה בערימה אחת ואת העלים הקצוצים בשניה
אותו דבר עושה עם הסלרי ועם הבצל הירוק
קוצצת דק את השום ואת הכורכום מגרדת בפומפיה דקה, עם אין שורש גם אבקה משובחת זה סבבה
סוחטת שני לימונים עסיסים
בסיר שטוח שמה שתי כפות של שמן זית
מטגנת את השום והכורכום, מיד מוסיפה גם את ערימת הגבעולים
יש ריח טוב! וצבע מהפנט
מוסיפה גם את העלים, תוך כמה דקות הם יקמלו פנימה
מוסיפה לימון, חצי או יותר כוס מים חמים, כפית דבש וחצי כפית מלח
מכסה ונותנת חמש דקות לטעמים להתחבר
פותחת ומאזנת טעמים. חמוץ מתוק מלוח
בנתים משחימה את הקישואים בשארית השמן
עכשיו יש רוטב טעים ומאוזן, קישואים מושחמים ודג
מכניסה פנימה לסיר את הקישואים והדג
מטלטלת קצת כדי שהכל יהיה מצופה ברוטב
לא סוגרת סיר, וזה כי נסיכת הנילוס מפתחת ריח לא סבבה בסיר סגור
עם כף משקה את הדגים ברוטב
תוך כעשר דקות זה לגמרי מוכן, עדיף לא לבשל יותר
חימום בתנור בסיר פתוח יתן גם קרסט נחמד
Ingredients
Directions
הדגים: נסיכת הנילוס טריה היא דג מפתיע, יש לה מרקם רך וטעם עדין, היא מאוד לבנה ושומרת על הצורה בבישול
הבעיה היחידה היא, ריח דגי שלא הולם את הטעם שלה, הפיתרון הוא השריה בלימון ובישול עם מכסה פתוח
לא אוהבות נסיכת הנילוס? אפשר להחליף במוסר ים מפולט ללא עור
מתחילה בקיצוץ הירקות
את המנגול מפרידה גבעול מעלה קוצצת דק את הגבעולים מניחה בערימה אחת ואת העלים הקצוצים בשניה
אותו דבר עושה עם הסלרי ועם הבצל הירוק
קוצצת דק את השום ואת הכורכום מגרדת בפומפיה דקה, עם אין שורש גם אבקה משובחת זה סבבה
סוחטת שני לימונים עסיסים
בסיר שטוח שמה שתי כפות של שמן זית
מטגנת את השום והכורכום, מיד מוסיפה גם את ערימת הגבעולים
יש ריח טוב! וצבע מהפנט
מוסיפה גם את העלים, תוך כמה דקות הם יקמלו פנימה
מוסיפה לימון, חצי או יותר כוס מים חמים, כפית דבש וחצי כפית מלח
מכסה ונותנת חמש דקות לטעמים להתחבר
פותחת ומאזנת טעמים. חמוץ מתוק מלוח
בנתים משחימה את הקישואים בשארית השמן
עכשיו יש רוטב טעים ומאוזן, קישואים מושחמים ודג
מכניסה פנימה לסיר את הקישואים והדג
מטלטלת קצת כדי שהכל יהיה מצופה ברוטב
לא סוגרת סיר, וזה כי נסיכת הנילוס מפתחת ריח לא סבבה בסיר סגור
עם כף משקה את הדגים ברוטב
תוך כעשר דקות זה לגמרי מוכן, עדיף לא לבשל יותר
חימום בתנור בסיר פתוח יתן גם קרסט נחמד
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס
בשני יש סלמון, ומה עושים איתו. הינה מנה לאמצע השבוע, קלה ומרעננת, האננס נוסטלגי מזכיר קצת אוכל סיני של פעם. חצי שעה של קיצוצים והקפצות. יכול להתאים לכל בני הבית עם אורז או אטריות. פרוטוקולי

סלט עלים עם טטאקי טונה אדומה וג'ינג'ר כבוש
טונה טריה מחירה בזהב, אם כבר יש כזו מגיע לנו למתוח אותה לסלט שלם. טטאקי טונה טריה צרובה בשומשום. סלט עלים ורוטב אסיתי, ג'ינג'ר כבוש בצד. אוכלות עם מקלות

פאי דייגות כתום
שיכבה של ירקות ארומטים, קוביות של סלמון שמנמן ופירה דלורית טעים
שכבות של פאי שבתנור מתאחדות ליותר מסך החלקים. פאי כתום שכיף לישר

מחבת פירות ים בציר שרימפס כתום עם חמאה ויין לבן
מחבת פירות ים ברוטב כתום זרחני של ראשי שרימפס עם המון טעם, חמאה שמעגלת הכל ולימון פטרוזליה שמוסיף את הטרי שמתחבר כל כך טוב לים. פינוק אמיתי
0 תגובות