ניוקי ללא גלוטן ברוטב חמאת פוקרינו ותרד

ניוקי תפוחי אדמה ללא גלוטן

הענין עם ניוקי תפוחי אדמה, שהם טובים זה ענן רך עטוף ברוטב עדין. ושהם לא, זה בצק רך שנתקע בין השיניים.

ניוקי תפוחי אדמה עושים ואוכלים, זה לא משהו להכין מראש

ניוקי תפוחי אדמה ללא גלוטן

ניוקי

ניוקי תפוחי אדמה אלו כופתאות רכות שהם טובות מכנים אותן עננים, מצופות ברוטב קל, חמאה עם קצת טעם של עשב תיבול או עגבניה, מעט פרמזן או פוקרינו וזהו, או שמן זית עם קצת שום ומרווה.

ניוקי תפוחי אדמה

ניוקי תפוחי אדמה עושים מתפוחי אדמה עמילנים ויבשים. מוסיפים מעט קמח 00 ומעבדים כמה שפחות. כדי לקבל ניוקי תפוחי אדמה ללא גלוטן נשתמש בקורנפלור, הוא דק מספיק וסופג מעולה

אנחנו מחפשות תפוחי אדמה עמילנים ויבשים, זן באטר למשל מאוד מתאים, גם גרומדין, ראטה ודזירה. אלו תפוחי אדמה עם קליפה בהירה בגודל בינוני ותוך צהוב.

נימנע ממים ולכן נאפה אותם בתנור עד שיתרכחו.

ניוקי תפוחי אדמה ללא גלוטן

ככה עושה

ניוקי תפוחי אדמה ללא גלוטן

הכנות1 hour 30 minutes
מנות6
חופשי מאלרגנים
glutenfree
cmical free

מרכיבים

  • 1200 גרם תפוחי אדמה בינונים
  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כוס קורנפלור
  • מלח אטלנטי

הכנות

תפוחי אדמה

  • את תפוחי האדמה שוטפת ומיבשת, בין 10 ל12 תפוחי אדמה בינונים. מניחה בתבנית תנור ואופה על טורבו לשעה, או עד שתפוחי האדמה רכים וניכנס אליהם סכין בקלות
    תפוחי אדמה גרומדין אפויים לניטקי
  • את הקילוף והמעיכה צריך לעשות שהם עוד חמים, כדי שהבצק לא יצא דביק. מבחינתי שתפוחי האדמה אפשרים למגע, קולפת אותם ומעבירה במכשיר מעיכה, זה שניראה כמו מועך שום ענק מושלם כאן, הוא יתן מסה פלאפית.
    אפשרות נוספת היא לחצות בסכין ובעזרת כף להוציא את התוך, ולמעוך באותה צורה
    את הקליפות האפויות שהם טעימות ממש שומרת בצד, נכין מהם חטיף
    עד כאן רצף אחד שלא כדאי להפסיק, עכשיו אפשר לתת למסה להתקרר או להמשיך.
    תפוחי אדמה מעוכים וקליפות אפויות

בצק ניוקי

  • לתפוחי האדמה מוסיפה מלח וטועמת, זה הזמן לדייק במליחות.
    מוסיפה צהוב של ביצה וחצי כוס קורנפלור. מערבבת במהירות ובעדינות, כמה שפחות התעסקות יצא יותר רך וענני, מצד שני הקמח צריך להיתמע היטב. אם צריך מוסיפה עוד קצת קמה עד שהבצק נוח לגילגול.
    בצק רך מדי יתפרק בבישול, בצק קשה מדי יתן ניוקי קשים. לומדים תוך כדי
    זה לא רידוד אלה גלגול של נקניקים כמו בגן
    מסה של ניוקי בהכנה
  • על משטח העבודה מפזרת עוד מהקמח, את המסה מחלקת לארבע ומשאירה מכוסה. לוקחת חתיכה ומגלגלת לגלילים בעובי של כסנטימטר
    גלילי ניוקי תפוחי אדמה
  • חותכת למקטעים של כשני סנטימטר, אפשר להעביר על מזלג כדי להוסיף חריצים שיקלטו טוב את הרוטב. ממשיכה ככה עם כל הכמות.
    את הניוקי כדאי להניח בשיכבה אחת, ניפרדים אחד מהשני שלא ידבקו
    ניוקי ללא גלוטן בהכנה
  • מרתיחה מים בסיר גדול ומוסיפה להם כף או שתים של מלח, זה טועם מלוח.
    מכניסה ניוקי פנימה כל פעם חופן שלא ידבקו. הם מוכנים מהר מאוד, שתים שלוש דקות והם צפים ואפשר להוציא.
    להוציא בכף מחוררת לצלחת בצד, ושוב לשמור בשיכבה אחת עד שיעברו לרוטב
    ניוקי מחכה לבישול
  • בענין הרוטב. עם זה רוטב עגבניות או שמנת או חמאה ומרווה, או כל רוטב שתבחרו, הרוטב מחכה לניוקי ולא להיפך. מהרגע שהם מוכנים הם ישמחו לשומן שיעטוף אותם ולפה שיעריך אותם, זהו לא שומרות ולא מקפיאות פשוט אוכלות עכשיו
ניוקי ללא גלוטן ברוטב חמאת פוקרינו ותרד
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן . צמחוני

בונוס. קליפות תפוחי אדמה קריספיות

קליפות תפוחי האדמה אפויות טעימות ממש, אין שום סיבה להשליך אותן.

בקערה מערבבת שתי כפות שמן זית, מלח גס ותבלינים. זה יכול להיות אורגנו ושום כתוש, או פפריקה למי שאוהבת, קצת פלפל שחור. ערבוב טוב בשמן

ואז מעבירה את הקליפות לקערה עם השמן המתובל מערבבת שהשמן יצפה אותן טוב.

מעבירה לתבנית עם נייר אפיה ולתנור על טורבו ל10 דקות עד שקריספי. גם אותן אוכלות עכשיו

קליפות תפוחי אדמה אפויות

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן