נומאטו – רוטב 'כמו' עגבניות

| 1/12/2020

עגבניות חוזרות יחסית מאוחר, או לא בכלל, אצלי זה לא מצליח והגעגוע גדול.

זה תחליף שעושה את ההמתנה ניסבלת פלוס, זה אשכרה רוטב מאוד טעים שהוויב האיטלקי שלו תורם לתחושת העגבניות.

חשוב בתיבול בשפע של עשבים כדי למשוך את המחשבה לכיוון של רוטב פיצה

כמותזמן הכנה
שתי צנצנות של 700 מיל 65 דקות

מרכיבים
 2 סלק גדול חתוך לקוביות
 2 שני גזרים גדולים חתוכים לקוביות
 1 כוס דלעת או דלורית חתוכה לקוביות
 1 בטטה כתומה קטנה חתוכה לקוביות
 5 מקלות סלרי קצוצים דק
 2 בצלים גדולים קצוצים
 12 שיני שום מעוכות
 רבע כוס חומץ תפוחים אורגני
 3 כוסות ציר עצמות או מים מסוננים
 4 כפות עלים טריים של בזיליקום, אורגנו, טימין ורוזמרין
 או שתי כפות של עשבי תיבול יבשים
 כפית מלח אטלנטי
 רבע כוס שמן זית
 מיץ מחצי לימון

1

מתחילה בחיתוך הירקות לקוביות

2

מעבירה לתבנית מרופדת בניר אפיה מזלפת שמן זית ולתנור לעשרים דקות חצי שעה עד שיש צבע יפה, הקירמול הזה יוסיף לטעם

3

בסיר בינוני שיכיל בנוחות את כל הירקות מחממת רבע כוס שמן זית, מוסיפה את הבצל והשום ומטגנת על אש קטנה עד ששקוף וספוג טוב, ויש כבר ריחות טובים, מוסיפה את עשבי התיבול שיפתחו בשמן הזית. חשוב לשים בנדיבות פרופיל הטעם של ווייב איטלקי ניבנה מעשבי התיבול ברוטב הזה בזיליקום, אורגנו, מיורם, זעתר, טימין, רוזמרין. מאלו בשפע טריים או יבשים, שכבר יש ממש ריח טוב של רוטב עגבניות איטלקי, מוסיפה את החומץ ונותנת לו להתאדות

4

מוסיפה את הירקות הצלויים ושלוש כוסות מים מסוננים או ציר עצמות.
כפית שטוחה מלח ומכסה לבישול עדין על אש קטנה
אחרי כחצי שעה סוגרת את האש ונותנת לרוטב להתקרר קצת

5

מעבירה לכוס של הנינג'ה לטחינה טובה, לכמות הזו טוחנת בשני מחזורים בכוס הגדולה, מסימת בחצי לימון סחוט להחזיר טעמים טריים
מעבירה לצנצנות זכוכית, אפשר גם להקפיא

Ingredients

מרכיבים
 2 סלק גדול חתוך לקוביות
 2 שני גזרים גדולים חתוכים לקוביות
 1 כוס דלעת או דלורית חתוכה לקוביות
 1 בטטה כתומה קטנה חתוכה לקוביות
 5 מקלות סלרי קצוצים דק
 2 בצלים גדולים קצוצים
 12 שיני שום מעוכות
 רבע כוס חומץ תפוחים אורגני
 3 כוסות ציר עצמות או מים מסוננים
 4 כפות עלים טריים של בזיליקום, אורגנו, טימין ורוזמרין
 או שתי כפות של עשבי תיבול יבשים
 כפית מלח אטלנטי
 רבע כוס שמן זית
 מיץ מחצי לימון

Directions

1

מתחילה בחיתוך הירקות לקוביות

2

מעבירה לתבנית מרופדת בניר אפיה מזלפת שמן זית ולתנור לעשרים דקות חצי שעה עד שיש צבע יפה, הקירמול הזה יוסיף לטעם

3

בסיר בינוני שיכיל בנוחות את כל הירקות מחממת רבע כוס שמן זית, מוסיפה את הבצל והשום ומטגנת על אש קטנה עד ששקוף וספוג טוב, ויש כבר ריחות טובים, מוסיפה את עשבי התיבול שיפתחו בשמן הזית. חשוב לשים בנדיבות פרופיל הטעם של ווייב איטלקי ניבנה מעשבי התיבול ברוטב הזה בזיליקום, אורגנו, מיורם, זעתר, טימין, רוזמרין. מאלו בשפע טריים או יבשים, שכבר יש ממש ריח טוב של רוטב עגבניות איטלקי, מוסיפה את החומץ ונותנת לו להתאדות

4

מוסיפה את הירקות הצלויים ושלוש כוסות מים מסוננים או ציר עצמות.
כפית שטוחה מלח ומכסה לבישול עדין על אש קטנה
אחרי כחצי שעה סוגרת את האש ונותנת לרוטב להתקרר קצת

5

מעבירה לכוס של הנינג'ה לטחינה טובה, לכמות הזו טוחנת בשני מחזורים בכוס הגדולה, מסימת בחצי לימון סחוט להחזיר טעמים טריים
מעבירה לצנצנות זכוכית, אפשר גם להקפיא

נומאטו – רוטב 'כמו' עגבניות

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

פסטרמה חזה הודו בתנור

פסטרמה חזה הודו בתנור

מה שצריך בשביל פסטרמה ביתי מחזה הודו זה קצת סבלנות. מתחילות בהשריה בברין שישמור על עסיסיות הבשר. ממשיכות בציפוי נחמד שיתן לווית טעם קלה, ולבסוף אפיה באדים לשמור על הלחות. זהו. נקניק בריא ביתי ברבע מחיר

שמן עלי זעתר טריים

שמן עלי זעתר טריים

אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים

ממרח שום ירוק צעיר מותסס

ממרח שום ירוק צעיר מותסס

בעונה הקצרה של השום הירוק שווה לשמר את הטעם להמשך השנה. כאן התססתי את השומים כדי לקבל מעט חמיצות ומליחות אחרת, יצא מאוד מוצלח ועז