נומאטו – רוטב ‘כמו’ עגבניות

עגבניות חוזרות יחסית מאוחר, עד אז הינה תחליף שעושה את ההמתנה ניסבלת פלוס, זה אשכרה רוטב מאוד טעים שהוויב האיטלקי שלו תורם לתחושת העגבניות

הכנות35 minsזמן בישול30 mins

 2 סלק גדול חתוך לקוביות
 2 שני גזרים גדולים חתוכים לקוביות
 1 כוס דלעת או דלורית חתוכה לקוביות
 1 בטטה כתומה קטנה חתוכה לקוביות
 5 מקלות סלרי קצוצים דק
 2 בצלים גדולים קצוצים
 12 שיני שום מעוכות
 רבע כוס חומץ תפוחים אורגני
 3 כוסות מים מסוננים
 4 כפות עלים טריים של בזיליקום, אורגנו, טימין ורוזמרין
 או שתי כפות של עשבי תיבול יבשים
 כפית מלח אטלנטי
 רבע כוס שמן זית
 מיץ מחצי לימון

1

מתחילה בחיתוך הירקות לקוביות, מעבירה לתבנית מרופדת בניר אפיה מזלפת שמן זית ולתנור לעשרים דקות חצי שעה עד שיש צבע יפה, הקירמול הזה יוסיף לטעם

2

בסיר בינוני שיכיל בנוחות את כל הירקות מחממת רבע כוס שמן זית, מוסיפה את הבצל והשום ומטגנת על אש קטנה עד ששקוף וספוג טוב, ויש כבר ריחות טובים, מוסיפה את עשבי התיבול שיפתחו בשמן הזית. חשוב לשים בנדיבות פרופיל הטעם של ווייב איטלקי ניבנה מעשבי התיבול ברוטב הזה בזיליקום, אורגנו, מיורם, זעתר, טימין, רוזמרין. מאלו בשפע טריים או יבשים, שכבר יש ממש ריח טוב של רוטב עגבניות איטלקי, מוסיפה את החומץ ונותנת לו להתאדות

3

מוסיפה את הירקות הצלויים ושלוש כוסות מים מסוננים, כפית שטוחה מלח ומכסה לבישול עדין על אש קטנה
אחרי כחצי שעה סוגרת את האש ונותנת לרוטב להתקרר קצת
מעבירה לכוס של הנינג'ה לטחינה טובה, לכמות הזו טוחנת בשני מחזורים בכוס הגדולה, מסימת בחצי לימון סחוט להחזיר טעמים טריים

חומרים

 2 סלק גדול חתוך לקוביות
 2 שני גזרים גדולים חתוכים לקוביות
 1 כוס דלעת או דלורית חתוכה לקוביות
 1 בטטה כתומה קטנה חתוכה לקוביות
 5 מקלות סלרי קצוצים דק
 2 בצלים גדולים קצוצים
 12 שיני שום מעוכות
 רבע כוס חומץ תפוחים אורגני
 3 כוסות מים מסוננים
 4 כפות עלים טריים של בזיליקום, אורגנו, טימין ורוזמרין
 או שתי כפות של עשבי תיבול יבשים
 כפית מלח אטלנטי
 רבע כוס שמן זית
 מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

1

מתחילה בחיתוך הירקות לקוביות, מעבירה לתבנית מרופדת בניר אפיה מזלפת שמן זית ולתנור לעשרים דקות חצי שעה עד שיש צבע יפה, הקירמול הזה יוסיף לטעם

2

בסיר בינוני שיכיל בנוחות את כל הירקות מחממת רבע כוס שמן זית, מוסיפה את הבצל והשום ומטגנת על אש קטנה עד ששקוף וספוג טוב, ויש כבר ריחות טובים, מוסיפה את עשבי התיבול שיפתחו בשמן הזית. חשוב לשים בנדיבות פרופיל הטעם של ווייב איטלקי ניבנה מעשבי התיבול ברוטב הזה בזיליקום, אורגנו, מיורם, זעתר, טימין, רוזמרין. מאלו בשפע טריים או יבשים, שכבר יש ממש ריח טוב של רוטב עגבניות איטלקי, מוסיפה את החומץ ונותנת לו להתאדות

3

מוסיפה את הירקות הצלויים ושלוש כוסות מים מסוננים, כפית שטוחה מלח ומכסה לבישול עדין על אש קטנה
אחרי כחצי שעה סוגרת את האש ונותנת לרוטב להתקרר קצת
מעבירה לכוס של הנינג'ה לטחינה טובה, לכמות הזו טוחנת בשני מחזורים בכוס הגדולה, מסימת בחצי לימון סחוט להחזיר טעמים טריים

נומאטו – רוטב ‘כמו’ עגבניות
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

נומאטו – רוטב ‘כמו’ עגבניות

עגבניות חוזרות יחסית מאוחר, עד אז הינה תחליף שעושה את ההמתנה ניסבלת פלוס, זה אשכרה רוטב מאוד טעים שהוויב האיטלקי שלו תורם לתחושת העגבניות

הכנות35 minsזמן בישול30 mins

 2 סלק גדול חתוך לקוביות
 2 שני גזרים גדולים חתוכים לקוביות
 1 כוס דלעת או דלורית חתוכה לקוביות
 1 בטטה כתומה קטנה חתוכה לקוביות
 5 מקלות סלרי קצוצים דק
 2 בצלים גדולים קצוצים
 12 שיני שום מעוכות
 רבע כוס חומץ תפוחים אורגני
 3 כוסות מים מסוננים
 4 כפות עלים טריים של בזיליקום, אורגנו, טימין ורוזמרין
 או שתי כפות של עשבי תיבול יבשים
 כפית מלח אטלנטי
 רבע כוס שמן זית
 מיץ מחצי לימון

1

מתחילה בחיתוך הירקות לקוביות, מעבירה לתבנית מרופדת בניר אפיה מזלפת שמן זית ולתנור לעשרים דקות חצי שעה עד שיש צבע יפה, הקירמול הזה יוסיף לטעם

2

בסיר בינוני שיכיל בנוחות את כל הירקות מחממת רבע כוס שמן זית, מוסיפה את הבצל והשום ומטגנת על אש קטנה עד ששקוף וספוג טוב, ויש כבר ריחות טובים, מוסיפה את עשבי התיבול שיפתחו בשמן הזית. חשוב לשים בנדיבות פרופיל הטעם של ווייב איטלקי ניבנה מעשבי התיבול ברוטב הזה בזיליקום, אורגנו, מיורם, זעתר, טימין, רוזמרין. מאלו בשפע טריים או יבשים, שכבר יש ממש ריח טוב של רוטב עגבניות איטלקי, מוסיפה את החומץ ונותנת לו להתאדות

3

מוסיפה את הירקות הצלויים ושלוש כוסות מים מסוננים, כפית שטוחה מלח ומכסה לבישול עדין על אש קטנה
אחרי כחצי שעה סוגרת את האש ונותנת לרוטב להתקרר קצת
מעבירה לכוס של הנינג'ה לטחינה טובה, לכמות הזו טוחנת בשני מחזורים בכוס הגדולה, מסימת בחצי לימון סחוט להחזיר טעמים טריים

חומרים

 2 סלק גדול חתוך לקוביות
 2 שני גזרים גדולים חתוכים לקוביות
 1 כוס דלעת או דלורית חתוכה לקוביות
 1 בטטה כתומה קטנה חתוכה לקוביות
 5 מקלות סלרי קצוצים דק
 2 בצלים גדולים קצוצים
 12 שיני שום מעוכות
 רבע כוס חומץ תפוחים אורגני
 3 כוסות מים מסוננים
 4 כפות עלים טריים של בזיליקום, אורגנו, טימין ורוזמרין
 או שתי כפות של עשבי תיבול יבשים
 כפית מלח אטלנטי
 רבע כוס שמן זית
 מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

1

מתחילה בחיתוך הירקות לקוביות, מעבירה לתבנית מרופדת בניר אפיה מזלפת שמן זית ולתנור לעשרים דקות חצי שעה עד שיש צבע יפה, הקירמול הזה יוסיף לטעם

2

בסיר בינוני שיכיל בנוחות את כל הירקות מחממת רבע כוס שמן זית, מוסיפה את הבצל והשום ומטגנת על אש קטנה עד ששקוף וספוג טוב, ויש כבר ריחות טובים, מוסיפה את עשבי התיבול שיפתחו בשמן הזית. חשוב לשים בנדיבות פרופיל הטעם של ווייב איטלקי ניבנה מעשבי התיבול ברוטב הזה בזיליקום, אורגנו, מיורם, זעתר, טימין, רוזמרין. מאלו בשפע טריים או יבשים, שכבר יש ממש ריח טוב של רוטב עגבניות איטלקי, מוסיפה את החומץ ונותנת לו להתאדות

3

מוסיפה את הירקות הצלויים ושלוש כוסות מים מסוננים, כפית שטוחה מלח ומכסה לבישול עדין על אש קטנה
אחרי כחצי שעה סוגרת את האש ונותנת לרוטב להתקרר קצת
מעבירה לכוס של הנינג'ה לטחינה טובה, לכמות הזו טוחנת בשני מחזורים בכוס הגדולה, מסימת בחצי לימון סחוט להחזיר טעמים טריים

נומאטו – רוטב ‘כמו’ עגבניות
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
שערות אסדו

שערות אסדו

לפני שהיתי בתזונה הזו לא ממש יצא לי להכין אסדו, היה נידמה לי שזה מורכב יותר מדי ומחייב מעשנה. בשנה האחרונה זה הפך לאב מזון. זו גירסה עסיסית של בישול עם נוזלים שבעני עוזרות לשערות להישאר עסיסיות. מכינה ומעבירה לקופסת זכוכית ולמקרר. יש לזה כל כך הרבה שימושים

חלב שקדים

חלב שקדים

חלב שקדים יש בו משהו טהור שמזכיר לי חלב אם. נקי דליל ומתקתק. ממש יותר בריא מחלב צמחי בקרטון. קל מאוד להכין

אורז כרובית

אורז כרובית

היכולת של הכרובית לספוג טעמים, והניראות שלה כאשר היא מגוררת יצרו את המתכון הזה שנימצא בכל ספר בישול פרוטוקולי, אז ניסיתי, והתאמתי וזו באמת אחלה תוספת שסופגת ציר נהדר. אפשר גם בצבעים

ממרח כבד עוף וקישואים

ממרח כבד עוף וקישואים

מהפרוטוקול של טרי וואלס למדתי שכדאי לאכול כמה פעמים בשבוע חלקי פנים, כזו צנצנת במקרר עושה את זה פשוט. הקישואים מאווררים את הממרח שנוטה להיות כבד

מחבת בוקר

מחבת בוקר

ארוחה ורסטילית, תמיד אותו מחבת ברזל כבד, המרכיבים בפנים משתנים לפי מה שיש. בהשראת הפרוטוקול של טרי וואלס

ציר עצמות בקר

ציר עצמות בקר

עשיר בקולוגן מינרלים, וחומצות אמינו. ההכנה שלו ארוכה ומורכבת
אבל הוא סופרפוד חיוני לשיקום המעי ותורם עומק של טעמים לכל תבשיל שצריך קצת נוזל

מרק גרון הודו

מרק גרון הודו

כולנו אוהבות מרק סבתא, שזה כמו מרק עוף רק עם גרון של הודו. בגרון יש הרבה עצמות וריקמות חיבור שתורמות לסמיכות ולערכים התזונתיים של המרק

כרוב כבוש

כרוב כבוש

כדי להנות מהעושר של החידקים הטובים בכרוב כדאי להתסיס בבית. בישראל אסור למכור ירק מותסס שלא עבר עיקור

$