מרק קרם פטריות

מרק חגיגי עם המון טעם, וטקסטורה סמיכה שנוצרת מטחינה של הפטריות

הכנות10 minsזמן בישול25 mins

 1 סלסלת פטריות שיטאקי טריות
 2 סלסלות פטריות שמפיניון או אחרות
 1 בצל גדול קצוץ דק
 1 זוקיני גדול לא קלוף חתוך לקוביות
 500 ml מיל ציר עצמות בקר ג'לטיני
 250 ml חלב קוקוס AROY-D
 3 כפות שמן קוקוס אורגני מכבישה קרה
 1 כפית מלח הימלאיה ורוד
 6 עלי מרווה יבשים

1

מתחילה בקיצוץ הבצל לקוביות קטנות, השיטאקי לפרוסות דקות
את השמפניון לפרוסות, משתמשת בסלסלה של החומות וסלסלה של הלבנות, אפשר לבחור גם בפטריות יער או פורטבלו מה שיש ומתחשק.
מתחילה בהשמחת הבצל ועלי המרווה היבשים בכף שמן קוקוס, שהבצל שקוף מוסיפה את השיטאקי וממשיכה לערבב, מבשלת דקה שתים ומוסיפה עוד כף שמן קוקוס ועוד סלסלת פטריות חתוכות, ממשיכה ככה גם עם הסלסלה השלישית. חותכת את הזוקיני לקוביות ומוסיפה גם אותו. זה בסיס המרק. ממליחה בכפית של מלח הימלאיה
מוסיפה ציר עצמות, אצלי זו שקית שטוחה של חצי ליטר שאני שומרת במקפיא מוסיפה גם קופסה קטנה של חלב קוקוס. מדללת בעוד כוס של מים רותחים. מכסה ומבשלת ברתיחה עדינה 20 דקות
מעבירה את המרק לטחינה, במיכל הגדול של הנינג'ה כאשר הפיה פתוחה ליציאת אדים, או טוחנת בסיר במוט טחינה
מחזירה לסיר את המרק הטחון והסמיך, זה הזמן לראות האם המרקם נעים או אולי צריך עוד קצת מים חמים
מכסה וושומרת על אש קטנה שלא יגיע לרתיחה
טופינג: חותכת את הפטריות הקטנות לרבעים ומטגנת אותם בעוד כף של שמן קוקוס
הטופינג הזה הוא אופציונלי, אפשר להגיש גם בלי

2

\
פטריות
שיטאקי חשובות לבנית הטעם של האוממי שעובד מצוין עם העומק של הציר, את השמפיניון אפשר להחליף בפטריות מסוגים אחרים
\
שארית המרק יכולה לשמש בקלות כרוטב פטריות, מושלם עם קציצות עוף קטנות

Ingredients

 1 סלסלת פטריות שיטאקי טריות
 2 סלסלות פטריות שמפיניון או אחרות
 1 בצל גדול קצוץ דק
 1 זוקיני גדול לא קלוף חתוך לקוביות
 500 ml מיל ציר עצמות בקר ג'לטיני
 250 ml חלב קוקוס AROY-D
 3 כפות שמן קוקוס אורגני מכבישה קרה
 1 כפית מלח הימלאיה ורוד
 6 עלי מרווה יבשים

Directions

1

מתחילה בקיצוץ הבצל לקוביות קטנות, השיטאקי לפרוסות דקות
את השמפניון לפרוסות, משתמשת בסלסלה של החומות וסלסלה של הלבנות, אפשר לבחור גם בפטריות יער או פורטבלו מה שיש ומתחשק.
מתחילה בהשמחת הבצל ועלי המרווה היבשים בכף שמן קוקוס, שהבצל שקוף מוסיפה את השיטאקי וממשיכה לערבב, מבשלת דקה שתים ומוסיפה עוד כף שמן קוקוס ועוד סלסלת פטריות חתוכות, ממשיכה ככה גם עם הסלסלה השלישית. חותכת את הזוקיני לקוביות ומוסיפה גם אותו. זה בסיס המרק. ממליחה בכפית של מלח הימלאיה
מוסיפה ציר עצמות, אצלי זו שקית שטוחה של חצי ליטר שאני שומרת במקפיא מוסיפה גם קופסה קטנה של חלב קוקוס. מדללת בעוד כוס של מים רותחים. מכסה ומבשלת ברתיחה עדינה 20 דקות
מעבירה את המרק לטחינה, במיכל הגדול של הנינג'ה כאשר הפיה פתוחה ליציאת אדים, או טוחנת בסיר במוט טחינה
מחזירה לסיר את המרק הטחון והסמיך, זה הזמן לראות האם המרקם נעים או אולי צריך עוד קצת מים חמים
מכסה וושומרת על אש קטנה שלא יגיע לרתיחה
טופינג: חותכת את הפטריות הקטנות לרבעים ומטגנת אותם בעוד כף של שמן קוקוס
הטופינג הזה הוא אופציונלי, אפשר להגיש גם בלי

2

\
פטריות
שיטאקי חשובות לבנית הטעם של האוממי שעובד מצוין עם העומק של הציר, את השמפיניון אפשר להחליף בפטריות מסוגים אחרים
\
שארית המרק יכולה לשמש בקלות כרוטב פטריות, מושלם עם קציצות עוף קטנות

מרק קרם פטריות
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

מרק קרם פטריות

מרק חגיגי עם המון טעם, וטקסטורה סמיכה שנוצרת מטחינה של הפטריות

הכנות10 minsזמן בישול25 mins

 1 סלסלת פטריות שיטאקי טריות
 2 סלסלות פטריות שמפיניון או אחרות
 1 בצל גדול קצוץ דק
 1 זוקיני גדול לא קלוף חתוך לקוביות
 500 ml מיל ציר עצמות בקר ג'לטיני
 250 ml חלב קוקוס AROY-D
 3 כפות שמן קוקוס אורגני מכבישה קרה
 1 כפית מלח הימלאיה ורוד
 6 עלי מרווה יבשים

1

מתחילה בקיצוץ הבצל לקוביות קטנות, השיטאקי לפרוסות דקות
את השמפניון לפרוסות, משתמשת בסלסלה של החומות וסלסלה של הלבנות, אפשר לבחור גם בפטריות יער או פורטבלו מה שיש ומתחשק.
מתחילה בהשמחת הבצל ועלי המרווה היבשים בכף שמן קוקוס, שהבצל שקוף מוסיפה את השיטאקי וממשיכה לערבב, מבשלת דקה שתים ומוסיפה עוד כף שמן קוקוס ועוד סלסלת פטריות חתוכות, ממשיכה ככה גם עם הסלסלה השלישית. חותכת את הזוקיני לקוביות ומוסיפה גם אותו. זה בסיס המרק. ממליחה בכפית של מלח הימלאיה
מוסיפה ציר עצמות, אצלי זו שקית שטוחה של חצי ליטר שאני שומרת במקפיא מוסיפה גם קופסה קטנה של חלב קוקוס. מדללת בעוד כוס של מים רותחים. מכסה ומבשלת ברתיחה עדינה 20 דקות
מעבירה את המרק לטחינה, במיכל הגדול של הנינג'ה כאשר הפיה פתוחה ליציאת אדים, או טוחנת בסיר במוט טחינה
מחזירה לסיר את המרק הטחון והסמיך, זה הזמן לראות האם המרקם נעים או אולי צריך עוד קצת מים חמים
מכסה וושומרת על אש קטנה שלא יגיע לרתיחה
טופינג: חותכת את הפטריות הקטנות לרבעים ומטגנת אותם בעוד כף של שמן קוקוס
הטופינג הזה הוא אופציונלי, אפשר להגיש גם בלי

2

\
פטריות
שיטאקי חשובות לבנית הטעם של האוממי שעובד מצוין עם העומק של הציר, את השמפיניון אפשר להחליף בפטריות מסוגים אחרים
\
שארית המרק יכולה לשמש בקלות כרוטב פטריות, מושלם עם קציצות עוף קטנות

Ingredients

 1 סלסלת פטריות שיטאקי טריות
 2 סלסלות פטריות שמפיניון או אחרות
 1 בצל גדול קצוץ דק
 1 זוקיני גדול לא קלוף חתוך לקוביות
 500 ml מיל ציר עצמות בקר ג'לטיני
 250 ml חלב קוקוס AROY-D
 3 כפות שמן קוקוס אורגני מכבישה קרה
 1 כפית מלח הימלאיה ורוד
 6 עלי מרווה יבשים

Directions

1

מתחילה בקיצוץ הבצל לקוביות קטנות, השיטאקי לפרוסות דקות
את השמפניון לפרוסות, משתמשת בסלסלה של החומות וסלסלה של הלבנות, אפשר לבחור גם בפטריות יער או פורטבלו מה שיש ומתחשק.
מתחילה בהשמחת הבצל ועלי המרווה היבשים בכף שמן קוקוס, שהבצל שקוף מוסיפה את השיטאקי וממשיכה לערבב, מבשלת דקה שתים ומוסיפה עוד כף שמן קוקוס ועוד סלסלת פטריות חתוכות, ממשיכה ככה גם עם הסלסלה השלישית. חותכת את הזוקיני לקוביות ומוסיפה גם אותו. זה בסיס המרק. ממליחה בכפית של מלח הימלאיה
מוסיפה ציר עצמות, אצלי זו שקית שטוחה של חצי ליטר שאני שומרת במקפיא מוסיפה גם קופסה קטנה של חלב קוקוס. מדללת בעוד כוס של מים רותחים. מכסה ומבשלת ברתיחה עדינה 20 דקות
מעבירה את המרק לטחינה, במיכל הגדול של הנינג'ה כאשר הפיה פתוחה ליציאת אדים, או טוחנת בסיר במוט טחינה
מחזירה לסיר את המרק הטחון והסמיך, זה הזמן לראות האם המרקם נעים או אולי צריך עוד קצת מים חמים
מכסה וושומרת על אש קטנה שלא יגיע לרתיחה
טופינג: חותכת את הפטריות הקטנות לרבעים ומטגנת אותם בעוד כף של שמן קוקוס
הטופינג הזה הוא אופציונלי, אפשר להגיש גם בלי

2

\
פטריות
שיטאקי חשובות לבנית הטעם של האוממי שעובד מצוין עם העומק של הציר, את השמפיניון אפשר להחליף בפטריות מסוגים אחרים
\
שארית המרק יכולה לשמש בקלות כרוטב פטריות, מושלם עם קציצות עוף קטנות

מרק קרם פטריות
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
מרק ירקות וציר

מרק ירקות וציר

המרק הזה התחיל מגירסה טבעונית שהכנו מדי פעם משאריות ירקות, באחת הפעמים הכנסתי שקית של ציר גלטיני, ובום קרה הקסם והמרק הפך לממכר, יש בו את הטריות של ירקות שמתבשלים קצר ושומרים על הביס שלהם, בטיגון קל בשמן זית ועומק של ציר שבושל שעות

מרק בצל

מרק בצל

המרק הזה כולו בצל שנוזליו התאדו ממנו והוחלפו ביין לבן וציר עצמות סמיך. נפלא ממש

ציר עצמות בקר ג’לטיני

ציר עצמות בקר ג’לטיני

ציר עצמות מעשיר כל מרק או תבשיל ברגע. טעמים עמוקים ומנה מרוכזת של ג’לטין. סמיך מאוד והבישול שלו יחסית לציר עצמות קצר. מכינה ומקפיאה בשקיות זיפ של חצי ליטר. אוצר

מרק שאריות ירקות

מרק שאריות ירקות

מרק קל טעים ומאוד מנחם. יוצא כל פעם קצת אחרת, עשוי משאריות של ירקות. עם כמות כזו של ירקות בתזונה תמיד יש מלא שאריות. בבוקר חורפי הוא ממש מושלם

מרק חמוסטה ושערות אסדו

מרק חמוסטה ושערות אסדו

לא בדיוק מתכון, יותר צרוף של שני מתכונים מרק חמוסטה חמצמץ ושערות אסדו שמזכירות את מילוי הסיסקה המסורתי

מרק פטריות

מרק פטריות

מרק קל טעים וחורפי עם טוויסט קטן של ארטישוק ירושלמי

ציר ראשי שרימפס

ציר ראשי שרימפס

הציר הזה מקורו בראשי השרימפס, שהם מלאי טעם וצבע. מתקבל ציר כתום קליל שמשביח כל תבשיל דגים, ובעצמו משמש בסיס נפלא למרקים אסיתים

ציר עצמות בקר מינרלי

ציר עצמות בקר מינרלי

עשיר בקולוגן מינרלים, וחומצות אמינו. ההכנה שלו ארוכה ומורכבת
אבל הוא סופרפוד חיוני לשיקום המעי ותורם עומק של טעמים לכל תבשיל שצריך קצת נוזל

מרק גרון הודו

מרק גרון הודו

כולנו אוהבות מרק סבתא, שזה כמו מרק עוף רק עם גרון של הודו. בגרון יש הרבה עצמות וריקמות חיבור שתורמות לסמיכות ולערכים התזונתיים של המרק

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

בסוף פברואר בשיא עונת הלימונים זה הזמן המושלם למרק חמוסטה. חמוץ, מלא בירוקים עם קובות ממולאות בבשר קצוץ מיובש ומלא בצל וסלרי. במקור הקובות עשויות מסולת (גלוטן) מחוץ לתחום. הינה מתכון שעושה שימוש באורז במקום סולת

$