מרק קרם פטריות
מרק חגיגי עם המון טעם טקסטורה סמיכה מטחינה של הפטריות
המון פטריות מושחמות עם בצל ומרווה, השיטאקי נותנות אוממי מודגש, מועשר בציר עצמות עמוק ומתעגל בחלב קוקוס
ויש גם גירסה נוספת קלילה וטבעונית ללא ציר עם סוגים שונים של פטריות
מתחילה בקיצוץ הבצל לקוביות קטנות, השיטאקי לפרוסות דקות
את השמפניון לפרוסות, משתמשת בסלסלה של החומות וסלסלה של הלבנות, אפשר לבחור גם בפטריות יער או פורטבלו מה שיש ומתחשק.
ממשיכה בהשמחת הבצל ועלי המרווה היבשים בכף שמן קוקוס, שהבצל שקוף מוסיפה את השיטאקי וממשיכה לערבב, מבשלת דקה שתים ומוסיפה עוד כף שמן קוקוס ועוד סלסלת פטריות חתוכות, ממשיכה ככה גם עם הסלסלה השלישית.
חותכת את הזוקיני לקוביות ומוסיפה גם אותו.
זה בסיס המרק. ממליחה בכפית של מלח הימלאיה
מוסיפה ציר עצמות, אצלי זו שקית שטוחה של חצי ליטר שאני שומרת במקפיא מוסיפה גם קופסה קטנה של חלב קוקוס. מדללת בעוד כוס של מים רותחים. מכסה ומבשלת ברתיחה עדינה 20 דקות
מעבירה את המרק לטחינה, במיכל הגדול של הנינג'ה כאשר הפיה פתוחה ליציאת אדים, או טוחנת בסיר במוט טחינה
מחזירה לסיר את המרק הטחון והסמיך, זה הזמן לראות האם המרקם נעים או אולי צריך עוד קצת מים חמים
מכסה וושומרת על אש קטנה שלא יגיע לרתיחה
טופינג (אופציונלי): חותכת את הפטריות הקטנות לרבעים ומטגנת אותם בעוד כף של שמן קוקוס
פטריות שיטאקי חשובות לבנית הטעם של האוממי שעובד מצוין עם העומק של הציר
את השמפיניון אפשר להחליף בפטריות מסוגים אחרים
שארית המרק יכולה לשמש בקלות כרוטב פטריות, מושלם עם קציצות עוף קטנות
Ingredients
Directions
מתחילה בקיצוץ הבצל לקוביות קטנות, השיטאקי לפרוסות דקות
את השמפניון לפרוסות, משתמשת בסלסלה של החומות וסלסלה של הלבנות, אפשר לבחור גם בפטריות יער או פורטבלו מה שיש ומתחשק.
ממשיכה בהשמחת הבצל ועלי המרווה היבשים בכף שמן קוקוס, שהבצל שקוף מוסיפה את השיטאקי וממשיכה לערבב, מבשלת דקה שתים ומוסיפה עוד כף שמן קוקוס ועוד סלסלת פטריות חתוכות, ממשיכה ככה גם עם הסלסלה השלישית.
חותכת את הזוקיני לקוביות ומוסיפה גם אותו.
זה בסיס המרק. ממליחה בכפית של מלח הימלאיה
מוסיפה ציר עצמות, אצלי זו שקית שטוחה של חצי ליטר שאני שומרת במקפיא מוסיפה גם קופסה קטנה של חלב קוקוס. מדללת בעוד כוס של מים רותחים. מכסה ומבשלת ברתיחה עדינה 20 דקות
מעבירה את המרק לטחינה, במיכל הגדול של הנינג'ה כאשר הפיה פתוחה ליציאת אדים, או טוחנת בסיר במוט טחינה
מחזירה לסיר את המרק הטחון והסמיך, זה הזמן לראות האם המרקם נעים או אולי צריך עוד קצת מים חמים
מכסה וושומרת על אש קטנה שלא יגיע לרתיחה
טופינג (אופציונלי): חותכת את הפטריות הקטנות לרבעים ומטגנת אותם בעוד כף של שמן קוקוס
פטריות שיטאקי חשובות לבנית הטעם של האוממי שעובד מצוין עם העומק של הציר
את השמפיניון אפשר להחליף בפטריות מסוגים אחרים
שארית המרק יכולה לשמש בקלות כרוטב פטריות, מושלם עם קציצות עוף קטנות
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

קניידלך פליאו – טעימים ממש
טעם עמוק של מרק עוף, חומרים טובים ונוטרינטים בשפע. כדאי להשקיע קצת בהקצפת החלבונים כדי לקבל קניידלך אורירים מלאי טעם. מתאים לפליאו, מתאים לתזונה קטוגנית. נטול עמילנים וקמחי דגנים

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום
בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה

מרק קובה סלק ללא גלוטן
מרק סגול עמוק בטעמי אדמה חמוצים מתוקים וכדורים של טלה מתובל עטוף באורז. יש בו המון סלק בשורש ועלים. אין בו גלוטן הוא נשען על מסורת של בצק לפסח. יפה וטעים

מרק כתום מבטטה ודלעות צלויות עם ציר עוף
מרק כתום, מזמן לא הכנתי, אז ככה. את הכתומים צליתי בתנור לתוספת טעם, את המים החלפתי בציר, ושלא יחסר הוספתי בצל מגוון מטוגן. שובע ברגע
0 תגובות