מרק קרם פטריות

| 20/01/2021

מרק חגיגי עם המון טעם טקסטורה סמיכה מטחינה של הפטריות
המון פטריות מושחמות עם בצל ומרווה, השיטאקי נותנות אוממי מודגש, מועשר בציר עצמות עמוק ומתעגל בחלב קוקוס

ויש גם גירסה נוספת קלילה וטבעונית ללא ציר עם סוגים שונים של פטריות

כמותזמן הכנה
ארבע מנות 35 דקות

מרכיבים
 1 סלסלת פטריות שיטאקי טריות
 2 סלסלות פטריות שמפיניון או אחרות
 1 בצל גדול קצוץ דק
 1 זוקיני גדול לא קלוף חתוך לקוביות
 500 ml מיל ציר עצמות בקר ג'לטיני
 250 ml חלב קוקוס AROY-D
 3 כפות שמן קוקוס אורגני מכבישה קרה
 1 כפית מלח הימלאיה ורוד
 6 עלי מרווה יבשים

1

מתחילה בקיצוץ הבצל לקוביות קטנות, השיטאקי לפרוסות דקות
את השמפניון לפרוסות, משתמשת בסלסלה של החומות וסלסלה של הלבנות, אפשר לבחור גם בפטריות יער או פורטבלו מה שיש ומתחשק.

2

ממשיכה בהשמחת הבצל ועלי המרווה היבשים בכף שמן קוקוס, שהבצל שקוף מוסיפה את השיטאקי וממשיכה לערבב, מבשלת דקה שתים ומוסיפה עוד כף שמן קוקוס ועוד סלסלת פטריות חתוכות, ממשיכה ככה גם עם הסלסלה השלישית.
חותכת את הזוקיני לקוביות ומוסיפה גם אותו.

3

זה בסיס המרק. ממליחה בכפית של מלח הימלאיה
מוסיפה ציר עצמות, אצלי זו שקית שטוחה של חצי ליטר שאני שומרת במקפיא מוסיפה גם קופסה קטנה של חלב קוקוס. מדללת בעוד כוס של מים רותחים. מכסה ומבשלת ברתיחה עדינה 20 דקות

4

מעבירה את המרק לטחינה, במיכל הגדול של הנינג'ה כאשר הפיה פתוחה ליציאת אדים, או טוחנת בסיר במוט טחינה

5

מחזירה לסיר את המרק הטחון והסמיך, זה הזמן לראות האם המרקם נעים או אולי צריך עוד קצת מים חמים
מכסה וושומרת על אש קטנה שלא יגיע לרתיחה

6

טופינג (אופציונלי): חותכת את הפטריות הקטנות לרבעים ומטגנת אותם בעוד כף של שמן קוקוס

פטריות שיטאקי חשובות לבנית הטעם של האוממי שעובד מצוין עם העומק של הציר
את השמפיניון אפשר להחליף בפטריות מסוגים אחרים

שארית המרק יכולה לשמש בקלות כרוטב פטריות, מושלם עם קציצות עוף קטנות

Ingredients

מרכיבים
 1 סלסלת פטריות שיטאקי טריות
 2 סלסלות פטריות שמפיניון או אחרות
 1 בצל גדול קצוץ דק
 1 זוקיני גדול לא קלוף חתוך לקוביות
 500 ml מיל ציר עצמות בקר ג'לטיני
 250 ml חלב קוקוס AROY-D
 3 כפות שמן קוקוס אורגני מכבישה קרה
 1 כפית מלח הימלאיה ורוד
 6 עלי מרווה יבשים

Directions

1

מתחילה בקיצוץ הבצל לקוביות קטנות, השיטאקי לפרוסות דקות
את השמפניון לפרוסות, משתמשת בסלסלה של החומות וסלסלה של הלבנות, אפשר לבחור גם בפטריות יער או פורטבלו מה שיש ומתחשק.

2

ממשיכה בהשמחת הבצל ועלי המרווה היבשים בכף שמן קוקוס, שהבצל שקוף מוסיפה את השיטאקי וממשיכה לערבב, מבשלת דקה שתים ומוסיפה עוד כף שמן קוקוס ועוד סלסלת פטריות חתוכות, ממשיכה ככה גם עם הסלסלה השלישית.
חותכת את הזוקיני לקוביות ומוסיפה גם אותו.

3

זה בסיס המרק. ממליחה בכפית של מלח הימלאיה
מוסיפה ציר עצמות, אצלי זו שקית שטוחה של חצי ליטר שאני שומרת במקפיא מוסיפה גם קופסה קטנה של חלב קוקוס. מדללת בעוד כוס של מים רותחים. מכסה ומבשלת ברתיחה עדינה 20 דקות

4

מעבירה את המרק לטחינה, במיכל הגדול של הנינג'ה כאשר הפיה פתוחה ליציאת אדים, או טוחנת בסיר במוט טחינה

5

מחזירה לסיר את המרק הטחון והסמיך, זה הזמן לראות האם המרקם נעים או אולי צריך עוד קצת מים חמים
מכסה וושומרת על אש קטנה שלא יגיע לרתיחה

6

טופינג (אופציונלי): חותכת את הפטריות הקטנות לרבעים ומטגנת אותם בעוד כף של שמן קוקוס

פטריות שיטאקי חשובות לבנית הטעם של האוממי שעובד מצוין עם העומק של הציר
את השמפיניון אפשר להחליף בפטריות מסוגים אחרים

שארית המרק יכולה לשמש בקלות כרוטב פטריות, מושלם עם קציצות עוף קטנות

מרק קרם פטריות

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: מרק וציר עצמות

קניידלך פליאו – טעימים ממש

קניידלך פליאו – טעימים ממש

טעם עמוק של מרק עוף, חומרים טובים ונוטרינטים בשפע. כדאי להשקיע קצת בהקצפת החלבונים כדי לקבל קניידלך אורירים מלאי טעם. מתאים לפליאו, מתאים לתזונה קטוגנית. נטול עמילנים וקמחי דגנים

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה

מרק קובה סלק ללא גלוטן

מרק קובה סלק ללא גלוטן

מרק סגול עמוק בטעמי אדמה חמוצים מתוקים וכדורים של טלה מתובל עטוף באורז. יש בו המון סלק בשורש ועלים. אין בו גלוטן הוא נשען על מסורת של בצק לפסח. יפה וטעים