מרק קרם פטריות

מרק חגיגי עם המון טעם טקסטורה סמיכה מטחינה של הפטריות

המון פטריות מושחמות עם בצל ומרווה, השיטאקי נותנות אוממי מודגש, מועשר בציר עצמות עמוק ומתעגל בחלב קוקוס

מרק קרם פטריות

 

ככה עושה

מרק קרם פטריות

הכנות10 minutes
זמן בישול אפיה התססה25 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
egg free
milkfree
רוטב סויה
glutenfree

מרכיבים

  • 1 סלסלת פטריות שיטאקי טריות
  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון או אחרות
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1 זוקיני גדול לא קלוף חתוך לקוביות
  • ½ ליטר ציר עצמות
  • 250 ml חלב קוקוס AROY-D
  • 3 כפות שמן קוקוס אורגני מכבישה קרה
  • 1 כפית מלח הימלאיה ורוד
  • 6 עלי מרווה יבשים

הכנות

  • מתחילה בקיצוץ הבצל לקוביות קטנות, השיטאקי לפרוסות דקות
    את השמפניון לפרוסות, משתמשת בסלסלה של החומות וסלסלה של הלבנות, אפשר לבחור גם בפטריות יער או פורטבלו מה שיש ומתחשק.
  • ממשיכה בהשמחת הבצל ועלי המרווה היבשים בכף שמן קוקוס, שהבצל שקוף מוסיפה את השיטאקי וממשיכה לערבב, מבשלת דקה שתים ומוסיפה עוד כף שמן קוקוס ועוד סלסלת פטריות חתוכות, ממשיכה ככה גם עם הסלסלה השלישית. חותכת את הזוקיני לקוביות ומוסיפה גם אותו.
  • זה בסיס המרק. ממליחה בכפית של מלח הימלאיה
    מוסיפה ציר עצמות, אצלי זו שקית שטוחה של חצי ליטר שאני שומרת במקפיא מוסיפה גם קופסה קטנה של חלב קוקוס. מדללת בעוד כוס של מים רותחים. מכסה ומבשלת ברתיחה עדינה 20 דקות
  • מעבירה את המרק לטחינה, במיכל הגדול של הנינג'ה כאשר הפיה פתוחה ליציאת אדים, או טוחנת בסיר במוט טחינה
  • מחזירה לסיר את המרק הטחון והסמיך, זה הזמן לראות האם המרקם נעים או אולי צריך עוד קצת מים חמים
    מכסה וושומרת על אש קטנה שלא יגיע לרתיחה
  • טופינג (אופציונלי): חותכת את הפטריות הקטנות לרבעים ומטגנת אותם בעוד כף של שמן קוקוס
    פטריות שיטאקי חשובות לבנית הטעם של האוממי שעובד מצוין עם העומק של הציראת השמפיניון אפשר להחליף בפטריות מסוגים אחרים
    שארית המרק יכולה לשמש בקלות כרוטב פטריות, מושלם עם קציצות עוף קטנות
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני

עוד משהו

יש גם גירסה נוספת קלילה וטבעונית ללא ציר עם סוגים שונים של פטריות

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן