מרק קוקוס ועוף תאילנדי – טום קא גאי

מרק קוקוס ועוף תאילנדי, מוכן בחצי שעה עיקר העבודה היא באיסוף המצרכים. רובם לא מקומים, אבל את כולם אפשר למצוא בסופר גדול. רובם יספיקו לשפע מרקים תאילנדים. התעסקות אחת לא מאוד מורכבת. רוב המרכיבים תואמים פרוטוקול אוטואימוני, ופליאו בקלות

Tom Kha Gai

בסוף הפוסט יש רשימת מכולת מפורטת למזווה של ארומטיים תאילנדי - הרוב נשמר מלא זמן. וגם מתכון לציר עוף אסייתי שיספיק למלא מרקים

מרק קוקוס ועוף תאילנדי

מרק קוקוס ועוף

זה מרק קלאסי עם טעמים שמשתלבים מעולה, עוף פטריות למון גראס ליים וקוקוס, יש בו מרכיב בשם גלנגל שנימצא גם בשם של המרק ואותו אפשר להשיג יבש, טעם מענין של יער ואורנים לימוני שהולך מעולה עם פטריות וליים.

חליטה ארומטית

יש במרק הזה שפע של ארומות שמבסמות את חלב הקוקוס, זה הנושא, אפשר לבחור לחלוט את הלמון גראס גלנגל ג'ינג'ר כפיר ליים בחלב הקוקוס ואז לסנן, אפשר גם להשאיר אותם במרק ולקבל טעמים חזקים יותר וחויית אכילה פחות חלקה

ככה עושה

מרק קוקוס ועוף תאילנדי – טום קא גאי

הכנות15 minutes
זמן בישול אפיה התססה20 minutes
מנות6
חופשי מאלרגנים
egg free
milkfree
רוטב סויה
glutenfree

מרכיבים

  • 6 כוסות ציר עוף אסיתי או מים מומלחים
  • 400 מיל קרם או חלב קוקוס נקי AROY-D
  • 500 גרם חזה עוף
  • 5 עגבניות שרי
  • סלסלת פטריות שיטאקי או שימאג'י
  • 2 שלוט או בצל סגול

ארומטים

  • 3 גבעולים למון גראס
  • 2 סנטימטר ג'ינג'ר טרי
  • 5 פרוסות יבשות גלנגל מיובש
  • 10 עלי קפיר ליים
  • קליפה של ליים

איזון טעמים

  • 1 כף רוטב דגים
  • 2 כפיות סוכר דקלים
  • 2 כפות כפות מיץ ליים

הגשה

  • רבעי ליים
  • בצל ירוק פרוס לטבעות
  • עלי כוסברה
  • פלפל צ'ילי אדום

הכנות

שלב ראשון חליטה של ארומטים בציר עוף או מים

  • מעבירה לסיר בינוני את ציר העוף, או מים מומלחים ומוסיפה לו את הארומטים.
    את הלמון גרס חובטת כדי לשחרר טעמים וחותכת למקטעים, את עלי הכפיר ליים ממוללת כדי לשחרר את האתר שלהם, את הפרוסות היבשות של שורש הגלנגל מוסיפה גם. מוסיפה גם פרוסות של ג'ינג'ר. את קליפת הליים מסירה עם קולפן ומוסיפה גם אותה. מביאה לרתיחה ומבשלת מכוסה כרבע שעה.
    בחלוף הזמן טועמת את הנוזל הוא אמור להיות עם ארומות לימוניות וריח מעולה
    מכאן יש שתי אפשרות בחירה. יש שמסננים את הנוזל מהארומטים כי הם לא אכילים וממשיכים עם נוזל מסונן. ויש שמשאירים הכל יחד, כדי לזכות בעוד מהארומות.
    מה עדיף, די דומה לחליטה של תה צמחים, שתי האופציות טובות ונותנות תוצאה שונה.
    חליטת ארומטים למרק טום קא גאי

שלב שני בישול העוף והירקות בנוזל הארומטי

  • מוסיפה לציר הארומטי את חזה העוף חתוך לקוביות בגודל ביס. מוסיפה גם בצל סגול או שלוט חתוך לקוביות ואת הפטריות. זה יכול להיות שמפניון שימאגי או שיטאקי או שילוב בניהם. מבשלת אותם כעשר דקות, עד שהעוף מוכן לגמרי.
  • מוסיפה את חלב הקוקוס ואת העגבניות החצויות
    טועמת ומאזנת עם סוכר דקלים ורוטב דגים
    מכאן כדאי להיזהר ולא להגיע לרתיחה. יש שאומרים לבחוש רק עם כיוון כדור הארץ, לא מסתבכת עם אמונות תאילנדיות
    מבשלת דקות ספורות בהשגחה.
    מרק טום קא גאי
  • מכבה את האש וסוחטת פנימה ליים שלם, אפשר גם שנים.
    להגשה קוצצת מעל כוסברה טריה ובצל ירוק, מוסיפה עוד פלח ליים ופרוסות דקיקות של צ'ילי למי שבענין.
מרק קוקוס ועוף תאילנדי
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני

עוד משהו

הגשה מסורתית עם כערית אורז

הדרך המסורתית לאכול את המרק הזה היא עם כערית אורז כאשר המרק מרטיב את האורז
מרק-טום-קא-גאי מוגש עם כערית אורז

לגרסה טבעונית

אפשר להשתמש בציר ירקות או במים מומלחים בקלות. כדאי להכפיל את כמות הפטריות ולתת שני סוגים לפחות שאחד מהם הוא שיטאקי. במקום עוף אפשר להשתמש בטופו. לרוטב הדגים לא מתאתי תחליף 

מזווה תאילנדי

המרק הזה מוכן בחצי שעה, עיקר העבודה זה איסוף המצרכים. לא מקומים, אבל את כולם אפשר למצוא בסופר גדול. רובם יספיקו לשפע מרקים תאילנדים. התעסקות אחת לא מאוד מורכבת. רוב המרכיבים תואמים פרוטוקול אוטואימוני, פליאו בקלות

גָלַנְגַל – שורש שמזכיר בצורתו ג'ינג'ר צעיר. הוא קשה וסיבי והטעם שלו אדמתי עם ארומה של יער ואורנים, מרכיב חשוב במרק הזה ונימצא בשמו במילה קא. טרי זה מבצע להשיג, מיובש יש בכל סופר בשקיות של מזרח ומערב. כמה פרוסות ממנו יתנו את רמז הטעם הדרוש.

כפיר ליים – עלים בארומה הדרית, גם אותם אפשר לקנות יבשים בשקית או לקטוף עלים מעץ ליים או לימון. שהם עם טיפות של גשם זה מרגיש ממש טוב. הארומה מאוד דומה. את העלים האלו כדאי לחצות ולשחרר מהשידרה, למולל כדי לשחרר את האתר

למון גראס – השורש והגבעול, כדאי לחבוט קצת כדי לשחרר טעמים. טעם מוביל וחשוב למרק הזה אותו אפשר למצוא טרי באריזות במקרר הירקות

רוטב דגים – בעיקר דגים קטנים מותססים כמו אנשובי ומלח. המון המון טעם כף ממנו נותנת טעם מאופין

קרם קוקוס – יש חלב קוקוס וקרם קוקוס שניהם סבבה, ההבדל הוא באחוזי השומן והוא לא גדול. מה שכן משנה זה ההרכב. 100 אחוז קוקוס בלי תוספים. נמצא תמיד במזווה בקרטון

סוכר דקלים – ניקרא גם גָּ'אגֵרִי זה סוכר לא מזוקק, העשוי ממיץ קנה-סוכר. מגיע במטבעות שקוצצים דק, נמס בקלות. יש לו טעם מאופין והוא עדיף על סוכר רגיל כי הספיגה שלו איטית. אפשר להשיג בסופר ולשמור במזווה

ארומטים למזוה תאילנדי
ג'ינג'ר סוכר דקלים למון גראס גלנגל עלי כפיר ליים

ציר עוף אסייתי

מרק טוב מתחיל בציר שנותן את הרקע לקנווס של הטעמים, כאן הבסיס הוא ציר עוף עם טעמים אסייתים. פחות מתאים ציר עוף מערבי עם טעמים של עלי דפנה ופלפל אנגלי. את הציר הזה אפשר להכין ולהקפיא במנות של חצי ליטר ואז כל פעם לשלוף וברגע יש מרק אסייתי.

ציר עוף וארומטים בגוון אסיאתי

מתחילה בהרתחה של גרונות עוף, משהו כמו קילו, טרים או קפואים כאלו יש גם אורגנים. שוטפת במים חמים ומעבירה לסיר גדול. מכסה בחמישה ליטר מים מטוהרים מביאה לרתיחה, מורידה אש אחרי כארבעים דקות יש למעלה חתיכות אפורות. בעזרת מסננת צפופה מוציאה את החלקים הצפים בשאיפה לציר צלול

מוסיפה למרק את נותני הטעם האסייתים. שמונה עלי כפיר ליים מקוצצים קצת וקרועים לשחרור ארומות. שלושה שורשים של למון גראס אחרי שחבטטי בהם וחתכתי למקטעים. בצל גדול חתוך לרבעים, שש שני שום מעוכות, כמה גרגירי פלפל שחור כתושים. עשר חתיכות של גלאגל מיובש שנים שלושה סנטימטר שורש ג'ינג'ר טרי פרוס

נותנת למרק להתבשל בשקט עוד כארבעים דקות, טועמת. מוסיפה מלח רק בסוף.

את הציר מסננת דרך מסננת גדולה, בעזרת כף עץ דוחסת את התוכן כדי לשחרר טעמים ומיצים. מאחסנת בצנצנות זכוכית או בשקיות זיפ של כחצי ליטר. את הצינצנות ממלאת רק עד שלושת רבעי כדי שלא יתפוצצו. אני כותבת תאריך ומה יש בפנים. מעבירה למקפיא. כיף למצוא כאלו במקפיא וברגע להכין מרק

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן