מרק קובה סלך ללא גלוטן

מרק קובה סלק ללא גלוטן

מרק סגול עמוק בטעמי אדמה חמוצים מתוקים וכדורים של טלה מתובל עטוף באורז.

מרק קובה סלק יש בו המון סלק גם בשורשים וגם בעלים. מרק ללא גלוטן נשען על מסורת פסח של בצק אורז שמחוזק בעוף טחון. כמה שהוא יפה ככה הוא טעים

קובה זה פרויקט, שעה של התעסקות, מכינה כפול. הכמות שנוח לטחינה של האורז כפולה. הבונוס הוא שקובה אורז קופא נהדר, כיף למצוא שקית מוכנה במקפיא ולהכין מרק ברגע. מרק שהוא ארוחה לא ממש צריך הרבה ליד

אפשר גם מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן שגם הוא מאותו הבצק.

מרק קובה סלק ללא גלוטן

ככה עושה

מרק קובה סלק ללא גלוטן

הכנות1 hour 20 minutes
זמן בישול אפיה התססה40 minutes
מנות6
חופשי מאלרגנים
tomatofree
soyfree
glutenfree

מרכיבים

מרק קובה סלק

  • צרור עלי סלק
  • 5 סלקים בינונים
  • כוס קוביות דלעת או דלורית
  • 8 שיני שום
  • 4 מקלות סלרי
  • חצי כוס מיץ לימון
  • 1 כף פנלה – סוכר קנים אורגני לא מזוקק, או דבש
  • שמן זית
  • כפית מלח, מעט כמון ומעט קינמון (אופציונלי)

מילוי

  • 500 גרם בשר טלה
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 8 גבעולי פטרוזליה קצוצים
  • מלח, כפית כמון, קמצוץ קינמון מעט פלפל שחור
  • שמן זית לטיגון הבצל

בצק קובה

  • כוסות אורז בסמטי
  • 4 כפות קמח אורז
  • 250 גרם חזה עוף טחון
  • מלח דק
  • ½ כפית אבקת כורכום משובחת

הכנות

הכנת הבצק

  • את האורז שוטפת טוב עד למים שקופים. משרה בהרבה מים לחצי שעה
    בחלוף הזמן מסננת ומעבירה למג'ימיקס עם להב הברזל. טוחנת עד למרקם דק שמזכיר קוסקוס.
    מוסיפה פנימה חזה עוף טחון ומלח ומעט כורכום באבקה. מוסיפה גם שתים שלוש כפות קמח אורז.
    מפעילה שוב לרגע עד שהבצק מתגבש. יתכן ויהיה צריך עוד קמח אורז או מעט מים הבצק יוצא מעט דביק נוח לעבודה בידים מעט רטובות.
    נותנת לבצק חצי שעה לנוח ואז מגלגלת כדורים בגודל של אגוז מלך
    יצאו בין 30 ל35 כדורים
    כדורי בצק אורז לקובה סלק ללא גלוטן

הכנת המילוי

  • מטגנת בצל גדול קצוץ דק דק בשפע של שמן זית עד שקיפות
    מוציאה ומצננת. קוצצת דק פטרוזליה. מערבבת ולשה בשר טלה עדין ושמן עם הבצל הפטרוזליה מלח, פלפל מעט כמון ומעט קינמון

הכנת מרק קובה סלק

  • את הסלקים שוטפת ומקלפת, חותכת לפלחים
    את עלי הסלק מפרידה לעלה וגבעול, את הגבעולים קוצצת דק ואת העלים משאירה להמשך את מקלות הסלרי קוצצת דק ואת עלי הסלרי מצרפת לעלי הסלק.
    את השום קולפת וחותכת גס. את הדלעת או דלורית חותכת לקוביות נוחות לאכילה
    את העלים קוצצת גס
    ירקות לקובה סלק ללא גלוטן
  • בסיר רחב שיכיל את המרק ואת הקובות מטגנת שום סלרי וגבעולי סלק
    שעולה ריח מוסיפה את הסלק והדלעת ומשחימה אותם קצת.
    מוסיפה שתי כוסות מים רותחים מוסיפה את העלים ועוד שתי כוסות מים רותחים ומלח. איזון הטעמים הוא של טעמים אדמה שלהם נוסף לימון חמוץ ומעט סוכר פנלה או דבש
    נתחילה בשליש כוס לימון וכף פנלה או דבש, ונותנת למרק רבע שעה להתארגן.
    טועמת ומאזנת טעמים מבשלת ברתיחה חלשה כ40 דקות

מילוי הקובות

  • משטחת על כף היד כדור אחד לדיסק עגול בעובי אחיד, זה יקח קצת מיומנות אבל יצליח
    טוב שהידים יהיו רטובות
    במרכז הדיסק שמה כפית גדושה של מילוי, את השולים אוספת מעל המילוי וסוגרת לכדור
    מילוי קובה סלק ללא גלוטן
  • מכדררת אותו בין כפות הידים לכדור שלם. עושה ככה עם כל הכדורים יצאו 34 כדורים.
    חצי מהם יכנסו למרק וחצי יוקפאו למרק הבא.
    איזו הפתעה משמחת במקפיא
    כדורי קובה סלק ללא גלוטן
  • מכניסה את הכדורים למרק
    השיטה שלי היא לטלטל את הסיר כדי לעשות מקום לעוד כדורים
    הפעם נכנסו 18 שזה שש מנות
    כדורי קובה אורז במרק סלק
  • מבשלת ברתיחה חלשה כ40 דקות. המרק מעמיק ומסמיך והכדורים מאדימים
    מרק קובה סלק ללא גלוטן
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן . פליאו

עוד משהו

  1. כדאי ממתיק עם קצת עומק, לכן סוכר פנלה או דבש, גם חצי דיסקית סוכר דקלים יעבוד. סוכר חום כהה גם, לסוכר לבן חסר העומק.
  2. כדאי לא לפחד מהרבה לימון, הוא דוהה די מהר
  3. הכי כיף זה למצוא סלקים עם הגבעולים שלהם, אם אין גם עלי מנגולד יתאימו
מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן
קובה מטוגן ללא גלוטן במילוי טלה מבושם
מרק קובה סלק ללא גלוטן
ארוחת שישי של מרק קובה סלק ללא גלוטן וגלאט בצלים

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

4 מחשבות על “מרק קובה סלק ללא גלוטן”

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן