מרק קובה סלק ללא גלוטן

| 4/02/2022

מרק סגול עמוק עם טעמי אדמה חמוצים מתוקים וכדורים של טלה מתובל עטוף באורז. יש בו המון סלק גם בשורש וגם בעלים. אין בו גלוטן והוא נשען על מסורת פסח של בצק אורז שמחוזק בעוף טחון. כמה שהוא יפה ככה הוא טעים

הכדורים זה פרויקט, שעה של התעסקות, מכינה כפול זה נוח לטחינה של האורז וכיף למצוא שקית של קובה מוכן במקפיא ולהכין רק מרק ברגע. מרק שהוא ארוחה לא ממש צריך הרבה ליד. הוא חבר קרוב של מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן שגם הוא מאותו הבצק.

מרק קובה סלק ללא גלוטן

כמותזמן הכנה
שש מנות. ועוד שש מנות קובה למקפיא כשעתיים עבודה

למרק
 צרור עלי סלק
 5 סלקים בינונים
 כוס קוביות דלעת או דלורית
 8 שיני שום
 4 מקלות סלק
 חצי כוס מיץ לימון
 1 כף פנלה - סוכר קנים אורגני לא מזוקק
 שמן זית
 כפית מלח
 כפית כמון וקמצוץ קינמון
למילוי
 500 גרם בשר טלה
 1 בצל גדול קצוץ דק
 8 גבעולי פטרוזליה קצוצים
 מלח, כפית כמון, קמצוץ קינמון מעט פלפל שחור
 שמן זית לטיגון הבצל
לבצק
 כוס וחצי אורז בסמטי
 4 כפות קמח אורז
 250 גרם חזה עוף טחון
 מלח דק
 חצי כפית אבקת כורכום משובחת

הכנת הבצק
1

את האורז שוטפת טוב עד למים שקופים. משרה בהרבה מים לחצי שעה
בחלוף הזמן מסננת ומעבירה למג'ימיקס עם להב הברזל
טוחנת עד למרקם דק שמזכיר קוסקוס
מוסיפה פנימה חזה עוף טחון ומלח ומעט כורכום באבקה
מוסיפה גם שתים שלוש כפות קמח אורז
מפעילה שוב לרגע עד שהבצק מתגבש
יתכן ויהיה צריך עוד קמח אורז או מעט מים
הבצק יוצא מעט דביק נוח לעבודה בידים מעט רטובות
נותנת לבצק חצי שעה לנוח ואז מגלגלת כדורים בגודל של אגוז מלך
יצאו בין 30 ל35 כדורים

כדורי בצק אורז לקובה סלק ללא גלוטן

הכנת המילוי
2

מטגנת בצל גדול קצוץ דק דק בשפע של שמן זית עד שקיפות
מוציאה ומצננת
קוצצת דק פטרוזליה
מערבבת ולשה בשר טלה עדין ושמן עם הבצל הפטרוזליה מלח פלפל מעט כמון ומעט קינמון

הכנת המרק
3

את הסלקים שוטפת ומקלפת, חותכת לפלחים
את עלי הסלק מפרידה לעלה וגבעול, את הגבעולים קוצצת דק ואת העלים משאירה להמשך
את מקות הסלרי קוצצת דק ואת עלי הסלרי מצרפת לעלי הסלק
את השום קולפת וחותכת גס
את הדלעת או דלורית חותכת לקוביות נוחות לאכילה
את העלים קוצצת גס

ירקות לקובה סלק ללא גלוטן

4

בסיר רחב שיכיל את המרק ואת הקובות מטגנת שום סלרי וגבעולי סלק
שעולה ריח מוסיפה את הסלק והדלעת ומשחימה אותם קצת
מוסיפה שתי כוסות מים רותחים
מוסיפה את העלים ועוד שתי כוסות מים רותחים ומלח
איזון הטעמים הוא של טעמים אדמה שלהם נוסף לימון חמוץ ומעט סוכר פנלה או דבש
נתחילה בשליש כוס לימון וכף פנלה ונותנת למרק רבע שעה להתארגן
טועמת ומאזנת טעמים
מבשלת ברתיחה חלשה כ40 דקות

מילוי הקובות
5

משטחת על כף היד כדור אחד לדיסק עגול בעובי אחיד, זה יקח קצת מיומנות אבל יצליח
טוב שהידים יהיו רטובות
במרכז הדיסק שמה כפית גדושה של מילוי
את השולים אוספת מעל המילוי וסוגרת לכדור

מילוי קובה סלק ללא גלוטן

6

מכדררת אותו בין כפות הידים לכדור שלם
עושה ככה עם כל הכדורים
יצאו 34 כדורים
חצי מהם יכנסו למרק וחצי יוקפאו למרק הבא
ויהוו הפתעה משמחת במקפיא

כדורי קובה סלק ללא גלוטן

7

מכניסה את הכדורים למרק
השיטה שלי היא לטלטל את הסיר כדי לעשות מקום לעוד כדורים
הפעם נכנסו 16 שזה חמש שש מנות

כדורי קובה אורז במרק סלק

8

מבשלת ברתיחה חלשה כ40 דקות. המרק מעמיק ומסמיך והכדורים מאדימים

Ingredients

למרק
 צרור עלי סלק
 5 סלקים בינונים
 כוס קוביות דלעת או דלורית
 8 שיני שום
 4 מקלות סלק
 חצי כוס מיץ לימון
 1 כף פנלה - סוכר קנים אורגני לא מזוקק
 שמן זית
 כפית מלח
 כפית כמון וקמצוץ קינמון
למילוי
 500 גרם בשר טלה
 1 בצל גדול קצוץ דק
 8 גבעולי פטרוזליה קצוצים
 מלח, כפית כמון, קמצוץ קינמון מעט פלפל שחור
 שמן זית לטיגון הבצל
לבצק
 כוס וחצי אורז בסמטי
 4 כפות קמח אורז
 250 גרם חזה עוף טחון
 מלח דק
 חצי כפית אבקת כורכום משובחת

Directions

הכנת הבצק
1

את האורז שוטפת טוב עד למים שקופים. משרה בהרבה מים לחצי שעה
בחלוף הזמן מסננת ומעבירה למג'ימיקס עם להב הברזל
טוחנת עד למרקם דק שמזכיר קוסקוס
מוסיפה פנימה חזה עוף טחון ומלח ומעט כורכום באבקה
מוסיפה גם שתים שלוש כפות קמח אורז
מפעילה שוב לרגע עד שהבצק מתגבש
יתכן ויהיה צריך עוד קמח אורז או מעט מים
הבצק יוצא מעט דביק נוח לעבודה בידים מעט רטובות
נותנת לבצק חצי שעה לנוח ואז מגלגלת כדורים בגודל של אגוז מלך
יצאו בין 30 ל35 כדורים

כדורי בצק אורז לקובה סלק ללא גלוטן

הכנת המילוי
2

מטגנת בצל גדול קצוץ דק דק בשפע של שמן זית עד שקיפות
מוציאה ומצננת
קוצצת דק פטרוזליה
מערבבת ולשה בשר טלה עדין ושמן עם הבצל הפטרוזליה מלח פלפל מעט כמון ומעט קינמון

הכנת המרק
3

את הסלקים שוטפת ומקלפת, חותכת לפלחים
את עלי הסלק מפרידה לעלה וגבעול, את הגבעולים קוצצת דק ואת העלים משאירה להמשך
את מקות הסלרי קוצצת דק ואת עלי הסלרי מצרפת לעלי הסלק
את השום קולפת וחותכת גס
את הדלעת או דלורית חותכת לקוביות נוחות לאכילה
את העלים קוצצת גס

ירקות לקובה סלק ללא גלוטן

4

בסיר רחב שיכיל את המרק ואת הקובות מטגנת שום סלרי וגבעולי סלק
שעולה ריח מוסיפה את הסלק והדלעת ומשחימה אותם קצת
מוסיפה שתי כוסות מים רותחים
מוסיפה את העלים ועוד שתי כוסות מים רותחים ומלח
איזון הטעמים הוא של טעמים אדמה שלהם נוסף לימון חמוץ ומעט סוכר פנלה או דבש
נתחילה בשליש כוס לימון וכף פנלה ונותנת למרק רבע שעה להתארגן
טועמת ומאזנת טעמים
מבשלת ברתיחה חלשה כ40 דקות

מילוי הקובות
5

משטחת על כף היד כדור אחד לדיסק עגול בעובי אחיד, זה יקח קצת מיומנות אבל יצליח
טוב שהידים יהיו רטובות
במרכז הדיסק שמה כפית גדושה של מילוי
את השולים אוספת מעל המילוי וסוגרת לכדור

מילוי קובה סלק ללא גלוטן

6

מכדררת אותו בין כפות הידים לכדור שלם
עושה ככה עם כל הכדורים
יצאו 34 כדורים
חצי מהם יכנסו למרק וחצי יוקפאו למרק הבא
ויהוו הפתעה משמחת במקפיא

כדורי קובה סלק ללא גלוטן

7

מכניסה את הכדורים למרק
השיטה שלי היא לטלטל את הסיר כדי לעשות מקום לעוד כדורים
הפעם נכנסו 16 שזה חמש שש מנות

כדורי קובה אורז במרק סלק

8

מבשלת ברתיחה חלשה כ40 דקות. המרק מעמיק ומסמיך והכדורים מאדימים

מרק קובה סלק ללא גלוטן

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

מרק קובה סלק ללא גלוטן

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: ממולאים. מרק וציר עצמות

קניידלך פליאו – טעימים ממש

קניידלך פליאו – טעימים ממש

טעם עמוק של מרק עוף, חומרים טובים ונוטרינטים בשפע. כדאי להשקיע קצת בהקצפת החלבונים כדי לקבל קניידלך אורירים מלאי טעם. מתאים לפליאו, מתאים לתזונה קטוגנית. נטול עמילנים וקמחי דגנים

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

כרוב אוהב חמוץ, רציתי חמוץ מובנה שנוצר מתסיסה לקטית. התססתי עלי מלפוף. שבועים תסיסה הניבו טעם חמוץ חזק. מילוי של בשר ובצל בלי אורז. בינגו. חמוץ, מאוזן, קטוגני