מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן במילוי סיסקה

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

מרק קובה חמוסטה במילוי סיסקה. חמוץ, מלא בירוקים עם קובות ממולאות בבשר קצוץ מיובש, בצל וסלרי. במקור הקובה עשויה מסולת, גלוטן מחוץ לתחום. הינה מתכון שעושה שימוש באורז.

היחס בין הקובות למרק הוא מאוד לטובת הקובות, כי זה די פרויקט, לכן חצי נכנס למרק וחצי ניכנס למקפיא.

מאוד מאוד כיף לשלוף מהמקפיא את השקית ולהכין את המרק

ככה עושה

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

הכנות2 hours
זמן בישול אפיה45 minutes
מנות12
חופשי מאלרגנים
egg free
glutenfree

מרכיבים

חומרים לקובות - בצק

  • כוס וחצי אורז בסמטי לבן
  • 300 גרם חזה עוף טחון
  • 2 כפות קמח אורז
  • כפית מלח דק

מילוי סיסקה

  • חצי קילו אוינטריב או צלעות חתוך לקוביות
  • 1 כוסות מקלות סלרי קצוצים
  • 3 כוסות בצלים לבנים קצוצים דק

חומרים למרק

  • צרור גדול של עלי מנגולד מופרד לחלק הלבן והחלק הירוק
  • צרור בצל ירוק
  • מה שנישאר מראש סלרי עלים שלם אחרי הקיצוץ למילוי
  • 3 קישואים או זוקיני
  • 2 סלק צהוב לפת צעירה אופציונלי
  • 12 שיניים קלופות מראש שום שלם
  • שורש כורכום חצי אצבע
  • שלושת רבעי כוס כוס מיץ לימון טרי
  • כף דבש - אופציונלי
  • שומן להשחמה- קוקוס זית מהחי
  • כפית מלח הימליה ורוד

הכנות

בצק אורז 30 קובות

  • שוטפת טוב את האורז ומשרה לחצי שעה בשפע של מים
    מסננת את האורז מהמים ומכניסים למעבד מזון
    אם נישארו טיפה מים לא נורא תוסיפו עוד קצת קמח אורז
    טוחנת בפולסים היטב עד שהטקסטורה דומה לבורגול
  • מוסיפים לאורז את העוף הטחון, קמח אורז ומלח
  • לשה את התערובת כמו שלשים בצק, הבשר הטחון הוא החלבון שמחבר במקום הגלוטן בבורגול. מתקבל בצק ורדרד נוח לעבודה. אפשר להוסיף עוד קצת קמח אורז או מעט מאוד מים כדי להגיע למרקם נוח
    שתי כפות זו רק קריאת כיוון לפעמים יוצא גם ארבע כפות, תלוי כמה האורז מושרה וכמה הוא סונן

מילוי הסיסקה

  • ממליחה את קוביות הבשר במלח גס, כדאי להשתמש בבשר משויש ושמן מתחיליה בהשחמה של חתיכות הבשר, משחימה מכל צדדי הקוביה ומשתדלת ליבש את הבשר טוב, נעזרת סבלנות
    שהבשר מוכן והתקרר קצת מכניסה אותו למעבד מזון לטחינה בפולסים. התוצאה היא תערובת פרורית יבשה
  • תוך כדי יבוש הבשר קוצצת דק את הבצל ואת הסלרי, קוצצים גם מעט מהעלים הירוקים הבהירים של הסלרי ושומרת בצד למחבת שבה הושחם הבשר מוסיפה עוד שומן בשפע ואת הבצל להשחמה איטית וריכוך, מוסיפה את הסלרי ואת פרורי הבשר
  • ממשיכה לטגן, אפשר להרגיש את היובש של הבשר שסופג לתוכו את הנוזלים של הבצל והסלרי. שמוכן ומרגיש מספיק כהה ועמוק מוסיפים מלח ואת עלי הסלרי הטרים ששמרתי בצד, מצננת

מילוי בשר חליפי

  • למי שלא בא להתעסק עם יבוש הבשר אפשר פשוט להשתמש בבשר טחון שמן
    מטגנת חצי קילו בשר עד שהפרורים אפורים, מוציאה לכלי מוסיפה שומן ואת הבצל מטגנת עד ששקוף ומוסיפה את הסלרי
    ממליחה ומחזירה את הבשר למחבת. נותנת למילוי להתקרר לפני המילוי

מילוי הקובות

  • נעזרת בקערה של מים להרטיב את הידים, מתחילה בכדור קצת קטן מכדור פינגפונג, מכניסה את הבוהן למרכז הכדור ומתחילה להרחיב, נוצרת מעין קערה קטנה, אליה מכניסה כף מילוי ומתחילה לסגור.
    אם הבצק מתחיל להיות פחות נוח, אפשר לתת לו חצי שעה במקרר
  • פתחנו מפעל קובות שזה נהדר כי קובות אוהבות מקפיא
    את הקובות אפשר להקפיא לשימוש בעתיד
    מניחה אותם על מיכסה של קופסת פלסטיק ולמקפיא, אחרי כמה שעות שקפאו מכניסה לשקית זיפ
    אפשר להישתמש בהם ישר מהמקפיא לתוך מרק מוכן

מרק חמוסטה

  • מתחילה בהשחמה של השום בשומן, אליו מוסיפה את הסלרי פרוס דק, את שורש הכורכום מגורר ואת הקישואים לא קלופים בנתחים. את הסלק הצהוב או הלפת חותכת לפלחים ומשחימה גם אותן, מוסיפה את החלק הלבן של הבצל הירוק את המנגולד מפרידה לחלק הקשה הלבן, אותו קוצצת ומוסיפה למרק, ולחלק הירוק שיכנס אחר כך
  • עכשיו יש במרק את כל החלקים ששמחים להשחמה, משחימה בסבלנות
    את עלי המנגולד, עלי הסלרי וגבעולי הבצל ירוק קוצצת ומוסיפה לירקות
    מוסיפה שנים שלושה ליטר מים לפי גודל הסיר
    יש שקוראים למרק רוטב, כלומר עז טעם ולא המון
    שומרת מקום לקובות שיכנסו בהמשךנותנת למרק כמה דקות להסתדר עם המים
  • מוסיפה את מיץ הלימון, לא להיבהל מהכמות, בערך כוס זה סבבה לגמרי, חלק חשוב במרק הזה הוא השילוב בין החמוץ לעומק של הקובות עם הבשר היבש
    מוסיפה מלח מכסה ונותנת למרק רבע שעה להתאזן בעצמו, ואז טועמת, יתכן ויהיה צריך להוסיף מלח, דבש או עוד לימון
  • כדאי שהטעמים יהיו חזקים, הבצק של הקובות מוסיף טעם יחסית נאטרלי שסופג את הטעם החמוץ מהמרק
    שהמרק מאוזן מכניסה את הקובות אחת אחת, כדאי שהרתיחה תהיה מאוד עדינה
    נותנת למרק עם הקובות כחצי שעה עד 40 דקות של בישול שקט
  • טועמת ומגישה, וחוזר חלילה

מרק חמוסטה בצבעים אחרים

  • גיווניםאפשר להחליף את עלי המנגולד בעלים של סלק, או בעלים של סלק עם גבעולים צבעונים
    אפשר להשתמש בסלק אדום במקום צהוב, או בשורש אחר כמו לפת
    אפשר להשתמש בדלורית במקום קישוא
קובה בצבעים אחרים
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 3 votes (3 ratings without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן