מרק קובה דלעת צלויה ובמיה ללא גלוטן

מרק קובה דלעת צלויה ובמיה ללא גלוטן

מרק קובה דלעת ללא גלוטן הדלעת צלויה מקבלת עומק של טעמים ומשמשת להסמכת הרוטב בהמשך

העגבניות בילו עם הדלעת בתנור קיבלו גם הן עומק וטעם. והבמיה נוספה כי היא בעונה, וגם היא אוהבת צליה.

הרבה טעם, רוטב סמיך וקובות משמחות, בכל זאת אוגוסט

מרק קובה דלעת צלויה ובמיה ללא גלוטן

מרק קובה דלעת

ספק מרק ספק רוטב, איזון של חמוץ מתוק, אין חריף יש סמיך. מרק קובה דלעת יש בו שתים שלוש קובות ממולאות. כדי לעשות קובה ללא גלוטן שבמקור היא מסולת, אפשר להעזר במסורות קדומות של פסח. המעטפת היא מאורז טחון, יש שמבשלים קודם, אני לא, האורז מודבק יחד עם חלבון שמקורו בחזה עוף, פשוט. כדי להגיע למרקם נוח לעבודה מוסיפים גם קמח אורז ומלח. לצבע קצת כורכום כי בכל זאת אורז זה לבן וסולת צהובה.

יש בבלוג כמה מתכוני קובה. פה נתמקד במרק עצמו

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן במילוי סיסקה

מרק קובה סלק ללא גלוטן

מרק קובה חמוסטה קטוגני

דלעת צלויה

אוגוסט זה זמן שבו הסוכר בפירות מגיע לשיא קצת מוגזם. המנגו מתוק, התאנים מתוקות, הליצ'י מתוק, הענבים כמו סוכריות. האבטיח כבר מריח מסוכר. אפרסק לבן איכשהו. והירקות? והעלים? זו לא העונה לדבר עליהם

יש עכשיו המון דלעות קיץ מיוחדות. את חלקן אני מזהה את רובן לא ממש. דלעת יפנית או קבוצ'ה כתומה או ירוקה בגודל סביר יש לה מרקם מגניב ומרירות מענינת. דלעת נאפולי ארוכה גדולה וירוקה ופרוסות ממנה עובדות מעולה בתנור. דלעת פרובנס בכתום בהיר חריץ ממנה מספיק לארוחה, דלעת סביבון מפוסלת עם קימורים עמוקים שיש אותה גם בלבן, דלעת ירוקה כחולה עם מרקם של דלורית וצבע כתוםעז, שילוב של דלעות כמו שילוב של עגבניות נותן עושר שווה.

דלעת אוהבת תנור, צליה של חצי שעה לפחות מדגישה את המתיקות שלה ויוצרת שולים מקורמלים טעימים

לבשל דלעת במים קצת פחות מושך אותי, היא מתפשטת וניפרדת לסיבים, בשניה מתפרקת, מה שכן היא סופחת אליה נוזלים ככה שהרוטב או המרק מסמיכים טיבעית, את התכונה הזו אפשר לנצל אחרי שהדלעת קיבלה מלא טעם

דלעות הקיץ מתצרפות לדלעות שיש כל השנה, דלעת טריפולי זו הגדולה הסיבית שיש בסופר כל השנה. דלעת ערמונים מתוקה, דלורית שזו דלעת די מושלמת, עם מרקם מצוין מתיקות טובה וזמינות בכל מקום כל השנה, ודלעת ספגטי, שהיא קצת מצחיקה בעיקר בפעמים שניסיתי להתיחס אליה כמו ספגטי.

דלעות של קיץ
כל מני דלעות של קיץ למרק קובה דלעת

במיה

במיה כמו דלעת לא כדאי לבשל במים, צליה עושה לה טוב. הבמיה כשהיא מתפרקת יוצא ממנה ריר, יש שאוהבים ויש שלא יתקרבו לבמיה כי הריר.. אז צליה בתנור או טיגון והבמיה טעימה, לא צריכה הרבה, אפשר גם רבע שעה על חום גבוהה

ככה עושה

מרק קובה דלעת ובמיה צלויה

הכנות50 minutes
זמן בישול אפיה45 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
glutenfree

מרכיבים

מרק דלעת צלויה

  • 500 גרם דלעת
  • 400 גרם במיה טריה
  • 5 עגבניות עסיסיות
  • חופן עגבניות שרי
  • גבעול של נענע עם עלים
  • 6 משמש אוזבקי יבש
  • שינים קלופות מראש שום שלם
  • 1 כפית דבש
  • שמן זית

מילוי קובה

  • 500 גרם בשר טחון של טלה או בקר
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 6 גבעולי פטרוזליה קצוצים דק
  • שמן זית
  • תבלינים: מלח, ראס אל חנות

מעטפת קובה ללא גלוטן

  • 1 ½ כוסות אורז בסמטי
  • 4 כפות קמח אורז
  • 250 גרם חזה עוף טחון
  • מלח וכורכום

הכנות

הכנת מרק דלעת צלויה

  • אפשר לבחור בכל סוג של דלעת, זו העונה.
    דלעת יפנית, דלעת פרובנס, דלעת נאפולי, דלורית שיש לה טעם יותר מתוק, או קובית דלעת מהענקית הרגילה.
    אפשר לחתוך לקוביות או פרוסה העיקר שיש מלא פני שטח שיגעו בתבנית, אנחנו רוצות צליה ואם אפשר שיהיה לה גם צבע טעים.
    לוקחת תבנית תנור, מניחה נייר אפיה ומשמנת. מניחה את הדלעת. מוסיפה חמש עגבניות בשלות ועסיסיות חצויות, מוסיפה חופן גדול של במיה טריה.
    מעל הכל מזלפת שמן זית בנדיבות
    תבנית של דלעת עגבניות ובמיה
  • מכניסה לתנור על 200 מעלות לחצי שעה או עד ששחום
    את הבמיה וחצי מהדלעת שומרת בצד להגשה
    את כל השאר טוחנת עם כוס וחצי מים, כדאי לא לוותר את הנוזלים מהתבנית הם תמצית הטעם
    תבנית של דלעת עגבניות ובמיה אחרי צליה בתנור
  • בסיר שיכיל את המרק מטגנת את שיני השום, מלא שום וככה זה טוב, קוצצת אותן גס שלא ישרפו.
    שיש ריח טוב של שום מוסיפה את העגבניות והדלעת הטחונות, מוסיפה עוד מים שלוש כוסות או יותר תלוי בדלעת. משהו בין רוטב למרק. הדלעת מסמיכה את הרוטב, לכן כדאי להתחיל עם קצת יותר מים.
    קוצצת את המשמש האסובקי ומוסיפה לסיר
    טועמת, זה הזמן למלח פילפל.
    מוסיפה מיץ משני לימונים או ליים עסיסים, חמוץ עכשיו, מאזנת עם כפית דבש. מוסיפה גבעול של נענע עם כמה עלים שיהיה קל לשלוף אחר כך.
    כל הענין מתבשל רבע שעה על אש בינונית שמגיע לרתיחה להוריד את האש
    סיר עם רוטב למרק קובה דלעת צלויה

הכנת קובה ומילוי

  • יש בבלוג כמה מתכונים של קובה, כולם ללא גלוטן
    אחד במילית סיסקה
    אחד במילוי בשר טלה טחון או בשר טחון רגיל
    כשאני מכינה קובה אני שומרת חלק לפעם הבאה במקפיא. הכמות במתכונים היא ל30 עד 40 יחידות. תבחרו מה שבא לכן, כאן השתמשתי במילוי כבש ובצל
    אם אתם בענין של תזונה דלה בפחמימות יש בבלוג מתכון לקובה במילוי סיסקה שמתאים לתזונה דלה בפחמימות
    שקית של קובה מוכנים
  • את הקובות מכניסה למרק לבישול של חצי שעה על אש קטנה. לכמות הזו של מרק נכנסו בקלות 12 יחידות. גם 16 יעבוד.
    כדאי לבדוק מדי פעם שיש מספיק מים, הקובות סופגות הרבה, אפשר להוסיף מים רותחים.
    לבסוף לפני ההגשה לבדוק טעמים, יתכן וצריך לרענן עם עוד קצת לימון
    בהגשה מוסיפה נתחים מהדלעת הצלויה ואת הבמיה.
    אוכלים, פושר. דלעת מחמיא לה פושר
    סיר של קובה דלעת צלויה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן . פליאו
מרק קובה דלעת צלויה ללא גלוטן
מרק קובה דלעת צלויה ללא גלוטן

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

3 מחשבות על “מרק קובה דלעת צלויה ובמיה ללא גלוטן”

  1. דרך הכנת הרוטב היא לא פחות מגאונית בעיני. תודה על החידוש הזה ובכלל על בלוג אוכל מאיר עיניים ובטן 🙂 מרשים מאוד!

    הגב
5 from 2 votes (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן