מרק קל טעים וחורפי עם טוויסט קטן של ארטישוק ירושלמי

כמותל 4 מנותזמן בישול40 mins

 3 סלסלות של פטריות מסוגים שונים
 1 בצל גדול קצוץ דק
 3 שורשי ארטישוק קלופים וקצוצים לחתיכות בגודל זית
 2 כפות שמן קוקוס
 2 כוסות ציר עוף, עצמות או ירקות
 1 כוס מים רותחים
 250 מיל חלב קוקוס AROY-D
 1 כפית מלח אטננטי
 20 עלים של מרווה טריה
 שמן זית עדין

1

בסיר שבו יתבשל המרק ממיסה כף שמן קוקוס ומוסיפה את הבצל הקצוץ ואת חתיכות הארטישוק הירושלמי, מטגנת עד שיש צבע חום יפה
בנתיים חותכת את הפטריות לחתיכות נוחות, את העגולות כמו שיטאקי או שמפניון פורסת לאורך לפרוסות דקות, את הקטנות קוטמת את הגזע ומשאירה כמו שהן, את היער חותכת מלמעלה לזוליאנים שלמים, אפשר גם צורות אחרות, הרעיון הוא ליצור שלל צורות ומרקמים, כי זה מרק שמדגיש את השונות בפטריות ונישאר לא טחון
מוסיפה את הפטריות בשלושה סבבים בכל סבב מוסיפה גם כפית שמן קוקוס, המטרה שישחימו קצת

2

שהפטריות התצמצמו קצת מוסיפה את הציר החם, כוס מים חמים ואת חלב הקוקוס, ממליחה ומכסה לרתיחה קלה של 20 דקות
בנתיים מכינה מעלי המרווה תוספת קרנצית מעל המרק
מפרידה עלים מהגבעול שוטפת ומיבשת
מחממת במחבת שמן זית בגוהב של כחצי סנטימטר
מטגנת את העלים טיגון קצר ומעבירה לספיגת השמן על מפית
יקח להם כמה דקות להתקרר ולהפוף קריספים
מגישה כערית מרק ומעליה מיספר עלים
למרק סמיך יותר אפשר לבשל בצד עוד שנים שלושה ארטישוקים לטחון ולהוסיף

חומרים

 3 סלסלות של פטריות מסוגים שונים
 1 בצל גדול קצוץ דק
 3 שורשי ארטישוק קלופים וקצוצים לחתיכות בגודל זית
 2 כפות שמן קוקוס
 2 כוסות ציר עוף, עצמות או ירקות
 1 כוס מים רותחים
 250 מיל חלב קוקוס AROY-D
 1 כפית מלח אטננטי
 20 עלים של מרווה טריה
 שמן זית עדין

אופן ההכנה

1

בסיר שבו יתבשל המרק ממיסה כף שמן קוקוס ומוסיפה את הבצל הקצוץ ואת חתיכות הארטישוק הירושלמי, מטגנת עד שיש צבע חום יפה
בנתיים חותכת את הפטריות לחתיכות נוחות, את העגולות כמו שיטאקי או שמפניון פורסת לאורך לפרוסות דקות, את הקטנות קוטמת את הגזע ומשאירה כמו שהן, את היער חותכת מלמעלה לזוליאנים שלמים, אפשר גם צורות אחרות, הרעיון הוא ליצור שלל צורות ומרקמים, כי זה מרק שמדגיש את השונות בפטריות ונישאר לא טחון
מוסיפה את הפטריות בשלושה סבבים בכל סבב מוסיפה גם כפית שמן קוקוס, המטרה שישחימו קצת

2

שהפטריות התצמצמו קצת מוסיפה את הציר החם, כוס מים חמים ואת חלב הקוקוס, ממליחה ומכסה לרתיחה קלה של 20 דקות
בנתיים מכינה מעלי המרווה תוספת קרנצית מעל המרק
מפרידה עלים מהגבעול שוטפת ומיבשת
מחממת במחבת שמן זית בגוהב של כחצי סנטימטר
מטגנת את העלים טיגון קצר ומעבירה לספיגת השמן על מפית
יקח להם כמה דקות להתקרר ולהפוף קריספים
מגישה כערית מרק ומעליה מיספר עלים
למרק סמיך יותר אפשר לבשל בצד עוד שנים שלושה ארטישוקים לטחון ולהוסיף

מרק פטריות
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

מרק קל טעים וחורפי עם טוויסט קטן של ארטישוק ירושלמי

כמותל 4 מנותזמן בישול40 mins

 3 סלסלות של פטריות מסוגים שונים
 1 בצל גדול קצוץ דק
 3 שורשי ארטישוק קלופים וקצוצים לחתיכות בגודל זית
 2 כפות שמן קוקוס
 2 כוסות ציר עוף, עצמות או ירקות
 1 כוס מים רותחים
 250 מיל חלב קוקוס AROY-D
 1 כפית מלח אטננטי
 20 עלים של מרווה טריה
 שמן זית עדין

1

בסיר שבו יתבשל המרק ממיסה כף שמן קוקוס ומוסיפה את הבצל הקצוץ ואת חתיכות הארטישוק הירושלמי, מטגנת עד שיש צבע חום יפה
בנתיים חותכת את הפטריות לחתיכות נוחות, את העגולות כמו שיטאקי או שמפניון פורסת לאורך לפרוסות דקות, את הקטנות קוטמת את הגזע ומשאירה כמו שהן, את היער חותכת מלמעלה לזוליאנים שלמים, אפשר גם צורות אחרות, הרעיון הוא ליצור שלל צורות ומרקמים, כי זה מרק שמדגיש את השונות בפטריות ונישאר לא טחון
מוסיפה את הפטריות בשלושה סבבים בכל סבב מוסיפה גם כפית שמן קוקוס, המטרה שישחימו קצת

2

שהפטריות התצמצמו קצת מוסיפה את הציר החם, כוס מים חמים ואת חלב הקוקוס, ממליחה ומכסה לרתיחה קלה של 20 דקות
בנתיים מכינה מעלי המרווה תוספת קרנצית מעל המרק
מפרידה עלים מהגבעול שוטפת ומיבשת
מחממת במחבת שמן זית בגוהב של כחצי סנטימטר
מטגנת את העלים טיגון קצר ומעבירה לספיגת השמן על מפית
יקח להם כמה דקות להתקרר ולהפוף קריספים
מגישה כערית מרק ומעליה מיספר עלים
למרק סמיך יותר אפשר לבשל בצד עוד שנים שלושה ארטישוקים לטחון ולהוסיף

חומרים

 3 סלסלות של פטריות מסוגים שונים
 1 בצל גדול קצוץ דק
 3 שורשי ארטישוק קלופים וקצוצים לחתיכות בגודל זית
 2 כפות שמן קוקוס
 2 כוסות ציר עוף, עצמות או ירקות
 1 כוס מים רותחים
 250 מיל חלב קוקוס AROY-D
 1 כפית מלח אטננטי
 20 עלים של מרווה טריה
 שמן זית עדין

אופן ההכנה

1

בסיר שבו יתבשל המרק ממיסה כף שמן קוקוס ומוסיפה את הבצל הקצוץ ואת חתיכות הארטישוק הירושלמי, מטגנת עד שיש צבע חום יפה
בנתיים חותכת את הפטריות לחתיכות נוחות, את העגולות כמו שיטאקי או שמפניון פורסת לאורך לפרוסות דקות, את הקטנות קוטמת את הגזע ומשאירה כמו שהן, את היער חותכת מלמעלה לזוליאנים שלמים, אפשר גם צורות אחרות, הרעיון הוא ליצור שלל צורות ומרקמים, כי זה מרק שמדגיש את השונות בפטריות ונישאר לא טחון
מוסיפה את הפטריות בשלושה סבבים בכל סבב מוסיפה גם כפית שמן קוקוס, המטרה שישחימו קצת

2

שהפטריות התצמצמו קצת מוסיפה את הציר החם, כוס מים חמים ואת חלב הקוקוס, ממליחה ומכסה לרתיחה קלה של 20 דקות
בנתיים מכינה מעלי המרווה תוספת קרנצית מעל המרק
מפרידה עלים מהגבעול שוטפת ומיבשת
מחממת במחבת שמן זית בגוהב של כחצי סנטימטר
מטגנת את העלים טיגון קצר ומעבירה לספיגת השמן על מפית
יקח להם כמה דקות להתקרר ולהפוף קריספים
מגישה כערית מרק ומעליה מיספר עלים
למרק סמיך יותר אפשר לבשל בצד עוד שנים שלושה ארטישוקים לטחון ולהוסיף

מרק פטריות
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
מרק שאריות

מרק שאריות

מרק קל טעים ומאוד מנחם. יוצא כל פעם קצת אחרת, עשוי משאריות של ירקות. מכינה אותו ביום חמישי לפני הקניות לסופשבוע. עם כמות כזו של ירקות בתזונה תמיד יש מלא שאריות. לזרוק זה הכי מבאס

מרק חמוסטה ושערות אסדו

מרק חמוסטה ושערות אסדו

לא בדיוק מתכון, יותר צרוף של שני מתכונים מרק חמוסטה חמצמץ ושערות אסדו שמזכירות את מילוי הסיסקה המסורתי

ציר ראשי שרימפס

ציר ראשי שרימפס

הציר הזה מקורו בראשי השרימפס, שהם מלאי טעם וצבע. מתקבל ציר כתום קליל שמשביח כל תבשיל דגים, ובעצמו משמש בסיס נפלא למרקים אסיתים

ציר עצמות בקר

ציר עצמות בקר

עשיר בקולוגן מינרלים, וחומצות אמינו. ההכנה שלו ארוכה ומורכבת
אבל הוא סופרפוד חיוני לשיקום המעי ותורם עומק של טעמים לכל תבשיל שצריך קצת נוזל

מרק גרון הודו

מרק גרון הודו

כולנו אוהבות מרק סבתא, שזה כמו מרק עוף רק עם גרון של הודו. בגרון יש הרבה עצמות וריקמות חיבור שתורמות לסמיכות ולערכים התזונתיים של המרק

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

בסוף פברואר בשיא עונת הלימונים זה הזמן המושלם למרק חמוסטה. חמוץ, מלא בירוקים עם קובות ממולאות בבשר קצוץ מיובש ומלא בצל וסלרי. במקור הקובות עשויות מסולת (גלוטן) מחוץ לתחום. הינה מתכון שעושה שימוש באורז במקום סולת

$