מרק פטריות

מרק קל טבעוני, טעים וחורפי עם טוויסט קטן של ארטישוק ירושלמי.

עושר הפטריות והטקסטורות שמגיעות מהם זה הענין

מרק פטריות ושלג

 

ככה עושה

מרק פטריות

הכנות15 minutes
זמן בישול אפיה40 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
milkfree
tomatofree
soyfree
glutenfree

מרכיבים

  • 3 סלסלות של פטריות מסוגים שונים
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 3 שורשי ארטישוק קלופים וקצוצים לחתיכות בגודל זית
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 2 כוסות ציר ירקות
  • 1 כוסות מים רותחים
  • 250 מיל חלב קוקוס AROY-D
  • 1 כפית מלח אטננטי
  • 20 עלים של מרווה טריה
  • שמן זית עדין

הכנות

  • בסיר שבו יתבשל המרק ממיסה כף שמן קוקוס ומוסיפה את הבצל הקצוץ ואת חתיכות הארטישוק הירושלמי, מטגנת עד שיש צבע חום יפה
  • חותכת את הפטריות לחתיכות נוחות
    את העגולות כמו שיטאקי או שמפניון פורסת לאורך לפרוסות דקות, את הקטנות קוטמת את הגזע ומשאירה כמו שהן, את היער חותכת מלמעלה לזוליאנים שלמים, אפשר גם צורות אחרות
    הרעיון הוא ליצור שלל צורות ומרקמים, כי זה מרק שמדגיש את השונות בפטריות ונישאר לא טחון
  • מוסיפה את הפטריות להשחמה בשלושה סבבים בכל סבב מוסיפה גם כפית שמן קוקוס, המטרה שישחימו קצת
  • שהפטריות התצמצמו קצת מוסיפה את הציר החם, כוס מים חמים ואת חלב הקוקוס, ממליחה ומכסה לרתיחה קלה של 20 דקות
  • בנתיים מכינה מעלי המרווה תוספת קרנצית מעל המרק
    מפרידה עלים מהגבעול שוטפת ומיבשת
    מחממת במחבת שמן זית בגוהה של כחצי סנטימטר
    מטגנת את העלים טיגון קצר ומעבירה לספיגת השמן על מפית
    יקח להם כמה דקות להתקרר ולהפוף קריספים
  • מגישה קערית מרק ומעליה מספר עלים
    למרק סמיך יותר אפשר לבשל בצד עוד שנים שלושה ארטישוקים לטחון ולהוסיף
מרק פטריות ושלג
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineטבעוני . פליאו . פליאו אוטואימוני

עוד משהו

יש גם גירסה נוספת למרק קרם פטריות עם ציר ופטריות טחונות

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן