מרק פטריות

| 20/12/2020

מרק קל טעים וחורפי עם טוויסט קטן של ארטישוק ירושלמי, עושר הפטריות והטקסטורות שמגיעות מהם זה הענין

ויש גם גירסה נוספת למרק קרם פטריות עם ציר ופטריות טחונות

כמותזמן הכנה
ארבע מנות 55 דקות

מרכיבים
 3 סלסלות של פטריות מסוגים שונים
 1 בצל גדול קצוץ דק
 3 שורשי ארטישוק קלופים וקצוצים לחתיכות בגודל זית
 2 כפות שמן קוקוס
 2 כוסות ציר ירקות
 1 כוס מים רותחים
 250 מיל חלב קוקוס AROY-D
 1 כפית מלח אטננטי
 20 עלים של מרווה טריה
 שמן זית עדין

1

בסיר שבו יתבשל המרק ממיסה כף שמן קוקוס ומוסיפה את הבצל הקצוץ ואת חתיכות הארטישוק הירושלמי, מטגנת עד שיש צבע חום יפה

2

חותכת את הפטריות לחתיכות נוחות, את העגולות כמו שיטאקי או שמפניון פורסת לאורך לפרוסות דקות, את הקטנות קוטמת את הגזע ומשאירה כמו שהן, את היער חותכת מלמעלה לזוליאנים שלמים, אפשר גם צורות אחרות, הרעיון הוא ליצור שלל צורות ומרקמים, כי זה מרק שמדגיש את השונות בפטריות ונישאר לא טחון

3

מוסיפה את הפטריות בשלושה סבבים בכל סבב מוסיפה גם כפית שמן קוקוס, המטרה שישחימו קצת

4

שהפטריות התצמצמו קצת מוסיפה את הציר החם, כוס מים חמים ואת חלב הקוקוס, ממליחה ומכסה לרתיחה קלה של 20 דקות

5

בנתיים מכינה מעלי המרווה תוספת קרנצית מעל המרק
מפרידה עלים מהגבעול שוטפת ומיבשת
מחממת במחבת שמן זית בגוהה של כחצי סנטימטר
מטגנת את העלים טיגון קצר ומעבירה לספיגת השמן על מפית
יקח להם כמה דקות להתקרר ולהפוף קריספים

6

מגישה קערית מרק ומעליה מספר עלים
למרק סמיך יותר אפשר לבשל בצד עוד שנים שלושה ארטישוקים לטחון ולהוסיף

Ingredients

מרכיבים
 3 סלסלות של פטריות מסוגים שונים
 1 בצל גדול קצוץ דק
 3 שורשי ארטישוק קלופים וקצוצים לחתיכות בגודל זית
 2 כפות שמן קוקוס
 2 כוסות ציר ירקות
 1 כוס מים רותחים
 250 מיל חלב קוקוס AROY-D
 1 כפית מלח אטננטי
 20 עלים של מרווה טריה
 שמן זית עדין

Directions

1

בסיר שבו יתבשל המרק ממיסה כף שמן קוקוס ומוסיפה את הבצל הקצוץ ואת חתיכות הארטישוק הירושלמי, מטגנת עד שיש צבע חום יפה

2

חותכת את הפטריות לחתיכות נוחות, את העגולות כמו שיטאקי או שמפניון פורסת לאורך לפרוסות דקות, את הקטנות קוטמת את הגזע ומשאירה כמו שהן, את היער חותכת מלמעלה לזוליאנים שלמים, אפשר גם צורות אחרות, הרעיון הוא ליצור שלל צורות ומרקמים, כי זה מרק שמדגיש את השונות בפטריות ונישאר לא טחון

3

מוסיפה את הפטריות בשלושה סבבים בכל סבב מוסיפה גם כפית שמן קוקוס, המטרה שישחימו קצת

4

שהפטריות התצמצמו קצת מוסיפה את הציר החם, כוס מים חמים ואת חלב הקוקוס, ממליחה ומכסה לרתיחה קלה של 20 דקות

5

בנתיים מכינה מעלי המרווה תוספת קרנצית מעל המרק
מפרידה עלים מהגבעול שוטפת ומיבשת
מחממת במחבת שמן זית בגוהה של כחצי סנטימטר
מטגנת את העלים טיגון קצר ומעבירה לספיגת השמן על מפית
יקח להם כמה דקות להתקרר ולהפוף קריספים

6

מגישה קערית מרק ומעליה מספר עלים
למרק סמיך יותר אפשר לבשל בצד עוד שנים שלושה ארטישוקים לטחון ולהוסיף

מרק פטריות

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: מרק וציר עצמות

קניידלך פליאו – טעימים ממש

קניידלך פליאו – טעימים ממש

טעם עמוק של מרק עוף, חומרים טובים ונוטרינטים בשפע. כדאי להשקיע קצת בהקצפת החלבונים כדי לקבל קניידלך אורירים מלאי טעם. מתאים לפליאו, מתאים לתזונה קטוגנית. נטול עמילנים וקמחי דגנים

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה

מרק קובה סלק ללא גלוטן

מרק קובה סלק ללא גלוטן

מרק סגול עמוק בטעמי אדמה חמוצים מתוקים וכדורים של טלה מתובל עטוף באורז. יש בו המון סלק בשורש ועלים. אין בו גלוטן הוא נשען על מסורת של בצק לפסח. יפה וטעים