מרק עוף נקי פליאו

מרק עוף פשוט

מרק מכל חלקי העוף שפחות מתאימים לשניצל וצלי

צוואר, כנפיים, עצם החזה הגרון והעור. כולם יחד בחתיכה אחת. יחסית הרבה עצמות קטנות ורקמות חיבור ויוצא מרק די גלטיני

טעמים נקיים ועגולים, כיף שיש סיר ממנו במקרר

קל לשתיה, יעשיר כל תבשיל. שיגרה ברוכה

מרק עוף נקי פליאו

ככה עושה

מרק עוף פשוט פליאו

מתאים לתזונהחופשי מגלוטן
הכנות20 minutes
זמן בישול אפיה2 hours 40 minutes
מנות8
חופשי מאלרגנים
tomatofree
soyfree
spice free
glutenfree
cmical free

מרכיבים

  • 1 גרון, עצם חזה וצלעות, עור וכנפיים של עוף
  • 2-3 גזרים
  • 1 שורש פטרוזליה
  • גבעולי או שורש סלרי
  • 2 קישואים
  • 2 בצלים
  • 4 גבעולי שמיר
  • 4 גבעולי פטרוזליה
  • אצבע של שורש ג'ינג'ר
  • ארומטים: פלפל אנגלי, עלי דפנה, טימין
  • מלח ים

הכנות

  • מתחילה עם עוף שלם, חותכת במרכז החזה ומוציאה את שתי האונות.
    הופכת וחותכת את הכרעים. כל השאר ניכנס למרק בחתיכה אחת.
    יש שם צוואר, בית החזה ועצם החזה הכנפיים הגב העור והשומן. נוח שהכל בחתיכה אחת אבל לא באמת משנה
    מצרכים למרק עוף
  • מקלפת ומנקה את הירקות, חותכת אותם למקטעים גדולים
    יש שיוסיפו דלעת וכרישה, לפעמים זה קורה
    מוצאת ששורש פטרוזליה וחתיכת ג'ינגר עושה טעם שבא לי לחזור אליו
  • מעבירה לסיר גדול את העוף והירקות
    מוסיפה מים טעימים, הם יכולים להיות מסוננים, מינרלים, או פשוט מי ברז שעמדו חצי שעה בכערה רחבה כדי שיצא מהם הריח של הכלור
    משאירה כסנטימטר מגובהה הסיר, מוסיפה את הארומטים
    זה יכול להיות עלי דפנה, טימין, פלפל אנגלי וקצת מלח.
    התחלה של מרק עוף
  • מביאה לרתיחה ומנקה את החתיכות האפורות מעל.
    מכסה ומעבירה לאש קטנה לשעתיים וחצי של בעבוע עדין, לא רתיחה
    טועמית אולי קצת מלח.
    נישמר במקרר כמה ימים. בחימום כדאי לחמם רק את המנה שרוצות לאכול
מרק עוף נקי פליאו
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן

סדנת כבושים פרוביוטיים

בואו ללמוד להתסיס.

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן