ככה עושה
מרק עוף פשוט פליאו
מתאים לתזונהחופשי מגלוטן
הכנות20 minutes minutes
זמן בישול אפיה2 hours hours 40 minutes minutes
מנות8
חופשי מאלרגנים









מרכיבים
- 1 גרון, עצם חזה וצלעות, עור וכנפיים של עוף
- 2-3 גזרים
- 1 שורש פטרוזליה
- גבעולי או שורש סלרי
- 2 קישואים
- 2 בצלים
- 4 גבעולי שמיר
- 4 גבעולי פטרוזליה
- אצבע של שורש ג'ינג'ר
- ארומטים: פלפל אנגלי, עלי דפנה, טימין
- מלח ים
הכנות
- מתחילה עם עוף שלם, חותכת במרכז החזה ומוציאה את שתי האונות. הופכת וחותכת את הכרעים. כל השאר ניכנס למרק בחתיכה אחת.יש שם צוואר, בית החזה ועצם החזה הכנפיים הגב העור והשומן. נוח שהכל בחתיכה אחת אבל לא באמת משנה
- מקלפת ומנקה את הירקות, חותכת אותם למקטעים גדוליםיש שיוסיפו דלעת וכרישה, לפעמים זה קורהמוצאת ששורש פטרוזליה וחתיכת ג'ינגר עושה טעם שבא לי לחזור אליו
- מעבירה לסיר גדול את העוף והירקותמוסיפה מים טעימים, הם יכולים להיות מסוננים, מינרלים, או פשוט מי ברז שעמדו חצי שעה בכערה רחבה כדי שיצא מהם הריח של הכלורמשאירה כסנטימטר מגובהה הסיר, מוסיפה את הארומטיםזה יכול להיות עלי דפנה, טימין, פלפל אנגלי וקצת מלח.
- מביאה לרתיחה ומנקה את החתיכות האפורות מעל.מכסה ומעבירה לאש קטנה לשעתיים וחצי של בעבוע עדין, לא רתיחהטועמית אולי קצת מלח.נישמר במקרר כמה ימים. בחימום כדאי לחמם רק את המנה שרוצות לאכול

אהבתן? תנו סימן