מרק כתום מבטטה ודלעות צלויות עם ציר עוף

20/12/2021

מה כבר אפשר לעשות עם מרק כתום. לפני אולי עשר שנים זה היה פתרון טוב לארוחת צהרים, בטטה גזר ודלעת במים, שרך טחינה טובה, קצת חמאה ושמנת אולי אגוז מוסקט ושקדי מרק מעל. וכמה עבר מאז…

המרק הזה אחר, הירקות מקבלים קרמול טבעי מצליה טובה בתנור, מגוון הדלעות גדל ואפשר לעשות כאן שימוש בדלעת יפנית, דלורית, דלעת ערמונים, כולם יתנו טעמים מענינים וטובים. ג'ינג'ר וכורכום בשורש הפכו לחברים קבועים וציר כמובן, כי למה לוותר על טעם וערכים טובים. ועדין השקדי מרק נחוצים

מרק כתום מבטטה ודלעות צלויות עם ציר עוף

מרק כתום מבטטה ודלעות צלויות עם ציר עוף

מאת: dearaya
כמותזמן הכנה
ארבע מנות 45 דקות

מרכיבים
 חצי דלורית
 חצי דלעת ערמונים
 3 גזרים
 1 בטטה כתומה גדולה
 ליטר ציר עוף
 בצל בינוני
 3 שיני שום
 סמ' גינגר טרי
 סמ' כורכום טרי

איך מכינות
1

את הבטטה, הדלורית, דלעת הערמונים והגזרים קולפת וחותכת לקוביות
כדי להוסיף לירקות טעם ואופי זילפתי שמן זית וקצת מלח ולתנור
צליה בחום גבוהה על טורבו של 20-30 דקות, עד שיש סימני חריכה

2

מחממת את הציר בסיר שבו יהיה המרק
במחבת מטגנת בצל אחד קצוץ בשפע של שמן זית, מוסיפה ג'ינגר כורכום ושום מגורדים בפומפיה ומצקת מציר העוף, נותנת לבצל ולטעמים שתים שלוש דקות להתאחד

3

במג'ימיקס מעבירה את הירקות הצלויים שהתרכחו בנתים ואת תכולת המחבת עם הבצל
מוסיפה שתי כוסות ציר חמים
טוחנת טוב כאשר הפקק פתוח שאדים יוכלו לצאת
ממשיכה להוסיף עוד ציר עד לסמיכות הרצויה. הגעתי לליטר אפשר יותר

Ingredients

מרכיבים
 חצי דלורית
 חצי דלעת ערמונים
 3 גזרים
 1 בטטה כתומה גדולה
 ליטר ציר עוף
 בצל בינוני
 3 שיני שום
 סמ' גינגר טרי
 סמ' כורכום טרי

Directions

איך מכינות
1

את הבטטה, הדלורית, דלעת הערמונים והגזרים קולפת וחותכת לקוביות
כדי להוסיף לירקות טעם ואופי זילפתי שמן זית וקצת מלח ולתנור
צליה בחום גבוהה על טורבו של 20-30 דקות, עד שיש סימני חריכה

2

מחממת את הציר בסיר שבו יהיה המרק
במחבת מטגנת בצל אחד קצוץ בשפע של שמן זית, מוסיפה ג'ינגר כורכום ושום מגורדים בפומפיה ומצקת מציר העוף, נותנת לבצל ולטעמים שתים שלוש דקות להתאחד

3

במג'ימיקס מעבירה את הירקות הצלויים שהתרכחו בנתים ואת תכולת המחבת עם הבצל
מוסיפה שתי כוסות ציר חמים
טוחנת טוב כאשר הפקק פתוח שאדים יוכלו לצאת
ממשיכה להוסיף עוד ציר עד לסמיכות הרצויה. הגעתי לליטר אפשר יותר

מרק כתום מבטטה ודלעות צלויות עם ציר עוף

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

מרק כתום מבטטה ודלעות צלויות עם ציר עוף

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שקדי מרק פליאו

שקדי מרק פליאו

מתה על שקדי מרק, ראיתי השבוע בסטורי תמונה של שקדי מרק שהכינה רינת צדוק ורציתי גם גירסה מותאמת לפרוטוקול האוטואימוני. מתברר ששקדי מרק אין בהם הרבה, קמח, מים, שמן, מלח וכורכום. אפשרי לגמרי להתאים. בעיקר כי הקמח קסאבה אוהב להיות קרקר!