מרק כתום מבטטה ודלעות צלויות עם ציר עוף

| 20/12/2021

מה כבר אפשר לעשות עם מרק כתום. לפני אולי עשר שנים זה היה פתרון טוב לארוחת צהרים, בטטה גזר ודלעת במים, שרך טחינה טובה, קצת חמאה ושמנת אולי אגוז מוסקט ושקדי מרק מעל. וכמה עבר מאז…

המרק הזה אחר, הירקות מקבלים קרמול טבעי מצליה טובה בתנור, מגוון הדלעות גדל ואפשר לעשות כאן שימוש בדלעת יפנית, דלורית, דלעת ערמונים, כולם יתנו טעמים מענינים וטובים. שורש ג'ינג'ר וכורכום חברים קבועים וציר כמובן, כי למה לוותר על טעם וערכים טובים. ועדין על שקדי מרק לא מותרות

מרק כתום מבטטה ודלעות צלויות עם ציר עוף

כמותזמן הכנה
ארבע מנות 45 דקות

מרכיבים
 חצי דלורית
 חצי דלעת ערמונים
 3 גזרים
 1 בטטה כתומה גדולה
 ליטר ציר עוף
 בצל בינוני
 3 שיני שום
 סמ' גינגר טרי
 סמ' כורכום טרי

איך מכינות
1

את הבטטה, הדלורית, דלעת הערמונים והגזרים קולפת וחותכת לקוביות
כדי להוסיף לירקות טעם ואופי זילפתי שמן זית וקצת מלח ולתנור
צליה בחום גבוהה על טורבו של 20-30 דקות, עד שיש סימני חריכה

2

מחממת את הציר בסיר שבו יהיה המרק
במחבת מטגנת בצל אחד קצוץ בשפע של שמן זית, מוסיפה ג'ינגר כורכום ושום מגורדים בפומפיה ומצקת מציר העוף, נותנת לבצל ולטעמים שתים שלוש דקות להתאחד

3

במג'ימיקס מעבירה את הירקות הצלויים שהתרכחו בנתים ואת תכולת המחבת עם הבצל
מוסיפה שתי כוסות ציר חמים
טוחנת טוב כאשר הפקק פתוח שאדים יוכלו לצאת
ממשיכה להוסיף עוד ציר עד לסמיכות הרצויה. הגעתי לליטר אפשר יותר

Ingredients

מרכיבים
 חצי דלורית
 חצי דלעת ערמונים
 3 גזרים
 1 בטטה כתומה גדולה
 ליטר ציר עוף
 בצל בינוני
 3 שיני שום
 סמ' גינגר טרי
 סמ' כורכום טרי

Directions

איך מכינות
1

את הבטטה, הדלורית, דלעת הערמונים והגזרים קולפת וחותכת לקוביות
כדי להוסיף לירקות טעם ואופי זילפתי שמן זית וקצת מלח ולתנור
צליה בחום גבוהה על טורבו של 20-30 דקות, עד שיש סימני חריכה

2

מחממת את הציר בסיר שבו יהיה המרק
במחבת מטגנת בצל אחד קצוץ בשפע של שמן זית, מוסיפה ג'ינגר כורכום ושום מגורדים בפומפיה ומצקת מציר העוף, נותנת לבצל ולטעמים שתים שלוש דקות להתאחד

3

במג'ימיקס מעבירה את הירקות הצלויים שהתרכחו בנתים ואת תכולת המחבת עם הבצל
מוסיפה שתי כוסות ציר חמים
טוחנת טוב כאשר הפקק פתוח שאדים יוכלו לצאת
ממשיכה להוסיף עוד ציר עד לסמיכות הרצויה. הגעתי לליטר אפשר יותר

מרק כתום מבטטה ודלעות צלויות עם ציר עוף

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

מרק כתום מבטטה ודלעות צלויות עם ציר עוף

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

קניידלך פליאו – טעימים ממש

קניידלך פליאו – טעימים ממש

טעם עמוק של מרק עוף, חומרים טובים ונוטרינטים בשפע. כדאי להשקיע קצת בהקצפת החלבונים כדי לקבל קניידלך אורירים מלאי טעם. מתאים לפליאו, מתאים לתזונה קטוגנית. נטול עמילנים וקמחי דגנים

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה

מרק קובה סלק ללא גלוטן

מרק קובה סלק ללא גלוטן

מרק סגול עמוק בטעמי אדמה חמוצים מתוקים וכדורים של טלה מתובל עטוף באורז. יש בו המון סלק בשורש ועלים. אין בו גלוטן הוא נשען על מסורת של בצק לפסח. יפה וטעים

פאי דייגות כתום

פאי דייגות כתום

שיכבה של ירקות ארומטים, קוביות של סלמון שמנמן ופירה דלורית טעים
שכבות של פאי שבתנור מתאחדות ליותר מסך החלקים. פאי כתום שכיף לישר