מרק כתום בטטה ודלעות צלויות עם ציר עוף

מה כבר אפשר לעשות עם מרק כתום. לפני אולי עשר שנים זה היה פתרון טוב לארוחת צהרים, בטטה גזר ודלעת במים, שרך טחינה טובה, קצת חמאה ושמנת אולי אגוז מוסקט ושקדי מרק מעל. וכמה עבר מאז…

המרק הזה אחר, הירקות מקבלים קרמול טבעי מצליה טובה בתנור, מגוון הדלעות גדל ואפשר לעשות כאן שימוש בדלעת יפנית, דלורית, דלעת ערמונים, כולם יתנו טעמים מענינים וטובים. שורש ג'ינג'ר וכורכום חברים קבועים וציר כמובן, כי למה לוותר על טעם וערכים טובים. ועדין על שקדי מרק לא מותרות

מרק כתום מבטטה ודלעות צלויות עם ציר עוף

ככה עושה

מרק כתום מבטטה ודלעות צלויות עם ציר עוף

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה15 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
milkfree
רוטב סויה
soyfree
glutenfree

מרכיבים

  • חצי דלורית
  • חצי דלעת ערמונים
  • 3 גזרים
  • 1 בטטה כתומה גדולה
  • ליטר ציר עוף
  • בצל בינוני
  • 3 שיני שום
  • סמ' גינגר טרי
  • סמ' כורכום טרי

הכנות

איך מכינות

  • את הבטטה, הדלורית, דלעת הערמונים והגזרים קולפת וחותכת לקוביות, כדי להוסיף לירקות טעם ואופי זילפתי שמן זית וקצת מלח ולתנור צליה בחום גבוהה על טורבו של 20-30 דקות, עד שיש סימני חריכה
  • מחממת את הציר בסיר שבו יהיה המרק. במחבת מטגנת בצל אחד קצוץ בשפע של שמן זית, מוסיפה ג'ינגר כורכום ושום מגורדים בפומפיה ומצקת מציר העוף, נותנת לבצל ולטעמים שתים שלוש דקות להתאחד
  • במג'ימיקס מעבירה את הירקות הצלויים שהתרכחו בנתים ואת תכולת המחבת עם הבצל מוסיפה שתי כוסות ציר חמים טוחנת טוב כאשר הפקק פתוח שאדים יוכלו לצאת. ממשיכה להוסיף עוד ציר עד לסמיכות הרצויה. הגעתי לליטר אפשר יותר
מרק כתום מבטטה ודלעות צלויות עם ציר עוף
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו . פליאו אוטואימוני

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן