מרק ירקות וציר

המרק הזה התחיל מגירסה טבעונית שהכנו מדי פעם משאריות ירקות, באחת הפעמים הכנסתי שקית של ציר גלטיני, ובום קרה הקסם והמרק הפך לממכר, יש בו את הטריות של ירקות שמתבשלים קצר ושומרים על הביס שלהם, בטיגון קל בשמן זית ועומק של ציר שבושל שעות

הכנות10 minsזמן בישול30 mins

בסיס
 1 בצל לבן גדול או כרישה גדולה
 2 גזרים
 שורש סלרי או שלושה מקלות סלרי
 אצבע ג'ינגר חתוכה לגפרורים דקים
 חצי כוס שמן זית
 חצי ליטר ציר עצמות גלטיני
ירקות משתנים
 חופן פטריות
 ראש ברוקולי או כרובית
 כמה עלי מנגולד, סלק או תרד
 עלי קייל או חתיכת כרוב
 קישוא, זוקיני או חתיכת דלעת
 עלי תבלין כמו פטרוזיליה כוסברה בזיל
ירקות עמילנים משתנים
 שעועית ירוקה או אפונת גינה
 דלעת ערמונים או בטטה
 סלק או ארטישוק ירושלמי

1

מתחילה במגירת הירקות, מלקטת, בכל פעם זה יוצא קצת אחרת וזה חלק מהכיף, כדאי שיהיו לפחות ארבעה סוגים של ירקות מלבד הבסיס, הם יכולים להיות גם קצת ישנים
הרשימה מחולקת לירקות משתנים עלים, קישוא, דלעת, פטריות, מצליבים, כולם דלי פחממות, וירקות עמילנים כמו בטטה סלק ואפונה ירוקה, משלבת כדי שהמרק ישמר קליל ויהיה לו מספיק גוף
את הירקות האלו קוצצת לחתיכות נגיסות, כיף שיש בכף כמה ירקות יחד. יוצא משהו כמו 9 כוסות של ירקות משתנים

2

מכינה את ירקות הבסיס, כדאי שיהיו כולם. הבצל או הכרישה קצוצים דק, אפשר גם את שניהם, חתיכת ג'ינגר קצוצה לאצבעות דקיקות, מי שלא בענין ג'ינגר יכולה להחליף בשום פרוס דק דק גם שניהם יחד זה סבבה. גזר יתן מתיקות קוביות קטנות שיגיעו לכל כף, סלרי יתן חמיצות ויאזן טוב את הגזר, או שורש או מקלות קלופים וקצוצים דק
את הירקות מטגנת בשפע של שמן זית - כרבע כוס בסיר רחב שיכיל את המרק, הרעיון שיהיו מצופים בשומן מערבבת עד שהבצל שקוף

3

מוסיפה מהירקות המשתנים, ירקות קשים כמו שורשים או כרובית בהתחלה, מוסיפה עוד קצת שמן לתת לירקות להעטף בשומן לפני הכנסת הירק הבא, האחרונים להיכנס הם העלים שצרכים מעט זמן
שכל הירקות בפנים והצבע והריח מעולים מוסיפה את הציר
תוכלו למצוא כאן מתכון לציר גלטיני, שומרת על הציר בשקיות זיפ של חצי ליטר, שטוחות במקפיא מכניסה את הציר קפוא מעל הירקות ומכסה בכמה כוסות של מים רותחים
הציר ימס מאוד מהר. טועמת, יתכן שצריך עוד קצת מלח
מכסה ומבשלת ברתיחה עדינה כעשרים דקות

Ingredients

בסיס
 1 בצל לבן גדול או כרישה גדולה
 2 גזרים
 שורש סלרי או שלושה מקלות סלרי
 אצבע ג'ינגר חתוכה לגפרורים דקים
 חצי כוס שמן זית
 חצי ליטר ציר עצמות גלטיני
ירקות משתנים
 חופן פטריות
 ראש ברוקולי או כרובית
 כמה עלי מנגולד, סלק או תרד
 עלי קייל או חתיכת כרוב
 קישוא, זוקיני או חתיכת דלעת
 עלי תבלין כמו פטרוזיליה כוסברה בזיל
ירקות עמילנים משתנים
 שעועית ירוקה או אפונת גינה
 דלעת ערמונים או בטטה
 סלק או ארטישוק ירושלמי

Directions

1

מתחילה במגירת הירקות, מלקטת, בכל פעם זה יוצא קצת אחרת וזה חלק מהכיף, כדאי שיהיו לפחות ארבעה סוגים של ירקות מלבד הבסיס, הם יכולים להיות גם קצת ישנים
הרשימה מחולקת לירקות משתנים עלים, קישוא, דלעת, פטריות, מצליבים, כולם דלי פחממות, וירקות עמילנים כמו בטטה סלק ואפונה ירוקה, משלבת כדי שהמרק ישמר קליל ויהיה לו מספיק גוף
את הירקות האלו קוצצת לחתיכות נגיסות, כיף שיש בכף כמה ירקות יחד. יוצא משהו כמו 9 כוסות של ירקות משתנים

2

מכינה את ירקות הבסיס, כדאי שיהיו כולם. הבצל או הכרישה קצוצים דק, אפשר גם את שניהם, חתיכת ג'ינגר קצוצה לאצבעות דקיקות, מי שלא בענין ג'ינגר יכולה להחליף בשום פרוס דק דק גם שניהם יחד זה סבבה. גזר יתן מתיקות קוביות קטנות שיגיעו לכל כף, סלרי יתן חמיצות ויאזן טוב את הגזר, או שורש או מקלות קלופים וקצוצים דק
את הירקות מטגנת בשפע של שמן זית - כרבע כוס בסיר רחב שיכיל את המרק, הרעיון שיהיו מצופים בשומן מערבבת עד שהבצל שקוף

3

מוסיפה מהירקות המשתנים, ירקות קשים כמו שורשים או כרובית בהתחלה, מוסיפה עוד קצת שמן לתת לירקות להעטף בשומן לפני הכנסת הירק הבא, האחרונים להיכנס הם העלים שצרכים מעט זמן
שכל הירקות בפנים והצבע והריח מעולים מוסיפה את הציר
תוכלו למצוא כאן מתכון לציר גלטיני, שומרת על הציר בשקיות זיפ של חצי ליטר, שטוחות במקפיא מכניסה את הציר קפוא מעל הירקות ומכסה בכמה כוסות של מים רותחים
הציר ימס מאוד מהר. טועמת, יתכן שצריך עוד קצת מלח
מכסה ומבשלת ברתיחה עדינה כעשרים דקות

מרק ירקות וציר
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

מרק ירקות וציר

המרק הזה התחיל מגירסה טבעונית שהכנו מדי פעם משאריות ירקות, באחת הפעמים הכנסתי שקית של ציר גלטיני, ובום קרה הקסם והמרק הפך לממכר, יש בו את הטריות של ירקות שמתבשלים קצר ושומרים על הביס שלהם, בטיגון קל בשמן זית ועומק של ציר שבושל שעות

הכנות10 minsזמן בישול30 mins

בסיס
 1 בצל לבן גדול או כרישה גדולה
 2 גזרים
 שורש סלרי או שלושה מקלות סלרי
 אצבע ג'ינגר חתוכה לגפרורים דקים
 חצי כוס שמן זית
 חצי ליטר ציר עצמות גלטיני
ירקות משתנים
 חופן פטריות
 ראש ברוקולי או כרובית
 כמה עלי מנגולד, סלק או תרד
 עלי קייל או חתיכת כרוב
 קישוא, זוקיני או חתיכת דלעת
 עלי תבלין כמו פטרוזיליה כוסברה בזיל
ירקות עמילנים משתנים
 שעועית ירוקה או אפונת גינה
 דלעת ערמונים או בטטה
 סלק או ארטישוק ירושלמי

1

מתחילה במגירת הירקות, מלקטת, בכל פעם זה יוצא קצת אחרת וזה חלק מהכיף, כדאי שיהיו לפחות ארבעה סוגים של ירקות מלבד הבסיס, הם יכולים להיות גם קצת ישנים
הרשימה מחולקת לירקות משתנים עלים, קישוא, דלעת, פטריות, מצליבים, כולם דלי פחממות, וירקות עמילנים כמו בטטה סלק ואפונה ירוקה, משלבת כדי שהמרק ישמר קליל ויהיה לו מספיק גוף
את הירקות האלו קוצצת לחתיכות נגיסות, כיף שיש בכף כמה ירקות יחד. יוצא משהו כמו 9 כוסות של ירקות משתנים

2

מכינה את ירקות הבסיס, כדאי שיהיו כולם. הבצל או הכרישה קצוצים דק, אפשר גם את שניהם, חתיכת ג'ינגר קצוצה לאצבעות דקיקות, מי שלא בענין ג'ינגר יכולה להחליף בשום פרוס דק דק גם שניהם יחד זה סבבה. גזר יתן מתיקות קוביות קטנות שיגיעו לכל כף, סלרי יתן חמיצות ויאזן טוב את הגזר, או שורש או מקלות קלופים וקצוצים דק
את הירקות מטגנת בשפע של שמן זית - כרבע כוס בסיר רחב שיכיל את המרק, הרעיון שיהיו מצופים בשומן מערבבת עד שהבצל שקוף

3

מוסיפה מהירקות המשתנים, ירקות קשים כמו שורשים או כרובית בהתחלה, מוסיפה עוד קצת שמן לתת לירקות להעטף בשומן לפני הכנסת הירק הבא, האחרונים להיכנס הם העלים שצרכים מעט זמן
שכל הירקות בפנים והצבע והריח מעולים מוסיפה את הציר
תוכלו למצוא כאן מתכון לציר גלטיני, שומרת על הציר בשקיות זיפ של חצי ליטר, שטוחות במקפיא מכניסה את הציר קפוא מעל הירקות ומכסה בכמה כוסות של מים רותחים
הציר ימס מאוד מהר. טועמת, יתכן שצריך עוד קצת מלח
מכסה ומבשלת ברתיחה עדינה כעשרים דקות

Ingredients

בסיס
 1 בצל לבן גדול או כרישה גדולה
 2 גזרים
 שורש סלרי או שלושה מקלות סלרי
 אצבע ג'ינגר חתוכה לגפרורים דקים
 חצי כוס שמן זית
 חצי ליטר ציר עצמות גלטיני
ירקות משתנים
 חופן פטריות
 ראש ברוקולי או כרובית
 כמה עלי מנגולד, סלק או תרד
 עלי קייל או חתיכת כרוב
 קישוא, זוקיני או חתיכת דלעת
 עלי תבלין כמו פטרוזיליה כוסברה בזיל
ירקות עמילנים משתנים
 שעועית ירוקה או אפונת גינה
 דלעת ערמונים או בטטה
 סלק או ארטישוק ירושלמי

Directions

1

מתחילה במגירת הירקות, מלקטת, בכל פעם זה יוצא קצת אחרת וזה חלק מהכיף, כדאי שיהיו לפחות ארבעה סוגים של ירקות מלבד הבסיס, הם יכולים להיות גם קצת ישנים
הרשימה מחולקת לירקות משתנים עלים, קישוא, דלעת, פטריות, מצליבים, כולם דלי פחממות, וירקות עמילנים כמו בטטה סלק ואפונה ירוקה, משלבת כדי שהמרק ישמר קליל ויהיה לו מספיק גוף
את הירקות האלו קוצצת לחתיכות נגיסות, כיף שיש בכף כמה ירקות יחד. יוצא משהו כמו 9 כוסות של ירקות משתנים

2

מכינה את ירקות הבסיס, כדאי שיהיו כולם. הבצל או הכרישה קצוצים דק, אפשר גם את שניהם, חתיכת ג'ינגר קצוצה לאצבעות דקיקות, מי שלא בענין ג'ינגר יכולה להחליף בשום פרוס דק דק גם שניהם יחד זה סבבה. גזר יתן מתיקות קוביות קטנות שיגיעו לכל כף, סלרי יתן חמיצות ויאזן טוב את הגזר, או שורש או מקלות קלופים וקצוצים דק
את הירקות מטגנת בשפע של שמן זית - כרבע כוס בסיר רחב שיכיל את המרק, הרעיון שיהיו מצופים בשומן מערבבת עד שהבצל שקוף

3

מוסיפה מהירקות המשתנים, ירקות קשים כמו שורשים או כרובית בהתחלה, מוסיפה עוד קצת שמן לתת לירקות להעטף בשומן לפני הכנסת הירק הבא, האחרונים להיכנס הם העלים שצרכים מעט זמן
שכל הירקות בפנים והצבע והריח מעולים מוסיפה את הציר
תוכלו למצוא כאן מתכון לציר גלטיני, שומרת על הציר בשקיות זיפ של חצי ליטר, שטוחות במקפיא מכניסה את הציר קפוא מעל הירקות ומכסה בכמה כוסות של מים רותחים
הציר ימס מאוד מהר. טועמת, יתכן שצריך עוד קצת מלח
מכסה ומבשלת ברתיחה עדינה כעשרים דקות

מרק ירקות וציר
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
מרק בצל

מרק בצל

המרק הזה כולו בצל שנוזליו התאדו ממנו והוחלפו ביין לבן וציר עצמות סמיך. נפלא ממש

ציר עצמות בקר ג’לטיני

ציר עצמות בקר ג’לטיני

הציר הזה מעשיר כל מרק או תבשיל ברגע. נותן טעמים עמוקים ומנה מרוכזת של ג’לטין. הוא סמיך מאוד והבישול שלו יחסית לציר עצמות קצר. מדי פעם מכינה ומקפיאה בשקיות זיפ של חצי ליטר. אוצר

מרק שאריות ירקות

מרק שאריות ירקות

מרק קל טעים ומאוד מנחם. יוצא כל פעם קצת אחרת, עשוי משאריות של ירקות. מכינה אותו ביום חמישי לפני הקניות לסופשבוע. עם כמות כזו של ירקות בתזונה תמיד יש מלא שאריות. לזרוק זה הכי מבאס

מרק חמוסטה ושערות אסדו

מרק חמוסטה ושערות אסדו

לא בדיוק מתכון, יותר צרוף של שני מתכונים מרק חמוסטה חמצמץ ושערות אסדו שמזכירות את מילוי הסיסקה המסורתי

מרק פטריות

מרק פטריות

מרק קל טעים וחורפי עם טוויסט קטן של ארטישוק ירושלמי

ציר ראשי שרימפס

ציר ראשי שרימפס

הציר הזה מקורו בראשי השרימפס, שהם מלאי טעם וצבע. מתקבל ציר כתום קליל שמשביח כל תבשיל דגים, ובעצמו משמש בסיס נפלא למרקים אסיתים

ציר עצמות בקר מינרלי

ציר עצמות בקר מינרלי

עשיר בקולוגן מינרלים, וחומצות אמינו. ההכנה שלו ארוכה ומורכבת
אבל הוא סופרפוד חיוני לשיקום המעי ותורם עומק של טעמים לכל תבשיל שצריך קצת נוזל

$