מרק ירקות וציר עצמות בקר ג'לטיני

17/02/2021

המרק הזה התחיל מגירסה טבעונית שהכנו מדי פעם משאריות ירקות, באחת הפעמים הכנסתי שקית של ציר עצמות ג'לטיני, ובום קרה הקסם והמרק הפך לממכר, יש בו את הטריות של ירקות שמתבשלים קצר ושומרים על הביס שלהם, בטיגון קל בשמן זית ועומק של ציר שבושל שעות

6 מנות

Prep Time10 minsCook Time30 mins

בסיס
 1 בצל לבן גדול או כרישה גדולה
 2 גזרים
 שורש סלרי או שלושה מקלות סלרי
 אצבע ג'ינגר חתוכה לגפרורים דקים
 חצי כוס שמן זית
 תצי ליטר ציר עצמות בקר ג'לטיני
ירקות משתנים
 חופן פטריות
 ראש ברוקולי או כרובית
 כמה עלי מנגולד, סלק או תרד
 עלי קייל או חתיכת כרוב
 קישוא, זוקיני או חתיכת דלעת
 עלי תבלין כמו פטרוזיליה כוסברה בזיל
ירקות עמילנים משתנים
 שעועית ירוקה או אפונת גינה
 דלעת ערמונים או בטטה
 סלק או ארטישוק ירושלמי

1

מתחילה במגירת הירקות, מלקטת, בכל פעם זה יוצא קצת אחרת וזה חלק מהכיף, כדאי שיהיו לפחות ארבעה סוגים של ירקות מלבד הבסיס, הם יכולים להיות גם קצת ישנים
הרשימה מחולקת לירקות משתנים עלים, קישוא, דלעת, פטריות, מצליבים, כולם דלי פחממות, וירקות עמילנים כמו בטטה סלק ואפונה ירוקה, משלבת כדי שהמרק ישמר קליל ויהיה לו מספיק גוף
את הירקות האלו קוצצת לחתיכות נגיסות, כיף שיש בכף כמה ירקות יחד. יוצא משהו כמו 9 כוסות של ירקות משתנים

2

מכינה את ירקות הבסיס, כדאי שיהיו כולם. הבצל או הכרישה קצוצים דק, אפשר גם את שניהם, חתיכת ג'ינגר קצוצה לאצבעות דקיקות, מי שלא בענין ג'ינגר יכולה להחליף בשום פרוס דק דק גם שניהם יחד זה סבבה. גזר יתן מתיקות קוביות קטנות שיגיעו לכל כף, סלרי יתן חמיצות ויאזן טוב את הגזר, או שורש או מקלות קלופים וקצוצים דק
את הירקות מטגנת בשפע של שמן זית - כרבע כוס בסיר רחב שיכיל את המרק, הרעיון שיהיו מצופים בשומן מערבבת עד שהבצל שקוף

3

מוסיפה מהירקות המשתנים, ירקות קשים כמו שורשים או כרובית בהתחלה, מוסיפה עוד קצת שמן לתת לירקות להעטף בשומן לפני הכנסת הירק הבא, האחרונים להיכנס הם העלים שצרכים מעט זמן
שכל הירקות בפנים והצבע והריח מעולים מוסיפה את הציר
תוכלו למצוא כאן מתכון לציר גלטיני, שומרת על הציר בשקיות זיפ של חצי ליטר, שטוחות במקפיא מכניסה את הציר קפוא מעל הירקות ומכסה בליטר מים רותחים
הציר ימס מאוד מהר. טועמת, יתכן שצריך עוד קצת מלח
מכסה ומבשלת ברתיחה עדינה כעשרים דקות

ציר עצמות בקר ג'לטיני - מתכון

מרק שאריות ירקות - מתכון

Ingredients

בסיס
 1 בצל לבן גדול או כרישה גדולה
 2 גזרים
 שורש סלרי או שלושה מקלות סלרי
 אצבע ג'ינגר חתוכה לגפרורים דקים
 חצי כוס שמן זית
 תצי ליטר ציר עצמות בקר ג'לטיני
ירקות משתנים
 חופן פטריות
 ראש ברוקולי או כרובית
 כמה עלי מנגולד, סלק או תרד
 עלי קייל או חתיכת כרוב
 קישוא, זוקיני או חתיכת דלעת
 עלי תבלין כמו פטרוזיליה כוסברה בזיל
ירקות עמילנים משתנים
 שעועית ירוקה או אפונת גינה
 דלעת ערמונים או בטטה
 סלק או ארטישוק ירושלמי

Directions

1

מתחילה במגירת הירקות, מלקטת, בכל פעם זה יוצא קצת אחרת וזה חלק מהכיף, כדאי שיהיו לפחות ארבעה סוגים של ירקות מלבד הבסיס, הם יכולים להיות גם קצת ישנים
הרשימה מחולקת לירקות משתנים עלים, קישוא, דלעת, פטריות, מצליבים, כולם דלי פחממות, וירקות עמילנים כמו בטטה סלק ואפונה ירוקה, משלבת כדי שהמרק ישמר קליל ויהיה לו מספיק גוף
את הירקות האלו קוצצת לחתיכות נגיסות, כיף שיש בכף כמה ירקות יחד. יוצא משהו כמו 9 כוסות של ירקות משתנים

2

מכינה את ירקות הבסיס, כדאי שיהיו כולם. הבצל או הכרישה קצוצים דק, אפשר גם את שניהם, חתיכת ג'ינגר קצוצה לאצבעות דקיקות, מי שלא בענין ג'ינגר יכולה להחליף בשום פרוס דק דק גם שניהם יחד זה סבבה. גזר יתן מתיקות קוביות קטנות שיגיעו לכל כף, סלרי יתן חמיצות ויאזן טוב את הגזר, או שורש או מקלות קלופים וקצוצים דק
את הירקות מטגנת בשפע של שמן זית - כרבע כוס בסיר רחב שיכיל את המרק, הרעיון שיהיו מצופים בשומן מערבבת עד שהבצל שקוף

3

מוסיפה מהירקות המשתנים, ירקות קשים כמו שורשים או כרובית בהתחלה, מוסיפה עוד קצת שמן לתת לירקות להעטף בשומן לפני הכנסת הירק הבא, האחרונים להיכנס הם העלים שצרכים מעט זמן
שכל הירקות בפנים והצבע והריח מעולים מוסיפה את הציר
תוכלו למצוא כאן מתכון לציר גלטיני, שומרת על הציר בשקיות זיפ של חצי ליטר, שטוחות במקפיא מכניסה את הציר קפוא מעל הירקות ומכסה בליטר מים רותחים
הציר ימס מאוד מהר. טועמת, יתכן שצריך עוד קצת מלח
מכסה ומבשלת ברתיחה עדינה כעשרים דקות

מרק ירקות וציר עצמות בקר ג'לטיני

מרק ירקות וציר עצמות בקר ג'לטיני

המרק הזה התחיל מגירסה טבעונית שהכנו מדי פעם משאריות ירקות, באחת הפעמים הכנסתי שקית של ציר עצמות ג'לטיני, ובום קרה הקסם והמרק הפך לממכר, יש בו את הטריות של ירקות שמתבשלים קצר ושומרים על הביס שלהם, בטיגון קל בשמן זית ועומק של ציר שבושל שעות

6 מנות

Prep Time10 minsCook Time30 mins

בסיס
 1 בצל לבן גדול או כרישה גדולה
 2 גזרים
 שורש סלרי או שלושה מקלות סלרי
 אצבע ג'ינגר חתוכה לגפרורים דקים
 חצי כוס שמן זית
 תצי ליטר ציר עצמות בקר ג'לטיני
ירקות משתנים
 חופן פטריות
 ראש ברוקולי או כרובית
 כמה עלי מנגולד, סלק או תרד
 עלי קייל או חתיכת כרוב
 קישוא, זוקיני או חתיכת דלעת
 עלי תבלין כמו פטרוזיליה כוסברה בזיל
ירקות עמילנים משתנים
 שעועית ירוקה או אפונת גינה
 דלעת ערמונים או בטטה
 סלק או ארטישוק ירושלמי

1

מתחילה במגירת הירקות, מלקטת, בכל פעם זה יוצא קצת אחרת וזה חלק מהכיף, כדאי שיהיו לפחות ארבעה סוגים של ירקות מלבד הבסיס, הם יכולים להיות גם קצת ישנים
הרשימה מחולקת לירקות משתנים עלים, קישוא, דלעת, פטריות, מצליבים, כולם דלי פחממות, וירקות עמילנים כמו בטטה סלק ואפונה ירוקה, משלבת כדי שהמרק ישמר קליל ויהיה לו מספיק גוף
את הירקות האלו קוצצת לחתיכות נגיסות, כיף שיש בכף כמה ירקות יחד. יוצא משהו כמו 9 כוסות של ירקות משתנים

2

מכינה את ירקות הבסיס, כדאי שיהיו כולם. הבצל או הכרישה קצוצים דק, אפשר גם את שניהם, חתיכת ג'ינגר קצוצה לאצבעות דקיקות, מי שלא בענין ג'ינגר יכולה להחליף בשום פרוס דק דק גם שניהם יחד זה סבבה. גזר יתן מתיקות קוביות קטנות שיגיעו לכל כף, סלרי יתן חמיצות ויאזן טוב את הגזר, או שורש או מקלות קלופים וקצוצים דק
את הירקות מטגנת בשפע של שמן זית - כרבע כוס בסיר רחב שיכיל את המרק, הרעיון שיהיו מצופים בשומן מערבבת עד שהבצל שקוף

3

מוסיפה מהירקות המשתנים, ירקות קשים כמו שורשים או כרובית בהתחלה, מוסיפה עוד קצת שמן לתת לירקות להעטף בשומן לפני הכנסת הירק הבא, האחרונים להיכנס הם העלים שצרכים מעט זמן
שכל הירקות בפנים והצבע והריח מעולים מוסיפה את הציר
תוכלו למצוא כאן מתכון לציר גלטיני, שומרת על הציר בשקיות זיפ של חצי ליטר, שטוחות במקפיא מכניסה את הציר קפוא מעל הירקות ומכסה בליטר מים רותחים
הציר ימס מאוד מהר. טועמת, יתכן שצריך עוד קצת מלח
מכסה ומבשלת ברתיחה עדינה כעשרים דקות

ציר עצמות בקר ג'לטיני - מתכון

מרק שאריות ירקות - מתכון

Ingredients

בסיס
 1 בצל לבן גדול או כרישה גדולה
 2 גזרים
 שורש סלרי או שלושה מקלות סלרי
 אצבע ג'ינגר חתוכה לגפרורים דקים
 חצי כוס שמן זית
 תצי ליטר ציר עצמות בקר ג'לטיני
ירקות משתנים
 חופן פטריות
 ראש ברוקולי או כרובית
 כמה עלי מנגולד, סלק או תרד
 עלי קייל או חתיכת כרוב
 קישוא, זוקיני או חתיכת דלעת
 עלי תבלין כמו פטרוזיליה כוסברה בזיל
ירקות עמילנים משתנים
 שעועית ירוקה או אפונת גינה
 דלעת ערמונים או בטטה
 סלק או ארטישוק ירושלמי

Directions

1

מתחילה במגירת הירקות, מלקטת, בכל פעם זה יוצא קצת אחרת וזה חלק מהכיף, כדאי שיהיו לפחות ארבעה סוגים של ירקות מלבד הבסיס, הם יכולים להיות גם קצת ישנים
הרשימה מחולקת לירקות משתנים עלים, קישוא, דלעת, פטריות, מצליבים, כולם דלי פחממות, וירקות עמילנים כמו בטטה סלק ואפונה ירוקה, משלבת כדי שהמרק ישמר קליל ויהיה לו מספיק גוף
את הירקות האלו קוצצת לחתיכות נגיסות, כיף שיש בכף כמה ירקות יחד. יוצא משהו כמו 9 כוסות של ירקות משתנים

2

מכינה את ירקות הבסיס, כדאי שיהיו כולם. הבצל או הכרישה קצוצים דק, אפשר גם את שניהם, חתיכת ג'ינגר קצוצה לאצבעות דקיקות, מי שלא בענין ג'ינגר יכולה להחליף בשום פרוס דק דק גם שניהם יחד זה סבבה. גזר יתן מתיקות קוביות קטנות שיגיעו לכל כף, סלרי יתן חמיצות ויאזן טוב את הגזר, או שורש או מקלות קלופים וקצוצים דק
את הירקות מטגנת בשפע של שמן זית - כרבע כוס בסיר רחב שיכיל את המרק, הרעיון שיהיו מצופים בשומן מערבבת עד שהבצל שקוף

3

מוסיפה מהירקות המשתנים, ירקות קשים כמו שורשים או כרובית בהתחלה, מוסיפה עוד קצת שמן לתת לירקות להעטף בשומן לפני הכנסת הירק הבא, האחרונים להיכנס הם העלים שצרכים מעט זמן
שכל הירקות בפנים והצבע והריח מעולים מוסיפה את הציר
תוכלו למצוא כאן מתכון לציר גלטיני, שומרת על הציר בשקיות זיפ של חצי ליטר, שטוחות במקפיא מכניסה את הציר קפוא מעל הירקות ומכסה בליטר מים רותחים
הציר ימס מאוד מהר. טועמת, יתכן שצריך עוד קצת מלח
מכסה ומבשלת ברתיחה עדינה כעשרים דקות

מרק ירקות וציר עצמות בקר ג'לטיני

2 תגובות

  1. מיכל פיקס

    מרק ממש נפלא, עשיר בטעמים וצבעים

    השאר תגובה

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

צזיקי טבעוני משקדים

צזיקי טבעוני משקדים

צזיקי טבעוני, מבוסס על לאבנה משקדים, יחד עם מלפפונים מגורדים ושום שמיר ונענע. מושלם לליווי קציצות דגים, בסיס אולטימטיבי לגירוס

חביתת עשבים ירוקים

חביתת עשבים ירוקים

גירסה לחביתת הירק הפרסית, שמוכרת בשם קוקו סבזי, המון המון עלים ירוקים כהים על הבוקר

עוגיות טחינה פליאו

עוגיות טחינה פליאו

עוגיה טחינה שמרגישה כמו עוגיה וטעימה כמו עוגיה. לכבוד החזרת הטחינה והשומשום בהצלחה, הבת האלופה שלי יצרה את המתכון הזה. הקרדיט כולו לרמי ורטמן

מרק בצל

מרק בצל

המרק הזה כולו בצל שנוזליו התאדו ממנו והוחלפו ביין לבן וציר עצמות סמיך. נפלא ממש