מרק ירקות עם ציר עצמות בקר ג'לטיני
המרק הזה התחיל מגירסה טבעונית שהכנו מדי פעם משאריות ירקות, באחת הפעמים הכנסתי שקית של ציר עצמות, ובום קרה הקסם והמרק הפך לממכר, יש בו את הטריות של ירקות שמתבשלים קצר ושומרים על הביס שלהם, בטיגון קל בשמן זית ועומק של ציר שבושל שעות
למי שקשה לשתות ציר נקי בל הבוקר זה יכול להיות פתרון טוב
מתכונים לציר עצמות בקר ג’לטיניי או ציר עצמות בקר מינרלי אוטואימוני יש כאן
מתחילה במגירת הירקות, מלקטת, בכל פעם זה יוצא קצת אחרת וזה חלק מהכיף, כדאי שיהיו לפחות ארבעה סוגים של ירקות מלבד הבסיס, הם יכולים להיות גם קצת ישנים
הרשימה מחולקת לירקות משתנים עלים, קישוא, דלעת, פטריות, מצליבים, כולם דלי פחממות, וירקות עמילנים כמו בטטה סלק ואפונה ירוקה, משלבת כדי שהמרק ישמר קליל ויהיה לו מספיק גוף
את הירקות האלו קוצצת לחתיכות נגיסות, כיף שיש בכף כמה ירקות יחד. יוצא משהו כמו 9 כוסות של ירקות משתנים
מכינה את ירקות הבסיס, כדאי שיהיו כולם. הבצל או הכרישה קצוצים דק, אפשר גם את שניהם, חתיכת ג'ינגר קצוצה לאצבעות דקיקות, מי שלא בענין ג'ינגר יכולה להחליף בשום פרוס דק דק גם שניהם יחד זה סבבה. גזר יתן מתיקות קוביות קטנות שיגיעו לכל כף, סלרי יתן חמיצות ויאזן טוב את הגזר, או שורש או מקלות קלופים וקצוצים דק
את הירקות מטגנת בשפע של שמן זית - כרבע כוס בסיר רחב שיכיל את המרק, הרעיון שיהיו מצופים בשומן מערבבת עד שהבצל שקוף
מוסיפה מהירקות המשתנים, ירקות קשים כמו שורשים או כרובית בהתחלה, מוסיפה עוד קצת שמן לתת לירקות להעטף בשומן לפני הכנסת הירק הבא, האחרונים להיכנס הם העלים שצרכים מעט זמן
שכל הירקות בפנים והצבע והריח מעולים מוסיפה את הציר
מעל הירקות ומכסה בליטר מים רותחים
הציר ימס מאוד מהר. טועמת, יתכן שצריך עוד קצת מלח
מכסה ומבשלת ברתיחה עדינה כעשרים דקות
Ingredients
Directions
מתחילה במגירת הירקות, מלקטת, בכל פעם זה יוצא קצת אחרת וזה חלק מהכיף, כדאי שיהיו לפחות ארבעה סוגים של ירקות מלבד הבסיס, הם יכולים להיות גם קצת ישנים
הרשימה מחולקת לירקות משתנים עלים, קישוא, דלעת, פטריות, מצליבים, כולם דלי פחממות, וירקות עמילנים כמו בטטה סלק ואפונה ירוקה, משלבת כדי שהמרק ישמר קליל ויהיה לו מספיק גוף
את הירקות האלו קוצצת לחתיכות נגיסות, כיף שיש בכף כמה ירקות יחד. יוצא משהו כמו 9 כוסות של ירקות משתנים
מכינה את ירקות הבסיס, כדאי שיהיו כולם. הבצל או הכרישה קצוצים דק, אפשר גם את שניהם, חתיכת ג'ינגר קצוצה לאצבעות דקיקות, מי שלא בענין ג'ינגר יכולה להחליף בשום פרוס דק דק גם שניהם יחד זה סבבה. גזר יתן מתיקות קוביות קטנות שיגיעו לכל כף, סלרי יתן חמיצות ויאזן טוב את הגזר, או שורש או מקלות קלופים וקצוצים דק
את הירקות מטגנת בשפע של שמן זית - כרבע כוס בסיר רחב שיכיל את המרק, הרעיון שיהיו מצופים בשומן מערבבת עד שהבצל שקוף
מוסיפה מהירקות המשתנים, ירקות קשים כמו שורשים או כרובית בהתחלה, מוסיפה עוד קצת שמן לתת לירקות להעטף בשומן לפני הכנסת הירק הבא, האחרונים להיכנס הם העלים שצרכים מעט זמן
שכל הירקות בפנים והצבע והריח מעולים מוסיפה את הציר
מעל הירקות ומכסה בליטר מים רותחים
הציר ימס מאוד מהר. טועמת, יתכן שצריך עוד קצת מלח
מכסה ומבשלת ברתיחה עדינה כעשרים דקות
קישורים
מתכונים לשני הצירים, הראשון הוא סוג של קיצור דרך שיש בו הרבה קולוגן. השני הקלאסי, דורש בישול ארוך יותר ויש בו יותר מיצוי של מינרלים וחומצות אמינו מהעצמות. שניהם מעולים
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

מאפה זוקיני שטוח
פשטידה, כאילו אי פעם דמינתי שיהיה לי בלוג עם מתכון לפשטידה. אז מאפה רק בשביל ההרגשה. השילוב של שמיר וזוקיני יש בו משהו מדויק, גבינת פטה מוסיפה רוח ים

קניידלך פליאו – טעימים ממש
טעם עמוק של מרק עוף, חומרים טובים ונוטרינטים בשפע. כדאי להשקיע קצת בהקצפת החלבונים כדי לקבל קניידלך אורירים מלאי טעם. מתאים לפליאו, מתאים לתזונה קטוגנית. נטול עמילנים וקמחי דגנים

ממרח זרעי חרדל מותססים
ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום
בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה
מרק ממש נפלא, עשיר בטעמים וצבעים
תודה מיכל, אצלינו הוא בן בית