מרק טום יאם

מרק טום יאם תאילנדי איקוני

הכתום הזרחני מגיע משרימפס, הציר הקלאסי עשוי מראשי שרימפס, והשרימפס עצמו נימצא במרק

מסביב ארומטים, והשילוש התאילנדי: חמוץ של ליים טרי, מלוח מרוטב דגים, ומתוק מסוכר דקלים

פטריות, עגבניות ושלוט, אפשר חרוכים לעוד טעם מעושן או פשוט ככה במרק

את המרק הזה אפשר לעשות חריף ממש, עם צ'ילי חריף או לעדן עם קצת פחות. זה מרק חריף חלק מהכיף

להגשה אורז יסמין לסיע בחריפות, ליים וכוסברה

מרק טום יאם

מרק טום יאם תאילנדי

להיט. חריף, חמוץ, מתוק, אפשר חריף מאוד ולעדן עם קרם קוקוס, או חלב מרוכז

יש כל מני גרסאות. הנפוץ על בסיס של ציר ראשי שרימפס. הרבה טעם יש בראש שרימפס. השרימפס עצמם במרק. טום יאם גונג עם שרימפס, או טום יאם נאם קון, עם שרימפס וחלב קוקוס שמעניק חלביות נעימה

יש גרסאות על בסיס ציר עוף. עם חתיכות של פרגית – טום יאם קאי עם עוף

ואפשר גם לערבב ולהכין עם ציר עוף ושרימפס קפוא. יש כל כך הרבה טעם במחית טום יאם ובשילוש הקדוש של החמוץ, מלוח, מתוק שגם ככה גם טעים מאוד

מגישה עם אורז יסמין מאודה

Tom yum soup

ריבת צ'ילי תאילנדית

לכל הגרסאות צריך מחית הטום יאם, או ריבת צ'ילי מטוגנת. אפשר להכין או לקנות מוכן

מרק טום יאם

ככה עושה

מרק טום יאם

הכנות20 minutes
זמן בישול אפיה התססה20 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
soyfree
glutenfree
cmical free

מרכיבים

  • 4 כוסות ציר ראשי שרימפס
  • או לחלופין ציר עוף
  • 250 גרם שרימפס גדולים טריים או מופשרים
  • 2 כוסות פטריות. אויסטר או שימגי או שיטאקי
  • 2 עגבניות קטנות
  • 2 שלוט או בצל סגול קטן חתוך לרבעים
  • 2 למון גראס
  • 6 חתיכות גלנגל יבש
  • 7 עלי כפיר ליים
  • 2 צ'ילי יבש
  • 1 צ'ילי טרי
  • ½ כוס חלב קוקוס (אופציונלי)
  • 3 כפות ריבת צ'ילי מחית טום יאם

חמוץ מתוק דגי חריף

  • ¼ כוס רוטב דגים
  • ½ כוס ליים
  • ½ דיסקית סוכר דקלים

להגשה

  • חופן עלי כוסברה מופרדים
  • אורז יסמין

הכנות

  • ציר ארומטי
    אפשר להשתמש בציר ראשי שרימפס, אבל תכלס למי יש. אפשר להשתמש בציר עוף, ואפשר פשוט במים מינרלים.
    לסיר שיכיל את המרק כולו מעבירה את הציר.
    מוסיפה את הארומטים. למון גראס, מכה בשורש בצד הכהה של הסכין, ואז לפיסות של שנים שלושה סנטימטר
    שורש גלנגל, טרי קשה להשיג, יבש יש בכל סופר, אפשר להשרות במעט מים קודם אם זכרתן, לא עקרוני.
    עלי כפיר ליים, יבשים או עלים טרים צעירים של עץ לימון או ליים. לקרוע מהשידרה ולמולל ככה שהשמן האתרי ישתחרר
    מוסיפה צילי יבש, אחד או יותר תלוי ברמת החריפות הרצויה, ואת הצ'ילי הטרי כתוש בעלי ומכתש,
    מכניסה את כל הארומטים לציר, ומביאה לרתיחה עדינה. מבשלת כעשר דקות עד שיש ריחות טובים
    ארומטים בציר
  • כיף שיש ארומטים בציר, זה גם ניראה טוב ואפשר למצוץ אוותם לאקסטרה טעם, אם לא אוהבות זה הזמן להוציא אותם בכף מחוררת.
    מוסיפה חלב הקוקוס, הפיטריות חתוכות לרבעים, את השלוט ואת העגבניה.
    מוסיפה את מחית הטום יאם שתים שלוש כפות, לפי החריפות הרצויה.
    מבשלת חמש דקות לאיזון הטעמים
    מרק טום יאם
  • מוסיפה את השרימפס לשתי דקות
    מכבה את האש ומוסיפה את סוכר הדקלים הקצוץ, את מיץ הליים ואת רוטב הדגים. טועמת ומאזנת בין המתוק מלוח וחמוץ
    להגשה, כוסברה מעל, קערית של אורז יסמין
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו . תאילנדי

עוד משהו

אפשר בהחלט לעשות גירסה עם ציר עוף במקום ציר ראשי שרימפס
אפשר להחליף את השרימפס בפילה של דג או בפרגיות חתוך לשמיניות ואז לבשל אותם רבע שעה בציר
 
מרק טום יאם
מרק טום יאם

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

2 מחשבות על “מרק טום יאם”

  1. לגבי הגלנגל, וגם לגבי עלי הקפיר ליים, זה לא נכון כבר שאי אפשר להשיג בארץ טרי.
    בתחנה המרכזית החדשה בתל אביב מוכרים שורש גלנגל טרי שלם או סלייבים של גלנגל טרי מוקפא. מוכרים שם גם עלי קפיר ליים טריים מוקפאים וגם למון גראס.

    הגב

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן