מרק חמוסטה זרחני, עם הרבה כורכום וירוקים וקציצות עוף קטנות

| 3/11/2021

מרק חמוסטה זרחני שיש בו המון ירוק, כורכום, שום וציר בקר. חמוץ מתוק ועמוק, וגם קל במידה. הוספתי קציצות עוף קטנות עם שמיר שהוסיפו עוד לטעמים הירוקים.

מרק של אחרי הגשם הראשון חמוסטה זרחני

כמותזמן הכנה
ארבע מנות 65 דקות

חומרים לסיר מרק חמוסטה בינוני
 צרור עלי מנגולד
 2 קישואים
 10 שיני שום
 6 גבעולי סלרי
 אצבע כורכום
 שעועית ירוקה רחבה - אופציונלי
 חצי ליטר ציר עצמות
 2 לימונים עסיסים
 1 כפית דבש
 רבע כוס שמן זית
חומרים ל20 קציצות עוף קטנות
 400 גרם עוף טחון פרגית וחזה
 1 זוקיני מגורד דק
 1 בצל קצוץ דק
 10 גבעולי שמיר קצוצים
 כפית אבקת כורכום
 כפות שמן זית

מרק חמוסטה זרחני
1

הבסיס של המרק הזה הוא מנגולד, הרבה מנגולד וסלרי. יחד עם שום וכורכום
זה נשמע כמו תוסף וזה אכן אחלה שילוב
לזה נוסף קישוא שעוזר לטקסטרה ואפשר עוד ירק, לפעמים זה סלק לפעמים שעועית ירוקה, אותם חותכת לפיסות שלא יעלמו במרק
הטעמים מתחדדים עם המון לימון ומעט דבש

חומרים למרק חמוסטה זרחני

2

את גבעולי הסלרי מפרידה לעלה ושידרה. קוצצת את השדרות ומניחה את העלים בצד
את גבעולי הסלרי קוצצת ומוסיפה למנגולד, את עלי הסלרי לעלי המנגולד
קולפת המון שום, 10 שינים לפחות וקוצצת גס
מגרדת אצבע כורכום או כף אבקה
מחממת שמן זית בסיר שישמש למרק, מכניסה יחג את הכורכום שדרות המנגולד הקצוצות וסלרי ומערבבת
משחימה קצת ומוסיפה את הקישואים ואת הירק הנוסף
קוצצת גס את העלים ומוסיפה
שהעלים קמלים מוסיפה ליטר מים רותחים וחצי ליטר ציר עצמות
אפשר גם ציר עוף ואפשר בלי למרות שזו תוספת מעולה
מוסיפה מיץ משני לימונים, זו לא טעות זה הרבה לימון, מוסיפה גם דבש ומלח
נותנת רבע שעה מכוסה לפני שטועמית לאזן טעמים

קציצות עוף קטנות עם שמיר
3

קוצצת דק דק בצל ומטגנת אותו בשמן הזית והכורכום
יוצא בצל זרחני, מוציאה לקערה ומחכה שיתקרר. זה חשוב כי עוף ניקרש לרגע ואם יגע בבצל החם כבר לא יתגבשו קציצות
מגרדת דק זוקיני או קישוא וסוחטת מהנוזלים
קוצצת דק שמיר, לא אוהבות שמיר גם כוסברה זה מעולה
מלח פלפל וערבוב טוב בידים ליצור תערובת רכה

תערובת לכדורי עוף

4

את הקציצות האלו אופה
על ניר משומן שמה קציצות קטנות ועגולות
אופה כ20 דקות או עד שהם מגובשות

הרכבת המרק
5

מוציאה את הקציצות , המרק כבר קיבל גוף וטעם
בודקת שהטעם מאוזן, אולי צריך עוד לימון או דבש
מכניסה פנימה את הקציצות ומבשלת על אש קטנה כרבע שעה
זהו. הכי טעים עם גשם

מרק חמוסטה וכדורי עוף

Ingredients

חומרים לסיר מרק חמוסטה בינוני
 צרור עלי מנגולד
 2 קישואים
 10 שיני שום
 6 גבעולי סלרי
 אצבע כורכום
 שעועית ירוקה רחבה - אופציונלי
 חצי ליטר ציר עצמות
 2 לימונים עסיסים
 1 כפית דבש
 רבע כוס שמן זית
חומרים ל20 קציצות עוף קטנות
 400 גרם עוף טחון פרגית וחזה
 1 זוקיני מגורד דק
 1 בצל קצוץ דק
 10 גבעולי שמיר קצוצים
 כפית אבקת כורכום
 כפות שמן זית

Directions

מרק חמוסטה זרחני
1

הבסיס של המרק הזה הוא מנגולד, הרבה מנגולד וסלרי. יחד עם שום וכורכום
זה נשמע כמו תוסף וזה אכן אחלה שילוב
לזה נוסף קישוא שעוזר לטקסטרה ואפשר עוד ירק, לפעמים זה סלק לפעמים שעועית ירוקה, אותם חותכת לפיסות שלא יעלמו במרק
הטעמים מתחדדים עם המון לימון ומעט דבש

חומרים למרק חמוסטה זרחני

2

את גבעולי הסלרי מפרידה לעלה ושידרה. קוצצת את השדרות ומניחה את העלים בצד
את גבעולי הסלרי קוצצת ומוסיפה למנגולד, את עלי הסלרי לעלי המנגולד
קולפת המון שום, 10 שינים לפחות וקוצצת גס
מגרדת אצבע כורכום או כף אבקה
מחממת שמן זית בסיר שישמש למרק, מכניסה יחג את הכורכום שדרות המנגולד הקצוצות וסלרי ומערבבת
משחימה קצת ומוסיפה את הקישואים ואת הירק הנוסף
קוצצת גס את העלים ומוסיפה
שהעלים קמלים מוסיפה ליטר מים רותחים וחצי ליטר ציר עצמות
אפשר גם ציר עוף ואפשר בלי למרות שזו תוספת מעולה
מוסיפה מיץ משני לימונים, זו לא טעות זה הרבה לימון, מוסיפה גם דבש ומלח
נותנת רבע שעה מכוסה לפני שטועמית לאזן טעמים

קציצות עוף קטנות עם שמיר
3

קוצצת דק דק בצל ומטגנת אותו בשמן הזית והכורכום
יוצא בצל זרחני, מוציאה לקערה ומחכה שיתקרר. זה חשוב כי עוף ניקרש לרגע ואם יגע בבצל החם כבר לא יתגבשו קציצות
מגרדת דק זוקיני או קישוא וסוחטת מהנוזלים
קוצצת דק שמיר, לא אוהבות שמיר גם כוסברה זה מעולה
מלח פלפל וערבוב טוב בידים ליצור תערובת רכה

תערובת לכדורי עוף

4

את הקציצות האלו אופה
על ניר משומן שמה קציצות קטנות ועגולות
אופה כ20 דקות או עד שהם מגובשות

הרכבת המרק
5

מוציאה את הקציצות , המרק כבר קיבל גוף וטעם
בודקת שהטעם מאוזן, אולי צריך עוד לימון או דבש
מכניסה פנימה את הקציצות ומבשלת על אש קטנה כרבע שעה
זהו. הכי טעים עם גשם

מרק חמוסטה וכדורי עוף

מרק חמוסטה זרחני עם הרבה כורכום וירוקים וקציצות עוף קטנות

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

מרק של אחרי הגשם הראשוןקציצות עוף קטנות

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

קניידלך פליאו – טעימים ממש

קניידלך פליאו – טעימים ממש

טעם עמוק של מרק עוף, חומרים טובים ונוטרינטים בשפע. כדאי להשקיע קצת בהקצפת החלבונים כדי לקבל קניידלך אורירים מלאי טעם. מתאים לפליאו, מתאים לתזונה קטוגנית. נטול עמילנים וקמחי דגנים

פסטרמה חזה הודו בתנור

פסטרמה חזה הודו בתנור

מה שצריך בשביל פסטרמה ביתי מחזה הודו זה קצת סבלנות. מתחילות בהשריה בברין שישמור על עסיסיות הבשר. ממשיכות בציפוי נחמד שיתן לווית טעם קלה, ולבסוף אפיה באדים לשמור על הלחות. זהו. נקניק בריא ביתי ברבע מחיר

שמן עלי זעתר טריים

שמן עלי זעתר טריים

אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים