עוף שלם מושלם

מרק חמוסטה זרחני, עם הרבה כורכום וירוקים וקציצות עוף קטנות

3/11/2021

מרק חמוסטה זרחני שיש בו המון ירוק, כורכום, שום וציר בקר. חמוץ מתוק ועמוק, וקל במידה. הוספתי קציצות עוף קטנות עם שמיר שהוסיפו עוד לטעמים הירוקים.

Prep Time20 minsCook Time45 mins

חומרים לסיר מרק חמוסטה בינוני
 צרור עלי מנגולד
 2 קישואים
 10 שיני שום
 6 גבעולי סלרי
 אצבע כורכום
 שעועית ירוקה רחבה - אופציונלי
 חצי ליטר ציר עצמות
 2 לימונים עסיסים
 1 כפית דבש
 רבע כוס שמן זית
חומרים ל20 קציצות עוף קטנות
 400 גרם עוף טחון פרגית וחזה
 1 זוקיני מגורד דק
 1 בצל קצוץ דק
 10 גבעולי שמיר קצוצים
 כפית אבקת כורכום
 כפות שמן זית

מרק חמוסטה זרחני
1

הבסיס של המרק הזה הוא מנגולד, הרבה מנגולד וסלרי. יחד עם שום וכורכום
זה נשמע כמו תוסף וזה אכן אחלה שילוב
לזה נוסף קישוא שעוזר לטקסטרה ואפשר עוד ירק, לפעמים זה סלק לפעמים שעועית ירוקה, אותם חותכת לפיסות שלא יעלמו במרק
הטעמים מתחדדים עם המון לימון ומעט דבש

חומרים למרק חמוסטה זרחני

2

את גבעולי הסלרי מפרידה לעלה ושידרה. קוצצת את השדרות ומניחה את העלים בצד
את גבעולי הסלרי קוצצת ומוסיפה למנגולד, את עלי הסלרי לעלי המנגולד
קולפת המון שום, 10 שינים לפחות וקוצצת גס
מגרדת אצבע כורכום או כף אבקה
מחממת שמן זית בסיר שישמש למרק, מכניסה יחג את הכורכום שדרות המנגולד הקצוצות וסלרי ומערבבת
משחימה קצת ומוסיפה את הקישואים ואת הירק הנוסף
קוצצת גס את העלים ומוסיפה
שהעלים קמלים מוסיפה ליטר מים רותחים וחצי ליטר ציר עצמות
אפשר גם ציר עוף ואפשר בלי למרות שזו תוספת מעולה
מוסיפה מיץ משני לימונים, זו לא טעות זה הרבה לימון, מוסיפה גם דבש ומלח
נותנת רבע שעה מכוסה לפני שטועמית לאזן טעמים

קציצות עוף קטנות עם שמיר
3

קוצצת דק דק בצל ומטגנת אותו בשמן הזית והכורכום
יוצא בצל זרחני, מוציאה לקערה ומחכה שיתקרר. זה חשוב כי עוף ניקרש לרגע ואם יגע בבצל החם כבר לא יתגבשו קציצות
מגרדת דק זוקיני או קישוא וסוחטת מהנוזלים
קוצצת דק שמיר, לא אוהבות שמיר גם כוסברה זה מעולה
מלח פלפל וערבוב טוב בידים ליצור תערובת רכה

תערובת לכדורי עוף

4

את הקציצות האלו אופה
על ניר משומן שמה קציצות קטנות ועגולות
אופה כ20 דקות או עד שהם מגובשות

הרכבת המרק
5

מוציאה את הקציצות , המרק כבר קיבל גוף וטעם
בודקת שהטעם מאוזן, אולי צריך עוד לימון או דבש
מכניסה פנימה את הקציצות ומבשלת על אש קטנה כרבע שעה
זהו. הכי טעים עם גשם

מרק חמוסטה וכדורי עוף

Ingredients

חומרים לסיר מרק חמוסטה בינוני
 צרור עלי מנגולד
 2 קישואים
 10 שיני שום
 6 גבעולי סלרי
 אצבע כורכום
 שעועית ירוקה רחבה - אופציונלי
 חצי ליטר ציר עצמות
 2 לימונים עסיסים
 1 כפית דבש
 רבע כוס שמן זית
חומרים ל20 קציצות עוף קטנות
 400 גרם עוף טחון פרגית וחזה
 1 זוקיני מגורד דק
 1 בצל קצוץ דק
 10 גבעולי שמיר קצוצים
 כפית אבקת כורכום
 כפות שמן זית

Directions

מרק חמוסטה זרחני
1

הבסיס של המרק הזה הוא מנגולד, הרבה מנגולד וסלרי. יחד עם שום וכורכום
זה נשמע כמו תוסף וזה אכן אחלה שילוב
לזה נוסף קישוא שעוזר לטקסטרה ואפשר עוד ירק, לפעמים זה סלק לפעמים שעועית ירוקה, אותם חותכת לפיסות שלא יעלמו במרק
הטעמים מתחדדים עם המון לימון ומעט דבש

חומרים למרק חמוסטה זרחני

2

את גבעולי הסלרי מפרידה לעלה ושידרה. קוצצת את השדרות ומניחה את העלים בצד
את גבעולי הסלרי קוצצת ומוסיפה למנגולד, את עלי הסלרי לעלי המנגולד
קולפת המון שום, 10 שינים לפחות וקוצצת גס
מגרדת אצבע כורכום או כף אבקה
מחממת שמן זית בסיר שישמש למרק, מכניסה יחג את הכורכום שדרות המנגולד הקצוצות וסלרי ומערבבת
משחימה קצת ומוסיפה את הקישואים ואת הירק הנוסף
קוצצת גס את העלים ומוסיפה
שהעלים קמלים מוסיפה ליטר מים רותחים וחצי ליטר ציר עצמות
אפשר גם ציר עוף ואפשר בלי למרות שזו תוספת מעולה
מוסיפה מיץ משני לימונים, זו לא טעות זה הרבה לימון, מוסיפה גם דבש ומלח
נותנת רבע שעה מכוסה לפני שטועמית לאזן טעמים

קציצות עוף קטנות עם שמיר
3

קוצצת דק דק בצל ומטגנת אותו בשמן הזית והכורכום
יוצא בצל זרחני, מוציאה לקערה ומחכה שיתקרר. זה חשוב כי עוף ניקרש לרגע ואם יגע בבצל החם כבר לא יתגבשו קציצות
מגרדת דק זוקיני או קישוא וסוחטת מהנוזלים
קוצצת דק שמיר, לא אוהבות שמיר גם כוסברה זה מעולה
מלח פלפל וערבוב טוב בידים ליצור תערובת רכה

תערובת לכדורי עוף

4

את הקציצות האלו אופה
על ניר משומן שמה קציצות קטנות ועגולות
אופה כ20 דקות או עד שהם מגובשות

הרכבת המרק
5

מוציאה את הקציצות , המרק כבר קיבל גוף וטעם
בודקת שהטעם מאוזן, אולי צריך עוד לימון או דבש
מכניסה פנימה את הקציצות ומבשלת על אש קטנה כרבע שעה
זהו. הכי טעים עם גשם

מרק חמוסטה וכדורי עוף

מרק חמוסטה זרחני עם הרבה כורכום וירוקים וקציצות עוף קטנות
שרימפס טרי באמולסיה של חמאת לימון ושום

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לביבות ירוקות עם מנגולד ובצל

לביבות ירוקות עם מנגולד ובצל

הרעיון של לביבות ירוקות ממנגולד ובצל אלו הוא היכולת של פיסת העלה להחזיק את המבנה, העלה קריספי, החלקים המעובים של העלה עוברים ריכוך וקירמול וחוזרים לעלהים ומתאחדים בעזרת מעט קמח מאפונה אורז קוקוס