מרק חמוסטה זרחני, עם הרבה כורכום וירוקים וקציצות עוף קטנות

מרק חמוסטה זרחני שיש בו המון ירוק, כורכום, שום וציר בקר.

חמוץ מתוק ועמוק, וגם קל במידה.

הוספתי קציצות עוף קטנות עם שמיר שהוסיפו עוד לטעמים הירוקים.

מרק של אחרי הגשם הראשון חמוסטה זרחני

ככה עושה

מרק חמוסטה זרחני עם הרבה כורכום וירוקים וקציצות עוף קטנות

הכנות20 minutes
זמן בישול אפיה45 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
grainfree
tomatofree
glutenfree

מרכיבים

לסיר מרק חמוסטה בינוני

  • צרור עלי מנגולד
  • 2 קישואים
  • 10 שיני שום
  • 6 גבעולי סלרי
  • אצבע כורכום
  • שעועית ירוקה רחבה - אופציונלי
  • ½ ליטר ציר עצמות
  • 2 לימונים עסיסים
  • 1 כפית דבש
  • רבע כוס שמן זית

חומרים ל20 קציצות עוף קטנות

  • 400 גרם עוף טחון פרגית וחזה
  • 1 זוקיני מגורד דק
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 10 גבעולי שמיר קצוצים
  • כפית אבקת כורכום
  • כפות שמן זית

הכנות

מרק חמוסטה זרחני

  • הבסיס של המרק הזה הוא מנגולד, הרבה מנגולד וסלרי. יחד עם שום וכורכום
    זה נשמע כמו תוסף וזה אכן אחלה שילוב
    לזה נוסף קישוא שעוזר לטקסטרה ואפשר עוד ירק, לפעמים זה סלק לפעמים שעועית ירוקה, אותם חותכת לפיסות שלא יעלמו במרק. הטעמים מתחדדים עם המון לימון ומעט דבש
    חומרים למרק חמוסטה זרחני
  • את גבעולי הסלרי מפרידה לעלה ושידרה. קוצצת את השדרות ומניחה את העלים בצד
    את גבעולי הסלרי קוצצת ומוסיפה למנגולד, את עלי הסלרי לעלי המנגולד
    קולפת המון שום, 10 שינים לפחות וקוצצת גס
    מגרדת אצבע כורכום או כף אבקה מחממת שמן זית בסיר שישמש למרק, מכניסה יחד את הכורכום שדרות המנגולד הקצוצות וסלרי ומערבבת.
    משחימה קצת ומוסיפה את הקישואים ואת הירק הנוסף
    קוצצת גס את העלים ומוסיפה, שהעלים קמלים מוסיפה ליטר מים רותחים וחצי ליטר ציר עצמות. אפשר גם ציר עוף ואפשר בלי למרות שזו תוספת מעולה
    מוסיפה מיץ משני לימונים, זו לא טעות זה הרבה לימון, מוסיפה גם דבש ומלח
    נותנת רבע שעה מכוסה לפני שטועמית לאזן טעמים

קציצות עוף קטנות עם שמיר

  • קוצצת דק דק בצל ומטגנת אותו בשמן הזית והכורכום
    יוצא בצל זרחני, מוציאה לקערה ומחכה שיתקרר. זה חשוב כי עוף ניקרש ברגע ואם יגע בבצל החם כבר לא יתגבשו קציצות
    מגרדת דק זוקיני או קישוא וסוחטת מהנוזלים
    קוצצת דק שמיר, לא אוהבות שמיר גם כוסברה זה מעולה
    מלח פלפל וערבוב טוב בידים ליצור תערובת רכה
    תערובת לכדורי עוף
  • את הקציצות האלו אופה
    על ניר משומן שמה קציצות קטנות ועגולות. אופה כ20 דקות או עד שהם מגובשות
    קציצות עוף קטנות

הרכבת המרק

  • מוציאה את הקציצות , המרק כבר קיבל גוף וטעם
    בודקת שהטעם מאוזן, אולי צריך עוד לימון או דבש
    מכניסה פנימה את הקציצות ומבשלת על אש קטנה כרבע שעה
    זהו.
    הכי טעים עם גשם
    מרק חמוסטה וכדורי עוף
מרק חמוסטה זרחני
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן