מרק חמוסטה זרחני, עם הרבה כורכום וירוקים וקציצות עוף קטנות
מרק חמוסטה זרחני שיש בו המון ירוק, כורכום, שום וציר בקר. חמוץ מתוק ועמוק, וגם קל במידה. הוספתי קציצות עוף קטנות עם שמיר שהוסיפו עוד לטעמים הירוקים.
הבסיס של המרק הזה הוא מנגולד, הרבה מנגולד וסלרי. יחד עם שום וכורכום
זה נשמע כמו תוסף וזה אכן אחלה שילוב
לזה נוסף קישוא שעוזר לטקסטרה ואפשר עוד ירק, לפעמים זה סלק לפעמים שעועית ירוקה, אותם חותכת לפיסות שלא יעלמו במרק
הטעמים מתחדדים עם המון לימון ומעט דבש
את גבעולי הסלרי מפרידה לעלה ושידרה. קוצצת את השדרות ומניחה את העלים בצד
את גבעולי הסלרי קוצצת ומוסיפה למנגולד, את עלי הסלרי לעלי המנגולד
קולפת המון שום, 10 שינים לפחות וקוצצת גס
מגרדת אצבע כורכום או כף אבקה
מחממת שמן זית בסיר שישמש למרק, מכניסה יחג את הכורכום שדרות המנגולד הקצוצות וסלרי ומערבבת
משחימה קצת ומוסיפה את הקישואים ואת הירק הנוסף
קוצצת גס את העלים ומוסיפה
שהעלים קמלים מוסיפה ליטר מים רותחים וחצי ליטר ציר עצמות
אפשר גם ציר עוף ואפשר בלי למרות שזו תוספת מעולה
מוסיפה מיץ משני לימונים, זו לא טעות זה הרבה לימון, מוסיפה גם דבש ומלח
נותנת רבע שעה מכוסה לפני שטועמית לאזן טעמים
קוצצת דק דק בצל ומטגנת אותו בשמן הזית והכורכום
יוצא בצל זרחני, מוציאה לקערה ומחכה שיתקרר. זה חשוב כי עוף ניקרש לרגע ואם יגע בבצל החם כבר לא יתגבשו קציצות
מגרדת דק זוקיני או קישוא וסוחטת מהנוזלים
קוצצת דק שמיר, לא אוהבות שמיר גם כוסברה זה מעולה
מלח פלפל וערבוב טוב בידים ליצור תערובת רכה
את הקציצות האלו אופה
על ניר משומן שמה קציצות קטנות ועגולות
אופה כ20 דקות או עד שהם מגובשות
מוציאה את הקציצות , המרק כבר קיבל גוף וטעם
בודקת שהטעם מאוזן, אולי צריך עוד לימון או דבש
מכניסה פנימה את הקציצות ומבשלת על אש קטנה כרבע שעה
זהו. הכי טעים עם גשם
Ingredients
Directions
הבסיס של המרק הזה הוא מנגולד, הרבה מנגולד וסלרי. יחד עם שום וכורכום
זה נשמע כמו תוסף וזה אכן אחלה שילוב
לזה נוסף קישוא שעוזר לטקסטרה ואפשר עוד ירק, לפעמים זה סלק לפעמים שעועית ירוקה, אותם חותכת לפיסות שלא יעלמו במרק
הטעמים מתחדדים עם המון לימון ומעט דבש
את גבעולי הסלרי מפרידה לעלה ושידרה. קוצצת את השדרות ומניחה את העלים בצד
את גבעולי הסלרי קוצצת ומוסיפה למנגולד, את עלי הסלרי לעלי המנגולד
קולפת המון שום, 10 שינים לפחות וקוצצת גס
מגרדת אצבע כורכום או כף אבקה
מחממת שמן זית בסיר שישמש למרק, מכניסה יחג את הכורכום שדרות המנגולד הקצוצות וסלרי ומערבבת
משחימה קצת ומוסיפה את הקישואים ואת הירק הנוסף
קוצצת גס את העלים ומוסיפה
שהעלים קמלים מוסיפה ליטר מים רותחים וחצי ליטר ציר עצמות
אפשר גם ציר עוף ואפשר בלי למרות שזו תוספת מעולה
מוסיפה מיץ משני לימונים, זו לא טעות זה הרבה לימון, מוסיפה גם דבש ומלח
נותנת רבע שעה מכוסה לפני שטועמית לאזן טעמים
קוצצת דק דק בצל ומטגנת אותו בשמן הזית והכורכום
יוצא בצל זרחני, מוציאה לקערה ומחכה שיתקרר. זה חשוב כי עוף ניקרש לרגע ואם יגע בבצל החם כבר לא יתגבשו קציצות
מגרדת דק זוקיני או קישוא וסוחטת מהנוזלים
קוצצת דק שמיר, לא אוהבות שמיר גם כוסברה זה מעולה
מלח פלפל וערבוב טוב בידים ליצור תערובת רכה
את הקציצות האלו אופה
על ניר משומן שמה קציצות קטנות ועגולות
אופה כ20 דקות או עד שהם מגובשות
מוציאה את הקציצות , המרק כבר קיבל גוף וטעם
בודקת שהטעם מאוזן, אולי צריך עוד לימון או דבש
מכניסה פנימה את הקציצות ומבשלת על אש קטנה כרבע שעה
זהו. הכי טעים עם גשם
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

קניידלך פליאו – טעימים ממש
טעם עמוק של מרק עוף, חומרים טובים ונוטרינטים בשפע. כדאי להשקיע קצת בהקצפת החלבונים כדי לקבל קניידלך אורירים מלאי טעם. מתאים לפליאו, מתאים לתזונה קטוגנית. נטול עמילנים וקמחי דגנים

פסטרמה חזה הודו בתנור
מה שצריך בשביל פסטרמה ביתי מחזה הודו זה קצת סבלנות. מתחילות בהשריה בברין שישמור על עסיסיות הבשר. ממשיכות בציפוי נחמד שיתן לווית טעם קלה, ולבסוף אפיה באדים לשמור על הלחות. זהו. נקניק בריא ביתי ברבע מחיר

סיר של עלי מרוות ירושלים ממולאים וספריבס טלה
סיר מלא טעם ורכות של עלי מרוות ירושלים ירוקים מהבר, ממולאים באורז מתובל, מבושלים עם פרוסות של ספריבס טלה חתוכות על העצם. לימון וזעתר ברקע מאזנן את השומן ומהדהד את ההרים

שמן עלי זעתר טריים
אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים
0 תגובות