מרק חמוסטה ושערות אסאדו

לא בדיוק מתכון, יותר צרוף של שני מתכונים

מרק חמוסטה חמצמץ ושערות אסאדו שמזכירות את מילוי הסיסקה המסורתי

 

ככה עושה

מרק חמוסטה ושערות אסדו

הכנות15 minutes
זמן בישול אפיה התססה4 hours
מנות8
חופשי מאלרגנים
grainfree
tomatofree
soyfree
glutenfree

מרכיבים

מרק

  • צרור גדול של עלי מנגולד מופרד לחלק הלבן והחלק הירוק
  • 1 צרור בצל ירוק
  • 5 גבעולים של סלרי
  • 3 קישואים או זוקיני
  • 2 סלק צהוב או לפת צעירה
  • 12 שיניים קלופות מראש שום שלם
  • שורש כורכום חצי אצבע
  • 1 שלושת רבעי כוס מיץ לימון טרי
  • 1 כפית דבש
  • 1 כף שמן קוקוס או זית
  • 1 כפית מלח הימליה ורוד

שערות אסאדו

  • נתח אסאדו במשקל שני קילו
  • 1 כרישה גדולה קצוצה
  • 2 גזרים קצוצים
  • 2 בצלים קצוצים
  • כמה מקלות סלרי או שורש סלרי קצוצים
  • 12 שני שום שלמות דפוקות
  • ענפים של מרווה, טימין, רוזמרי, וזעתר לפי מה שיש
  • 6 גרגירי פלפל אנגלי
  • 1 כף דבש
  • חצי כוס יין לבן
  • מלח אטלנטי או הימליה

הכנות

למרק החמוסטה

  • מתחילה בהשחמה של השום בשומן, אליו מוסיפה את הסלרי פרוס דק, את שורש הכורכום מגורר ואת הקישואים לא קלופים בנתחים.
    את הסלק הצהוב או הלפת חותכת לפלחים ומשחימה גם אותן, את החלק הלבן של הבצל הירוק מוסיפה גם, את המנגולד מפרידה לחלק הקשה הלבן, אותו קוצצת ומוסיפה למרק, ולחלק הירוק שיכנס אחר כך.
    עכשיו יש במרק את כל החלקים ששמחים להשחמה, משחימה בסבלנות
  • מוסיפה את העלים של הסלרי, החלק הירוק של המנגולד והגבעולים הירוקים של הבצל הירוק, כולם קצוצים/
    מוסיפה שנים שלושה ליטר מים לפי גודל הסיר. נותנת למרק כמה דקות להסתדר יחד עם המים ומוסיפה את מיץ הלימון, לא להיבהל מהכמות, שלושת רבעי כוס זה סבבה לגמרי/
    מכסה ונותנת למרק רבע שעה להתאזן בעצמו, ואז טועמת, יתכן ויהיה צריך להוסיף מלח, דבש או לימון

לשערות אסאדו

  • משתמשת בסיר ברזל כבד עם מיכסה, הסיר בהמשך עובר לתנור לכן כדאי שהידיות והמכסה יתאימו/
    מוציאה את הנתח מהמקרר שעה שעתים קודם שיגיע לטמפרטורת החדר, ממליחה את הנתח מכל הכיוונים במלח גס, אם החזרתן פלפל שחור אפשר גם/
    מעבירה אל הסיר ומשחימה היטב מכל הכיוונים, הנתח יפריש שומן וזה מצויין/
    מוציאה את הנתח המושחם לצלחת.
  • מוסיפה לסיר בצל, שום, כרישה, סלרי וגזר קצוצים קטן, אם אין מספיק שומן מהצריבה מוסיפה שמן זית. שהצבע טוב מוסיפה חצי כוס יין לבן, מאדה את רוב היין.
    מניחה את הנתח חזרה על הירקות, מוסיפה כמה ענפי טימין, רוזמרין, זעתר ומרווה, לא את כולם יחד שנים שלושה ממה שיש ומה שמתחשק. מוסיפה עלי דפנה כף דבש כמה גרגירים של פילפל אנגלי ומלח. מכסה עד לגובהה חצי מהנתח במים רותחים/
    משאירה עוד כמה דקות על האש, שהכל ממש חם מעבירה לתנור שחממתי מראש ל150 מעלות.
  • חשוב שהסיר יהיה סגור טוב, אפשר להעזר בניר אלומניום, לפני המיכסה, או לחתוך ניר אפיה בקוטר הסיר ולהניח על הבשר.
    אחרי כשלוש שעות בודקת לראות מה קורה בסיר. טוב להפוך את הבשר להחלק שלא היה במים. עכשיו הבשר אמור להיות רך וטעים, עדין לא מתפורר לשערות, זה יקרה אחרי עוד כשעה שעה וחצי. אם חסר נוזלים מוסיפה מים רותחים
    בחלוף שעה בודקת. אם מספיק רך מוציאה לקרש גדול ובעזרת שני מזלגות מפרידה את הבשר לשערות. מעבירה את השערות לכלי זכוכית עם מיכסה
    את הרוטב בסיר מסננת, ומרטיבה את השערות שבכלי, רווי אבל לא מתבוסס
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן