מרק גרון הודו
מרק גרון הודו
מרק גרון הודו נקי
שקדי מרק פליאו במרק צח

מרק גרון הודו

3/06/2020

מרק גרון הודו

כולנו אוהבות מרק סבתא, שזה כמו מרק עוף רק עם גרונות של הודו. בגרון הודו יש הרבה עצמות וריקמות חיבור שתורמות לסמיכות ולערכים התזונתיים של המרק.

Prep Time5 minsCook Time3 hrs

 2 גרון הודו חתוך למקטעים
 1 שורש סלרי ענק
 או 4 מקלות סלרי עם עלים
 2 גזר
 1 קישוא גדול
 2 בצל לבן
 1 כרישה
 אצבע שורש ג'ינגר
 פטרוזיליה או שמיר
 עלי דפנה טימין או שניהם
 6 גרגירי פלפל אנגלי
 כפית מלח ים אטלנטי

1

בוחרת גרונות טריים מאוד, העבים מועדפים למרק הזה, מבקשת לקבל חתוך במקטעים
שוטפת את הגרון ומכניסה לסיר, מכסה במים מינרלים ומוסיפה כף חומץ תפוחים אורגני. ממתינה קצת

2

חותכת את הגזר, וכרישה למקטעים, קולפת את הבצל, שוטפת ומקלפת שורש סלרי ענק, סביב מאי אפשר למצוא כאלו בקלות חותכת לפלחים, אפשר להחליף בגבעולי סלרי עם העלים. מוסיפה פטרוזיליה או שמיר, מוסיפה כפית מלח ועלי דפנה או טימין וכמה גרגירי פילפל אנגלי

3

מבשלת על אש קטנה שעתים וחצי שלוש

4

המרק הזה בשונה מציר עצמות, קל מאוד לשתיה
הבישול הארוך של עצמות הגרון מיצר ג'לי עדין שיש בו קולגן שעוזר בשיקום המעי
שומרת במקרר מחזיק שלושה ימים

הולך נפלא עם שקדי מרק פליאו

Ingredients

 2 גרון הודו חתוך למקטעים
 1 שורש סלרי ענק
 או 4 מקלות סלרי עם עלים
 2 גזר
 1 קישוא גדול
 2 בצל לבן
 1 כרישה
 אצבע שורש ג'ינגר
 פטרוזיליה או שמיר
 עלי דפנה טימין או שניהם
 6 גרגירי פלפל אנגלי
 כפית מלח ים אטלנטי

Directions

1

בוחרת גרונות טריים מאוד, העבים מועדפים למרק הזה, מבקשת לקבל חתוך במקטעים
שוטפת את הגרון ומכניסה לסיר, מכסה במים מינרלים ומוסיפה כף חומץ תפוחים אורגני. ממתינה קצת

2

חותכת את הגזר, וכרישה למקטעים, קולפת את הבצל, שוטפת ומקלפת שורש סלרי ענק, סביב מאי אפשר למצוא כאלו בקלות חותכת לפלחים, אפשר להחליף בגבעולי סלרי עם העלים. מוסיפה פטרוזיליה או שמיר, מוסיפה כפית מלח ועלי דפנה או טימין וכמה גרגירי פילפל אנגלי

3

מבשלת על אש קטנה שעתים וחצי שלוש

4

המרק הזה בשונה מציר עצמות, קל מאוד לשתיה
הבישול הארוך של עצמות הגרון מיצר ג'לי עדין שיש בו קולגן שעוזר בשיקום המעי
שומרת במקרר מחזיק שלושה ימים

מרק גרונות הודו
מרק גרון הודו

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שקדי מרק פליאו

שקדי מרק פליאו

מתה על שקדי מרק, ראיתי השבוע בסטורי תמונה של שקדי מרק שהכינה רינת צדוק ורציתי גם גירסה מותאמת לפרוטוקול האוטואימוני. מתברר ששקדי מרק אין בהם הרבה, קמח, מים, שמן, מלח וכורכום. אפשרי לגמרי להתאים. בעיקר כי הקמח קסאבה אוהב להיות קרקר!

לביבות כרובית כמון וכורכום חופשיות מדגנים וגלוטן

לביבות כרובית כמון וכורכום חופשיות מדגנים וגלוטן

הלביבות האלו הן הומאז' ללביבות של אוטולנגי מהעשור הקודם. טעימות בטרוף וממכרות בזכות שילוב התבלינים המיוחד שלהן. החלפתי את הכרובית השלוקה במים בכרובית שלימה אפויה בתנור עם העלים, כמו שלמדתי מאיל שני. טוב זה מושלם, כן!