מרק גרונות הודו מושלם

מרק גרון הודו

כולנו אוהבות מרק סבתא, מרק צח ועדין כמו מרק עוף רק עם גרונות של הודו.

מרק גרון הודו או גרונות הודו עם הרבה עצמות וריקמות חיבור שתורמות לסמיכות ולערכים ולערכים התזונתיים של המרק.

כדי לקבל מרק צלול מרתיחה ומחליפה מים

ככה עושה

מרק גרונות הודו

מתאים לתזונהדל פחממה | פליאו | פליאו אוטואימוני
הכנות15 minutes
זמן בישול אפיה2 hours 45 minutes
מנות8
חופשי מאלרגנים
grainfree
tomatofree
soyfree

מרכיבים

  • 2 גרון הודו חתוך למקטעים
  • 1 שורש סלרי ענק או
  • 4 מקלות סלרי עם עלים
  • 2 גזר
  • 1 קישוא גדול
  • 2 בצל לבן
  • 1 כרישה
  • אצבע שורש ג'ינגר
  • פטרוזיליה או שמיר
  • עלי דפנה טימין או שניהם
  • 6 גרגירי פלפל אנגלי
  • כפית מלח ים אטלנטי

הכנות

  • בוחרת גרונות טריים מאוד, העבים מועדפים למרק הזה, מבקשת לקבל חתוך במקטעים
    שוטפת את הגרון ומכניסה לסיר, מכסה במים מביאה לרתיחה, כל הג'יפה יוצאת למעלה מסננת את הגרונות מהמים האלו, זה יתן מרק צח
    שוטפת את הסיר. מחזירה לסיר את הגרונות ממלאת במים מינרלים או מסוננים. מוסיפה כף חומץ תפוחים אורגני. מחזירה לאש
  • חותכת גזר וכרישה למקטעים, קולפת את הבצל, שוטפת ומקלפת שורש סלרי ענק, סביב מאי אפשר למצוא כאלו בקלות חותכת לפלחים, אפשר להחליף בגבעולי סלרי עם חלק מהעלים.
    מוסיפה פטרוזיליה או שמיר, מוסיפה כפית מלח ועלי דפנה או טימין וכמה גרגירי פילפל אנגלי
  • מבשלת על אש קטנה שעתים וחצי שלוש
  • המרק הזה בשונה מציר עצמות, קל מאוד לשתיה
    הבישול הארוך של עצמות הגרון מיצר ג'לי עדין שיש בו קולגן שעוזר בשיקום המעי. שומרת במקרר מחזיק שלושה ימים
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן

סדנת כבושים פרוביוטיים

בואו ללמוד להתסיס.

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י

סדנה מעשית במטבח ביתי

2 מחשבות על “מרק גרון הודו”

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן