מרק גרון הודו

כולנו אוהבות מרק סבתא, שזה כמו מרק עוף רק עם גרון של הודו. בגרון יש הרבה עצמות וריקמות חיבור שתורמות לסמיכות ולערכים התזונתיים של המרק

הכנות5 minsזמן בישול3 hrs

 2 גרון הודו חתוך למקטעים
 1 שורש סלרי ענק
 2 גזר
 2 בצל לבן
 1 כרישה
 1 ארטישוק ירושלמי
 אצבע שורש ג'ינגר
 פטרוזיליה או שמיר
 עלי דפנה \ טימין או שניהם
 6 גרגירי פלפל אנגלי
 כפית מלח ים אטלנטי

1

בוחרת גרונות טריים מאוד, העבים מועדפים למרק הזה, מבקשת לקבל חתוך במקטעים. שוטפת את הגרון ומכניסה לסיר, מכסה במים מינרלים ומוסיפה כף חומץ תפוחים אורגני. ממתינה חצי שעה
חותכת את הגזר, וכרישה למקטעים, קולפת את הבצל, שוטפת ומקלפת שורש סלרי ענק, סביב מאי אפשר למצוא כאלו בקלות חותכת לפלחים, קולפת את הארטישוק ירושלמי, מוסיפה פטרוזיליה או שמיר, מוסיפה כפית מלח ועלי דפנה או טימין וכמה גרגירי פילפל אנגלי
מבשלת על אש קטנה שעתים וחצי שלוש

2

המרק הזה בשונה מציר עצמות, קל מאוד לשתיה
הבישול הארוך של עצמות הגרון מיצר ג'לי עדין שיש בו קולגן שעוזר בשיקום המעי

Ingredients

 2 גרון הודו חתוך למקטעים
 1 שורש סלרי ענק
 2 גזר
 2 בצל לבן
 1 כרישה
 1 ארטישוק ירושלמי
 אצבע שורש ג'ינגר
 פטרוזיליה או שמיר
 עלי דפנה \ טימין או שניהם
 6 גרגירי פלפל אנגלי
 כפית מלח ים אטלנטי

Directions

1

בוחרת גרונות טריים מאוד, העבים מועדפים למרק הזה, מבקשת לקבל חתוך במקטעים. שוטפת את הגרון ומכניסה לסיר, מכסה במים מינרלים ומוסיפה כף חומץ תפוחים אורגני. ממתינה חצי שעה
חותכת את הגזר, וכרישה למקטעים, קולפת את הבצל, שוטפת ומקלפת שורש סלרי ענק, סביב מאי אפשר למצוא כאלו בקלות חותכת לפלחים, קולפת את הארטישוק ירושלמי, מוסיפה פטרוזיליה או שמיר, מוסיפה כפית מלח ועלי דפנה או טימין וכמה גרגירי פילפל אנגלי
מבשלת על אש קטנה שעתים וחצי שלוש

2

המרק הזה בשונה מציר עצמות, קל מאוד לשתיה
הבישול הארוך של עצמות הגרון מיצר ג'לי עדין שיש בו קולגן שעוזר בשיקום המעי

מרק גרון הודו
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

מרק גרון הודו

כולנו אוהבות מרק סבתא, שזה כמו מרק עוף רק עם גרון של הודו. בגרון יש הרבה עצמות וריקמות חיבור שתורמות לסמיכות ולערכים התזונתיים של המרק

הכנות5 minsזמן בישול3 hrs

 2 גרון הודו חתוך למקטעים
 1 שורש סלרי ענק
 2 גזר
 2 בצל לבן
 1 כרישה
 1 ארטישוק ירושלמי
 אצבע שורש ג'ינגר
 פטרוזיליה או שמיר
 עלי דפנה \ טימין או שניהם
 6 גרגירי פלפל אנגלי
 כפית מלח ים אטלנטי

1

בוחרת גרונות טריים מאוד, העבים מועדפים למרק הזה, מבקשת לקבל חתוך במקטעים. שוטפת את הגרון ומכניסה לסיר, מכסה במים מינרלים ומוסיפה כף חומץ תפוחים אורגני. ממתינה חצי שעה
חותכת את הגזר, וכרישה למקטעים, קולפת את הבצל, שוטפת ומקלפת שורש סלרי ענק, סביב מאי אפשר למצוא כאלו בקלות חותכת לפלחים, קולפת את הארטישוק ירושלמי, מוסיפה פטרוזיליה או שמיר, מוסיפה כפית מלח ועלי דפנה או טימין וכמה גרגירי פילפל אנגלי
מבשלת על אש קטנה שעתים וחצי שלוש

2

המרק הזה בשונה מציר עצמות, קל מאוד לשתיה
הבישול הארוך של עצמות הגרון מיצר ג'לי עדין שיש בו קולגן שעוזר בשיקום המעי

Ingredients

 2 גרון הודו חתוך למקטעים
 1 שורש סלרי ענק
 2 גזר
 2 בצל לבן
 1 כרישה
 1 ארטישוק ירושלמי
 אצבע שורש ג'ינגר
 פטרוזיליה או שמיר
 עלי דפנה \ טימין או שניהם
 6 גרגירי פלפל אנגלי
 כפית מלח ים אטלנטי

Directions

1

בוחרת גרונות טריים מאוד, העבים מועדפים למרק הזה, מבקשת לקבל חתוך במקטעים. שוטפת את הגרון ומכניסה לסיר, מכסה במים מינרלים ומוסיפה כף חומץ תפוחים אורגני. ממתינה חצי שעה
חותכת את הגזר, וכרישה למקטעים, קולפת את הבצל, שוטפת ומקלפת שורש סלרי ענק, סביב מאי אפשר למצוא כאלו בקלות חותכת לפלחים, קולפת את הארטישוק ירושלמי, מוסיפה פטרוזיליה או שמיר, מוסיפה כפית מלח ועלי דפנה או טימין וכמה גרגירי פילפל אנגלי
מבשלת על אש קטנה שעתים וחצי שלוש

2

המרק הזה בשונה מציר עצמות, קל מאוד לשתיה
הבישול הארוך של עצמות הגרון מיצר ג'לי עדין שיש בו קולגן שעוזר בשיקום המעי

מרק גרון הודו
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
מרק ירקות וציר

מרק ירקות וציר

המרק הזה התחיל מגירסה טבעונית שהכנו מדי פעם משאריות ירקות, באחת הפעמים הכנסתי שקית של ציר גלטיני, ובום קרה הקסם והמרק הפך לממכר, יש בו את הטריות של ירקות שמתבשלים קצר ושומרים על הביס שלהם, בטיגון קל בשמן זית ועומק של ציר שבושל שעות

מרק בצל

מרק בצל

המרק הזה כולו בצל שנוזליו התאדו ממנו והוחלפו ביין לבן וציר עצמות סמיך. נפלא ממש

ציר עצמות בקר ג’לטיני

ציר עצמות בקר ג’לטיני

ציר עצמות מעשיר כל מרק או תבשיל ברגע. טעמים עמוקים ומנה מרוכזת של ג’לטין. סמיך מאוד והבישול שלו יחסית לציר עצמות קצר. מכינה ומקפיאה בשקיות זיפ של חצי ליטר. אוצר

מרק שאריות ירקות

מרק שאריות ירקות

מרק קל טעים ומאוד מנחם. יוצא כל פעם קצת אחרת, עשוי משאריות של ירקות. עם כמות כזו של ירקות בתזונה תמיד יש מלא שאריות. בבוקר חורפי הוא ממש מושלם

מרק חמוסטה ושערות אסדו

מרק חמוסטה ושערות אסדו

לא בדיוק מתכון, יותר צרוף של שני מתכונים מרק חמוסטה חמצמץ ושערות אסדו שמזכירות את מילוי הסיסקה המסורתי

מרק פטריות

מרק פטריות

מרק קל טעים וחורפי עם טוויסט קטן של ארטישוק ירושלמי

ציר ראשי שרימפס

ציר ראשי שרימפס

הציר הזה מקורו בראשי השרימפס, שהם מלאי טעם וצבע. מתקבל ציר כתום קליל שמשביח כל תבשיל דגים, ובעצמו משמש בסיס נפלא למרקים אסיתים

ציר עצמות בקר מינרלי

ציר עצמות בקר מינרלי

עשיר בקולוגן מינרלים, וחומצות אמינו. ההכנה שלו ארוכה ומורכבת
אבל הוא סופרפוד חיוני לשיקום המעי ותורם עומק של טעמים לכל תבשיל שצריך קצת נוזל

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

בסוף פברואר בשיא עונת הלימונים זה הזמן המושלם למרק חמוסטה. חמוץ, מלא בירוקים עם קובות ממולאות בבשר קצוץ מיובש ומלא בצל וסלרי. במקור הקובות עשויות מסולת (גלוטן) מחוץ לתחום. הינה מתכון שעושה שימוש באורז במקום סולת

$