ככה עושה
מרק גרונות הודו
מתאים לתזונהדל פחממה | פליאו | פליאו אוטואימוני
הכנות15 minutes minutes
זמן בישול אפיה2 hours hours 45 minutes minutes
מנות8
חופשי מאלרגנים





מרכיבים
- 2 גרון הודו חתוך למקטעים
- 1 שורש סלרי ענק או
- 4 מקלות סלרי עם עלים
- 2 גזר
- 1 קישוא גדול
- 2 בצל לבן
- 1 כרישה
- אצבע שורש ג'ינגר
- פטרוזיליה או שמיר
- עלי דפנה טימין או שניהם
- 6 גרגירי פלפל אנגלי
- כפית מלח ים אטלנטי
הכנות
- בוחרת גרונות טריים מאוד, העבים מועדפים למרק הזה, מבקשת לקבל חתוך במקטעיםשוטפת את הגרון ומכניסה לסיר, מכסה במים מביאה לרתיחה, כל הג'יפה יוצאת למעלה מסננת את הגרונות מהמים האלו, זה יתן מרק צחשוטפת את הסיר. מחזירה לסיר את הגרונות ממלאת במים מינרלים או מסוננים. מוסיפה כף חומץ תפוחים אורגני. מחזירה לאש
- חותכת גזר וכרישה למקטעים, קולפת את הבצל, שוטפת ומקלפת שורש סלרי ענק, סביב מאי אפשר למצוא כאלו בקלות חותכת לפלחים, אפשר להחליף בגבעולי סלרי עם חלק מהעלים. מוסיפה פטרוזיליה או שמיר, מוסיפה כפית מלח ועלי דפנה או טימין וכמה גרגירי פילפל אנגלי
- מבשלת על אש קטנה שעתים וחצי שלוש
- המרק הזה בשונה מציר עצמות, קל מאוד לשתיההבישול הארוך של עצמות הגרון מיצר ג'לי עדין שיש בו קולגן שעוזר בשיקום המעי. שומרת במקרר מחזיק שלושה ימים

אהבתן? תנו סימן
יצא מצויין
שמחה לשמוע