מרק גרון הודו

| 3/06/2020

כולנו אוהבות מרק סבתא, מרק צח ועדין כמו מרק עוף רק עם גרונות של הודו. גרונות הודו יש בהם הרבה עצמות וריקמות חיבור שתורמות לסמיכות ולערכים התזונתיים של המרק. כדי לקבל מרק צלול מרתיחה ומחליפה מים

כמותזמן הכנה
חמישה ליטר שלוש שעות

 2 גרון הודו חתוך למקטעים
 1 שורש סלרי ענק
 או 4 מקלות סלרי עם עלים
 2 גזר
 1 קישוא גדול
 2 בצל לבן
 1 כרישה
 אצבע שורש ג'ינגר
 פטרוזיליה או שמיר
 עלי דפנה טימין או שניהם
 6 גרגירי פלפל אנגלי
 כפית מלח ים אטלנטי

1

בוחרת גרונות טריים מאוד, העבים מועדפים למרק הזה, מבקשת לקבל חתוך במקטעים
שוטפת את הגרון ומכניסה לסיר, מכסה במים מביאה לרתיחה, כל הג'יפה יוצאת למעלה
מסננת את הגרונות מהמים האלו, זה יתן מרק צח

2

שוטפת את הסיר
מחזירה לסיר את הגרונות ממלא במים מינרלים או מסוננים. מוסיפה כף חומץ תפוחים אורגני.
מחזירה לאש

3

חותכת את הגזר, וכרישה למקטעים, קולפת את הבצל, שוטפת ומקלפת שורש סלרי ענק, סביב מאי אפשר למצוא כאלו בקלות חותכת לפלחים, אפשר להחליף בגבעולי סלרי עם העלים.
מוסיפה פטרוזיליה או שמיר, מוסיפה כפית מלח ועלי דפנה או טימין וכמה גרגירי פילפל אנגלי

4

מבשלת על אש קטנה שעתים וחצי שלוש

5

המרק הזה בשונה מציר עצמות, קל מאוד לשתיה
הבישול הארוך של עצמות הגרון מיצר ג'לי עדין שיש בו קולגן שעוזר בשיקום המעי
שומרת במקרר מחזיק שלושה ימים

הולך נפלא עם שקדי מרק פליאו

Ingredients

 2 גרון הודו חתוך למקטעים
 1 שורש סלרי ענק
 או 4 מקלות סלרי עם עלים
 2 גזר
 1 קישוא גדול
 2 בצל לבן
 1 כרישה
 אצבע שורש ג'ינגר
 פטרוזיליה או שמיר
 עלי דפנה טימין או שניהם
 6 גרגירי פלפל אנגלי
 כפית מלח ים אטלנטי

Directions

1

בוחרת גרונות טריים מאוד, העבים מועדפים למרק הזה, מבקשת לקבל חתוך במקטעים
שוטפת את הגרון ומכניסה לסיר, מכסה במים מביאה לרתיחה, כל הג'יפה יוצאת למעלה
מסננת את הגרונות מהמים האלו, זה יתן מרק צח

2

שוטפת את הסיר
מחזירה לסיר את הגרונות ממלא במים מינרלים או מסוננים. מוסיפה כף חומץ תפוחים אורגני.
מחזירה לאש

3

חותכת את הגזר, וכרישה למקטעים, קולפת את הבצל, שוטפת ומקלפת שורש סלרי ענק, סביב מאי אפשר למצוא כאלו בקלות חותכת לפלחים, אפשר להחליף בגבעולי סלרי עם העלים.
מוסיפה פטרוזיליה או שמיר, מוסיפה כפית מלח ועלי דפנה או טימין וכמה גרגירי פילפל אנגלי

4

מבשלת על אש קטנה שעתים וחצי שלוש

5

המרק הזה בשונה מציר עצמות, קל מאוד לשתיה
הבישול הארוך של עצמות הגרון מיצר ג'לי עדין שיש בו קולגן שעוזר בשיקום המעי
שומרת במקרר מחזיק שלושה ימים

מרק גרונות הודו

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

מרק גרון הודו

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

שיפודי פרגית על גחלים ורוטב פיסטוק

שיפודי פרגית על גחלים ורוטב פיסטוק

שיפוד עוף סאטה זו קלאסיקה. מישרה של חלב קוקוס מתובל בטעמים אסיתים. ואז צליה על גחלים ורוטב בוטנים. כאן יש בעיה. בוטנים זו קטניה די אלרגנית. אבל פיסטוקים יכולים לתת אחלה פיתרון. יצא ממכר

קניידלך פליאו – טעימים ממש

קניידלך פליאו – טעימים ממש

טעם עמוק של מרק עוף, חומרים טובים ונוטרינטים בשפע. כדאי להשקיע קצת בהקצפת החלבונים כדי לקבל קניידלך אורירים מלאי טעם. מתאים לפליאו, מתאים לתזונה קטוגנית. נטול עמילנים וקמחי דגנים

פסטרמה חזה הודו בתנור

פסטרמה חזה הודו בתנור

מה שצריך בשביל פסטרמה ביתי מחזה הודו זה קצת סבלנות. מתחילות בהשריה בברין שישמור על עסיסיות הבשר. ממשיכות בציפוי נחמד שיתן לווית טעם קלה, ולבסוף אפיה באדים לשמור על הלחות. זהו. נקניק בריא ביתי ברבע מחיר

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים