מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום
בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם.
קטוגנים אפשר להפחית בצל כרישה וגזר, יצא מצוין
מתחילה בהרתחה של בשר הראש בשלושה ליטר מים
מורידה את הקצף מעל
אחרי שעתים של רתיחה עדינה הבשר מתרכך
שומרת את מי הבישול ואת הבשר מוציאה וחותכת לקוביות ביס ומנקה עוד קצת
את זרעי הכוסברה פלפל שחור ומלח כותשת בצד
מתבלת את הבשר בתערובת התבלינים
קוצצת את הבצלים לקוביות בינוניות
את הכרישה חוצה לאורך מנקה מאדמה וקוצצת דק
את הגזרים לרבעים לאורך ולקוביות קטונות
את הסלרי לפרוסות דקיקות
את הפטרוזליה קוצצת דק
את הכוסברה קוצצת צרור אחד דק ואת השני שומרת לסוף
את התרד קוצצת דק
בסיר ברזל כבד ששומר היטב על החום מחממת את השומן
מכניסה את הבצל והכרישה הגזר והסלרי ושורש הכורכום לטיגון של כעשר דקות עד שהכל מקבל צבע זרחני
מוסיפה כוס יין ונותן לו להיספג בירקות ולהתאדות
מוסיפה את הבשר הרך והמתובל ואם צריך עוד שומן שיצפה גם אותו, ממשיכה לבחוש ולהריח
מוסיפה את כל הירוקים, תרד, כוסברה, פטרוזליה ועלי הסלרי
ושתי כפות גדושות של ממרח שום ירוק, אם אין אפר להחליף ב10 שיני שום טריות קצוצות ולהכניס אותם עם הבצלים
מוסיפה את המים בהם בושל הבשר ועוד מים רותחים לכיסוי ועוד ליטר
מוסיפה גם חצי ליטר ציר עצמות
מבשלת בסבלנות שעתיים שלוש
תוך כדי טועמת, יתכן ויהיה צריך עוד מלח קצת תיבול
בחלוף הזמן המרק עמוק וקיבל את הסמיכות הקטיפתית מבשר הראש והתרד, זה הזמן לרענן קצת
מוסיפה את צרור הכוסברה השני קצוץ דק ומיץ מלימון
אם רוצות להפוך את המרק לארוחה שלימה אפשר להוסיף קוביות תפוחי אדמה בשלב הזה
טועמת ומחזירה לאש לעוד כעשרים דקות
מעולה עם כוס יין לבן וגשם
Ingredients
Directions
מתחילה בהרתחה של בשר הראש בשלושה ליטר מים
מורידה את הקצף מעל
אחרי שעתים של רתיחה עדינה הבשר מתרכך
שומרת את מי הבישול ואת הבשר מוציאה וחותכת לקוביות ביס ומנקה עוד קצת
את זרעי הכוסברה פלפל שחור ומלח כותשת בצד
מתבלת את הבשר בתערובת התבלינים
קוצצת את הבצלים לקוביות בינוניות
את הכרישה חוצה לאורך מנקה מאדמה וקוצצת דק
את הגזרים לרבעים לאורך ולקוביות קטונות
את הסלרי לפרוסות דקיקות
את הפטרוזליה קוצצת דק
את הכוסברה קוצצת צרור אחד דק ואת השני שומרת לסוף
את התרד קוצצת דק
בסיר ברזל כבד ששומר היטב על החום מחממת את השומן
מכניסה את הבצל והכרישה הגזר והסלרי ושורש הכורכום לטיגון של כעשר דקות עד שהכל מקבל צבע זרחני
מוסיפה כוס יין ונותן לו להיספג בירקות ולהתאדות
מוסיפה את הבשר הרך והמתובל ואם צריך עוד שומן שיצפה גם אותו, ממשיכה לבחוש ולהריח
מוסיפה את כל הירוקים, תרד, כוסברה, פטרוזליה ועלי הסלרי
ושתי כפות גדושות של ממרח שום ירוק, אם אין אפר להחליף ב10 שיני שום טריות קצוצות ולהכניס אותם עם הבצלים
מוסיפה את המים בהם בושל הבשר ועוד מים רותחים לכיסוי ועוד ליטר
מוסיפה גם חצי ליטר ציר עצמות
מבשלת בסבלנות שעתיים שלוש
תוך כדי טועמת, יתכן ויהיה צריך עוד מלח קצת תיבול
בחלוף הזמן המרק עמוק וקיבל את הסמיכות הקטיפתית מבשר הראש והתרד, זה הזמן לרענן קצת
מוסיפה את צרור הכוסברה השני קצוץ דק ומיץ מלימון
אם רוצות להפוך את המרק לארוחה שלימה אפשר להוסיף קוביות תפוחי אדמה בשלב הזה
טועמת ומחזירה לאש לעוד כעשרים דקות
מעולה עם כוס יין לבן וגשם
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

סלט שייטל מישמש ועשבים
פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

קניידלך פליאו – טעימים ממש
טעם עמוק של מרק עוף, חומרים טובים ונוטרינטים בשפע. כדאי להשקיע קצת בהקצפת החלבונים כדי לקבל קניידלך אורירים מלאי טעם. מתאים לפליאו, מתאים לתזונה קטוגנית. נטול עמילנים וקמחי דגנים

סיר של עלי מרוות ירושלים ממולאים וספריבס טלה
סיר מלא טעם ורכות של עלי מרוות ירושלים ירוקים מהבר, ממולאים באורז מתובל, מבושלים עם פרוסות של ספריבס טלה חתוכות על העצם. לימון וזעתר ברקע מאזנן את השומן ומהדהד את ההרים

שמן עלי זעתר טריים
אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים
0 תגובות