מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מרק בשר ראש שסביבי המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם.

קטוגנים אפשר להפחית בצל כרישה וגזר, יצא מצוין

מרק ראש עם המון ירוקים בקערה

ככה עושה

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

הכנות2 hours
זמן בישול אפיה התססה2 hours
מנות8
חופשי מאלרגנים
tomatofree
soyfree
glutenfree
cmical free

מרכיבים

  • 1 קילו בשר ראש נקי
  • 3 בצלים בינונים
  • 2 כרישות בינוניות
  • 3 גזרים בינונים
  • 8 מקלות סלרי עם העלים
  • 3 חופנים תרד טורקי
  • עלים מצרור פטרוזליה
  • 2 צרורות כוסברה
  • מיץ מלימון אחד
  • ½ ליטר ציר עצמות
  • 1 כוס יין לבן או רוזה יבש
  • אצבע של שורש כורכום טרי מגורד
  • 2 כפות ממרח שום ירוק
  • 3 כפות שומן בקר או זית
  • מלח אטלנטי
  • זרעי כוסברה גרוסים
  • פלפל שחור גרוס

הכנות

הכנות מקדימות

  • מתחילה בהרתחה של בשר הראש בשלושה ליטר מים. מורידה את הקצף מעל. אחרי שעתים של רתיחה עדינה הבשר מתרכך. שומרת את מי הבישול. את הבשר מוציאה וחותכת לקוביות בגודל ביס. מנקה עוד קצת חלקים פחות אכילים על הבשר. את זרעי הכוסברה פלפל שחור ומלח כותשת בצד, מתבלת את הבשר בתערובת התבלינים
  • קוצצת את הבצלים לקוביות בינוניות. את הכרישה חוצה לאורך מנקה מאדמה וקוצצת דק את הגזרים לרבעים לאורך ולקוביות קטונות
    את הסלרי לפרוסות דקיקות. את הפטרוזליה קוצצת דק. את הכוסברה קוצצת צרור אחד דק ואת השני שומרת לסוף. את התרד קוצצת דק

בנית המרק

  • בסיר ברזל כבד ששומר היטב על החום מחממת את השומן. מכניסה את הבצל והכרישה הגזר והסלרי ושורש הכורכום לטיגון של כעשר דקות עד שהכל מקבל צבע זרחני. מוסיפה כוס יין ונותן לו להיספג בירקות ולהתאדות
  • מוסיפה את הבשר הרך והמתובל ואם צריך עוד שומן שיצפה גם אותו, ממשיכה לבחוש ולהריח. מוסיפה את כל הירוקים, תרד, כוסברה, פטרוזליה ועלי הסלרי ושתי כפות גדושות של ממרח שום ירוק, אם אין אפשר להחליף ב10 שיני שום טריות קצוצות ולהכניס אותם עם הבצלים
  • מוסיפה את המים בהם בושל הבשר ועוד מים רותחים לכיסוי ועוד ליטר. מוסיפה גם חצי ליטר ציר עצמות. מבשלת בסבלנות שעתיים שלוש תוך כדי טועמת, יתכן ויהיה צריך עוד מלח קצת תיבול
  • בחלוף הזמן המרק עמוק וקיבל את הסמיכות הקטיפתית מבשר הראש והתרד, זה הזמן לרענן קצת, מוסיפה את צרור הכוסברה השני קצוץ דק ומיץ מלימון. אם רוצות להפוך את המרק לארוחה שלימה אפשר להוסיף קוביות תפוחי אדמה
    מרק ראש וירוקים מקרוב
  • בשלב הזה טועמת ומחזירה לאש לעוד כעשרים דקות. מעולה עם כוס יין לבן וגשם
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני . קיטו

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

2 מחשבות על “מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום”

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן