מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

| 25/02/2022

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם.

קטוגנים אפשר להפחית בצל כרישה וגזר, יצא מצוין

מרק בשר ראש וירוקים

כמותזמן הכנה
שמונה מנות חמש שעות

מרכיבי המרק
 קילו בשר ראש נקי
 3 בצלים בינונים
 2 כרישות בינוניות
 3 גזרים בינונים
 8 מקלות סלרי עם העלים
 3 חופנים תרד טורקי
 עלים מצרור פטרוזליה
 2 צרורות כוסברה
 מיץ מלימון אחד
 חצי ליטר ציר עצמות בקר
 כוס יין לבן או רוזה יבש
 אצבע של שורש כורכום טרי מגורד
 2 כפות גדושות ממרח שום ירוק
 3 כפות שומן בקר או זית
 מלח אטלנטי
 זרעי כוסברה גרוסים
 פלפל שחור גרוס

הכנות מקדימות
1

מתחילה בהרתחה של בשר הראש בשלושה ליטר מים
מורידה את הקצף מעל
אחרי שעתים של רתיחה עדינה הבשר מתרכך
שומרת את מי הבישול ואת הבשר מוציאה וחותכת לקוביות ביס ומנקה עוד קצת
את זרעי הכוסברה פלפל שחור ומלח כותשת בצד
מתבלת את הבשר בתערובת התבלינים

2

קוצצת את הבצלים לקוביות בינוניות
את הכרישה חוצה לאורך מנקה מאדמה וקוצצת דק
את הגזרים לרבעים לאורך ולקוביות קטונות
את הסלרי לפרוסות דקיקות
את הפטרוזליה קוצצת דק
את הכוסברה קוצצת צרור אחד דק ואת השני שומרת לסוף
את התרד קוצצת דק

בנית המרק
3

בסיר ברזל כבד ששומר היטב על החום מחממת את השומן
מכניסה את הבצל והכרישה הגזר והסלרי ושורש הכורכום לטיגון של כעשר דקות עד שהכל מקבל צבע זרחני
מוסיפה כוס יין ונותן לו להיספג בירקות ולהתאדות

4

מוסיפה את הבשר הרך והמתובל ואם צריך עוד שומן שיצפה גם אותו, ממשיכה לבחוש ולהריח
מוסיפה את כל הירוקים, תרד, כוסברה, פטרוזליה ועלי הסלרי
ושתי כפות גדושות של ממרח שום ירוק, אם אין אפר להחליף ב10 שיני שום טריות קצוצות ולהכניס אותם עם הבצלים

5

מוסיפה את המים בהם בושל הבשר ועוד מים רותחים לכיסוי ועוד ליטר
מוסיפה גם חצי ליטר ציר עצמות
מבשלת בסבלנות שעתיים שלוש
תוך כדי טועמת, יתכן ויהיה צריך עוד מלח קצת תיבול

6

בחלוף הזמן המרק עמוק וקיבל את הסמיכות הקטיפתית מבשר הראש והתרד, זה הזמן לרענן קצת
מוסיפה את צרור הכוסברה השני קצוץ דק ומיץ מלימון
אם רוצות להפוך את המרק לארוחה שלימה אפשר להוסיף קוביות תפוחי אדמה בשלב הזה
טועמת ומחזירה לאש לעוד כעשרים דקות
מעולה עם כוס יין לבן וגשם

Ingredients

מרכיבי המרק
 קילו בשר ראש נקי
 3 בצלים בינונים
 2 כרישות בינוניות
 3 גזרים בינונים
 8 מקלות סלרי עם העלים
 3 חופנים תרד טורקי
 עלים מצרור פטרוזליה
 2 צרורות כוסברה
 מיץ מלימון אחד
 חצי ליטר ציר עצמות בקר
 כוס יין לבן או רוזה יבש
 אצבע של שורש כורכום טרי מגורד
 2 כפות גדושות ממרח שום ירוק
 3 כפות שומן בקר או זית
 מלח אטלנטי
 זרעי כוסברה גרוסים
 פלפל שחור גרוס

Directions

הכנות מקדימות
1

מתחילה בהרתחה של בשר הראש בשלושה ליטר מים
מורידה את הקצף מעל
אחרי שעתים של רתיחה עדינה הבשר מתרכך
שומרת את מי הבישול ואת הבשר מוציאה וחותכת לקוביות ביס ומנקה עוד קצת
את זרעי הכוסברה פלפל שחור ומלח כותשת בצד
מתבלת את הבשר בתערובת התבלינים

2

קוצצת את הבצלים לקוביות בינוניות
את הכרישה חוצה לאורך מנקה מאדמה וקוצצת דק
את הגזרים לרבעים לאורך ולקוביות קטונות
את הסלרי לפרוסות דקיקות
את הפטרוזליה קוצצת דק
את הכוסברה קוצצת צרור אחד דק ואת השני שומרת לסוף
את התרד קוצצת דק

בנית המרק
3

בסיר ברזל כבד ששומר היטב על החום מחממת את השומן
מכניסה את הבצל והכרישה הגזר והסלרי ושורש הכורכום לטיגון של כעשר דקות עד שהכל מקבל צבע זרחני
מוסיפה כוס יין ונותן לו להיספג בירקות ולהתאדות

4

מוסיפה את הבשר הרך והמתובל ואם צריך עוד שומן שיצפה גם אותו, ממשיכה לבחוש ולהריח
מוסיפה את כל הירוקים, תרד, כוסברה, פטרוזליה ועלי הסלרי
ושתי כפות גדושות של ממרח שום ירוק, אם אין אפר להחליף ב10 שיני שום טריות קצוצות ולהכניס אותם עם הבצלים

5

מוסיפה את המים בהם בושל הבשר ועוד מים רותחים לכיסוי ועוד ליטר
מוסיפה גם חצי ליטר ציר עצמות
מבשלת בסבלנות שעתיים שלוש
תוך כדי טועמת, יתכן ויהיה צריך עוד מלח קצת תיבול

6

בחלוף הזמן המרק עמוק וקיבל את הסמיכות הקטיפתית מבשר הראש והתרד, זה הזמן לרענן קצת
מוסיפה את צרור הכוסברה השני קצוץ דק ומיץ מלימון
אם רוצות להפוך את המרק לארוחה שלימה אפשר להוסיף קוביות תפוחי אדמה בשלב הזה
טועמת ומחזירה לאש לעוד כעשרים דקות
מעולה עם כוס יין לבן וגשם

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

מרק ראש וירוקים מקרוב

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

קניידלך פליאו – טעימים ממש

קניידלך פליאו – טעימים ממש

טעם עמוק של מרק עוף, חומרים טובים ונוטרינטים בשפע. כדאי להשקיע קצת בהקצפת החלבונים כדי לקבל קניידלך אורירים מלאי טעם. מתאים לפליאו, מתאים לתזונה קטוגנית. נטול עמילנים וקמחי דגנים

שמן עלי זעתר טריים

שמן עלי זעתר טריים

אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים