המרק הזה כולו בצל שנוזליו התאדו ממנו והוחלפו ביין לבן וציר עצמות סמיך. נפלא ממש

הכנות10 minsזמן בישול1 hr 30 mins

 12 בצלים לבנים בינונים
 חצי כוס שמן זית
 1 כוס יין לבן
 חצי ליטר ציר בקר גלטיני
 3 כוסות מים רותחים
 1 עלה דפנה
 2 גבעולי טימין
 1 כפית מלח הימלאיה

1

יש פה בעיקר בצל, המרק כולו עוסק במיצוי טעמים מקורמלים שלו. בוחרת בבצלים יפים טריים ואם מזדמן את הזן בשם בצל מיצרי. קולפת חוצה ופורסת דק את הבצלים, יוצא קילו מאה בצל חתוך
מעבירה לסיר שיכיל אותם בנוחות, מוסיפה חצי כוס שמן זית וכפית מלח. מערבבת ככה שהבצל מצופה בשמן שיעזור בקירמול. הבצל ממלא את הסיר וזה בסדר, המים יתאדו ממנו וכמות הבצל בסוף התהליך תתכוץ מאוד

2

מבשלת על אש גבוהה תוך ערבוב מתמיד כחצי שעה, במהלכה הבצל מאבד נוזלים, כאשר מתחיל מעט קירמול ויובש בתחתית הסיר מוסיפה מעט מים רותחים כדי להמשיך את התהליך, הבצל ימשיך להתרכך ובחלוף עוד כרבע שעה מוסיפה שוב מים רותחים. מתחיל להווצר צבע, ממשיכה לבחוש עד שהבצל מקבל צבעים מוזהבים עם מעט גוון חום, מוסיפה את היין ומאדה תוך ערבוב
מעבירה את הציר לסיר קטן ומוסיפה שלוש כוסות מים, מחממת את הציר והמים עוד מעט הם יכנסו למרק
שהיין התאדה מוסיפה את הציר הרותח גבעולי טימין ועלה דפנה, בודקת מליחות ובמידת הצורך מוסיפה קצת. אם החזרתן פלפל שחור כדאי להוסיף קצת. מכסה ומבשלת על רתיחה עדינה עוד עשרים דקות

3

הסמכה אופציונלית: אפשר לערבב כף ארורוט ברבע כוס מים קרים ולשפוך בזרם איטי למרק להמשיך לבשל תוך ערבוב כחמש דקות ברתיחה מאוד עדינה

Ingredients

 12 בצלים לבנים בינונים
 חצי כוס שמן זית
 1 כוס יין לבן
 חצי ליטר ציר בקר גלטיני
 3 כוסות מים רותחים
 1 עלה דפנה
 2 גבעולי טימין
 1 כפית מלח הימלאיה

Directions

1

יש פה בעיקר בצל, המרק כולו עוסק במיצוי טעמים מקורמלים שלו. בוחרת בבצלים יפים טריים ואם מזדמן את הזן בשם בצל מיצרי. קולפת חוצה ופורסת דק את הבצלים, יוצא קילו מאה בצל חתוך
מעבירה לסיר שיכיל אותם בנוחות, מוסיפה חצי כוס שמן זית וכפית מלח. מערבבת ככה שהבצל מצופה בשמן שיעזור בקירמול. הבצל ממלא את הסיר וזה בסדר, המים יתאדו ממנו וכמות הבצל בסוף התהליך תתכוץ מאוד

2

מבשלת על אש גבוהה תוך ערבוב מתמיד כחצי שעה, במהלכה הבצל מאבד נוזלים, כאשר מתחיל מעט קירמול ויובש בתחתית הסיר מוסיפה מעט מים רותחים כדי להמשיך את התהליך, הבצל ימשיך להתרכך ובחלוף עוד כרבע שעה מוסיפה שוב מים רותחים. מתחיל להווצר צבע, ממשיכה לבחוש עד שהבצל מקבל צבעים מוזהבים עם מעט גוון חום, מוסיפה את היין ומאדה תוך ערבוב
מעבירה את הציר לסיר קטן ומוסיפה שלוש כוסות מים, מחממת את הציר והמים עוד מעט הם יכנסו למרק
שהיין התאדה מוסיפה את הציר הרותח גבעולי טימין ועלה דפנה, בודקת מליחות ובמידת הצורך מוסיפה קצת. אם החזרתן פלפל שחור כדאי להוסיף קצת. מכסה ומבשלת על רתיחה עדינה עוד עשרים דקות

3

הסמכה אופציונלית: אפשר לערבב כף ארורוט ברבע כוס מים קרים ולשפוך בזרם איטי למרק להמשיך לבשל תוך ערבוב כחמש דקות ברתיחה מאוד עדינה

מרק בצל
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

המרק הזה כולו בצל שנוזליו התאדו ממנו והוחלפו ביין לבן וציר עצמות סמיך. נפלא ממש

הכנות10 minsזמן בישול1 hr 30 mins

 12 בצלים לבנים בינונים
 חצי כוס שמן זית
 1 כוס יין לבן
 חצי ליטר ציר בקר גלטיני
 3 כוסות מים רותחים
 1 עלה דפנה
 2 גבעולי טימין
 1 כפית מלח הימלאיה

1

יש פה בעיקר בצל, המרק כולו עוסק במיצוי טעמים מקורמלים שלו. בוחרת בבצלים יפים טריים ואם מזדמן את הזן בשם בצל מיצרי. קולפת חוצה ופורסת דק את הבצלים, יוצא קילו מאה בצל חתוך
מעבירה לסיר שיכיל אותם בנוחות, מוסיפה חצי כוס שמן זית וכפית מלח. מערבבת ככה שהבצל מצופה בשמן שיעזור בקירמול. הבצל ממלא את הסיר וזה בסדר, המים יתאדו ממנו וכמות הבצל בסוף התהליך תתכוץ מאוד

2

מבשלת על אש גבוהה תוך ערבוב מתמיד כחצי שעה, במהלכה הבצל מאבד נוזלים, כאשר מתחיל מעט קירמול ויובש בתחתית הסיר מוסיפה מעט מים רותחים כדי להמשיך את התהליך, הבצל ימשיך להתרכך ובחלוף עוד כרבע שעה מוסיפה שוב מים רותחים. מתחיל להווצר צבע, ממשיכה לבחוש עד שהבצל מקבל צבעים מוזהבים עם מעט גוון חום, מוסיפה את היין ומאדה תוך ערבוב
מעבירה את הציר לסיר קטן ומוסיפה שלוש כוסות מים, מחממת את הציר והמים עוד מעט הם יכנסו למרק
שהיין התאדה מוסיפה את הציר הרותח גבעולי טימין ועלה דפנה, בודקת מליחות ובמידת הצורך מוסיפה קצת. אם החזרתן פלפל שחור כדאי להוסיף קצת. מכסה ומבשלת על רתיחה עדינה עוד עשרים דקות

3

הסמכה אופציונלית: אפשר לערבב כף ארורוט ברבע כוס מים קרים ולשפוך בזרם איטי למרק להמשיך לבשל תוך ערבוב כחמש דקות ברתיחה מאוד עדינה

Ingredients

 12 בצלים לבנים בינונים
 חצי כוס שמן זית
 1 כוס יין לבן
 חצי ליטר ציר בקר גלטיני
 3 כוסות מים רותחים
 1 עלה דפנה
 2 גבעולי טימין
 1 כפית מלח הימלאיה

Directions

1

יש פה בעיקר בצל, המרק כולו עוסק במיצוי טעמים מקורמלים שלו. בוחרת בבצלים יפים טריים ואם מזדמן את הזן בשם בצל מיצרי. קולפת חוצה ופורסת דק את הבצלים, יוצא קילו מאה בצל חתוך
מעבירה לסיר שיכיל אותם בנוחות, מוסיפה חצי כוס שמן זית וכפית מלח. מערבבת ככה שהבצל מצופה בשמן שיעזור בקירמול. הבצל ממלא את הסיר וזה בסדר, המים יתאדו ממנו וכמות הבצל בסוף התהליך תתכוץ מאוד

2

מבשלת על אש גבוהה תוך ערבוב מתמיד כחצי שעה, במהלכה הבצל מאבד נוזלים, כאשר מתחיל מעט קירמול ויובש בתחתית הסיר מוסיפה מעט מים רותחים כדי להמשיך את התהליך, הבצל ימשיך להתרכך ובחלוף עוד כרבע שעה מוסיפה שוב מים רותחים. מתחיל להווצר צבע, ממשיכה לבחוש עד שהבצל מקבל צבעים מוזהבים עם מעט גוון חום, מוסיפה את היין ומאדה תוך ערבוב
מעבירה את הציר לסיר קטן ומוסיפה שלוש כוסות מים, מחממת את הציר והמים עוד מעט הם יכנסו למרק
שהיין התאדה מוסיפה את הציר הרותח גבעולי טימין ועלה דפנה, בודקת מליחות ובמידת הצורך מוסיפה קצת. אם החזרתן פלפל שחור כדאי להוסיף קצת. מכסה ומבשלת על רתיחה עדינה עוד עשרים דקות

3

הסמכה אופציונלית: אפשר לערבב כף ארורוט ברבע כוס מים קרים ולשפוך בזרם איטי למרק להמשיך לבשל תוך ערבוב כחמש דקות ברתיחה מאוד עדינה

מרק בצל
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
מרק ירקות וציר

מרק ירקות וציר

המרק הזה התחיל מגירסה טבעונית שהכנו מדי פעם משאריות ירקות, באחת הפעמים הכנסתי שקית של ציר גלטיני, ובום קרה הקסם והמרק הפך לממכר, יש בו את הטריות של ירקות שמתבשלים קצר ושומרים על הביס שלהם, בטיגון קל בשמן זית ועומק של ציר שבושל שעות

ציר עצמות בקר ג’לטיני

ציר עצמות בקר ג’לטיני

הציר הזה מעשיר כל מרק או תבשיל ברגע. נותן טעמים עמוקים ומנה מרוכזת של ג’לטין. הוא סמיך מאוד והבישול שלו יחסית לציר עצמות קצר. מדי פעם מכינה ומקפיאה בשקיות זיפ של חצי ליטר. אוצר

מרק שאריות ירקות

מרק שאריות ירקות

מרק קל טעים ומאוד מנחם. יוצא כל פעם קצת אחרת, עשוי משאריות של ירקות. מכינה אותו ביום חמישי לפני הקניות לסופשבוע. עם כמות כזו של ירקות בתזונה תמיד יש מלא שאריות. לזרוק זה הכי מבאס

מרק חמוסטה ושערות אסדו

מרק חמוסטה ושערות אסדו

לא בדיוק מתכון, יותר צרוף של שני מתכונים מרק חמוסטה חמצמץ ושערות אסדו שמזכירות את מילוי הסיסקה המסורתי

מרק פטריות

מרק פטריות

מרק קל טעים וחורפי עם טוויסט קטן של ארטישוק ירושלמי

ציר ראשי שרימפס

ציר ראשי שרימפס

הציר הזה מקורו בראשי השרימפס, שהם מלאי טעם וצבע. מתקבל ציר כתום קליל שמשביח כל תבשיל דגים, ובעצמו משמש בסיס נפלא למרקים אסיתים

ציר עצמות בקר מינרלי

ציר עצמות בקר מינרלי

עשיר בקולוגן מינרלים, וחומצות אמינו. ההכנה שלו ארוכה ומורכבת
אבל הוא סופרפוד חיוני לשיקום המעי ותורם עומק של טעמים לכל תבשיל שצריך קצת נוזל

מרק גרון הודו

מרק גרון הודו

כולנו אוהבות מרק סבתא, שזה כמו מרק עוף רק עם גרון של הודו. בגרון יש הרבה עצמות וריקמות חיבור שתורמות לסמיכות ולערכים התזונתיים של המרק

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

בסוף פברואר בשיא עונת הלימונים זה הזמן המושלם למרק חמוסטה. חמוץ, מלא בירוקים עם קובות ממולאות בבשר קצוץ מיובש ומלא בצל וסלרי. במקור הקובות עשויות מסולת (גלוטן) מחוץ לתחום. הינה מתכון שעושה שימוש באורז במקום סולת

$