מרק בצל עם ציר עצמות

| 1/02/2021

המרק הזה כולו בצל שסוכריו התנכזו, וקח זמן וסבלנות לקרמל לאט את הבצלים.

ואז שהמסה יבשה ומתוקה משיבים לה את הנוזלים עם יין לבן וציר עצמות סמיך. נפלא ממש

הבצל הבהיר מאורך שיש לו שורש וגבעול בולט, שנקראים בצל מצרי יש להם טעמים ששוה להכיר

כמותזמן הכנה
ארבע מנות 100 דקות

מרכיבים
 12 בצלים לבנים בינונים
 חצי כוס שמן זית
 1 כוס יין לבן
 חצי ליטר ציר בקר גלטיני
 3 כוסות מים רותחים
 1 עלה דפנה
 2 גבעולי טימין
 1 כפית מלח הימלאיה

הכנות
1

יש פה בעיקר בצל, המרק כולו עוסק במיצוי טעמים מקורמלים שלו.
בוחרת בבצלים יפים טריים ואם מזדמן את הזן בשם בצל מיצרי.
קולפת חוצה ופורסת דק את הבצלים, יוצא קילו מאה בצל חתוך
מעבירה לסיר שיכיל אותם בנוחות, מוסיפה חצי כוס שמן זית וכפית מלח.
מערבבת ככה שהבצל מצופה בשמן שיעזור בקירמול.
הבצל ממלא את הסיר וזה בסדר, המים יתאדו ממנו וכמות הבצל בסוף התהליך תתכוץ מאוד

2

מבשלת על אש גבוהה תוך ערבוב מתמיד כחצי שעה, במהלכה הבצל מאבד נוזלים
כאשר מתחיל מעט קירמול ויובש בתחתית הסיר מוסיפה מעט מים רותחים כדי להמשיך את התהליך.
הבצל ימשיך להתרכך ובחלוף עוד כרבע שעה מוסיפה שוב מים רותחים.
מתחיל להווצר צבע, ממשיכה לבחוש עד שהבצל מקבל צבעים מוזהבים עם מעט גוון חום
מוסיפה את היין ומאדה תוך ערבוב

3

מעבירה את הציר לסיר קטן ומוסיפה שלוש כוסות מים, מחממת את הציר והמים עוד מעט הם יכנסו למרק
שהיין התאדה מוסיפה את הציר הרותח, גבעולי טימין ועלה דפנה.
בודקת מליחות ובמידת הצורך מוסיפה קצת.
אם החזרתן פלפל שחור כדאי להוסיף קצת.
מכסה ומבשלת על רתיחה עדינה עוד עשרים דקות

Ingredients

מרכיבים
 12 בצלים לבנים בינונים
 חצי כוס שמן זית
 1 כוס יין לבן
 חצי ליטר ציר בקר גלטיני
 3 כוסות מים רותחים
 1 עלה דפנה
 2 גבעולי טימין
 1 כפית מלח הימלאיה

Directions

הכנות
1

יש פה בעיקר בצל, המרק כולו עוסק במיצוי טעמים מקורמלים שלו.
בוחרת בבצלים יפים טריים ואם מזדמן את הזן בשם בצל מיצרי.
קולפת חוצה ופורסת דק את הבצלים, יוצא קילו מאה בצל חתוך
מעבירה לסיר שיכיל אותם בנוחות, מוסיפה חצי כוס שמן זית וכפית מלח.
מערבבת ככה שהבצל מצופה בשמן שיעזור בקירמול.
הבצל ממלא את הסיר וזה בסדר, המים יתאדו ממנו וכמות הבצל בסוף התהליך תתכוץ מאוד

2

מבשלת על אש גבוהה תוך ערבוב מתמיד כחצי שעה, במהלכה הבצל מאבד נוזלים
כאשר מתחיל מעט קירמול ויובש בתחתית הסיר מוסיפה מעט מים רותחים כדי להמשיך את התהליך.
הבצל ימשיך להתרכך ובחלוף עוד כרבע שעה מוסיפה שוב מים רותחים.
מתחיל להווצר צבע, ממשיכה לבחוש עד שהבצל מקבל צבעים מוזהבים עם מעט גוון חום
מוסיפה את היין ומאדה תוך ערבוב

3

מעבירה את הציר לסיר קטן ומוסיפה שלוש כוסות מים, מחממת את הציר והמים עוד מעט הם יכנסו למרק
שהיין התאדה מוסיפה את הציר הרותח, גבעולי טימין ועלה דפנה.
בודקת מליחות ובמידת הצורך מוסיפה קצת.
אם החזרתן פלפל שחור כדאי להוסיף קצת.
מכסה ומבשלת על רתיחה עדינה עוד עשרים דקות

מרק בצל

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: מרק וציר עצמות

קניידלך פליאו – טעימים ממש

קניידלך פליאו – טעימים ממש

טעם עמוק של מרק עוף, חומרים טובים ונוטרינטים בשפע. כדאי להשקיע קצת בהקצפת החלבונים כדי לקבל קניידלך אורירים מלאי טעם. מתאים לפליאו, מתאים לתזונה קטוגנית. נטול עמילנים וקמחי דגנים

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה

מרק קובה סלק ללא גלוטן

מרק קובה סלק ללא גלוטן

מרק סגול עמוק בטעמי אדמה חמוצים מתוקים וכדורים של טלה מתובל עטוף באורז. יש בו המון סלק בשורש ועלים. אין בו גלוטן הוא נשען על מסורת של בצק לפסח. יפה וטעים