מרק בצל עם ציר עצמות

המרק הזה כולו בצל שסוכריו התנכזו, יקח זמן וסבלנות לקרמל לאט את הבצלים.

ואז שהמסה יבשה ומתוקה משיבים לה את הנוזלים עם יין לבן וציר עצמות סמיך. מרק בצל, קלאסיקה. נפלא ממש

זו הזדמנות להכיר את הבצל הבהיר מאורך, שיש לו שורש וגבעול בולט, שנקראים בצל מצרי יש לו טעמים ששוה להכיר. גם בצל פשוט מהסופר יתאים כאן מאוד

מרק בצל וציר עצמות

ככה עושה

מרק בצל

הכנות10 minutes
זמן בישול אפיה התססה1 hour 30 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
milkfree
רוטב סויה
tomatofree
glutenfree

מרכיבים

  • 12 בצלים לבנים בינונים
  • חצי כוס שמן זית
  • 1 כוס יין לבן
  • ½ ליטר ציר עצמות
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 1 עלה דפנה
  • 2 גבעולי טימין
  • 1 כפית מלח הימלאיה

הכנות

הכנות

  • יש פה בעיקר בצל, המרק כולו עוסק במיצוי טעמים מקורמלים שלו. בוחרת בבצלים יפים טריים ואם מזדמן את הזן בשם בצל מיצרי.
    קולפת חוצה ופורסת דק את הבצלים, יוצא קילו וקצת בצל חתוך
    מעבירה לסיר שיכיל אותם בנוחות, מוסיפה חצי כוס שמן זית וכפית מלח. מערבבת ככה שהבצל מצופה בשמן שיעזור בקירמול. הבצל ממלא את הסיר וזה בסדר, המים יתאדו ממנו וכמות הבצל בסוף התהליך תתכוץ מאוד
  • מבשלת על אש גבוהה תוך ערבוב מתמיד עשר דקות, במהלכה הבצל מאבד נוזלים
    מורידה את האש לאש קטנה ומכסה, ממשיכה לצמצם בהשגחה
    כאשר מתחיל מעט קירמול ויובש בתחתית הסיר מוסיפה מעט מים רותחים כדי להמשיך את התהליך.
    הבצל ימשיך להתרכך ובחלוף עוד כרבע שעה מוסיפה שוב מים רותחים. מתחיל להווצר צבע, ממשיכה לבחוש עד שהבצל מקבל צבעים מוזהבים עם מעט גוון חום. מוסיפה את היין ומאדה תוך ערבוב
  • מעבירה את הציר לסיר קטן ומוסיפה שלוש כוסות מים,
    מחממת את הציר והמים עוד מעט הם יכנסו למרק
    שהיין התאדה מוסיפה את הציר הרותח, גבעולי טימין ועלה דפנה.
    בודקת מליחות ובמידת הצורך מוסיפה קצת.
    אם החזרתן פלפל שחור כדאי להוסיף קצת.
    מכסה ומבשלת על רתיחה עדינה עוד עשרים דקות
מרק בצל וציר עצמות
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו . פליאו אוטואימוני

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן