מרק אפונה ירוקה וקישואים עם ציר עצמות
הניסיונות שלי למצוא לאן להכניס את ציר העצמות הצליחו הפעם ליצר מרק שיש בו גם פחמימה מרגיעה של הערב, וגם מהקסם של הציר. אפונה ירוקה טריה בדרך כלל קפואה היא פחממתית וגם קיטניה בתרמיל. כשהיא טריה / קפואה היא בסדר, שהיא יבשה היא לא בתזונה. מי ששומרת על הסוכר כדאי לשים לב מה זה עושה.
מרק משביע שהוא ארוחה. שילוב של ציר עצמות משקם עם אפונת גינה טריה וקישואים. כיף עם טופינג של נקניקיות פליאו או ביצת עין. ארוחת ערב חורפית
אפונה ירוקה טריה נחשבת בתחום האפור בפליאו, בכל זאת זו קיטניה ויש בה יחסית הרבה פחמימות, עם המחשבה הזו הוספתי לה שלוש כוסות מהגביע הקדוש הלו הוא ציר העצמות, כבר שיפרנו לא מעט את הערך התזונתי
אני מוצאת שארוחות ערב שיש בהן יחסית יותר פחמימה הן נעימות בשבילי
מתחילה בקיצוץ הירקות. בצל וכרישה
מפשירה את האפונה במסננת עם מי ברז חמים כדי להשכיח ממנה את השהות במקפיא
חותכת את הקישואים לטבעות עבות בלי לקלף
בסיר שישמש למרק מתחילה בטיגון הירקות בשמן זית
קודם בצל וכרישה, אחר כך קישואים, שווה לתת להם קצת צבע שמתורגם לטעם
מוסיפה גם את האפונה ושתי כוסות מים רותחים
מוסיפה שקית (חצי ליטר) ציר עצמות בקר ג'לטיני
או ציר עצמות בקר מינרלי אוטואימוני קישור למתכונים בסוף הפוסט
כשהציר נמס פנימה טועמת וממליחה, גם פלפל שחור יתאים כאן
על אש קטנה נותנת למרק להתבשל כחצי שעה
אפשר לאכול ככה, אבל עדיף לטחון, הקישואים והאפונה מסמיכים את המרק
מג'ימיקס, בלנדר או טוחן ידני, העיקר שיש לאדים לאן ללכת
מחזירה לסיר ומוסיפה עוד חצי כוס אפונת גינה מופשרת
מגישה עם מעט לימון
להגשה אפשר לטגן נקניקית פליאו ולפרוס לטבעות שישמשו אחלה קרוטונים מעל המרק
או לטגן ביצת עין, ולהניח מעל, החלמון שיזל פנימה יתן ביס מושלם
Ingredients
Directions
אפונה ירוקה טריה נחשבת בתחום האפור בפליאו, בכל זאת זו קיטניה ויש בה יחסית הרבה פחמימות, עם המחשבה הזו הוספתי לה שלוש כוסות מהגביע הקדוש הלו הוא ציר העצמות, כבר שיפרנו לא מעט את הערך התזונתי
אני מוצאת שארוחות ערב שיש בהן יחסית יותר פחמימה הן נעימות בשבילי
מתחילה בקיצוץ הירקות. בצל וכרישה
מפשירה את האפונה במסננת עם מי ברז חמים כדי להשכיח ממנה את השהות במקפיא
חותכת את הקישואים לטבעות עבות בלי לקלף
בסיר שישמש למרק מתחילה בטיגון הירקות בשמן זית
קודם בצל וכרישה, אחר כך קישואים, שווה לתת להם קצת צבע שמתורגם לטעם
מוסיפה גם את האפונה ושתי כוסות מים רותחים
מוסיפה שקית (חצי ליטר) ציר עצמות בקר ג'לטיני
או ציר עצמות בקר מינרלי אוטואימוני קישור למתכונים בסוף הפוסט
כשהציר נמס פנימה טועמת וממליחה, גם פלפל שחור יתאים כאן
על אש קטנה נותנת למרק להתבשל כחצי שעה
אפשר לאכול ככה, אבל עדיף לטחון, הקישואים והאפונה מסמיכים את המרק
מג'ימיקס, בלנדר או טוחן ידני, העיקר שיש לאדים לאן ללכת
מחזירה לסיר ומוסיפה עוד חצי כוס אפונת גינה מופשרת
מגישה עם מעט לימון
להגשה אפשר לטגן נקניקית פליאו ולפרוס לטבעות שישמשו אחלה קרוטונים מעל המרק
או לטגן ביצת עין, ולהניח מעל, החלמון שיזל פנימה יתן ביס מושלם
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

קניידלך פליאו – טעימים ממש
טעם עמוק של מרק עוף, חומרים טובים ונוטרינטים בשפע. כדאי להשקיע קצת בהקצפת החלבונים כדי לקבל קניידלך אורירים מלאי טעם. מתאים לפליאו, מתאים לתזונה קטוגנית. נטול עמילנים וקמחי דגנים

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום
בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה

מרק קובה סלק ללא גלוטן
מרק סגול עמוק בטעמי אדמה חמוצים מתוקים וכדורים של טלה מתובל עטוף באורז. יש בו המון סלק בשורש ועלים. אין בו גלוטן הוא נשען על מסורת של בצק לפסח. יפה וטעים

מרק כתום מבטטה ודלעות צלויות עם ציר עוף
מרק כתום, מזמן לא הכנתי, אז ככה. את הכתומים צליתי בתנור לתוספת טעם, את המים החלפתי בציר, ושלא יחסר הוספתי בצל מגוון מטוגן. שובע ברגע
0 תגובות