מרק אפונה ירוקה וקישואים עם ציר עצמות

הניסיונות שלי למצוא לאן להכניס את ציר העצמות הצליחו הפעם ליצר מרק שיש בו גם פחמימה מרגיעה של הערב, וגם מהקסם של הציר. אפונה ירוקה טריה בדרך כלל קפואה היא פחממתית וגם קיטניה בתרמיל. כשהיא טריה / קפואה היא בסדר, שהיא יבשה היא לא בתזונה. מי ששומרת על הסוכר כדאי לשים לב מה זה עושה.

מרק משביע שהוא ארוחה. שילוב של ציר עצמות משקם עם אפונת גינה טריה וקישואים. כיף עם טופינג של נקניקיות פליאו או ביצת עין. ארוחת ערב חורפית

ככה עושה

מרק אפונה ירוקה וקישואים עם ציר עצמות ג'לטיני

הכנות15 minutes
זמן בישול אפיה30 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
tomatofree
glutenfree

מרכיבים

מרכיבים

  • 2 כוסות אפונת גינה קפואה
  • 3 קישואים או זוקיני קטנים
  • 1 בצל לבן בינוני
  • 1 כרישה בינונית
  • ½ ליטר ציר עצמות
  • שמן זית
  • מלח, פילפל שחור מעט מיץ לימון

הכנות

  • אפונה ירוקה טריה נחשבת בתחום האפור בפליאו, בכל זאת זו קיטניה ויש בה יחסית הרבה פחמימות, עם המחשבה הזו הוספתי לה שלוש כוסות מהגביע הקדוש הלו הוא ציר העצמות, כבר שיפרנו לא מעט את הערך התזונתי אני מוצאת שארוחות ערב שיש בהן יחסית יותר פחמימה הן רעיון לא רע
  • מתחילה בקיצוץ הירקות. בצל וכרישה. מפשירה את האפונה במסננת עם מי ברז חמים כדי להשכיח ממנה את השהות במקפיא
    חותכת את הקישואים לטבעות עבות בלי לקלף
  • בסיר שישמש למרק מתחילה בטיגון הירקות בשמן זית. קודם בצל וכרישה, אחר כך קישואים, שווה לתת להם קצת צבע שמתורגם לטעם
  • מוסיפה גם את האפונה ושתי כוסות מים רותחים
    מוסיפה שקית (חצי ליטר) ציר עצמות בקר ג'לטיני או ציר עצמות בקר מינרלי אוטואימוני קישור למתכונים בסוף הפוסט
    כשהציר נמס פנימה טועמת וממליחה, גם פלפל שחור יתאים כאן
    על אש קטנה נותנת למרק להתבשל כחצי שעה
  • אפשר לאכול ככה, אבל עדיף לטחון, הקישואים והאפונה מסמיכים את המרק
    מג'ימיקס, בלנדר או טוחן ידני, העיקר שיש לאדים לאן ללכתמ
    חזירה לסיר ומוסיפה עוד חצי כוס אפונת גינה מופשרת
    מגישה עם מעט לימון
  • להגשה אפשר לטגן נקניקית פליאו ולפרוס לטבעות שישמשו אחלה קרוטונים מעל המרק
    או לטגן ביצת עין, ולהניח מעל, החלמון שיזל פנימה יתן ביס מושלם
מרק אפונה וקישואים עם ציר עצמות גלטיני
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו . פליאו אוטואימוני

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן