מרמלדת תפוזים ומרמלדת אשכוליות ינואר2022

מרמלדת תפוזים

דבש תפוזים פלוס קליפות מסוכרות. זו בערך הסמיכות של הסירופ, בתוכו חתיכות דקיקות של קליפות תפוזים מסוכרות. ויש לזה גם ריח

ינואר זה חודש של תפוזים, לא נרגעות מהריח, ריבה כזו וריבה כזו. היו שנים של תפוזים סינים ננסים, התלהבנו גם מתפוזי דם. השנה ניקטפו מהעצים מיקס של הדרים שהיו צמאים בקיץ. חיש קל היתה ריבה שניגמרה מהר מדי. ושוב והפעם אשכוליות אדומות על קליפתן ריבה מרירה מתוקה שמזכירה בעיקר קמפרי. וזו, עם מלא קליפות וסירופ סמיך ומתוק.

מרמלדת תפוזים

תפוזים

ריבה כתומה. תפוזים, תפוז סיני או מישמש או חבושים, זה הדיפולט שלי. תפוזים המרירות בהם באה בטוב, קליפות תפוזים מסוכרות, כמה שעומלים על להוציא את המרירות בסוף זה מה שטעים. מרמלדת תפוזים יש בה בדיוק את הטעם הזה, מתוק עם זויות של מרירות שכמעט הלכה אבל לא לגמרי

ככה עושה

מרמלדת תפוזים

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה התססה1 hour
מנות4 צנצנות
חופשי מאלרגנים
cmical free

מרכיבים

מרכיבים לארבע צנצנות של 350 מיל

  • 500 גרם קליפות תפוזים
  • 500 מיל מיץ תפוזים טרי
  • 500 מיל מים
  • 500 גרם סוכר

הכנות

  • הכמות היא בערך שישה תפוזים. אבל זו קונדיטוריה וטוב לשקול
    מה שחשוב זה היחסים והם מאוד פשוטים 1 קליפות, 1 מיץ, 1 סוכר, 1 מים
    לקרוא עד הסוף ואז תתחילו. לא חובה תפוזי דם, כל תפוז זה טוב
  • מקרצפת שישה התפוזים היטב. חוצה את התפוזים וסוחטת את המיץ מהם הוא ישמש לריבה.
    חוצה כל חצי סחוט לרבעים ועוברת עם סכין כדי להוציא את בשר הפרי והגרעינים, ואת הקליפות.
    בשר הפרי והגרעינים
    את בשר התפוזים והחלקים הלבנים והגרעינים מכניסה לחתיכת בד חיתול נקי או בד כותנה נקי, אם עברו בכביסה כדאי להרתיח כדי שלא יהיו שאריות של חומר ניקוי, קושרת טוב מטרת השקית הזו הוספת פקטין לנוזל כדי להסמיך אותו בצורה טבעית, וטעם מרירות תפוזי
    קליפות
    את הקליפות פורסת דק דק ומעבירה לסיר עם מים, מביאה לרתיחה על אש גבוהה, מסננת וחוזרת על התהליך עוד פעמיים נוספות, כדי להיפטר מהמרירות.
  • בישול הריבה
    בסיר עם תחתית עבה שמה את המיץ הסחוט הקליפות אחרי שהוצאנו מהם את המרירות, המים ושקית השאריות.
    מביאה לרתיחה על אש בינונית, מוסיפה את הסוכר. מביאה לרתיחה חזקה ואז מורידה את האש ומבשלת עוד כחצי שעה ברתיחה נמוכה.
    מדי פעם בוחשת, אחרי חצי שעה מוציאה את שקית השאריות ומניחה אותה בצד להתקרר. הריבה ממשיכה להתבשל
  • כשהשקית אפשרית לסחיטה, סוחטת אותה היטב לתוך הריבה שמתבשלת בסיר. הכוונה היטב כי שם הפקטין והרבה טעם תפוזי. בלי המיצוי הזה הריבה לא תסמיך. אפשר לפתוח את השקית ולהוסיף לה כף מים ולסחוט שוב כדי למצות עוד קצת פקטין
  • מתי מוכן
    אפשר להכניס למקפיא צלחת לכמה דקות, כשהצלחת קרה מאוד לטפטף עליה כפית מהריבה החמה ולתת לה רגע להתקרר, להעביר את האצבע באמצע שלולית הריבה ולראות אם היא שומרת על צורתה.
    אם הריבה נוזלת מיד וממלאה את הפס שהשאירה האצבע הריבה לא מוכנה. צריך להמשיך לבשל אותה על אש קטנה ולבדוק שוב אחרי 10 דקות.
    אם הפס מחזיק אפשר לסגור את האש ולמזוג את הריבה לצנצנות מעוקרות.
    לשמור במקרר. נשמר המון זמן
    מרמלדת תפוזים
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineטבעוני . פליאו . צמחוני
מרמלדת תפוזים ומרמלדת אשכוליות ינואר2022
מרמלדת תפוזים ומרמלדת אשכוליות

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן