מרמלדת תפוזים

| 2/02/2022

דבש תפוזים פלוס קליפות מסוכרות. זו בערך הסמיכות של הסירופ, בתוכו חתיכות דקיקות של קליפות תפוזים מסוכרות. ויש לזה גם ריח

ינואר זה חודש של תפוזים, לא נרגעות מהריח, ריבה כזו וריבה כזו. היו שנים של תפוזים סינים ננסים, התלהבנו גם מתפוזי דם. השנה ניקטפו מהעצים מיקס של הדרים שהיו צמאים בקיץ. חיש קל היתה ריבה שניגמרה מהר מדי. ושוב והפעם אשכוליות אדומות על קליפתן ריבה מרירה מתוקה שמזכירה בעיקר קמפרי. וזו, עם מלא קליפות וסירופ סמיך ומתוק.

ברור שזה פוסט על ריבות ותרוץ של ביס מלוח

מרמלדת תפוזים

תגית: AIP | AIP Reintro | Paleo | Vegan | תפוז
כמותזמן הכנה
ארבע צנצנות של 350 מיל שעה וחצי

מרכיבים לארבע צנצנות של 350 מיל
 500 גרם קליפות תפוזים
 500 מיל מיץ תפוזים טרי
 500 מיל מים
 500 גרם סוכר

ככה עושות
1

הכמות היא בערך שישה תפוזים. אבל זו קונדיטוריה וטוב לשקול
מה שחשוב זה היחסים והם מאוד פשוטים אחד לאחד לאחת לאחת
לקרוא עד הסוף ואז תתחילו
לא צריך כאן תפוזי דם, כל תפוז זה טוב

2

מקרצפת שישה התפוזים היטב
חוצה את התפוזים וסוחטת את המיץ מהם
את הגרעינים שומרת להמשך
חוצה כל חצי סחוט לרבעים ועוברת עם סכין כדי להוציא את בשר הפרי, כדאי להוציא מעט מהלבן
את בשר הפרי שומרת בצד נשתמש בו בהמשך
את הקליפות פורסת דק דק ומעבירה לסיר עם מים, מביאה לרתיחה על אש גבוהה, מסננת וחוזרת על התהליך עוד פעמיים נוספות וזאת כדי להיפטר מהמרירות

3

את בשר התפוזים והחלקים הלבנים והגרעינים מכניסה לחתיכת בד חיתול נקי או בד כותנה נקי, אם עברו בכביסה כדאי להרתיח כדי שלא יהיו שאריות של חומר ניקוי, קושרת טוב
מטרת השקית הזו הוספת פקטין לנוזל כדי להסמיך אותו בצורה טבעית, וטעם תפוזי

4

בישול הריבה
בסיר עם תחתית עבה שמה את המיץ הקליפות המים ושקית השאריות
מביאה לרתיחה על אש בינונית, מוסיפה את הסוכר מנמיכה את האש ומבשלת עוד כחצי שעה ברתיחה נמוכה
מדי פעם בוחשת, אחרי חצי שעה מוציאה את שקית השאריות ומניחה אותה בצד להתקרר
הריבה ממשיכה להתבשל

5

כשהשקית אפשרית לסחיטה, סוחטת אותה היטב לתוך הריבה שמתבשלת בסיר. הכוונה היטב כי שם הפקטין והרבה טעם תפוזי. בלי המיצוי הזה הריבה לא תסמיך. אפשר לפתוח את השקית ולהוסיף לה כף מים ולסחוט שוב כדי למצות עוד קצת פקטין

6

מתי מוכן
אפשר להכניס למקפיא צלחת לכמה דקות, כשהצלחת קרה מאוד לטפטף עליה כפית מהריבה החמה ולתת לה רגע להתקרר, להעביר את האצבע באמצע שלולית הריבה ולראות אם היא שומרת על צורתה. אם הריבה נוזלת מיד וממלאה את הפס שהשאירה האצבע הריבה לא מוכנה. צריך להמשיך לבשל אותה על אש קטנה ולבדוק שוב אחרי 10 דקות.
אם הפס מחזיק אפשר לסגור את האש ולמזוג את הריבה לצנצנות מורתחות.

Ingredients

מרכיבים לארבע צנצנות של 350 מיל
 500 גרם קליפות תפוזים
 500 מיל מיץ תפוזים טרי
 500 מיל מים
 500 גרם סוכר

Directions

ככה עושות
1

הכמות היא בערך שישה תפוזים. אבל זו קונדיטוריה וטוב לשקול
מה שחשוב זה היחסים והם מאוד פשוטים אחד לאחד לאחת לאחת
לקרוא עד הסוף ואז תתחילו
לא צריך כאן תפוזי דם, כל תפוז זה טוב

2

מקרצפת שישה התפוזים היטב
חוצה את התפוזים וסוחטת את המיץ מהם
את הגרעינים שומרת להמשך
חוצה כל חצי סחוט לרבעים ועוברת עם סכין כדי להוציא את בשר הפרי, כדאי להוציא מעט מהלבן
את בשר הפרי שומרת בצד נשתמש בו בהמשך
את הקליפות פורסת דק דק ומעבירה לסיר עם מים, מביאה לרתיחה על אש גבוהה, מסננת וחוזרת על התהליך עוד פעמיים נוספות וזאת כדי להיפטר מהמרירות

3

את בשר התפוזים והחלקים הלבנים והגרעינים מכניסה לחתיכת בד חיתול נקי או בד כותנה נקי, אם עברו בכביסה כדאי להרתיח כדי שלא יהיו שאריות של חומר ניקוי, קושרת טוב
מטרת השקית הזו הוספת פקטין לנוזל כדי להסמיך אותו בצורה טבעית, וטעם תפוזי

4

בישול הריבה
בסיר עם תחתית עבה שמה את המיץ הקליפות המים ושקית השאריות
מביאה לרתיחה על אש בינונית, מוסיפה את הסוכר מנמיכה את האש ומבשלת עוד כחצי שעה ברתיחה נמוכה
מדי פעם בוחשת, אחרי חצי שעה מוציאה את שקית השאריות ומניחה אותה בצד להתקרר
הריבה ממשיכה להתבשל

5

כשהשקית אפשרית לסחיטה, סוחטת אותה היטב לתוך הריבה שמתבשלת בסיר. הכוונה היטב כי שם הפקטין והרבה טעם תפוזי. בלי המיצוי הזה הריבה לא תסמיך. אפשר לפתוח את השקית ולהוסיף לה כף מים ולסחוט שוב כדי למצות עוד קצת פקטין

6

מתי מוכן
אפשר להכניס למקפיא צלחת לכמה דקות, כשהצלחת קרה מאוד לטפטף עליה כפית מהריבה החמה ולתת לה רגע להתקרר, להעביר את האצבע באמצע שלולית הריבה ולראות אם היא שומרת על צורתה. אם הריבה נוזלת מיד וממלאה את הפס שהשאירה האצבע הריבה לא מוכנה. צריך להמשיך לבשל אותה על אש קטנה ולבדוק שוב אחרי 10 דקות.
אם הפס מחזיק אפשר לסגור את האש ולמזוג את הריבה לצנצנות מורתחות.

מרמלדת תפוזים

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

מרמלדת-תפוזים בצנצנת

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: ממרחים. מתוק ומאפים

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

מעמול פליאו בשני טעמים

מעמול פליאו בשני טעמים

עוגיות חג חלומיות נמסות בפה. בצק פריך ורסטילי שמתאים גם לאוזני המן. מילוי פיסטוקים או מרציפן עשיר. אין גלוטן ויחסית לא עמילני מעט האורז נותן בייט שמזכיר סולת

שמן עלי זעתר טריים

שמן עלי זעתר טריים

אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים