מרמלדת שומר

זו מרמלדת שומר למרות שאין כאן סוכר, רק קצת דבש, ככה שזו לא ממש ריבה, יותר חתיכות קטנטנות כמעט נמסות של שומר במתיקות קלה.

מושלם על טוסט, או כחלק מסלט, כתוספת ליד דג או חלק מצלחת מזטים

הטעם של השומר המבושל, מקבל טעמים רכים עם הד של אניס מרוכך, טעם מפתיע מאוד טעים ושונה משומר טרי

מתאים לפרוטוקול האוטואימוני וגם טבעוני

מרמלדת שומר

ככה עושה

מרמלדת שומר

הכנות10 minutes
זמן בישול אפיה התססה40 minutes
מנות1 צנצנת של ליטר
חופשי מאלרגנים
tomatofree
soyfree
cmical free

מרכיבים

  • 2 פקעות שומר גדולות כ 700 גרם
  • ¾ כוס יין לבן או רוזה חצי יבש
  • ½ כוס מים
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף זעתר יבש
  • מלח ופלפל שחור

הכנות

  • קוצצת שתי פקעות שומר גדולות. חותכת במרכז לאורך ואז שוב לאורך, ככה שיש 4 רבעים. כל רבע פורסת דק לרוחב.
  • בסיר בינוני מוזגת יין, מים, דבש, עלי זעתר מלח ופילפל שחור. מביאה לרתיחה
    מוסיפה את השומר ומערבבת
  • יש יחסית מעט מוזלים שיספגו בשומר, כדי לשמור על הנוזלים האלו, מניחה נייר אפיה ישירות על השומרים בסיר, עם חור קטן במרכזו לשחרור אדים.
    סיר שומר עם נייר אפיה
  • מבשלת כ40 דקות, על אש בינונית נמוכה, עד שהשומר רך לגמרי. אפשר לבדוק מדי פעם שיש עוד נוזלים.
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן . טבעוני . פליאו . פליאו אוטואימוני
מרמלדת שומר מתכון
מרמלדת שומר

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן