מרמלדת חבושים

מרמלדת חבושים

הדבר הטעים הזה לא חוקי בעליל. הוא משומר בסוכר והרבה ממנו, והכי טעים עם חתיכת ברי או קממבר עיזים. אם אתן בענין של פריצת גבולות וכפית סוכר, זה להיט

מעולה גם למילוי של מעמולים ועוגיות מגולגלות

לוקח מרמלדת חבושים כמה ימים להתיבש ככה שהן לא נידבקות אחת לשניה. קצת כמו לדר רק הרבה יותר עבה

קוביות מרמלדת חבושים וקוקוס

ככה עושה

מרמלדת חבושים ולימון

הכנות5 hours
זמן בישול אפיה התססה6 days
מנות2 קג
חופשי מאלרגנים
nutfree
egg free
soyfree
glutenfree
cmical free

מרכיבים

  • 1 קג רבעי חבושים קלופים ונקים
  • 750 גרם סוכר
  • ½ כוס מיץ לימון
  • סרט דק של לימון גדול

הכנות

ניקיון ובישול החבושים

  • זה פרי קשה שאינו מתמסר בקלות. שהקסם קורה והצבע הופך לורוד כתום קסום יש שיומרו שהבלגן משלתם.
    כדאי להתחיל עם קילו וחצי חבושים ליקלוף, להיפטר מהליבה הקשה ולחתוך לשמיניות
    כמה נקודות שיכולות לעזור:
    הסרת הקליפה, השריה במים לשעתיים תעזור מאוד לפעולת הקילוף, בחירה בחבושים בשלים וצהובים גם היא מקלה
    החבושים משנים צבע שהם פוגשים אוויר, מים עם לימון עוצרים את זה (קצת)
    החיתוך דורש סכין טובה.
    חבושים
  • את החבושים הקלופים שמה בסיר גדול עם מים לכיסוי וסרט לימון
    מבשלת כשעה עד שרך
    הערה לגבי כמות המים. אנחנו רוצות כאן את הפקטין שמשתחרר מהפרי בבישול לכן כדאי רק לכסות ולא יותר כדי שהמים לא יהיו מדוללים מפקטין
    סרט לימון, מאוד מוסיף ושווה להתחיל לרכך אותו כבר עכשיו ולתת למי הבישול להתבשם בו, חשוב לא להשאיר מהציפה הלבנה
    חבושים קלופים לפני בישול
  • קיצור דרך היסטרי. ראיתי נשים סיצליניות מבשלות את החבושים ככה כמו שבן בסיר לחץ, בלי ליקלוף ואז שרך בוצעות את הפרי לחתיכות ומעבירות אותו במכשיר להכנת פירה, ככה ניפטרות מהציפה והליבה. אין ספק שזה ניראה מגניב ונוח ותוצאה של מלא ניסיון, עוד לא ניסיתי

הכנת המרמלדה

  • מוציאה את החבושים ממי הבישול. אפשר לשמור אותם לריבה הם עמוסי פקטין
    את החבושים הרכים צריכה לטחון טוב. מועך של תפוחי אדמה, או מכשיר מולין מצוינים כאן.
    פוד פרוססור זו הבחירה האחרונה. עכשיו לא כדאי להתפתות להוסיף מים. זה אמנם עוזר לטחינה אבל מקשה מאוד על יבוש המרמלדה. אפשר להשתמש במיץ לימון כאן ולא להוסיף אותו בשלב הבא
    חבושים מבושלים טחונים
  • את המחית טוחנת ומעבירה לסיר כבד עם תחתית עבה. לקילו פרי טחון מוסיפה 750 גרם סוכר. וחצי כוס מיץ לימון. זה יוצא מתוק. ובא לי לנסות גם אם פחות. מכניסה פנימה גם את סרטי הלימון הם חשובים לטעם
    מביאה לרתיחה חזקה, זה מבעבע ומשפריץ, מנמיכה את האש ובוחשת מדי פעם.
    חבושים טחונים בסיר
  • חלפו שלוש שעות, הצבע כהה ומהפנט, הרבה מהנוזלים יצאו. אפשר להניח כפית על צלחת קרה ולמקרר לכמה דקות. זה יתן אינדיקציה אם מספיק או שאפשר לצמצם עוד
    מחית חבושים אחרי שלוש שעות

יבוש ועיצוב

  • את העיסה המתוקה הזו מעבירה לתבנית שתתקרר. אני מניחה נייר אפיה ומעליו את המחית מחליקה. משהו כמו סנטימטר בעובי.
    מניחה מעל נייר נוסף ומגבת מטבח.
    יבוש מרמלדת חבושים
  • אחרי יומים בודקת יציבות ואם אפשר הופכת לצד שני.
    שוב מיבשת עם מגבת מעל שלא יבואו זבובים
    כאשר מגיע ליציבות שמאפשרת להרים פינה ולהחזיק אותה יציבה אפשר לעבור לשלב הבא של יצירת הקוביות
  • חותכת לקוביות ומניחה על רשת ליבוש טוב, גם כאן שמה מגבת נקיה מעל למנוע זבובים. אפשר לעשות כל צורה גם בחותכני עוגיות.
  • את הקוביות היבשות מעבירה בקוקוס טחון, זה עוזר לשמור עליהם בניפרד. זהו. הרפתקה. מחזיק מעולה במקרר. הכי טעים עם גבינה לאיזון המתיקות
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineטבעוני . צמחוני

gesture_012-swipe_left-hand-touch-fingerCreated with Sketch.Created by Pham Thi Dieu Linhfrom the Noun Projectעוד חבושים, עוד ריבה

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן