מעמול פליאו בשני טעמים

| 18/03/2022

מעמולים הן ענין מפואר, מטופלות אחת אחת, מקושטות לא מתוקות מדי ונמסות בפה. עוגיות חג. יש לנו בצק פריך מושלם לחגים, הוא כבר הצליח עם אוזני המן שזכרנו לטובה. אפשר כל מני מילויים, מה שחשוב שאפשר יהיה לאסוף אותם לכדור כמו כדור אנרגיה, זה מאוד מקל על ההרכבה. פה יש מילוי פיסטוקים מהממ  ומילוי מרציפן עם קליפות הדרים ומי זהר. אין גלוטן ויחסית הבצק לא עמילני מעט האורז נותן בייט שמזכיר סולת

עושה כאן שימוש מרמלדת תפוזים למילוי המרציפן, ואם בא לכן אפשר גם לעשות מילוי פרג וליצור מאותו הבצק גם אוזני המן

תגית: Paleo | שקדים
כמותזמן הכנה
24 עוגיות  שעה וחצי התעסקות ו20 דקות אפיה

בצק פריך
 כוס וחצי קמח שקדים
 שלושת רבעי כוס קמח אורז
 3 כפות אבקת סוכר קוקוס מנופה או אבקת סוכר רגילה
 מאה גרם חמאה קרה
 כפית מחית וניל
 ביצה
 מעט מלח הימלאיה דק
מילוי פיסטוקים
 כוס אגוזי מלך שלמים לא קלויים
 כוס פיסטוקים מקולפים לא קלויים
 6 תמר מג'הול גדולים
 ביצה מדיום
 2 כפות ממרח פיסטוק
 טיפה מלח
מילוי מרציפן
 100 גרם מרציפן טבעי משובח
 קליפות אשכולית או תפוז מסוכרות
 מי זהר

1

כדי להצליח עם הבצק הזה חשוב לעבוד עם מצרכים קרים
חשוב לתת לבצק המוכן להתקרר כשעה, אחרת תתאכזבו
להכנת אבקת סוכר קוקוס פשוט מכניסה לכוס הבלנדר של הנינג'ה ומפעילה לדקה
אפשר להשתמש באבקת סוכר רגילה ואז יספיקו שתי כפות
זו עוגיה חגיגית, יש שני טעמים. אפשר להכין את שניהם ואז להכפיל את כמות הבצק.
עיקר המילוי הראשון אלו אגוזים פיסטוקים ותמרים
כדאי להשקיע באגוזים טריים וטעימים ותמרים מג'הול עסיסים כדי לקבל תוצאה טובה.
מחיות ואגוזים קצוצים בשקית לא יתנו את אותה תוצאה
המרציפן המילוי השני הוא מרציפן רך טבעי וקליפות הדרים מסוכרות כאלו שהכנו בינואר. מתכון בסוף

הכנת הבצק
2

מערבבת בקערה את החומרים היבשים והסוכר, מוסיפה חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות מפוררת את החמאה לתוך התערובת היבשה בקצות האצבעות. אפשר לדמין חפיפת ראש לתינוק
בכלי קטן טורפת היטב את הביצה והוניל. מוסיפה לאט לאט מעט בכל פעם תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק אחיד
המטרה היא לאחד במהירות את הבצק וללוש כמה שפחות
מחלקת ל24 עיגולים קטנים ומניחה בקופסה עם מיכסה
מעבירה למקרר לשעה

מילוי
3

יש כאן שני טעמים, אחד עם פיסטוקים ותמרים והשני עם מרציפן וקליפות הדרים
הכמות של כל מילוי היא ל24 עוגיות
עם בא לכן את שני הטעמים או לעשות בצק כפול או לעשות חצי מכל מילוי

מילוי פיסטוקים
4

קוצצת בסכין חדה את האגוזים והפיסטוקים קיצוץ דק
מגלענת את התמרים וקוצצת גם אותם למשחה דקה
מעבירה לקערה מערבבת ומוסיפה ביצה ומחית פיסטוק ומעט מלח
זה יהיה דומה לכדורי אנרגיה
מגלגלת 24 כדורים קטנים מהתערובת
ושומרת במקרר

מילוי מרציפן
5

בקערית קטנה שמה את המרציפן ואת מי הזהר, קוצצת דק את קליפות ההדרים, היה לנו אשכולית, גם תפוז יהיה מעולה, מגלגלת כדורים הפעם בצורה יותר מאורכת כי בא לנו להפריד בין הטעמים גם צורנית

הרכבת עוגית הפיסטוק
6

חשוב לשמור על כדורי הבצק וכדורי המילוי קרים
מוציאה בכל פעם 6 כדורים מכל סוג
בעזרת האצבע פותחת מקום בבצק לכדור המילוי
הרעיון הוא שהבצק יעטוף את המילוי בדפנות דקות, לא דקיקות ואחידות
החלק של הקישוט קורה עכשיו
בעזרת מלקחים קטנים שמתאימים לצבוט את הבצק ומיועדות למעמולים מקשטת את העוגיה. פרי סטייל
זה עדין כי אין כאן דבק גלוטן לכן בעדינות עם המצבטים מהסוג הקטן
חוזרת על התהליך עם כל העוגיות, את המוכנות שומרת במקרר
כדי לקבל עוגיה פריכה כדאי להכניס אותה לתנור שהיא קרה מאוד

הרכבת עוגית המרציפן
7

מוציאה בכל פעם 6 כדורים מכל סוג
בעזרת האצבע פותחת מקום בבצק לכדור המילוי הפעם על האצבע השניה כדי ליצור תעלה מאורכת
מכניסה פנימה את המילוי וסוגרת, מגלגלת קצת כדי ליצור צורת קובה מאורכת
בעזרת מלקחים קטנים שמתאימים לצבוט את הבצק ומיועדות למעמולים מקשטת את העוגיה. פרי סטייל

אפיה
8

אופה בתנור טורבו מחומם מראש ל165- מעלות ל20 דקות או עד שזהוב
כדאי לתת למעמולים המפוארים להתקרר בתבנית, הם מתקשים עוד אחרי הקרור. לשמור בקופסה אטומה מחוץ למקרר

Ingredients

בצק פריך
 כוס וחצי קמח שקדים
 שלושת רבעי כוס קמח אורז
 3 כפות אבקת סוכר קוקוס מנופה או אבקת סוכר רגילה
 מאה גרם חמאה קרה
 כפית מחית וניל
 ביצה
 מעט מלח הימלאיה דק
מילוי פיסטוקים
 כוס אגוזי מלך שלמים לא קלויים
 כוס פיסטוקים מקולפים לא קלויים
 6 תמר מג'הול גדולים
 ביצה מדיום
 2 כפות ממרח פיסטוק
 טיפה מלח
מילוי מרציפן
 100 גרם מרציפן טבעי משובח
 קליפות אשכולית או תפוז מסוכרות
 מי זהר

Directions

1

כדי להצליח עם הבצק הזה חשוב לעבוד עם מצרכים קרים
חשוב לתת לבצק המוכן להתקרר כשעה, אחרת תתאכזבו
להכנת אבקת סוכר קוקוס פשוט מכניסה לכוס הבלנדר של הנינג'ה ומפעילה לדקה
אפשר להשתמש באבקת סוכר רגילה ואז יספיקו שתי כפות
זו עוגיה חגיגית, יש שני טעמים. אפשר להכין את שניהם ואז להכפיל את כמות הבצק.
עיקר המילוי הראשון אלו אגוזים פיסטוקים ותמרים
כדאי להשקיע באגוזים טריים וטעימים ותמרים מג'הול עסיסים כדי לקבל תוצאה טובה.
מחיות ואגוזים קצוצים בשקית לא יתנו את אותה תוצאה
המרציפן המילוי השני הוא מרציפן רך טבעי וקליפות הדרים מסוכרות כאלו שהכנו בינואר. מתכון בסוף

הכנת הבצק
2

מערבבת בקערה את החומרים היבשים והסוכר, מוסיפה חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות מפוררת את החמאה לתוך התערובת היבשה בקצות האצבעות. אפשר לדמין חפיפת ראש לתינוק
בכלי קטן טורפת היטב את הביצה והוניל. מוסיפה לאט לאט מעט בכל פעם תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק אחיד
המטרה היא לאחד במהירות את הבצק וללוש כמה שפחות
מחלקת ל24 עיגולים קטנים ומניחה בקופסה עם מיכסה
מעבירה למקרר לשעה

מילוי
3

יש כאן שני טעמים, אחד עם פיסטוקים ותמרים והשני עם מרציפן וקליפות הדרים
הכמות של כל מילוי היא ל24 עוגיות
עם בא לכן את שני הטעמים או לעשות בצק כפול או לעשות חצי מכל מילוי

מילוי פיסטוקים
4

קוצצת בסכין חדה את האגוזים והפיסטוקים קיצוץ דק
מגלענת את התמרים וקוצצת גם אותם למשחה דקה
מעבירה לקערה מערבבת ומוסיפה ביצה ומחית פיסטוק ומעט מלח
זה יהיה דומה לכדורי אנרגיה
מגלגלת 24 כדורים קטנים מהתערובת
ושומרת במקרר

מילוי מרציפן
5

בקערית קטנה שמה את המרציפן ואת מי הזהר, קוצצת דק את קליפות ההדרים, היה לנו אשכולית, גם תפוז יהיה מעולה, מגלגלת כדורים הפעם בצורה יותר מאורכת כי בא לנו להפריד בין הטעמים גם צורנית

הרכבת עוגית הפיסטוק
6

חשוב לשמור על כדורי הבצק וכדורי המילוי קרים
מוציאה בכל פעם 6 כדורים מכל סוג
בעזרת האצבע פותחת מקום בבצק לכדור המילוי
הרעיון הוא שהבצק יעטוף את המילוי בדפנות דקות, לא דקיקות ואחידות
החלק של הקישוט קורה עכשיו
בעזרת מלקחים קטנים שמתאימים לצבוט את הבצק ומיועדות למעמולים מקשטת את העוגיה. פרי סטייל
זה עדין כי אין כאן דבק גלוטן לכן בעדינות עם המצבטים מהסוג הקטן
חוזרת על התהליך עם כל העוגיות, את המוכנות שומרת במקרר
כדי לקבל עוגיה פריכה כדאי להכניס אותה לתנור שהיא קרה מאוד

הרכבת עוגית המרציפן
7

מוציאה בכל פעם 6 כדורים מכל סוג
בעזרת האצבע פותחת מקום בבצק לכדור המילוי הפעם על האצבע השניה כדי ליצור תעלה מאורכת
מכניסה פנימה את המילוי וסוגרת, מגלגלת קצת כדי ליצור צורת קובה מאורכת
בעזרת מלקחים קטנים שמתאימים לצבוט את הבצק ומיועדות למעמולים מקשטת את העוגיה. פרי סטייל

אפיה
8

אופה בתנור טורבו מחומם מראש ל165- מעלות ל20 דקות או עד שזהוב
כדאי לתת למעמולים המפוארים להתקרר בתבנית, הם מתקשים עוד אחרי הקרור. לשמור בקופסה אטומה מחוץ למקרר

מעמול חגיגי פליאו

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

צביטת עוגיות

אוזני המן פליאו

הבצק הזה נהדר גם לאוזני המן

לעוגיות מגולגלות עם מילוי תמרים, או טופי או מה שאתן אוהבות. מתכון בקרוב.

צלחת עוגיות מושלמת

צלחת עוגיות מושלמת

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: מתוק ומאפים. עוגיות. פסח

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

קניידלך פליאו – טעימים ממש

קניידלך פליאו – טעימים ממש

טעם עמוק של מרק עוף, חומרים טובים ונוטרינטים בשפע. כדאי להשקיע קצת בהקצפת החלבונים כדי לקבל קניידלך אורירים מלאי טעם. מתאים לפליאו, מתאים לתזונה קטוגנית. נטול עמילנים וקמחי דגנים

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

יצא שהשבוע הינו בבידוד, ויצא שגם נגמר השוקולד בבית. מה שגרר הכנה של בראוניז נהדרים עם אקסטרה של ניבס מסוכרים. טריט מושלם למבוגרים שרוצים מתוק מיוחד ומנחם

מרמלדת תפוזים

מרמלדת תפוזים

דבש תפוזים פלוס קליפות מסוכרות. זו בערך הסמיכות של הסירופ, בתוכו חתיכות דקיקות של קליפות תפוזים מסוכרות. ויש לזה גם ריח