מעמול פליאו חגיגי

מעמול פליאו בשני טעמים

מעמול זה ענין מפואר, עוגיות שמטופלות אחת אחת, מקושטות לא מתוקות מדי ונמסות בפה.

עוגיות חג. יש לנו בצק פריך מושלם לחגים, הוא כבר הצליח עם אוזני המן שזכרנו לטובה.

אפשר כל מני מילויים, מה שחשוב שאפשר יהיה לאסוף אותם לכדור כמו כדור אנרגיה, זה מאוד מקל על ההרכבה. פה יש מילוי פיסטוקים מהממ  ומילוי מרציפן עם קליפות הדרים ומי זהר. אין גלוטן ויחסית הבצק לא עמילני מעט האורז נותן בייט שמזכיר סולת

עושה כאן שימוש מרמלדת תפוזים למילוי המרציפן, ואם בא לכן אפשר גם לעשות מילוי פרג וליצור מאותו הבצק גם אוזני המן

מעמול ללא גלוטן מבצק שקדים

מעמול

עוגיות חג חלומיות נמסות בפה. בצק פריך ומילוי פיסטוקים או מרציפן עשיר. אין גלוטן ויחסית לא עמילני מעט האורז נותן בייט שמזכיר סולת. מתיקות עדינה שמגיעה מהתמרים במילוי. אלו לא עוגיות מגולגלות עם תמרים שגם להן קוראים מעמול. כאן אלו עוגיות חגיגיות שעושים ביד אחת אחת

עוגיות ללא גלוטן

בצק פריך ללא גלוטן מכיל חמאה, קמח שקדים שזה שקדים טחונים, וקמח אורז שעוזר לספיגה, יש מעט אבקת סוכר שקושר את הבצק וביצה. כל הענין צריך להיות קר. כמה שיותר קר. בזמן הכנת העוגיות להוציא כל פעם כמה עיגולים בודדים לעצב עוגיות לשמור את המוכנות במקרר ולקחת כדורים לעוגיות הבאות. כן זה הרבה עבודה, אלו עוגיות חג מקושטות

מעמול ללא גלוטן במבחר טעמים
מעמול ללא גלוטן במבחר טעמים

ככה עושה

מעמול חגיגי ללא גלוטן

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה20 minutes
מנות24 יחידות
חופשי מאלרגנים
pinatfree
milkfree
glutenfree

מרכיבים

בצק פריך

  • כוס וחצי קמח שקדים
  • שלושת רבעי כוס קמח אורז
  • 3 כפות אבקת סוכר קוקוס מנופה או אבקת סוכר רגילה
  • מאה גרם חמאה קרה
  • כפית מחית וניל
  • ביצה
  • מעט מלח הימלאיה דק

מילוי פיסטוקים

  • כוס אגוזי מלך שלמים לא קלויים
  • כוס פיסטוקים מקולפים לא קלויים
  • 6 תמר מג'הול גדולים
  • ביצה מדיום
  • 2 כפות ממרח פיסטוק
  • טיפה מלח

מילוי מרציפן

  • 100 גרם מרציפן טבעי משובח
  • קליפות אשכולית או תפוז מסוכרות
  • מי זהר

הכנות

  • כדי להצליח עם הבצק הזה חשוב לעבוד עם מצרכים קרים חשוב לתת לבצק המוכן להתקרר כשעה, אחרת תתאכזבו
    להכנת אבקת סוכר קוקוס פשוט מכניסה לכוס הבלנדר של הנינג'ה ומפעילה לדקה
    אפשר להשתמש באבקת סוכר רגילה ואז יספיקו שתי כפות
    זו עוגיה חגיגית, יש שני טעמים. אפשר להכין את שניהם ואז להכפיל את כמות הבצק.
    עיקר המילוי הראשון אלו אגוזים פיסטוקים ותמרים, כדאי להשקיע באגוזים טריים וטעימים ותמרים מג'הול עסיסים.
    המילוי השני הוא מרציפן רך טבעי וקליפות הדרים מסוכרות כאלו שהכנו בינואר. מתכון בסוף

הכנת הבצק

  • מערבבת בקערה את החומרים היבשים והסוכר, מוסיפה חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות מפוררת את החמאה לתוך התערובת היבשה בקצות האצבעות. אפשר לדמין חפיפת ראש לתינוק
    בכלי קטן טורפת היטב את הביצה והוניל. מוסיפה לאט לאט מעט בכל פעם תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק אחיד. המטרה היא לאחד במהירות את הבצק וללוש כמה שפחות. מחלקת ל24 עיגולים קטנים ומניחה בקופסה עם מיכסה מעבירה למקרר לשעה

מילוי

  • יש כאן שני טעמים, אחד עם פיסטוקים ותמרים והשני עם מרציפן וקליפות הדרים
    הכמות של כל מילוי היא ל24 עוגיות
    עם בא לכן את שני הטעמים או לעשות בצק כפול או לעשות חצי מכל מילוי

מילוי פיסטוקים

  • קוצצת בסכין חדה את האגוזים והפיסטוקים קיצוץ דק.
    מגלענת את התמרים וקוצצת גם אותם למשחה דקה
    מעבירה לקערה מערבבת ומוסיפה ביצה ומחית פיסטוק ומעט מלח. זה יהיה דומה לכדורי אנרגיה.
    מגלגלת 24 כדורים קטנים מהתערובת ושומרת במקרר

מילוי מרציפן

  • בקערית קטנה שמה את המרציפן ואת מי הזהר, קוצצת דק את קליפות ההדרים, היה לנו אשכולית, גם תפוז יהיה מעולה, מגלגלת כדורים הפעם בצורה יותר מאורכת כי בא לנו להפריד בין הטעמים גם צורנית

הרכבת עוגית הפיסטוק

  • חשוב לשמור על כדורי הבצק וכדורי המילוי קרים. מוציאה בכל פעם 6 כדורים מכל סוג. בעזרת האצבע פותחת מקום בבצק לכדור המילוי. הרעיון הוא שהבצק יעטוף את המילוי בדפנות דקות, לא דקיקות ואחידות.
    החלק של הקישוט קורה עכשיו, בעזרת מלקחים קטנים שמתאימים לצבוט את הבצק ומיועדות למעמולים מקשטת את העוגיה. פרי סטייל.
    זה עדין כי אין כאן דבק גלוטן לכן בעדינות עם המצבטים מהסוג הקטן. חוזרת על התהליך עם כל העוגיות, את המוכנות שומרת במקרר.
    כדי לקבל עוגיה פריכה כדאי להכניס אותה לתנור שהיא קרה מאוד

הרכבת עוגית המרציפן

  • מוציאה בכל פעם 6 כדורים מכל סוג.
    בעזרת האצבע פותחת מקום בבצק לכדור המילוי הפעם על האצבע השניה כדי ליצור תעלה מאורכת
    מכניסה פנימה את המילוי וסוגרת, מגלגלת קצת כדי ליצור צורת קובה מאורכת
    בעזרת מלקחים קטנים שמתאימים לצבוט את הבצק ומיועדות למעמולים מקשטת את העוגיה. פרי סטייל

אפיה

  • אופה בתנור טורבו מחומם מראש ל165- מעלות ל20 דקות או עד שזהוב.
    כדאי לתת למעמולים המפוארים להתקרר בתבנית או על רשת, הם מתקשים עוד אחרי הקרור. לשמור בקופסה אטומה מחוץ למקרר
    מעמולים מתקררים אחרי אפיה
  • מעמולים זה ענין מפואר
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו
מעמול זה ענין מפואר
מעמול ללא גלוטן במבחר טעמים

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן