מעורב ירושלמי

| 8/11/2020

חלקי פנים של תרנגולת זולים וזמינים. מעורב ירושלמי. קלאסיקה. כבד טחון לבבות, בשיפודיות מוסיפים גם חזה עוף. הכנה קלה אוכלים על המקום. ואיפה הפיתה?

מעורב ירושלמי ע אורז כרובית

כמותזמן הכנה
שלוש מנות 30 דקות

 200 גרם כבד עוף
 200 גרם טחול עוף
 200 גרם לבבות עוף
 2 בצלים לבנים
 3 שיני שום
 כפית סומאק
 1 כפית שורש כורכום טרי מגורד
 זרעי כוסברה כתושים לא בפרוטוקול
 רבע כוס שמן זית

1

מתחילה עם הבצל והתבלינים שצרכים לעמוד קצת
את הבצל קולפת וחותכת באמצע ואז לפרוסות דקות
בעלי ומכתש שמה את זרעי הכוסברה, לא חובה, הם זרעים ככה שלא פרוטוקלים בשלב הראשון, עליהן מוסיפה מלח גס, סומאק ושיני שום, כותשת. מפזרת את תערובת התבלינים על הבצל ומערבבת
מניחה בצד לספיגת טעמים

2

ממשיכה בניקיון חלקי הפנים. את הכבד מפרידה לאונות ומוציאה חלקים ירוקים עם יש, את הטחול שוטפת עם יש ממברנות מפרידה אותן. את הלבבות ביסיקלי מצנתרת, חותכת לחצי ומוציאה את כרישי הדם

3

במחבת ברזל כבדה או פלנצ'ה שמה שמן זית בנדיבות
מוסיפה את הבצלים ומטגנת כ10 דקות עד שהם שקופים ורכים, מוביפה את הלבבות מטגנת שתי דקות, מוסיפה את הטחול לאוד שתי דקות, לבסוף מוסיפה את הכבדים ניזהרת שישארו ורודים בפנים
מויאה לצלחת ושמה מעל פטרוזיליה
כיף לאכול עם סלט וכבושים

Ingredients

 200 גרם כבד עוף
 200 גרם טחול עוף
 200 גרם לבבות עוף
 2 בצלים לבנים
 3 שיני שום
 כפית סומאק
 1 כפית שורש כורכום טרי מגורד
 זרעי כוסברה כתושים לא בפרוטוקול
 רבע כוס שמן זית

Directions

1

מתחילה עם הבצל והתבלינים שצרכים לעמוד קצת
את הבצל קולפת וחותכת באמצע ואז לפרוסות דקות
בעלי ומכתש שמה את זרעי הכוסברה, לא חובה, הם זרעים ככה שלא פרוטוקלים בשלב הראשון, עליהן מוסיפה מלח גס, סומאק ושיני שום, כותשת. מפזרת את תערובת התבלינים על הבצל ומערבבת
מניחה בצד לספיגת טעמים

2

ממשיכה בניקיון חלקי הפנים. את הכבד מפרידה לאונות ומוציאה חלקים ירוקים עם יש, את הטחול שוטפת עם יש ממברנות מפרידה אותן. את הלבבות ביסיקלי מצנתרת, חותכת לחצי ומוציאה את כרישי הדם

3

במחבת ברזל כבדה או פלנצ'ה שמה שמן זית בנדיבות
מוסיפה את הבצלים ומטגנת כ10 דקות עד שהם שקופים ורכים, מוביפה את הלבבות מטגנת שתי דקות, מוסיפה את הטחול לאוד שתי דקות, לבסוף מוסיפה את הכבדים ניזהרת שישארו ורודים בפנים
מויאה לצלחת ושמה מעל פטרוזיליה
כיף לאכול עם סלט וכבושים

מעורב ירושלמי

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: חלקי פנים. עוף הודו חזיר

פסטרמה חזה הודו בתנור

פסטרמה חזה הודו בתנור

מה שצריך בשביל פסטרמה ביתי מחזה הודו זה קצת סבלנות. מתחילות בהשריה בברין שישמור על עסיסיות הבשר. ממשיכות בציפוי נחמד שיתן לווית טעם קלה, ולבסוף אפיה באדים לשמור על הלחות. זהו. נקניק בריא ביתי ברבע מחיר

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה

כנפיים של עוף מזוגגות בריבת תפוזים

כנפיים של עוף מזוגגות בריבת תפוזים

אפשר לומר שזה ממתק עם קצה מרירות של תפוזים המון אוממי מהעוף ורעננות של תפוז טרי. יש גם רוטב מתקתק לטבילה. ארוחה בידים עם פרחי כרובית צלויה וזעתר שמאזן את המתוק

פסטרמה לחי בקר כבושה

פסטרמה לחי בקר כבושה

לחי בקר יש בה המון קולגן, כשהוא מתמצק מאוד קל לחתוך אותו. קלאסי לבשר קר. גודל הנתח מתאים מאוד לכבישה קצרה. יצאה פסטרמה מלחי בקר. מפתיע טעים מאוד. מלוח