מסבחה שעועית לימה

מסבחה שעועית לימה

שואלות מה עושה פה קיטניה, פליאו וזה.. מלחמה. זו קיטניה קשוחה לא מונבטת.

הזמינות של קיטניות, קפסולה קטנה שאוגרת עבורנו חלבון טוב וזמין. צריך רק להפעיל אותה. השריה ארוכה, החלפה של מים, בישול והוצאת הקצף כל אלו יעזרו לשעועית להיות יותר קלה לעיכול

התהליך של השריה וקיפוח הקצף לוקח זמן, אם כבר נכנסת לזה מכינה יותר ואחרי שלב הבישול הראשוני מקפיאה חלק

שעועית לימה זו הגדולה שקוראים לה גם בובעס, זו הרכה עם סיומת מתוקה. יש מנה איקונית, פשוטה מאוד שהקפדה על שלבי הבישול מוציאה ממנה ביס מושלם

מסבחה שעועית לימה של איל שני, מינימלסטי בעיקר שעועית וקצת נותני טעם זו הקלאסיקה

ואפשר גם להכין בסיס למנה מטחינה ושעועית מבושלת ואת השעועית ותוספות במרכז

שעועית לימה מסבחה קומפלט

ככה עושה

מסבחה שעועית לימה

מתאים לתזונהחופשי מגלוטן | טבעוני | צמחוני
הכנות1 hour
זמן בישול אפיה2 hours
מנות4
חופשי מאלרגנים
glutenfree
cmical free

מרכיבים

  • 500 גרם שעועית לימה
  • 2 בצלים בינונים
  • 8 שיני שום
  • 6 עלי מרווה
  • ½ כוס שמן זית

להגשה

  • בצל סגול קצוץ דק
  • עגבניה מגורדת
  • קוביות פלפל חריף ירוק
  • שמן זית
  • ביצה קשה

בסיס הצלחת

  • 4 כפות שעועית מבושלת
  • סחיטה של מיץ לימון
  • ½ כוס טחינה
  • 2 כפות מים

הכנות

  • טיפול בשעועית.
    את השעועית כדאי להשרות בשפע של מים 24 שעות במהלך הזמן להחליף מים.
    כאשר השעועית התמלאה חזרה בנוזלים, הפינות של הקליפה נמתחות
    שעועית לימה אחרי 24 שעות השריה
  • את השעועית מעבירה לסיר כבד עם הרבה מים. מים בלי כלור שטעימים לכם. לא להוסיף מלח, בשלב הזה.
    מבשלת ברתיחה עדינה, יצא קצף אותו מסירה בכל פעם שהוא מצטבר.
    אחרי כשעה וחצי השעועית חצי רכה. זה הזמן לסנן אותה מהמים ולעבור לשלב הוספת הטעמים.
    בשלב הזה אני מקפיאה חלק מהשעועית. נוח
  • מעבירה לסיר כבד את השעועית החצי מבושלת, את הבצל חתוך לרבעים, את שיני השום מעוכות, עלים של מרווה ושמן זית. מכסה במים טעימים ועוד כוס.
    גם עכשיו לא מוסיפה מלח.
    שעועית לימה אחרי שלב בישול ראשון
  • מבשלת על אש נמוכה עד שהשעועית רכה מאוד על גבול המתפרקת. יקח שעתיים שלוש
    שעועית לימה רכה על גבול התפרקות
  • בסיס הצלחת
    מעבירה לכוס של הנינג'ה שלוש ארבע כפות מהשעועית המבושלת עם נוזלים בנדיבות, מוסיפה טחינה, מלח, מיץ לימון וטיפה מים וטוחנת
  • הגשה גירסת המקור
    כמה כפות של השעועית הרכה, מעל עגבניה סחוטה שמן זית טרי, קוביות בצל סגול. זהו
    מסבחה שעועית לימה
  • הגשה
    כמו מסבחה, קערה עמוקה, מריחה של הטחינה עם השעועית
    מעל במרכז כמה כפות של השעועית המופלאה הזו. עוד קצת שמן זית מסביב
    מעל עגבניה סחוטה או מגורדת, קוביות קטנות של בצל סגול, קצת פלפל ירוק חריף, ואחרי שחיכינו בסבלנות מלח גס טעים.
    מסבחה שעועית לימה קומפלט
  • מה עוד. ביצה קשה
    קרפ כוסמת ירוקה קריספי לנגב
מסבחה שעועית לימה קומפלט
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן

עוד משהו

זו קיטניה קשוחה שיכולה להפוך את הבטן, לא מתאים לפליאו אוטאימוני

סדנת כבושים פרוביוטיים

בואו ללמוד להתסיס.

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן