ככה עושה
מסבחה שעועית לימה
מתאים לתזונהחופשי מגלוטן | טבעוני | צמחוני
הכנות1 hour hour
זמן בישול אפיה2 hours hours
מנות4
חופשי מאלרגנים



מרכיבים
- 500 גרם שעועית לימה
- 2 בצלים בינונים
- 8 שיני שום
- 6 עלי מרווה
- ½ כוס שמן זית
להגשה
- בצל סגול קצוץ דק
- עגבניה מגורדת
- קוביות פלפל חריף ירוק
- שמן זית
- ביצה קשה
בסיס הצלחת
- 4 כפות שעועית מבושלת
- סחיטה של מיץ לימון
- ½ כוס טחינה
- 2 כפות מים
הכנות
- טיפול בשעועית.את השעועית כדאי להשרות בשפע של מים 24 שעות במהלך הזמן להחליף מים.כאשר השעועית התמלאה חזרה בנוזלים, הפינות של הקליפה נמתחות
- את השעועית מעבירה לסיר כבד עם הרבה מים. מים בלי כלור שטעימים לכם. לא להוסיף מלח, בשלב הזה.מבשלת ברתיחה עדינה, יצא קצף אותו מסירה בכל פעם שהוא מצטבר. אחרי כשעה וחצי השעועית חצי רכה. זה הזמן לסנן אותה מהמים ולעבור לשלב הוספת הטעמים.בשלב הזה אני מקפיאה חלק מהשעועית. נוח
- מעבירה לסיר כבד את השעועית החצי מבושלת, את הבצל חתוך לרבעים, את שיני השום מעוכות, עלים של מרווה ושמן זית. מכסה במים טעימים ועוד כוס.גם עכשיו לא מוסיפה מלח.
- מבשלת על אש נמוכה עד שהשעועית רכה מאוד על גבול המתפרקת. יקח שעתיים שלוש
- בסיס הצלחתמעבירה לכוס של הנינג'ה שלוש ארבע כפות מהשעועית המבושלת עם נוזלים בנדיבות, מוסיפה טחינה, מלח, מיץ לימון וטיפה מים וטוחנת
- הגשה גירסת המקורכמה כפות של השעועית הרכה, מעל עגבניה סחוטה שמן זית טרי, קוביות בצל סגול. זהו
- הגשה כמו מסבחה, קערה עמוקה, מריחה של הטחינה עם השעועיתמעל במרכז כמה כפות של השעועית המופלאה הזו. עוד קצת שמן זית מסביבמעל עגבניה סחוטה או מגורדת, קוביות קטנות של בצל סגול, קצת פלפל ירוק חריף, ואחרי שחיכינו בסבלנות מלח גס טעים.
- מה עוד. ביצה קשהקרפ כוסמת ירוקה קריספי לנגב

אהבתן? תנו סימן
עוד משהו
זו קיטניה קשוחה שיכולה להפוך את הבטן, לא מתאים לפליאו אוטאימוני