מנקיש – פיתה עם זעתר דל פחמימות

פיתה עם זעתר זה די ביסיק לאיכות חיים טובה. נקראת מנקיש. במקור מאפה בוקר לבנוני מבצק שמרים פתוח וטופינג.

קצת התעסקות כי הבצק כאן דל פחמימות נטול נטול דגנים וגלוטן יש בו כרובית ושקדים.

בטופינג זר זעתר טרי ושמן זית. תוצאה מאוד מספקת

פיתה עם זעתר דלה בפחמימות

ככה עושה

מנקיש פיתה עם זעתר

הכנות20 minutes
זמן בישול אפיה25 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
glutenfree

מרכיבים

לקראסט

  • כרובית בינונית
  • 6 כפות קמח שקדים
  • 3 כפות קמח קוקוס
  • 1 ביצה אורגנית
  • חצי כפית מלח

לטופינג

  • כוס עלי זעתר טרים
  • 2 שיני שום
  • מלח אטלנטי גס
  • שמן זית סורי
  • זרעי שומשום

הכנות

  • מתחילה בבישול הכרובית, מפרידה לפרחים, מכסה במים וממליחה
    שרך מסננת ומעבירה למעבד מזון עם להב ברזל לטחינה טובה
    מוציאה את המחית לסחיטה, המטרה היא להגיע לכרובית יבשה
    משתמשת במגבת מטבח נקיה, מניחה את הכרובית במרכז אוספת את השולים וסוחטת לקערה, יוצא משהו כמו כוס וחצי נוזלים, ככה שיש יותר מה להוציא ממה שנדמה
  • מודדת שתי כוסות מידה של כרובית יבשה
    בקערה מוסיפה לכרובית את הקמחים הביצה ומעט מלח ומערבבת לבצק יציב
  • אפיה ראשונה, על תבנית עם ניר אפיה מורחת שמן זית, לוקחת כדור כמו קלמנטינה ופותחת אותו לעיגול דק
    מכניסה לתנור ב180 מעלות לכ20 דקות עד שהשולים משחימים
    פיתות אפויות מבצק כרובית ושקדים
  • זו האפיה הראשונה, הופכת את הפיתות על התבנית ומצפה בממרח הזעתר, מפזרת קצת שומשום מעל וזילוף של שמן זית
    מחזירה לתנור לשליש העליון לעוד כחמש דקות עד שמקבל צבע
    מנקיש פיתות עם זעתר אפויות

הכנת הזעתר

  • בעלי ומכתש מכניסה חצי מכמות העלים שיני שום ומלח, כותשת קצת עד שמתפנה מקום במכתש, מוסיפה את שאר העלים ומעט שמן זית ומשיכה לכתוש. את הממרח הזה מורחת על הפיתות
מתכון להדפסה
Cuisineדל פחממה . פליאו
מנקיש – פיתה עם זעתר דל פחמימות

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

איך מתסיסים בקיץ, כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, חומץ ביתי, קימצ'י

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן