מנקיש - פיתה עם זעתר
זעתר בעלי ומכתש
מנקיש - פיתה עם זעתר
פיתה מבצק כרובית ושקדים

מנקיש – פיתה עם זעתר

12/11/2020

מנקיש - פיתה עם זעתר

פיתה עם זעתר זה די ביסיק לאיכות חיים טובה, נקראת מנקיש. קצת התעסקות כי הבצק נטול דגנים וגלוטן, יש בו כרובית ושקדים, תוצאה מאוד מספקת

Prep Time40 minsCook Time25 mins

לקראסט
 כרובית בינונית
 6 כפות קמח שקדים
 3 כפות קמח קוקוס
 1 ביצה אורגנית
 חצי כפית מלח
לטופינג
 כוס עלי זעתר טרים
 2 שיני שום
 מלח אטלנטי גס
 שמן זית סורי
 זרעי שומשום

1

מתחילה בבישול הכרובית, מפרידה לפרחים, מכסה במים וממליחה
שרך מסננת ומעבירה למעבד מזון עם להב ברזל לטחינה טובה
מוציאה את המחית לסחיטה, המטרה היא להגיע לכרובית יבשה
משתמשת במגבת מטבח נקיה, מניחה את הכרובית במרכז אוספת את השולים וסוחטת לכערה, יוצא משהו כמו כוס וחצי נוזלים, ככה שיש יותר מה להוציא ממה שנדמה

2

מודדת שתי כוסות מידה של כרובית יבשה
בכערה מוסיפה לכרובית את הקמחים הביצה ומעט מלח ומערבבת לבצק יציב
אפיה ראשונה, על תבנית עם ניר אפיה מורחת שמן זית, לוקחת כדור כמו קלמנטינה ופותחת אותו לעיגול דק
מכניסה לתנור ב180 מעלות לכ20 דקות עד שהשולים משחימים
זו האפיה הראשונה, הופכת את הפיתות על התבנית ומצפה בממרח הזעתר, מפזרת קצת שומשום מעל וזילוף של שמן זית
מחזירה לתנור לשליש העליון לעוד כחמש דקות עד שמקבל צבע

הכנת הזעתר
3

בעלי ומכתש מכניסה חצי מכמות העלים שיני שום ומלח, כותשת קצת עד שמתפנה מקום במכתש, מוסיפה את שאר העלים ומעט שמן זית ומשיכה לכתוש. את הממרח הזה מורחת על הפיתות

Ingredients

לקראסט
 כרובית בינונית
 6 כפות קמח שקדים
 3 כפות קמח קוקוס
 1 ביצה אורגנית
 חצי כפית מלח
לטופינג
 כוס עלי זעתר טרים
 2 שיני שום
 מלח אטלנטי גס
 שמן זית סורי
 זרעי שומשום

Directions

1

מתחילה בבישול הכרובית, מפרידה לפרחים, מכסה במים וממליחה
שרך מסננת ומעבירה למעבד מזון עם להב ברזל לטחינה טובה
מוציאה את המחית לסחיטה, המטרה היא להגיע לכרובית יבשה
משתמשת במגבת מטבח נקיה, מניחה את הכרובית במרכז אוספת את השולים וסוחטת לכערה, יוצא משהו כמו כוס וחצי נוזלים, ככה שיש יותר מה להוציא ממה שנדמה

2

מודדת שתי כוסות מידה של כרובית יבשה
בכערה מוסיפה לכרובית את הקמחים הביצה ומעט מלח ומערבבת לבצק יציב
אפיה ראשונה, על תבנית עם ניר אפיה מורחת שמן זית, לוקחת כדור כמו קלמנטינה ופותחת אותו לעיגול דק
מכניסה לתנור ב180 מעלות לכ20 דקות עד שהשולים משחימים
זו האפיה הראשונה, הופכת את הפיתות על התבנית ומצפה בממרח הזעתר, מפזרת קצת שומשום מעל וזילוף של שמן זית
מחזירה לתנור לשליש העליון לעוד כחמש דקות עד שמקבל צבע

הכנת הזעתר
3

בעלי ומכתש מכניסה חצי מכמות העלים שיני שום ומלח, כותשת קצת עד שמתפנה מקום במכתש, מוסיפה את שאר העלים ומעט שמן זית ומשיכה לכתוש. את הממרח הזה מורחת על הפיתות

מנקיש פיתה עם זעתר
מנקיש - פיתה עם זעתר
מנקיש - פיתה עם זעתר

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עלי חוביזה ממולאים באורז ולימון כבוש

עלי חוביזה ממולאים באורז ולימון כבוש

ממש עכשיו שיש עלים עדינים של חוביזה אפשר מלא אותם באורז ממש כמו שעושים עלי גפן, עכשיו שהכל ירוק מסביב גם המילוי ירוק. המון פטרוזליה לימונים כבושים ובצל שיחד נטחנים לרוטב ירוק ריחני שבו טובל האורז
אפשר לעשות את הממולאים טבעונים עם שמן זית סורי ואפשר לבשם אותם בשומן כבש

לביבות כרובית וכורכום AIP חופשיות מדגנים וגלוטן

לביבות כרובית וכורכום AIP חופשיות מדגנים וגלוטן

הומאז' ללביביות של אוטולנגי מהעשור הקודם. טעימות בטרוף וממכרות בזכות שילוב התבלינים המיוחד שלהן. בגירסה המותאמת לפרוטוקול האוטואימיוני. החלפתי את הכרובית השלוקה במים בכרובית שלימה אפויה. טוב זה מושלם, כן!