ממרח שום ירוק

| 19/02/2022

לשום הירוק יש עונה קצרה, מגיע שכבר קצת מותשות מהחורף. מריח למרחוק את האביב שיגיע. כזה הוא חזק וריחני. דומה לכרישה, ראש השום בבסיסו עוד לא התפתח לשינים. עושים שימוש בכל הצמח.

יש לממרח שום ירוק המון שימושים, כפית ממנו עושה המון, אפשר ברטבים טריים או בבישול. הטעם עז כמו שום אבל פחות עוקצני ממנו. כשהוא מגיע שמות אותו גם בחביתה וגם בטחינה, בכל סיר מכניסה כף נגד עין רעה.

לקראת פסח שיש כבר שום טרי שהתפתח לראשים ואפשר לקלוע ממנו זרים לכל השנה, האובססיה נרגעת. שווה להכין כמות ולהקפיא.

כמותזמן הכנה
שתי צנצנות של 350 מיל כמה דקות

מרכיבים
 3 גבעולי שום ירוק טרים מאוד
 חצי כוס שמן זית סורי
 חצי כפית מלח ים
 מיץ מחצי לימון או כפית חומץ תפוחים

הכנות
1

שוטפת טוב וחורצת לאורך הגבעול כדי לשטוף שאריות אדמה
חותכת למקטעים
מעבירה למגימיקס עם להב ברזל

2

מוסיפה שמן זית מיץ לימון ומלח
טוחנת כדקה שתים עד שיש תערובת הומוגנית, היא לא לגמרי חלקה וזה בסדר ככה
טועמת ומאזנת, אולי צריך עוד מלח או לימון
אם לא נוצר ממרח וזה גושי מדי מוסיפה עוד שמן זית וממשיכה לטחון

3

את הממרח שומרת בצנצנת זכוכית
אחת לשימוש יומיומי השניה במקפיא
הנגלה הבאה רק למקפיא, כי העונה קצרה והשימושים רבים

Ingredients

מרכיבים
 3 גבעולי שום ירוק טרים מאוד
 חצי כוס שמן זית סורי
 חצי כפית מלח ים
 מיץ מחצי לימון או כפית חומץ תפוחים

Directions

הכנות
1

שוטפת טוב וחורצת לאורך הגבעול כדי לשטוף שאריות אדמה
חותכת למקטעים
מעבירה למגימיקס עם להב ברזל

2

מוסיפה שמן זית מיץ לימון ומלח
טוחנת כדקה שתים עד שיש תערובת הומוגנית, היא לא לגמרי חלקה וזה בסדר ככה
טועמת ומאזנת, אולי צריך עוד מלח או לימון
אם לא נוצר ממרח וזה גושי מדי מוסיפה עוד שמן זית וממשיכה לטחון

3

את הממרח שומרת בצנצנת זכוכית
אחת לשימוש יומיומי השניה במקפיא
הנגלה הבאה רק למקפיא, כי העונה קצרה והשימושים רבים

ממרח שום ירוק

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

ממרח שום ירוקממרח שום ירוק ופרחי עונה ברקע

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

פסטרמה חזה הודו בתנור

פסטרמה חזה הודו בתנור

מה שצריך בשביל פסטרמה ביתי מחזה הודו זה קצת סבלנות. מתחילות בהשריה בברין שישמור על עסיסיות הבשר. ממשיכות בציפוי נחמד שיתן לווית טעם קלה, ולבסוף אפיה באדים לשמור על הלחות. זהו. נקניק בריא ביתי ברבע מחיר

שמן עלי זעתר טריים

שמן עלי זעתר טריים

אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים