ממרח שום ירוק

לשום הירוק יש עונה קצרה, בתחילה יש שום צעיר גבעולים בלבד, אותם שווה לתפוס ולהתסיס לממרח נפלא. בהמשך כבר קצת מותשות מהחורף, הכל צהוב מסביב. מריח למרחוק את האביב שיגיע. כזה הוא חזק וריחני. דומה לכרישה, ראש השום בבסיסו עוד לא התפתח לשינים. עושים שימוש בכל הצמח.

יש לממרח שום ירוק המון שימושים, כפית ממנו עושה המון, אפשר ברטבים טריים או בבישול. הטעם עז כמו שום אבל פחות עוקצני ממנו. כשהוא מגיע שמות אותו גם בחביתה וגם בטחינה, בכל סיר מכניסה כף נגד עין רעה.

לקראת פסח שיש כבר שום טרי שהתפתח לראשים ואפשר לקלוע ממנו זרים לכל השנה, האובססיה נרגעת. שווה להכין כמות ולהקפיא.

ככה עושה

ממרח שום ירוק

הכנות5 minutes
מנות1 צינצנת
חופשי מאלרגנים
glutenfree
cmical free

מרכיבים

  • 3 גבעולי שום ירוק טרים מאוד
  • חצי כוס שמן זית סורי
  • חצי כפית מלח ים
  • מיץ מחצי לימון או כפית חומץ תפוחים

הכנות

הכנות

  • שוטפת טוב וחורצת לאורך הגבעול כדי לשטוף שאריות אדמה
    חותכת למקטעים מעבירה למגימיקס עם להב ברזל
  • מוסיפה שמן זית מיץ לימון ומלח
    טוחנת כדקה שתים עד שיש תערובת הומוגנית, היא לא לגמרי חלקה וזה בסדר ככה טועמת ומאזנת, אולי צריך עוד מלח או לימון
    אם לא נוצר ממרח וזה גושי מדי מוסיפה עוד שמן זית וממשיכה לטחון
  • את הממרח שומרת בצנצנת זכוכית
    אחת לשימוש יומיומי השניה במקפיא
    הנגלה הבאה רק למקפיא, כי העונה קצרה והשימושים רבים
ממרח שום ירוק
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . טבעוני . פליאו . פליאו אוטואימוני . צמחוני

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן