ממרח שום ירוק
לשום הירוק יש עונה קצרה, מגיע שכבר קצת מותשות מהחורף. מריח למרחוק את האביב שיגיע. כזה הוא חזק וריחני. דומה לכרישה, ראש השום בבסיסו עוד לא התפתח לשינים. עושים שימוש בכל הצמח.
יש לממרח שום ירוק המון שימושים, כפית ממנו עושה המון, אפשר ברטבים טריים או בבישול. הטעם עז כמו שום אבל פחות עוקצני ממנו. כשהוא מגיע שמות אותו גם בחביתה וגם בטחינה, בכל סיר מכניסה כף נגד עין רעה.
לקראת פסח שיש כבר שום טרי שהתפתח לראשים ואפשר לקלוע ממנו זרים לכל השנה, האובססיה נרגעת. שווה להכין כמות ולהקפיא.
שוטפת טוב וחורצת לאורך הגבעול כדי לשטוף שאריות אדמה
חותכת למקטעים
מעבירה למגימיקס עם להב ברזל
מוסיפה שמן זית מיץ לימון ומלח
טוחנת כדקה שתים עד שיש תערובת הומוגנית, היא לא לגמרי חלקה וזה בסדר ככה
טועמת ומאזנת, אולי צריך עוד מלח או לימון
אם לא נוצר ממרח וזה גושי מדי מוסיפה עוד שמן זית וממשיכה לטחון
את הממרח שומרת בצנצנת זכוכית
אחת לשימוש יומיומי השניה במקפיא
הנגלה הבאה רק למקפיא, כי העונה קצרה והשימושים רבים
Ingredients
Directions
שוטפת טוב וחורצת לאורך הגבעול כדי לשטוף שאריות אדמה
חותכת למקטעים
מעבירה למגימיקס עם להב ברזל
מוסיפה שמן זית מיץ לימון ומלח
טוחנת כדקה שתים עד שיש תערובת הומוגנית, היא לא לגמרי חלקה וזה בסדר ככה
טועמת ומאזנת, אולי צריך עוד מלח או לימון
אם לא נוצר ממרח וזה גושי מדי מוסיפה עוד שמן זית וממשיכה לטחון
את הממרח שומרת בצנצנת זכוכית
אחת לשימוש יומיומי השניה במקפיא
הנגלה הבאה רק למקפיא, כי העונה קצרה והשימושים רבים
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

צזיקי שקדים מהיר וקבב טלה
חיבור פשוט בין לבנה שקדים חמצמצה ושומית וקבב טלה ירוק. כיף לנגב מלא בשומנים טובים וחלבונים. כשר

פסטרמה חזה הודו בתנור
מה שצריך בשביל פסטרמה ביתי מחזה הודו זה קצת סבלנות. מתחילות בהשריה בברין שישמור על עסיסיות הבשר. ממשיכות בציפוי נחמד שיתן לווית טעם קלה, ולבסוף אפיה באדים לשמור על הלחות. זהו. נקניק בריא ביתי ברבע מחיר

שמן עלי זעתר טריים
אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים

ממרח זרעי חרדל מותססים
ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים
0 תגובות