ממרח שום ירוק צעיר מותסס

| 2/03/2022

בעונה הקצרה של השום הירוק שווה לשמר את הטעם להמשך השנה.

כאן התססתי את השומים, תסיסה לקטית, כדי לקבל חמיצות ומליחות אחרת, ופרוביוטיקה על הדרך.

יצא מאוד מוצלח ועז, תוספת כיפית ופרוטוקולית לגמרי למנעד הטעמים והתיבול.

אפשר לעשות כבסיס לטחינה, למרוח על קרקר עם ירקות, להתחיל ממנו רוטב סלט, וכל אלו ישמרו על הפרוביוטיקה אפשר גם להוסיף לכל תבשיל שישמח לשום

ממרח שום ירוק צעיר מותסס

כמותזמן הכנה
צנצנת 700 מיל כמה דקות ושבועים התססה

כבישה
 3 גבעולים וראשים של שום צעיר
 מלח ים
ממרח
 גבעולים וראשים של שום צעיר מותסס
 חצי כוס מי התססה
 כפית דבש
 רבע כוס שמן זית

כבישה
1

בוחרת בשום צעיר שהעונה שלו בסוף פברואר תחילת מרץ
השורש עצמו התפתח מעט אבל עדין אין הפרדה לשנים
הגבעול מזכיר כרישה
חותכת למקטעים שיכנסו נוח לצנצנת הכבישה שבחרתי
מנקה משאריות אדמה

2

מניחה את צינצנת הכבישה על המשקל ומאפסת
מכניסה פנימה את הגבעולים
מכסה במים מינרלים או מטוהרים
מסתכלת על הצד של המשקל. זה המשקל של הגבעולים והמים
את המספר הזה מחלקת ב100 ומכפילה בשנים וחצי כדי לקבל את משקל המלח להוסיף
מוסיפה מלח סוגרת ומשקשקת
פותחת ומניחה מעל כמה גבעולי סלרי שישמרו על השום מתחת למים

3

מניחה במקום מוצל לשבועים של תסיסה שקטה
בחלוף הזמן פותחת וטועמת

הממרח
4

את הגבעולים המותססים מעבירה לכוס הטחינה של הנינג'ה יחד עם קצת מי כבישה
משהו כמו חצי כוס, הכוונה לתת מהחמיצות של המים ולעזור למכשיר להצליח לטחון

5

את הממרח שהתקבל מאזנת בעזרת מעט דבש ושמן זית
הכנסתי חצי כפית דבש וכרבע כוס שמן זית והחזרתי לטחינה
צריך לטעום, זה עז וטעים מאוד. אחרי כשעה הטעמים מתחברים עוד יותר טוב
אפשר להשתמש קר ואז הערכים הפרוביוטים נשמרים או בתבשילים

Ingredients

כבישה
 3 גבעולים וראשים של שום צעיר
 מלח ים
ממרח
 גבעולים וראשים של שום צעיר מותסס
 חצי כוס מי התססה
 כפית דבש
 רבע כוס שמן זית

Directions

כבישה
1

בוחרת בשום צעיר שהעונה שלו בסוף פברואר תחילת מרץ
השורש עצמו התפתח מעט אבל עדין אין הפרדה לשנים
הגבעול מזכיר כרישה
חותכת למקטעים שיכנסו נוח לצנצנת הכבישה שבחרתי
מנקה משאריות אדמה

2

מניחה את צינצנת הכבישה על המשקל ומאפסת
מכניסה פנימה את הגבעולים
מכסה במים מינרלים או מטוהרים
מסתכלת על הצד של המשקל. זה המשקל של הגבעולים והמים
את המספר הזה מחלקת ב100 ומכפילה בשנים וחצי כדי לקבל את משקל המלח להוסיף
מוסיפה מלח סוגרת ומשקשקת
פותחת ומניחה מעל כמה גבעולי סלרי שישמרו על השום מתחת למים

3

מניחה במקום מוצל לשבועים של תסיסה שקטה
בחלוף הזמן פותחת וטועמת

הממרח
4

את הגבעולים המותססים מעבירה לכוס הטחינה של הנינג'ה יחד עם קצת מי כבישה
משהו כמו חצי כוס, הכוונה לתת מהחמיצות של המים ולעזור למכשיר להצליח לטחון

5

את הממרח שהתקבל מאזנת בעזרת מעט דבש ושמן זית
הכנסתי חצי כפית דבש וכרבע כוס שמן זית והחזרתי לטחינה
צריך לטעום, זה עז וטעים מאוד. אחרי כשעה הטעמים מתחברים עוד יותר טוב
אפשר להשתמש קר ואז הערכים הפרוביוטים נשמרים או בתבשילים

ממרח שום ירוק צעיר מותסס

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

שעועית ירוקה וגזר במי כבישת שום

למים שנישארו מתהליך הכבישה יש כבר איכויות פרוביוטיות. פחות כיף להתסיס בהם משהו מחדש כי תהליך הכבישה צריך לעבור את השלבים שלו, אין סיבה לתת לו סטרואידים. מה שכיף לעשות עם המים זה לחבר להם טעמים שיהנו מהטעם החמוץ וכאן גם השומי. הגזר והשעועית הירוקה לא באמת צרכים בישול, הכבישה הקלה משאירה אותם קרנצים ומוסיפה להם גוון שומי. תוספת כפית לפריסת סלטים או לצלחת חמוצים

 חופן שעועית ירוקה שטוף וחתוך למקטעים קטנים
 שני גזרים חתוכים לקוביות קטנות
 מי כבישה שנישארו מכבישת השום הירוק

ממלאים צנצנת זכוכית נקיה בירקות, מכסים במי הכבישה. למקרר. משביח למחרת

אפונה וגזר הלכו למקרר

שעועית ירוקה וגזר המי כבישה בשימוש חוזר

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

כרוב אוהב חמוץ, רציתי חמוץ מובנה שנוצר מתסיסה לקטית. התססתי עלי מלפוף. שבועים תסיסה הניבו טעם חמוץ חזק. מילוי של בשר ובצל בלי אורז. בינגו. חמוץ, מאוזן, קטוגני

פסטרמה חזה הודו בתנור

פסטרמה חזה הודו בתנור

מה שצריך בשביל פסטרמה ביתי מחזה הודו זה קצת סבלנות. מתחילות בהשריה בברין שישמור על עסיסיות הבשר. ממשיכות בציפוי נחמד שיתן לווית טעם קלה, ולבסוף אפיה באדים לשמור על הלחות. זהו. נקניק בריא ביתי ברבע מחיר

שמן עלי זעתר טריים

שמן עלי זעתר טריים

אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים