ממרח שום ירוק צעיר מותסס

בעונה הקצרה של שום ירוק שווה לשמר את הטעם להמשך השנה.

כאן התססתי את השום, תסיסה לקטית, כדי לקבל חמיצות ומליחות אחרת, פרוביוטיקה על הדרך.

יצא מאוד מוצלח ועז, תוספת כיפית ופרוטוקולית לגמרי למנעד הטעמים והתיבול.

אפשר לעשות כבסיס לטחינה, למרוח על קרקר עם ירקות, להתחיל ממנו רוטב סלט, וכל אלו ישמרו על הפרוביוטיקה אפשר גם להוסיף לכל תבשיל שישמח לשום

ממרח שום ירוק צעיר מותסס

ככה עושה

ממרח שום ירוק צעיר מותסס

הכנות5 minutes
זמן בישול אפיה התססה10 minutes
מנות2 צינצנות של 320 מיל
חופשי מאלרגנים
nutfree
glutenfree
cmical free

מרכיבים

כבישה

  • 3 גבעולים וראשים של שום צעיר
  • מלח ים
  • מעט שורש כורכום אופציונלי

ממרח

  • גבעולים וראשים של שום צעיר מותסס
  • ½ כוס כוס מי התססה
  • 1 כפית דבש או מייפל או שראב אגסים
  • ¼ כוס רבע כוס שמן זית
  • 1 כף שקדיה – אופציונלי

הכנות

כבישה צינצנת של 750 מיל

  • בוחרת בשום צעיר שהעונה שלו בסוף פברואר תחילת מרץ
    השורש עצמו התפתח מעט אבל עדין אין הפרדה לשנים
    הגבעול מזכיר כרישה, חותכת למקטעים שיכנסו בנוח לצנצנת הכבישה שבחרתי, מנקה משאריות אדמה.
  • מניחה את צינצנת הכבישה על המשקל ומאפסת
    מכניסה פנימה את הגבעולים. ואת הכורכום אם בא.
    מכסה במים מינרלים או מטוהרים
    מסתכלת על הצד של המשקל. זה המשקל של הגבעולים והמים את המספר הזה מכפילה בשנים וחצי אחוז. זה משקל המלח שצריך להוסיף
    מוסיפה מלח סוגרת ומשקשקת
    פותחת ומניחה מעל מישקולת או כמה גבעולי סלרי בהצלבה שישמרו על השום מתחת למים
  • מניחה במקום מוצל לשבועים של תסיסה שקטה. בחלוף הזמן פותחת וטועמת

ממרח שום ירוק צעיר מותסס

  • את הגבעולים המותססים מעבירה לכוס הטחינה של הנינג'ה יחד עם קצת מי כבישה.
    משהו כמו חצי כוס, הכוונה לתת מהחמיצות של המים ולעזור למכשיר להצליח לטחון
  • את הממרח שהתקבל מאזנת בעזרת מעט דבש ושמן זית
    הכנסתי כפית דבש וכרבע כוס שמן זית והחזרתי לטחינה.
    אפשר גם להוסיף קצת שקדיה שמוסיפה עוד עידון לממרח, והסמכה בבישול שלו.
    צריך לטעום, ולאזן טעמים. זה עז וטעים מאוד. אחרי כשעה הטעמים מתחברים עוד יותר טוב
    אפשר להשתמש קר ואז הערכים הפרוביוטים נשמרים. או להוסיף כף בתבשילים.
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineהתססות . טבעוני . פליאו . פליאו אוטואימוני . צמחוני
ממרח שום ירוק צעיר מותסס

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן